Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
4 grow pod 150w :-) 7*HB -1*WW - Klikni zde pro originální téma
Intergalacticc
zdarec mazec bando :rasta: vítám všechny u mého ČTVRTÉHO pěstebního kola pod 150w :) po předchozím growu, což sem jel HASHBERRY 6ks a vytáhl znich promě překvapivých 92G sem se rozhodl že u tohodle modelu zůstanu i nadále a pokusím se o jěště lepší výsledek :rasta:
skoro všechno zůstalo od minula stejné krom :

PŮDA-rozhodl sem se neinvestovat do půdy od plagronu ,jako ve všech předchozích pěstech. takže sem zvolil obyčejný substrát na pelargonie+perlit a na dně nádob nasypaný keramzit vrstva cca 3 cm.

STÍNIDLO-opět vlastní výroba akorát už to není vyrobeno z hlinikového plechu na pečení snad ještě po pra pra babi :D našel jsem celkem lesklý plech myslím že se stínidlům origo nevyrovná odrazem ale furt lepší než předchozí zgerbo :D

OSAZENSTVO- 7* HASHBERRY-a 1*WHITE WIDOW(bonus k nákupu) jinak každopádně velké díky řezmenovi za holky :D


tak to je tak vše k mírným změnám :jěště dohodím nějaké aktuální hodnoty

TEPLOTA-DEN (22°c) NOC (19°c)
VLHKOST-DEN (85%) NOC (70%) -zvlhčovačka fičí jen za světla
PH-snažím se držet u těch (6,5) mám v plánu se k tomu postavit trochu lépe než minule kdy mi hodnoty PH lítaly jak se mi zachtělo :D

tak snad to je tak vše na úvod kdyžtak postupně doplním zbytek potřebných informací :)

TADY NĚJAKÉ TY FOTA ZE 4 DNE 18/6
dark156
cus no pekne to rozjizdis..budu sledovat jak mas velke kvetniky?nemyslis ze ten keramzit je zbytecnost?..
tak cawko..drzim palce ..vyzera to zatial dost dobre!

to dark156:podla ten keramzit tam nie je blbost pretozr tym ta poda nasiakne viac vody ..aspon si myslim ..mozno som trepol absolutnu blbost..ale cital som to tu na groweri...
Switch007
Vypádá to pěkně jak máš vysoko lampu?
Intergalacticc
čestka chlopáci :rasta: diky za pochvaly :)

to dark156:
květníky jsem nechal pořád stejné jako v minulém growu což je 14cm*14cm*20cm ale mám nejspíš v plánu přesazovat do trochu větších protože mám jěště trochu místa ve skříni ale ještě se rozhoduju jestli zasahovat nebo né co myslíte?
pokud jde o keramzit tak to zkouším po prvé a můj názor myslím si že je to dobrá volba protože kořeny doněj nepůjdou a tím pádem nebudou vylízat ze spod květináčů na spodku mám dané syto a skoro celé dno je vyjmuté takže se neudržuje přebytečná voda vespod a kořeny tak nedostávají sady :D s tím přesazováním to půjde lépe vyjmout ta hlína když tam je ten keramzit

Switch007:)
lampu mám danou zhruba 30cm od vrcholků všechny kytky nemám ve stejné rovině jak je vidět protože 4ks sem dostal už v kelímkách s kokosem takže už měli dobrý kořenový systém a hned po zasazení rostli bez zaseknutí :rasta:

todlencto kolo mám v plánu nechat kytiny na růstu minimálně 25dní at se spodní větve dostanou do stejné urovně z vrchníma bude to sice horší dorovnat výškové odstupy bez podkládaní atd ale aspon si trochu pohraju :D
dark156
Intergalacticc
cus.no byt tebou uz bych nepresazoval..pak se vetsinou na par dni zastavi rust..nech je trosku vic rozrust a je to stejny..no a sme u toho..tim keramzitem si vlastne zmensil objem kvetniku..ale je to vec nazoru..at se dari..
Intergalacticc
:D jo no stím zmenšením místa v květnících máš pravdu ale furt si myslím že to je dobré řešení kořeny se nemůžou zatopit jak se mi to už párkrát podařilo :rasta: nejspíše to asi takhle nechám dojet protože kdyžuž přesazovat tak ted je ta nejvhodnější doba potom až to budou stromy to nebude ok manipulace :D měj se zatímk a dík za názor ;)
Switch007
Tak tu lampu bych dal teda o hodně níž.já jí mám asi 8cm od vrcholků a je to v pohodě ale mám zas 100w tak nevím jak hodně topí ta 150w.dyžtak mrkni
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=39752

taky bych uvítal nějaký rady nebo připomínky:)
pan.smakovicka
Tu lampu sa pokus dat nizsie, 30 cm je uz dost na 150w. Ta 150w zas tolko svetla nevyziari(lm). A je to normalna vec, ze naspodok kochlika sa dava drenaz.
lyft
výška výbojky nad vrcholkama kytek je závyslá na teplotě u vršků.Takže jít s výbojkou tak dolu,dokud to dovolí teplota.Pozor na pH toho keramzitu,může ti pěkně pohnout s pH v půdě.Ať se daří.
Intergalacticc
često ;) lampa byla trošku výše :) nechtěl sem hned ze startu svítit z blízky ,protože pár kytin nebylo ještě ready. dělám to tak vždycky že snižuju vzdálenost třeba o 5 cm po dnu. zhruba první týden, než budou všechny aklimatizované :D

to lyft: dík za připomnění při kupování sem se díval na sáček kvůli hodnotě ph ale nějak sem se ktomu nedopátral jak to je teda stím phčkem u keramzitu? dost by mě to zajímalo at to nedělá paseku jak říkáš :rasta:
Intergalacticc
zdravím všechny mám tady další aktualizaci :rasta: dneska sem přepnul na květ zhruba po 20 dnech 18/6. myslím že byl nejvyšší čas,protože větší panžavu si nemůžu v tomdle prostoru dovolit :rasta:

něco kolem obživy :) hnojím zhruba co 3 den z lehka takže 4ml/2l plagronem grow a očividně to osazenstvu prospívá :D konečně jsem se tentokrát vyvaroval jakémukoliv žloutnutí (teda aspon prozatím) :D
PH-podle rady ZAXE ještě furt udržuju na 6,0
jinak přesazování neproběhlo nechal sem to tak jako na začátku neměli by být problémy

RÁD BYCH SE VRÁTIL K TOMU KERAMZITU ZAJÍMALO BY MĚ JAK TO JE STÍM JEHO PH NĚJAK SEM TO NENAŠEL DÍKES ;)
lyft
Keramzit jako nejvzdušnější hydroponický substrát a pro matky se vyloženě nabízí. Dodává se běžně v zrnitostech 4 – 8 mm a 8 – 16 mm. Standartní keramzit je nutno před použitím vyprat ve vodě a zbavit prachu a nečistot a posléze upravit jeho pH namočením do vody s upraveným pH na 5,3 – 5,6. Lepší vlastnosti mají speciální hydroponické keramzity, např. Hydroton, které přípravu značně usnadňují.
http://spliff.pl/konoptikum/index.p...nu-pestik-.html
čerpáno:
Intergalacticc
čestka lyft díkes za odpověd tak sem našel tady nějaký thread o keramzitu a typ tam psal že měřil jeho hodnoty a vyšlo mu 7,4 což by mohl být trochu problém a podle toho co ty píšeš sem neudělal ani jednu věc proprání atd :D

možná ještě pouvažuju fakt o tom přesezazení holky mají 30cm takže by snad neměl být problém

zajímalo by mě jestli to může udělat nějaké zvěrstvo ten keramzit na dně ?
budu rád za připomínky a rady :) snad se to tu trochu rozjede :D je to tu mírně mrtvolné :rasta:
Switch007
Vypadá to dobře!kolik měli výšku když si přepínal?sít' dávat nebudeš?
Intergalacticc
zdarec Switch007:dík za pochvalu :rasta: kytiny před přepnutím měli zhruba těch 20cm doufám že to vyleze jen na 25cm chci jet malé rostliny myslím že je zbytečnost to tahat do výše když to lampa neprosvítí :)
jinak sít jsem měl v plánu ale opět ztoho sešlo :D nechce se mi stím takhlenc drbat :D snažil sem se rostliny zastříhnout tak aby se většina spodních větví přiblížila rovině z vrchníma větvema takže myslím si že pletivo ani není třeba ;)
GreenBud
ahoj Intergalacticcu ... máš to pěkný, +K. Asi jsem to přehlídnul, ale z fota to vypadá, že tomu na růst svítíš metalh. výbojkou. Co bude na květ ?
zatím GreenBud ... a díky za +K
Intergalacticc
ČESTKA draku svítím na růst i květ stejnou lampou sodíkovkou 150w s květovým spektrem :D na růst těch pár dní to je pohoda roste to fajn a nemusím aspon přehazovat výbojku :rasta:
jinak kytky už jsou nějaký ten den přepnuté na květ 12/12
Intergalacticc
zdravím přihlížející :D díky všem za karmy
kytky jsou v 6 dni květu tak jsem začal hnojit plagronem na květ 5ml/1l
což budu opakovat co 3 den v předešlých kolech jsem z hnojením hodně šetřil spíše sem byl zastáncem toho hnojit méně než více,ale po tédle zkoušce vidím že to rostlinám jen prospívá ten větší poměr živin :rasta:
jinak zatím nejde vidět nějaký květový náznak všiml sem si i minulé kolo že tédle genetice trvá tak těch 14 dní než je znát pohlaví takže si myslím že je dobře přepínat na 12/12 už ve velikosti cca20 cm ,protože to holky doženou 2násobně
zatím jsou vysoké 30cm a doufám že už takhle nízké zůstanou :D
Kumi 24
Nějaky novinky? Jsem zvědavej jak ti ten 4 grow vyjde všechny předchozí byly povedený. Fandím ti jedu taky 150w :-)
Intergalacticc
kumi24 čestka chlape moc se omlouvám všem za opožděné aktualizace :),ale přišel jsem o svůj foták na akci a momentálně čekám až se mi něco dostane pod ruku at vše můžu zdokumentovat jinak zhruba:

kytiny jsou ted zhruba ve 45 dni květové fáze ph držím od začátku květu pečlivě na 6,5 ale holiky i tak hodně žloutnnou hnojím co 3 dny opatrně furt se držím návodu 5ml na litr+2ml plagtronu grow kvůli přísunu dusíku. teplota noc 19°c a za dne 26°c což je vpohodě vlhkost mám 28%což je zatím rekord ve snížení nikdy sem ji neztáhl pod 39% a ani nevím čím to je že tak najednou :D každopádně Podle pohledu si troufám říct že svou předposlední sklizen nepřekonám ve výsledné gramáži :)ale nebudu raději předbíhat od oka se těžce tipuje takže se necháme překvapit na konci :rasta:
tatak to je zatím tak všechno a u další aktualizace už z fotama čerere :rasta:
Intergalacticc
zdarec mazec konečně sem se dokopal k nějaké té fotkové aktualizaci :D neměl sem nějak přístup k fotáku a taky nebylo moc času
Intergalacticc
tady ještě jeden bližší náhled todle je moje favoritka tohodle growu white widow ve srovnání s ostatníma HB má větší hustší a méně listnaté květy jsem sám zvětav jaký bude smokereport :rasta:
Intergalacticc
ještě jedno skupinové foto :) holky jsou troche pozohýbané nějak nedávají váhu květu stonky jsou ohodně slabší než v minulém kole musel sem hodně přivazovat a tvarovat abych je nějak vyvážil ,přitom ofuk je stejný jako minule a osazenstvo taky krom ww :) uvidíme ve výsledné gramáži furt se mi to zdá slabší než minule :D
IKONE
Moc pěkný, kolikátej den od přepnutí teď kvetou? Asi už se blížej do finiše, podle těch listů. Z těch fotek se mi sbíhaj sliny :) těšim se na smoke report. (K+ na cestě)
repa(outdoor)
hele chlape krasne ti to jede proste parada
Dobby
čus nádhera hele chci se Tě zeptat jak máš vyřešenej odtah nebo jestli tam máš jen ofuk..?? A jěště kolik máš tak spotřebu celkem za kolo. vim že záleží na době růstu a květu ale informativně. Jinak k+
krasus
ph 6,5 je moc 5,8-6,2 bede lepsi volba pak ti nebudou zloutnout listy. Min listu min G v tem pripade na 100%
money5
moc pěkne:-) jaky rozměry maš toho boxu?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma