Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Pomoc s výběrem věcí do skříně.. - Klikni zde pro originální téma
Benji8
Zdravím všechny growery..:)

..potřeboval bych pomoc při skládání své úplně první skříně,tak se předem omlouvám za nějaký nesrovnalosti..:)

..ikdyž sem si přečetl nějaké informace už tady na Growru,tak se pořát nemůžu rozhodnout jak co vyřešit,takže:

skříň mám(jen tak na 2-3 kytky),plánuju ji celou vylepit alobalem:...V90cm x Š80cm H50cm

..a teď právě nastává ten problém,osvětlení a vzduchotechnika..ještě sem si nic neobjednal,ale mám vybraný nějaky věcy a přesně nevím jestli budou vyhovovat..boužel cena je pro mě taky trošku rozhodující,tak sem vybral takto:..

Ventilátor VKO -185m3/h ..koupim ho 2x,myslím,že se dá použít pro přívod i odvod vzduchu..(z jedné strany ma průměr 125mm a z druhé 129mm)

Koncový filtr 160 m3/hod Home..doufám,že bude stačit

Sonoflex 127 mm - 1 m..myslím,že bude stačit ten 1m..(nahoře vyvedu hadici ze skříně,tak v polovině ji napojím na ventilátor a na konec dám pacháč)

Kit 250 W Malé stínidlo + Gib Lighting Flower Spectre..(komplet stavebnice 250 W, výbojka Gib Lightning Flower Spectre (květ), malé stínidlo, předřadník 250 W PRO-V-T, objímka, patka, průchodka a sada šroubků )..doufám,že tohle světlo mi bude stačit a nebude potřeba kupovat ještě jiné výbojky,třeba na růst,nebo tak..

Ventilátor s klipsnou DAVO - VK6..na ofuk rostlin

Easy Rolls 2 ks..pouze na zavěčení lampy

Stahovací páska Ж110 - 130 mm..pásky na upevnění filtrů

..tak a teď se Vás moudřejších a skušenějších ptám..má cenu tyhle věci objednávat..bude větrání a světlo stačit,nebo by to chtělo něco změnit a vylepši..předem všem moc děkuju za rady a postřehy..:)
Zdarec,
co se týče ventilace, radši bych koupil jen jeden ventilátor na odtah kolem 250m a regulator otaček, na aktivní přítah bych se vykašlal a tadši pořešil pasivní, ten odtah si natáhne do skříně co potřebuje.
Co se týče výšky skříně, zdá se mi to málo. Dvěstepade ti tam bude dost hřát a bez cooltube ti to bude opaloval vrcholky rostlin. Navíc bez metahalidový výbojky se ti to bude kurevsky táhnout a v tak malým prostoru to se sodíkem budeš řešit dost blbě.
Alobal zahoď, radši kup lacinou bílou folii někde v gshopu za par korun, případně stříbrnou nejlíp diamantovou, alobal odraží blbě i když vypadá že dobře :)
Benji8
..díky moc..se skříní bych to mohl nějak vyřešit a sehnat vyššý..

..ale nevím jak stěma žárovkama..mám teda koupit jen 200W a ktomu nějakou zářivku,nebo radši jinou vybojku na vyměněni,třeba tu metahaliodovou(to asi hlavně na růst,že?..na květ bude ten sodík ideální?)..:)?

..jo a mysliš,že když se vykašlu na ten druhej větrák,že mi to nesplesnivý..hlavně mi jde o to,aby to nebylo doma citít..tak sem to chtěl mít nějak izolovaný(ve skříni jiný díry nebudou)..jo a když pacháč bude 160m,tak nevadi ten odfuk 250m..?
Manikůra
u jahod
Kit 250 W Malé stínidlo + Gib Lighting Flower Spectre- 2100,-

janca.cz
výbojka SON-T 250W E40 sodíková 239.98 Kč
tlumivka Layrton SAPI 250W 416 Kč
E40 18A 79.31 Kč
tyrist.zap.TRZ 11 100- 400 182 Kč

světlo s DPH -1091,- + hobyčko za 300,-
Celkem 1391,-
uštetříš 7 stovek

za ušetřené peníze kup třeba ten lepší odtah a regulátor. Na easy rolls bych se vysral :D . Zvlhčovačku potřebovat nebudeš ?
Benji8
..díky moc..skusim to takhle vvyřešit..ale doufám,že to nějak složím..:)

..se zvlhčovačkou nevim..říkal sem si,že se na ni vykašlu,ale myslím,ze pro růst je dobrá vlhkost tak kolem tech 80%,to bych asi nijak sam neuhlidal..lepší by teda bylo ji asi koupit taky..myslíš,že tak takováhle bude stačit..:

Mininebler 250 ml/h..http://www.growshop.cz/katalog/deta...nebler-250-ml-h

..jo a ještě se chci zeptat..to zapojeni te lampy by bylo podle tady toho obrazku,co jsem našel někde na Groweru..?
http://nmwneku3.4080919.ukazto.com
hannz
cao, jestly muzu poradit Mininebler 250 ml/h nekupuj, je to predrazeny a sou stim samy starosti. ja sem nanej jel jednou, potom jsem ho dal matce do jezirka. tam patri podle mich skusenosti kup treba tucnaka nebo sps808 zatim hannz
:sun:
alko
cao ja mam podobnou skrinku a bez cooltuby to nedas ani nahodou a doporucuju jet sog nebo uplne minimum na rust pac jinak se z toho zblaznis tech 90cm na vysku je fakt malo ja mam 110cm +misto na filtr doufam ze se do toho vlezu to sem jel hned 12-12....tk rozmysli moznosti zvyseni....
Mafionozo
cus alobal urcite vymen aspon za bilou folii,na odtah bych pouzil silnejsi a kvalitnejsi vetrak aby ti ten pachac vubec profouk vko nema moc velkej tlak a pri pripojeni pachace se dost udusi a taky moc nevydrzi, pritah pasivni a na cooltubu se vyprdni ma spatnej rozptyl svetla a stejne se rozehreje to sklo a je pod ni vedro radsi nejake dobre stinidlo a primontuj si na nej vetracek ktery fouka primo na vybojku(ja mam na 250w dva male vetraky z pc a pohoda)a na rust si kup MH vybojku a na kvet sodik.
Benji8
..zdravím a všem Growerům děkuju za rady..:)

..nakonec sem to vyřešil takto:
-skříň 160(v)*80(š)*45(h)
-světlo - růst Philips Master HPI-T Plus 250W
- květ Philips Son-T Pia Plus 250W
-předřadník - sem nakonec nějak zmákl sám:)
-odtah - TT125 220-280m3/h
-pacháč - koncový 260m3/h
-přítah - pasiv
-ofuk - klipsňák
-zvlhčovačka - sps808
-jinak klasika stínítko a nakonec bíla folie
-hnojiva mám od Plagronu,stejně jako hlínu..Alga Grow,Alga Bloom,Phyt-amin a ještě bych rád našetřil na GS..:)

..zatím se tam sluní 2x White Satin a 4x Nebula (teplota22°;vlhkost85%) ,plánuju ještě další čtyři kytky dát na květináče těch co tam jsou teď,jako mezi ty mezery a zapřít o kraje květináčů,tak snad to tam nějak vměstnám..:)

..tak zatím všem moc díky a snad časem přispěju i nějaký fotky..:)
Mafionozo
cus vybaveni supr to poroste samo,na gs se vyprdni a kup si na kvet pk 13-14 a nasetri si na ph a ec metry.nedavno sem zjistil ze vybojka Philips Master HPI-T Plus 250W zere 330W zkousel sem i jiny na jinejch predradnikach v growshopu a vsechny stejne 330W docela slusnej narust wataze kdyz 600WHPS zere 640W.at to roste cus


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma