Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
23.den květu - Třásněnky -> BIOOL -> vážný problém, plíseň ?? - Klikni zde pro originální téma
Eccolab
Zdar kolegové,

poprvé jsem se během pěstování indoor dostal do potíží, které mě přiměly poradit se s Vámi, protože jinak si vůbec nejsem jist, jak to dopadne.

Takže od začátku : 100x129x290 prostor, jedu hlínu all-mix, 400 W plantastar, pestrou paletu 16 šniclíků ( SHIT, CH, COB, JF, MJ, JH, IP, SQ, BB, to je asi vše ..:-)) T: 22/29 VL : 50 - 60%

Menší část řezů jsem tentokrát dostal už povyrostlý v hlíně, zbytek klasika v RW ještě k zasazení.

Mělo mi o bejt jasný už průběhu růstu, že těch pár teček něco znamená, no ale OK.
Po 16 dnech růstu, kdy to jelo nad očekávání skvěle, jsem všech 16 kousků v cca 40 - 60 cm přepnul na 12/12

Kromě několika mušek jsem nic neřešil, až dokud se nezačaly celkem viditelně rozšiřovat na listech světlý spáry až skoro bílá a průhledná místečka.
OK...svilušky dělaj tečky, tak průzkum o co jde.No na listech ze spodu jsem objevil malé bíložluté červíky(larvy?)..jejich počet se stejně jako míra poškození některých listů určitě za těch pár dní pozorování zvyšoval.

Po dobrých zkušenostech s Bioolem z outu jsem ho pořídil ( novej ) i na in.

Všechny kytky vytáhl na hygienickou hodinku.Dostaly mohutnej postřik spodků listů a spodků obecně.Koncentrace roztoku byla dle pokynů.

Na SHITU byly na stonku dokonce puklice, tak ty jsem sjel taky a pro jistotu ještě BIOANem.

Ještě pohnojil jemně Plagronem ( grow+Bloom ) + postřik Pythakem ( chyba ?? )

Řek bych, že jsem pokosil 99% těch tvorů.Ale hned druhej den se začly listy pálit jako při přehnojení, ale ne od konců, ale nahodile...+ hnědý fleky a mohutná sesychavost.Paličky na těhle větvích začaly mít hnědý chlupy ( 23.D Q ) apod...listy zespoda měly tmavý tečky od postřiku Bioolem..brrrr.PEJKLO !

No tak jsem udělal akci, otrhej co můžeš z těch nejhorších listů a že odpadávaly skoro sami ( kytky do té doby pěkně zelené, bez viditelných známek problémů, od 50 cm - 1 m ! ) a lehkej postřik čistou vodou, očista pěstební komory a šup tam zpět.

Jsou to asi 3 dny a řekl bych, že stav se stále lehce zhoršuje nebo přinejlepším stojí a listy celkově flekatí světlými místy.
COB se kroutí konečky listů a paličky stojí.

Prosím tedy místní borce, jestli by se nepodělili o svoje zkušenosti s podobným případem, popř. beru jakoukoliv konstruktivní :o) radu.

Díky a snad se vám to vyhne!

P.S. třásněnky nebo jejich larvy si myslim že to byly, hlavně kvůli příznakům na listech, který jsou tady v tredech k vidění
martil
Pošli foto, takhle ti nikdo moc neporadí :-(
no heled nechci malovat čerty na zeď, ale jak to tak čtu tak být na tvém místě tak to ukončim a začnu znova protože pokud už máš delší dobu přepnuto tak neni cesta zpět a vpřed už to půjde jen velmi velmi těžko , pokud to vůbec někam půjde. Jakmile začnou měnit barvu listy v paličkách už paličky vůbec nebudou chtít růst a budeš jim svítit ne pro radost ale ze zoufalství. Sice jsem to neviděl,ale řekl bych že to bude již hodně vážný. Ono už samo o sobě stačí když kytka přide o větší množství listů a květ se dost zpomalí. Substrát vyhod a kup si AGRO na pokojovky a krom pár mušek nebudeš mít problem. Všim sis někdy jak ty rádoby kvalitní substráty na pěstování marihuany za 340Kč pytel jsou plný kořenů? Protože jsou to použitý substráty z velkopěstíren. Jedíný co s tim substrátem udělaj než ho naplní do pytlů je že ho prohnojí a nechají proschnout. Pak jde do prodeje. Zajímalo by mě jakej substrát používají jako první. Možná to bude něco jako AGRO:)
Jestli tě zajímá víc tak ti řeknu jak tohle vim ale pouze PM :)
To co tu melu o substrátech ti ted ale asi moc nepomůže. Já bych řek že tvuj problem již řešení bohužel nemá. Bude to bud otrava nebo předávkování živinama a jestli usichají celé listy tak je konec. Bohužel. Bude se to dál zhoršovat protože ty poničený rostliny už nejsou schopný se s tim vyrovnat. Doporučuju ti to ukončit a začít znova. Je mi to opravdu upřímně líto. Nezlob se na mě, ale nemůžu ti říkat že se spraví když vim že ne.
lyft
vašík: s tím AGREM to nemyslíš vážně,viď?Já ho jel jednou na balkoně.Hlína byla zapařená a smrděla jak tejden neměněný fusky a těch škůdců,co z toho vylezlo.Od AGRA jedině perlit.A k těm značkovým,měl jsem například z Bio Bizzu svilušky a od té doby veškerý substrát proháním troubou.

Eccolab: máš to podrobně popsané,chtělo by to ale foto.
ad substrát - agra vůbec nebrat tj jasný. z těch co jsou kvalitní a mají tak střední cenu tak floria květinový substrát .)
jinak nevim ale krom až nadsazených keců jsem u těch "drahých" substrátů neměl problém a škůdci no nevim chtělo by zjistit v první řadě odkud jsou žeano ;)
jinak pokud to pojedeš dál tak mě napadá - zkus přírodní predátory .) ale asi bych raději vyměnil posádku po takovýhle historii (i matkáře pokud to tam bylo od začátku) a vydezinfikoval to plus si trochu hlídal co si domu nesu (hygiena nějaká)
lyft: Ale myslim to vážně....AGRO je super nemam problem. Ale nepoužívam klasickej zahradnickej co dost často smrdí,ale používam jedině pro pokojové rostliny. Samotný bez přísad. Žádný písek, žádný perlit , žádný žížaly ani netopíry:) Pěkně čistej substrátek 25 litrů na květináč a nevim co jsou problemy. Za 14 dnů vyletí z klonů metrový kytky a poprvý se hnojí 14 dní po přepnutí s EC 0.5 Alga Grow a pouze jen některý rosliny který mají lehký nedostatek živin. Výnos výbornej a svilušky jsem měl jen když sem si je přinesl s klonama od matkáře. Nikoliv ze substrátu. Ze substrátu se mi občas výlíhne 10 mušek a to je asi tak všechno:) žádný smutnice, třásněnky ani jiný brebery neznam. Jo a ten substrát floria jsem zkoušel a mě absolutně nevyhovuje živinově. Rostliny mají zpočátku enormní přísun živin a pak jim strašně rychle dojdou. Jo a taky jsem zjistil že je lepší použít substrát bez perlitu. Ten perlit jen zmenšuje místo pro kořeny. Žádný perlit=větší kytky a více živin.
jestedman
nemelte OTčka, eccolab potřebuje pomoc.

tak nejdřív sniž vlhkost. Bojim se že ty fleky co popisuješ bude plíseň, phyťák si schovej na další várku, ten jí živí. I kdyby ne, tak vlhkost třásněnkám jen prospívá. Pokud vím správně, tak u třásněnek jsou nejničivější larvy. Ty postřikem likviduješ v podstatě dospělý jedince, chce to postřik opakovat, až ti vylezou junioři z hlíny. Trochu vidím nevýhodu u Biolu v ochranné lhůtě. Pokud se objeví další škůdci, tak se je snaž zničit pomocí postřiků bez ochrané lhůty - tj. nikotin, nimbový olej, jar atd.
Pokud je napadení radikální, tak to vyhoď a rozjeď hydro
Eccolab
Ahoj kolegové !

tak předně, díky za reakce všem...snažil jsem se právě o podrobnější popis, aby i bez fota to šlo komentovat...je jasný, že foto ale dlužim a napravím to asap.....a teď postupně :


2 Vašík : díky za názor.S celou tou první částí i dle mých zkušeností zcela souhlasim, protože růst palic s listy opravdu nějak souvisí...stav listů a celková kondice kytky snad ještě víc.
Co se týče debaty o substrátech, tak jí registruju ,ale v all mixu jsem si našel zalíbení a ten určitě nebyl nosičem "zamoření"
Paraziti byly doneseni v hlíně, ve které byla část řezů...viz nahoře.

Kosit to ale radikálně ve 30.dnu Q jen tak asi určitě ne, minimálně bych z toho zpracoval nějakej "bio" hash :-)))) ale už by to byla škoda, vzhledem k množství šišek atd...

Takže cílem je to odpovědně dojet alespoň do 55 - 60 dne dle stavu.

2 RespectFlowers : díky pane...ty predátoři jsou určitě moc zajímavá alternativa killing postřkům.Budu to muset na příště postudovat trochu, abych měl možnost výběru..

4 Jestedman : uctivost a díky..bojim se, že musim zcela souhlasit s tim, že postřik a následný postřik proti postřiku a pythak na to , byla velká chyba.
Současnou vlhkost se snažim snížit jak to jen jde, ale vzhledem k docela zaplněnosti prostoru a takovou řek bych "custom" ventilací to jde z tuha...tak těch 45 - 50 / 60 v noci je skoro minimum co umim nahodit.( minulou rundu tyhle hodnoty měli za následek 1 palici napadenou plísní, tak jsem to nevylepšil, protože to by šlo dost blbě u mě )
Ofuk další by to určitě aspoň lokálně vylepšil.

Listová plíseň tam je, spolu s ní právě nový larvy, který se pohybujou po spodcích listů.není už jich tolik, ale jsou...lítací potvory byly pokosený.

Biool mě právě překvapil, tim že to celý zlomil k horšímu...nevim, jak se to mohlo stát, do teď jsem ho považoval za neškodnej.
------------------------------------------------------------------------

Takže současnej stav je takovej na hraně, kdy palice celkem jedou, ale listy, který ještě zbyly jsou pomalu decimovaný.....nicméně se to zpomalilo nikoliv květ,ale ten stav ( voda , enzymy, větrání max 24h, ofuk víc a častěji atd... )
Uvidite na fotos..

zatim
E

P.S sorry za tu slohovku, ale bylo k mému potěšení ví reakcí najednou a každá potřebuje komentář :-))))
Tak to jsem rád že to neni tak hrozný a paličky stále rostou......asi to ted anebude tak vážný:) To víš ale výnos bude menší to je jasný......


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma