Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

 
Tabak Virginský-´09 - Klikni zde pro originální téma
Beethoven
Zdravím všetkých,
Jar je už za dverami a ja som sa rozhodol po prvý krát pestovať tabáček.Nie je to velmi náročná rastlina na pestovanie a aj preto ma zaujala.Kúpil som si 200 semien ale zasadil som iba približne 170 a 30 som si nechal,keby náhodou grow nevíde :)Na predpestovanie som použil 2 plastové nádobky zo sekanej vid. foto.Substrat som si kupil obycajný zo záhradnictva za pár korún.Ako prvú vec som nasypal zeminu do nádobiek a polial to asi 48h odstátou vodou.Neskôr som rozsypal seeds po zemine,natiahol sáčok na to aby sa tam vytvorilo vlhké prostredie.Na koniec som urobil asi 5 dierok do každého.To je z postupu asi všetko.Zatiaĺ to je všetko,ked´ začnú rásť bude další update
Otazka:Ked´ začne rastlina kvitnut rozpoznavaju sa pri to samce a samice,ked ano ake su znaky pohlavia a ako sa opeluju ?
P.S.Ten tretí obrázok mi nejak nevysiel...
Mr.MEN
Tabák Virginský patří k krytosemenném rostlinám. Tím pádem nemají pohlaví mužské či ženské. Jestli chceš sklízet tabák tak se sklízí před květem. Jestli chceš semínka tak se úplně ke konci když kytka skoro už uschne udělají z květu tobolky, připomínalo mi to mák. A to jsou právě ty semínka.
A určitě si v tom sáčku neměl 200semínek. To by nešlo skoro vidět že tam nějaký semínka jsou:D. Jak jsou miniaturní. Z toho sáčku bys mohl mít celé pole:). Měl si to opravdu jen mírně posypat ale opravdu mírně.
Klíčivost je snad 90%:). Tak že toho budeš mít strašně moc:).
stanley
O ja, moje řeč, tento rok jsem si taky nasazel tabak viržinský, měl jsem 200 seminek ( s představou že mi vyklíčí max 50 a ejhle hned mi vyklíčilo tak 170 tabačků)

Včera jsem dokoupil tabák selský, ten je méně náročný na pěstování a obsahuje více nikotinu.

Jinak rada: Aš ti tabáčky vyklíčí, nedávej je na přímé slunce, jinak ti zvadnou, já je ze začátku dám spíše do stínu a aš naberou na síle tak je šupnu na slunce.

Přeju uspěch s tvími tabáčky.
Peace
stanley
Jo a těch semínek v tom dileraku nemas 200 ale tak 1000-2000 :D
Mewik
tabowu zdar, chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte jak dlouho tabák roste a kdy je nejlepší čas pro jeho sázení?
Beethoven
Vhodné je vysévat v březnu až květnu, nejpozdější termín je červen. (Březnové a dubnové výsevy dorůstají přes dva metry, červnové cca 1,5 m.)
stanley
Hoj, začátkem března.
koogi
Zdar taky sem minulý rok pěstil tabáček, sázet sem začal až koncem dubna a v červenci měly 1,5m celkem to stačilo při 50 kytkách mám tabák ještě na dva roky;-)
seven40
Doporucuju stahnout a precist http://www.pestovanitabaku.szm.com/prirucka.pdf
Pomerne vycerpavajici navod jak na to. Jinak doufam,ze budete tlacit pravidelne fotodokumentaci rustu.Jinak k vyseti semen od p.Chromeho
doporucuju dat na kousek papiru (ciste ustrizenyho bez otrepu) par seminek a nad kazdym kvetinackem jedno schodit necim spicatym..presazovani je opravdu des bes kor kdyz je toho po hromade vic..ty kyticky jsou desne drobny a nejdou vzit pinzetou za stonek ! to nejde neposkodit..,kdyz uz tak to popadnete jemne za delozni listek.
Mewik
díky za radu...
Beethoven
Už ukazujú hlavičky :heart:
pestovanitabaku
Hezké odpoledne všem - Pár postřehů, aneb co v příručce Efektivní pěstování tabáku (ještě) není.

- při výsevu použít substrát než hlínu nebo směs hlíny se substrátem. Výhoda substrátu oproti hlíně je kromě vyššího obsahu živin atd. i ta, že se zmenší riziko přelití. > méně absorbuje, tzn. nevytvoří se vám v misce bahno (v tom výsev nevzejde).

- když se rozhodnete pěstovat rostlinky v bytě v květináči nebo jiné nádobě, neplňte ji hlínou po okraj, ale nechte cca 10 cm od okraje místo, nasaďte sazeničku a během růstu postupně hlínu do okraje přisypávejte. Taky odštipujte postranní výhonky. Když se toto zanedbává, rostlinka bude mít slabý kořen a stonek, bude se příliš nahýbat, různě kroutit a může se zlomit. To zamrzí, zvláště v pozdější fázi, když má přes 2 metry. :-)

- v bytě umístěte rostlinku tak, ať má přísun slunečního světla pokud možno co nejvíc z většiny stran rovnoměrně. Když ji máte u okna, tak zhruba doprostřed. Jinak má tendenci se točit za sluncem jako slunečnice, zláště, když je vzrostlá.

- fermentace - zpracoval jsem několik vhodných postupů, jak ji provádět v domácích podmínkách, budou později doplněny do příručky, první vlašťovku jsem poslal na Idnes.cz - najdete zde: http://hobby.idnes.cz/bez-spravne-f...bby-zahrada_bma

S pozdravem Stanislav Chromý
stanley
Hoj, odštipování postranních výhonků? To bych mohl také zkusit,ale nevím jak je to přesně mysleno-nedal by si sem nejaky odkaz s fotem kde to je zastíplé?..popř jak velká rostlinka tabákovníku se může zaštipovat...díky.
pestovanitabaku
Zdravím - postranní výhonky - když máte tabákovou rostlinu, tak na stonku mezi běžnými listy může vyrašit nikoliv jednotlivý list, který krásně poroste, ale shluk takových malých "lístečků" nebo další stonek, kde se začnou tvořit další listy. Ty ovšem nerostou do běžné velikosti, ale zůstanou zakrnělé a rostlinu jen vysilují. Přikládám dvě fotografie, na kterých to je jakž takž rozeznatelné.

Existuje jediný případ, kdy to je výhodou, když po otrhání tobolek a sklizni semen vyraší nahoře na rostlině další výhonky, někdy i dva a více. Ty obvykle hodí květ a můžete sklízet další várku semen. :-) Na venku vysazených rostlinách v našich klimatických podmínkách k tomu nedochází, ale na skleníkových nebo zasazených v bytě ano.
Beethoven
Kedže trocha vyrástli už nepotrebujú také vlhké prostredie,tak som im nechal sáčok otvorený,aby si zvykali na menšiu vlhkosť.Vid foto 1.
stanley
Chtělo by to přesadit......
Beethoven
Jo,chystám sa lenže som lenivý:)
Otázka:Akým spôsobom by som ich mal presadiť,aby aspoň polovička prežila a nezničil som korene,ktoré sú ešte teraz velmi krehké.Každa rada sa cení..Nabudúce to už urobím inak.Co už,každý sa učí na vlastných chybách.
seven40
Co sis usetril pri vysevu to se ti ted vrati v pracnosti..jedina cesta je to opatrne vydloubnout i s malym balem malou lzickou..chyelo to do tech minikelimku po max 2 seminkach.

Koukej sem uz hodit jiny fotky nez ty igelitaky..ses jak automobilky s maskovanim novejch aut :smash:
stanley
No....měl jsem to taky tak, ale asi ne aš tak moc husté :D
Normalně jsem si vzal parátko a tím jsem si dycky vydlobl tak 5 rostlinek.......no a potom přišlo sázení, zas paratkem malé dírky pro kořínky a opratrně poprášit vodou.
seven40
Pri ty hustote bych zvazil jestli chvili neposeckat nez to povyroste..je to jeste desne titerny..hlavne nebrat pinzetou za stonek..vydloubnout malinkou lzickou a pinzetou to brat za delozni listek jinak to zajde...do pr... skoda,ze to neni plevel kategorie bolsevnik..s tim by nebylo takovy srani..stacila by hodit hrst semen do zahonu a na 100let by bylo vystarano asi v celym kraji :-)
Beethoven
Už som ich presadil do 25 kelímkov.Sú 5dní po presadení ale zatial vyrástli len minimum.Može to byť spôsobené traumov alebo som len netrpezlivý?Btw dík za zájem seven.
P.S.časem pribudne foto.
beethoven - jsi netrpělivý, áno ;)
seven40
citace:
Původní příspěvek od Beethoven
Už som ich presadil do 25 kelímkov.Sú 5dní po presadení ale zatial vyrástli len minimum.Može to byť spôsobené traumov alebo som len netrpezlivý?Btw dík za zájem seven.
P.S.časem pribudne foto.


Vyckej casu jako husa klasu :-))) ty uz bys to balil a hulil co ?
stanley
:D chlapy, nevím proč, ale taky se vám u tabáčku stalo, že polovina tabáčků roste rychle a ten zbytek je pořád stejně malý?
seven40
To je normalni..mam vetsinu stredni velikosti ..par se jich zblaznilo a sou 5x vetsi a sou tam i zakrsky
Beethoven
Takže rastliny sa zotavujú po presadení.(25)
Zvyšok sa mi už nechcelo presádzať tak som to nechal v tom.
Uvidím čo z toho bude.
seven40
To ja budu muset brzo presadit..nejak se mi polovina silne zblaznila a zacinaj si stinit..hodil byc i fotky,ale nekde sem zahrabal kabel od fotaku
seven40
Tak jak to roste u tebe? Doufam si to nesklidil kosou ? sup sup fotecky sem ..
Beethoven
citace:
Původní příspěvek od seven40
Tak jak to roste u tebe? Doufam si to nesklidil kosou ? sup sup fotecky sem ..

Vyčkaj času ako hus klasu.Za 3 dni od posledného update-u toho veĺa nenarástli.
Prebieha príprava na out,čiže tabáček je na druhým míste.
Beethoven
Tak slibované foto...
seven40
Ten muj hustej vysev co se mi do nej nechtelo se taky slusne rozjel a i pri ty hustote uz maj cca 8cm a presadit to jde super..
Beethoven
Trocha podrástli.
Beethoven
Po presadení.
Hy3nA
Ahoj, minulej rok sem měl tabačky taky, tedle rok je mám taky...mně se zdá, že na takovejhle truhlík by bohatě stačily 3, když už, tak 4, ten pátej bych rozhodně přesadil, jestli si je někdy viděl,když sou vzrostlý, tak maj listy ( já měl cca JEN litrový, možná 1.5 květináče) a ty listy měly i 25cm přibližněš,takže to budeš mít do sehe hrozně probletený a budou si stínit + pořád ti to bude schazovat vítr, pokud je bvudeš mít venku. Bejt tebou dokoupim další truhlíky a rozsadím;) jinak je máš pěkný, já začal pozdějc mám zatim jen batolata..ani ne :D drž se ;)
seven40
To bude muset stejne presadit bud ven nebo min aspon do kyble ..roste to desne rychle a ty truhliky jsou jen docasny..ja to presazuju podle rustu taky ..update fotek: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=3
Mr.MEN
seven40: Proč do kýble stačí i 5l květináč. Jak sis mohl všimnout tak tabáku moc nerostou kořeny tím pádem nepotřebuje ani tolik místa. Minulí rok jsem měl jednu kytku v 6l květináči a skoro bych řekl že kořenama ani nezaplnila květináč.:D
Hy3nA
já se měl kytku v květináči cca 1-1,5l..měla přes metr, listy cca 25cm dlouhy 10-15cm široký...a krom toho, že se převracela při každym průletu čmeláka jí nic nescházelo:)
seven40
Skrblici :-))) 10l Kyblicky sem zvolil proto,ze jich mam dost a bude to stabilne stat..jinak ty rostliny jsou pomerne velky a kybl by mel zarucit aspon solidni prisun zivin a vody.Co se tyce rustu korenu pestuju to prvni rok a zarim sem si vsimnul,ze sazenice ty kelimky korenama prorostli uplne coz ten 10l kyblicek vidim jako adekvatni
Mr.MEN
seven40: Já nejsem skrblík v květináči jsem měl jen jednu kytku na okrasu:D. Ale asi 20 jsem měl normálně na zahradě v zemi:D.
Tabák mě nikdy nějak netankoval taky asi proto že nekouřím:D. Ale zase mají krásné růžové květy a to se počítá:). Raději si zasadím Leonotis leonurus a Leonurus sibiricus.
Beethoven
Foto z 11.5
Nehnojené,môžem už začať so žihľavou ?
Beethoven
Za tých desať dní dosť narástli.
Plánuje sa presadenie :teef:
seven40
Tak to narostlo pekne..uz jsou na tom v tyhle fazi videt denne velky zmeny..akorat jsem zjistil,ze pokud se to vysazuje ven chce to udelat ditu a nasypat tam substrat naredenej piskem..pokud se to dloubne rovnou do hliny tak se rust pekne zbrzi
Haja
Chtěl bych se zeptat, kolik je z jedný kytky cca gramů suchýho tabáku..
Beethoven
Cca 100g.
Opravte ma keď sa mýlim.
seven40
zalezi jak to naroste :-) co nejaky fotecky ? Jinak selskej tabacek mi nejak predcasne kvete :(
Beethoven
Tri tabáčky som už presadil do prírody.
Uvidím ako sa im bude dariť,keďže veľmi rýchlo vysychajú.
Poliate žihľavou (kopřivou).
Beethoven
Bol som skontrolovť tabáčky a čo ma prekvapilo bolo,že najväčšie mali nalomené stonky a tá najmenšia najviac podrástla.
seven40
citace:
Původní příspěvek od Beethoven
Bol som skontrolovť tabáčky a čo ma prekvapilo bolo,že najväčšie mali nalomené stonky a tá najmenšia najviac podrástla.


Tak to co mam venku v hline je na tom stejne ,pripada mi to i dokonce nejaky ozrany a to jsem slimaka nevidel. Ale i pres to je videt,ze to roste
Beethoven
Tabáček,ktorý nie je v prírode.
Zdá sa mi,že jeden začína predčasne kvitnúť.
Uvidím čo budem robiť keďže s tabáčkom nemám veľa skúseností.
Každá rada sa cení MR.Men a spol. ;)
Mr.MEN
No kamarádi já nevím co tu děláte. Ale já bych mohl už sklízet:).
Už šel do květu listy jsou teď nejsilnější. List jsou asi 30 - 35cm velké.
Ale bohužel mám to jen na okrasu tak že nechám vykvést a možná schovám semena na příští rok.

Jinak nedávám jim moc velkou pozornost, rostou si skoro sami.:)
seven40
se vam to nejak zblaznilo..u nas stalo pocasi za starou backoru a jede hlavne to co je v baraku fotecky jsem dneska upnul
Beethoven
Mr.Men-Tak ale je rozdiel keď ich ty máš niekde na záhrade a svieti tam slnko skoro celý deň ako u mňa keď majú možno 4-6 hod. slnka denne.
V najbližšej dobe pôjdem pozrieť aj tabáčky čo sú v prírode ale nedávam im veľkú šancu.
Ja im tiež nevenujem nejakú extra péči ale pri tom minime slnka to aj tak vyzerá.:teef:
Nevadí aj keď tento rok nevíde podľa predstáv ale aspoň budem na budúcu sezónu o niečo múdrejší.:)
Beethoven
Mám na Vás otázku.
Chcel by som z jednej rastliny mať aspoň pár semien.
Ako to urobiť?
Hľadal som na googli,čítal si mr.menovu radu na začiatku ale stále neviem :teef:
Už sa ukazujú nádherné ružové kvety ale neviem čo s nimi,dokonca mi už aj niektore zoschli.
Mám ich odrezať alebo ich nechať tak ?
Mr.MEN
Mysli při tom na makovice:D. Ono je to fakt hodně podobné.
Já jsem ty kytky nechal skoro než úplně uschli. Místo květů se udělali ty tobolky ve kterých byli semínka jak v máku.
stanley
No nevim.......já mám tabáky venku asi 10h slunce, a další ve skleníku 7h světla a musím říct, že ty ve skleníku jsou 2X větší!!!! Vlhkost a teplo fakt netuším, možná ten hnůj.

Jinak 35cm listy nejsou zas tak moc ne? Ja bych si přál mít aspon cca 70cm listy.
seven40
citace:
Původní příspěvek od Beethoven
Mám na Vás otázku.
Chcel by som z jednej rastliny mať aspoň pár semien.
Ako to urobiť?
Hľadal som na googli,čítal si mr.menovu radu na začiatku ale stále neviem :teef:
Už sa ukazujú nádherné ružové kvety ale neviem čo s nimi,dokonca mi už aj niektore zoschli.
Mám ich odrezať alebo ich nechať tak ?


Hlavne to musi byt opyleny..idealni je hladovej cmelak udernik..zmakne to za par minut :-) musis to odchytit nez ta tobolka pukne a pak to nechat doma doschnout nejlip na papire nekde kde nehrozi pruvan.Ja uz sklidil nejaky semena ,ale zatim jen predcasne vykvetlyho selskyho tabacku.imho znamej dava na zimu tabacky domu do svetly cimry a kvetou mu celou zimu..tak jen to smrdlej po micurinovsku steteckem a mas semen jak maku:-)
Mr.MEN
jalala1: Tak to je profesionální :). Ale lepší by bylo kdyby tam byl všude cannabis:D.
autobuz
ahoj... pokud ma nekdo moooc listi a chce se nejakho zbavit, byl bych rad.. Diky

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=44081
autobuz
odkaz opraven, snad je to ted ok.. popripadne mohu nafotit a doplnit rozmery pokud nekdo bude potrebovat. Ale vim ze kdo neni treuhlar, tak bude pro nej trochu orisek na vyrobu..
seven40
citace:
Původní příspěvek od jalala1
další krasavci


Mas je nadherny :-) jinak ta prvni fotecka vypada jak hrbitov :-)))
redyth
Zdarec, máš je krásný, velký, až to okoštuješ, tak napiš jaký to je, mám jich taky 12 zasazených, ale takový hovada jak máš ty, fakt nemám :-D Pořád mě to žerou slimáci, tak s něma bojuju, jak to jenom de, do týdna hodím nějaký foto.
Měj se K+
autobuz
mohl bych se zeptat jak docilit takove vejsky a velikosti?? Diky
Mr.MEN
autobuz: Správným pěstováním:D.
seven40
Hlavne zalezi na pocasi..moje tabacky jak se ochladilo usoudili,ze je podzim ,vykvetli a listi uzralo bez ohledu na velikost..kupodivu i virzinak..tak,ze venku mam uz sklizeno a pokud se zadari zitra casove zajedu jeste na druhou zahradku.co je doma roste jak slak,nekvete a jak to vypada sklizen bude az za dlouho
Hy3nA
hele možná by se šiklo založit vlastní thread což?:)ať se mužeš prezentovat na vlastním, máš s čím:)
autobuz
kazdej ma svoje tema na svoje rostlinky, je to kvuli prehlednosti lepsi.. ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma