Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Model special pěstírny - Klikni zde pro originální téma
lenochod
Tady přidávám slíbený model pěstírny.

Rozměry 50x50x160 cm

Jak je už z obrázku vidět, zaměřil jsme se na středovou souměrnost, která mi připadá nejen zajímavá, ale v tomhle malém prostoru dokonce užitečná.

Počítám tak na 5-6 rostlin.

Popis:

Černý ovál dole je hned první specialitka: Takové kulaté prkýnko z Ikei na kterém jsou zespoda kolečka. Květník se na něm dá pohodlně otáček dokola přímo ve skříni a tak se člověk dostane ke všem kytkám, aniž by je musel neustále vyndavat a vracet.

Modrý obdelník nad ním je kruhová nádrž s živným roztokem, uvnitř vzduchovadla a čerpadlo, které ho bude cirkulovat do horní části "květníku" značené jako fialový obdelník.

Fialový obdelník je kruhová nádoba k kokosem a v ní černě vyznačené kostky s rostlinkami. Kořeny prorůstají do kokosu a jsou zavlažované živným roztokem, který sem cirkuluje pomocí čerpadla z dolní nádoby a zase do ní zpět odkapává. (klasika)

Velký protáhlý obdelník s naznačeným šrafováním po kterém se plazí načrtnuté zelené rostliny, je zase klasický válec pletiva (screan of green). Předpokládaný vzrůst kytek je cca 60cm, stejná je i výška válce.

Nad ním je zavěšená úsporka asi 200w, nebo silnější, jestli seženu (sodík by tu byl moc horký a s úsporkou mám potom další plány na její využití ;), úsporka je zavěšená tak, aby se samozřejmě nekymácela na nepálila rostliny. Současně jí půjde stáhnout níž, dokud budou rostlinky menší (asi tam udělám z 0,3 drátu háčky, tak na tři úrovně výšky a dalším drátem jí zabráním v kymácení). Její konec je už ve středu válce, takže krásně ozáří palice. Zřejmě bych použil úsporku hlavně s květovým spektrem.

Úplně nahoře je hnědý poměrně dost velký větrák, který bude odsávat (přes filtr) teplý vzduch ze skříně a hlavně od úsporky, jak naznačují šedé šipky. Příkon vzduchu bude asi pasivní a když uvidím, že je třeba, přidám ještě vnitřní větrák na třepotání lístků.

Ta malá světle hnědá skříňka dole uprostřed, mezi květníkem a válcem, by měl být aktivní zvlhčovač - dal jsem ho dolů kvůli odtahu vzduchu do větráku, aby z té vlhkosti rostlinky něco měly;)

Nahoře u větráku a kolem úsporky bych vnitřní prostor skříně zúžil, aby se lépe nasával teplý vzduch a světlo aby se odráželo tam kam má.

Na stěny, vrch květníku i na horní zúženou část použiju diamantovou fólii.

Tak co vy na to, nějaké rady a připomínky, než se do toho pustím?
LemonJelly
Podobne veci tu uz su, a povedal by som, ze celkom uspesne.
Pozri v-scrog ( v=vertical ).
LINK pripadne
LINK 2
Ta nadoba s kokosom bude rozdelena na casti? Aby sa "nebili" korenove systemy.



Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma