Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
CO2 z plynu ze sporaku - Klikni zde pro originální téma
prasátko
Zdravim
Jaky je vas nazor na tenhle spusob vyroby CO2?

Spalovani:
CH4 + 2O2 → CO2 + 2H2O

objemový podíl metánu (CH4) v zemním plynu v CZ/SR 97,6 %
objemový podiel ťažších uhľovodíkov (CmHn) 1,5 %
objemový podiel oxidu uhličitého (CO2) 0,1 %
objemový podiel dusíka 0,8 %

hustota sucheho plynu -> ze sporaku: 0,7 kg/m3
hzustota kvapalného -> 400 kg/m3
Molární hmotnost: M = 0,0164 kg/mol PICA

jednalo by se o klasickou malou platnicku na sporaku nad ni by bylo potrubi + ventilator ktery by to rozvadel do boxu. Pritom do mistosti kde se nachazi sporak by proudil cerstvej vzduch z venku, aby se zabezpecil potrebny obsah O2.
dokktor
reakce OK, v ideálním případě to funguje, ale vzpomínám si, že na gymplu nám učitel chemie říkal, že konkrétně toto hoření neni moc dokonalé a ve výsledku vzniká velký podíl čistého uhlíku (saze). nicméně i tak vzniká dost CO2.
další věc je teplo, srovnáš se s tím, že si budeš přitápět v boxu? s tím je spojeno i použití platničky ze sporáku, což taky neni zrovna nejefektivnější a nejekonomičtější řešení.
prasátko
tak podle mne jde dokonale spalovani pokud mas dost O2 a kdyby ne tak ty saze vidis aspon si myslim.

A co se tyce tepla kdyz mas box napriklad 120*120*200 pritah nad platnickopu tak 460 m3/h a mas zaplou tu nejmensi treba i na plny vykon a mas pritah cerstviho vzduchu tak 160m3/h z venci ktery je prave v tomhle obdobi ne moc teply tak si s tim muzes pohodlne naregulovat optimalni teplotu.
Kromne toho si na tu platnicku muzes pridat napriklad hrnec s vodou + nejakej hladinovej spinac s cerpadlem a mas zvlhcovacku ktera ti dava teplou paru a to kdyz mas pritah vzduchu z venku a je tam 5 stupnu v pohode dostanes 22 C - 25 stupnu prez den i noc
suri
Dle meho no skrin takyych rozmerov.:::: Kvasinky ako med.......a ideal horenie nebude nikdy.D
prasátko
tak tady je odkaz na pristroj ktery funguje na tomhle principu http://www.hotboxworld.com/products/C7/co2-generation
prasátko
citace:
Původní příspěvek od suri
Dle meho no skrin takyych rozmerov.:::: Kvasinky ako med.......a ideal horenie nebude nikdy.D


muzes poslat odkaz kde to nekdo pocital kolik toho co2 vyprodukuji a ci to staci?
Hanizek
A nevyjde levněji koupit si CO2 v lahvi?
tak jak rikaz hanizek a nebo si udelalt maly sistem s vapencem a kapat na nej HCl a pres system promyvacek mit cisty co2 a poustet to tam ale myslim ze je to zbytecne..to mozna je zajimavejsi poustet etylen jako fytohormon pri dozravani kor kdyz mame dlouho kvetou ci sativy to mysli tady jeste nikdo nezkousel:)
suri
Skus si pozriet a vyskusat... a o kvasinkach sa popisalo vela mne to pride ok taky bio zdroj::D Kvapkat doma niekde HCl do vapenca..... by som sa pomali citil ako keby varim pervitin

http://www.iam.fmph.uniba.sk/web/ge...nky/Tomaska.pdf


No to je asi jednO:DD:D:D ale mesto kde byvam je pertivinom preslavene:D:D:D:D:
jufik
citace:
Původní příspěvek od suri
Skus si pozriet a vyskusat... a o kvasinkach sa popisalo vela mne to pride ok taky bio zdroj::D Kvapkat doma niekde HCl do vapenca..... by som sa pomali citil ako keby varim pervityn

http://www.iam.fmph.uniba.sk/web/ge...nky/Tomaska.pdf


Tys nekdy varil pervitin ? :D
suri de videt ze vis o chemii hovno
prasátko
Srovnani cen (ak by mi vypocty nebili spravny klidne piste)

Z 1 m3 zemniho plynu (kdyz ratam s koncetraci 97,6 % metanu s hustou 0,7 kg/m3) ze sporaku se pri spalovani s O2 videla 1,88 kg CO2 a 1,54 kg H2O. Pricemz se spotrebuje 2,7328 kg O2. 1m3 plynu stoji kolem 10 KČ.

Za naplneni 1 kg CO2 do lahve zaplatite kolem 32 KC.

Pri rozkladu cukru kvasinkami za pritomnosti O2 dochadza k tyhle reakci C6H12O6 + 6O2 ® 6H2O + 6CO2. Ale nevim jaka koncentrace C6h12C6 se v cukru nachazi taky ani kolik kvasinek je potreba k pridat do reakce a jak casto.
prasatko jak tady pan chemik suri rika kvasinky ono je zas problem kterej druh ze jo nektere potrebujou pro rust aerobni podminky pak koncentrace metabolismu muze je zabijet ono je to zive a chova se to jak zive kdyz to budes mit vymakle na cykly tak si muzes pres casovac kapnout kyselinu na vapenec a mas to jednoduzsi nez spalovat plyn a a propos ty tady plytvas plynem a neni tak davno kdy kolegove z vychodu malem zbankrotovali z nedostatku:)
Add kvasinky+ cukr, kdyz jsem zajizdel akva, tak jsem mel tenhle "reaktor" vybudovanej. Reakce dozajista neni pozvolna.. ale ze zacatku docela akcni a posleze jak ubyva cukru a kvasinky hynou tak fest prestava.. Za ty cca 3 mesice kdyz jsem ho pridaval do akva jsem nevychytal pomer, ale co se pise je to na 2L flasku cca 200-250g cukru a pulku balicku susenych kvasnic (tusim ze mel 5g ten balicek) a jako bublalo to fest. Ale nejspis to neni nejekonomictejsi zpusob vyroby CO2. Mejte se, kdybych byl moc OT tak si dam trestny body, muehhe

EDIT: a tedka me napada, ze kdyz mate doma kvas na slivku, tak tam je CO2 pozehnane, takze decka sup s kvasem k pritahum k bedne :-))


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma