Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
VOLBY - ani se mi tomu nechce věřit - Klikni zde pro originální téma
kjegel
Tak to bysme měli. Dovolte abych dal jednu obrovskou negativni Karmu všem, co dali hlas komunistům a všem těm, co nešli volit. Bohužel jsou tydle neštastníci (dle nazorů, které sem tady četl) i na Groweru. Nemůžu tomu uvěřit, že každý pátý spoluobčan volil zrůdy, který maj v názvu stranu, jenž tady po 40 let ničila a degradovala celej národ, je mi špatně z lidí,kteří volej soudruhy, kteří programově vycházejí z totalitního komunismu ! Ačkoliv uznávám svobodu názoru, jsem tolerantní, musím nahlas říct, že chci zrušení Komunistické strany, postavení tohoto subjektu mimo zákon. Nechci omezovat někoho s tak stupidním názorem, tím že bych mu bral právo to zveřejňovat, ale jestliže byl v České Republice odsouzen člověk za pouhé vydání Hitlerovy knihy Mein Kampf, měli by být stejným způsobem trestáni všichni ti, co hlasájí myšlenku komunismu.
Fuj, hnus, ostuda ....
končím .. nechám vychladnout hlavu
hydrantek
Jedine pozitivni na letosnich volbach je, ze se nezavisli a strana zelenych dostala pres 1.5 a to znemena ze dostanou penizky. Uz je pouze na nich co s nima udelaji.

Uvidi se za 4 roky.

Jinak letosni zisk KSCM jen potvrzuje naladu a stav nasi spolecnosti.

tobex
Lidi to co tu bylo nebyl komunismus ale neostalinismus, přečtěte si Marxe a pak komunismus posudte, uvidite ze komunisti co tu byli byli Ti co Marxe nepochopili. Ja teda komouse nevolil volil jsem Zeleny a byla to asi nejlepsi volba
X-RAY
no tak tedy to zase dopadlo....
tak muj bratr udelal vecicku kerou asi nemel ale celej byrak z toho mel srandu.Mame tady sousedy takova stara baba s dedkem...volili homouse tedy sorry komouse:)no a muj bratr kerymu je ted 18 let koupil kosicek s tresnema a dal jim je pred fchod..no kdybyste to videli co ta baba vyvadela za bordel..celej barak se ji smal a vona jak z toho byla rozcilena a nevim co vsechno tak vykrikla to mate zato ze volize ty komunisty...

nema to zadnou pointu....
hempman
2 hydrantek - souhlas
mám taky dobrej pocit z toho, že sem mohl volit koho jsem CHTEL volit - tzn. SZ, že dostanou peníze a jsem přesvědčenej, že za 4 roky bude SZ PŘES 5% a bude mít aspoň 1 křeslo.
Co mě fakt dostalo - komunisti - a fakt, že kolem sebe neznám lidi, který by s nima sympatizovali, natož je volili, ale každej pátej to přesto musel udělal - to je fakt divný ..., kde by ty hlasy jinak vzali ?
To, že někdo k volbam nešel, neodsuzuju - má tu možnost , ale doufám, že si už konečně tihle lidé uvědomí co jejich neúčast způsobí - viz. komunisti - ty podle mě šli uplně všichni a skalní i dvakrát nebo třikrát ... .-)
mott
Vsem kdo nebyli u volen GRATULUJI k totalni podpore KOMUNISTU. Kdo si mysli, ze kdyz nevoli, nic nezkazi, se seredne myli.

Jiz mene, ale preci jen na stejne tema gratuluji tem, kteri volili miniaturni stranicky (Balbinova poeticka strana atp.)

mott


Cpt. Pierre
Zelenýýýýýýý!!!!!
A příště už budou třetí oni!!!
Moc mě těší, že maj nad 2,5% a tudíž sem jim dal aspoň toho stováka, na kterej se ten můj malej hlásek přeměnil.
Komanči mě serou, ale přikládám to tomu že sou tu stále krabi(starší generace) a těm se dřív žilo líp tag je volej.Kdyby byl průzkum kolik voličů starších 55 let šlo volit a kolik z nich dalo hlas rudejm tag by to oboje asi byla dost vysoká čísla....Úspěšnost komunistů bude časem klesat to si myslím já...
nemo
Nevím čemu se divíte? Copak si opravdu myslíte, že většině společnosti (neříkám národa, protože mi to připadá těžce zavádějící) ten komunismus-socialismus nevyhovoval? Panebože kde jsou ti lidi, kteří se v té době měli jako prasata v žitě a nevadilo jim, že nejsou svobodní! Vždyť si jezdili každý víkend na chatu a v práci se nepředřeli.... Jsou mezi námi.
A cpt. Pierre nemyl se, že jsou to jen krabi. Dnes když chce někdo mladej udělat politickou kariéru, tak jde ke komančům, tam ji udělá nejrychleji. Komunisti tady (v politice) zkrátka bohužel zůstanou. Příležitost je zakázat jako zločineckou organizaci (protože NSDAP a podobné jsou proti nim hadra) jsem promarnili a hotovo.
Navíc spousta lidí fakt nevědělo koho volit, tak dalo hlas komančům. Lituju je. Nevidí si ani na špičku nosu (ale to mě zas tak moc nepřekvapuje).
Mr.Proper
My se nepoučíme. Vedle ve Francii se ukáže jaká je to blbost nejít k volbám (Le Pen) a my provedeme to samý. A pak jen s otevřenou hubou zíráme na Grebeníčka, jak vyhrožuje a sápe se po funkci předsedy parlamentu.

Žiju v národě společně s podstatnou částí těch, jimž je zajištěný chlívek nad hlavou a pravidelný přísun pomejí nade vše. Ach jo...

to tobex: dost věcí od Marxe jsem četl (povinně i dobrovolně) a myslím, že je to stejně zločinecká a nenávistná ideologie jakou vyznávají současní komunisté. A co tebe na něm (Marxovi) tolik zaujalo? Jeho filosofie? Teorie dialektiky? Teze o tvorbě a kumulaci kapitálu? Pojetí historie? Princip třídnosti, třídního boje a třídní nenávisti?
Pouč nás, cože je vlastně ten komunismus a neostalinismus.
Loki
aspon ze severa je uz mimo hru !!!!

Jinak ja nevolil a moje zena taky, klidne me kamenujte, ale jak to ma clovek udelat,kdyz je ten skurvenej system trvalejch bydlist a volickej prukaz si musis vybehat na urade = den drahoceny dovoleny - to ho radsi vyuziju jinak.
Samozrejme bydlim 150 kilaku vod trvalyho bydliste.
oton
to mott: to co říkáš je kravina a tim že jsem nebyl u voleb sem npodpořoval komouše!!!

nevolit je taky volba, a jestli sete si nevšimli, tak k týhle volbě sáhlo moc lidí! z mladejch lidí kolem 18-25 věku volilo velký minimum, proč asi , určitě né z lenosti!

to že komouši měli takovej úspěch neni tim, že málo lidí volilo, ale tim, že komouše volej magoři, burani a důchodci, prostě vylízaný lebky

mimochodem o tom svědčí i průzkum, dle kterýho nejvíc komunistů volili lidi se základním vzděláním bez maturity

tim nechci v žádným případě ze sebe dělat nějakýho intoše, mám jen maturitu, ale je to tak jak to je, proč asi měli komančové největší podporu na vesnicích?!
Roman Dirda
Protože my vesničtí balíci tomu co v Praze děláte vůbec nerozumíme a chceme pevnej systém a pořádek a aby sousedovi chcípla koza:)
Tak jsi to myslel?
oton
nechtěl sem ani náhodou říct, že vesničani jsou špatní, sám mám mnoho dobrejch přátel na vesnici, ale tak nějak obecně sem to už výše napsal!
Ignácius
Bohuzel mott ma v tomhle pravdu - ten, kdo se vykaslal na volby tim v dusledku podporil komunisty.
Volicu KSCM je v podstate stale stejne a hlavne chodi k vobam vsichni. Bohuzel normalnich (rozumej nebolsevickych) lidi volilo o 1,5 milionu mene, nez v minulych volbach :-(

Vsichni akorat kecaji jak je politika strasna a jak je potreba neco zmenit, ale pak dostanou sanci to sami udelat a VYKASLOU SE NA TO.

Nevolit to neni zadna volba - to je jen vyjadreni ze ti je uplne jedno co se tady deje.

Ten kdo nevolil nema zadne moralni pravo nadale kritizovat pomery, kdyz dal jasne najevo, ze ho to nezajima.

K- pro vsechny, kteri nevolili

P.S. Volil jsem Humanistickou Alianci
Ondrash
ignacius má žel pravdu...

už tu bylo řečeno: hodně mladých nešlo k volbám, prostě si řekli, že to nemá cenu, že je lepší na politiku a stát zvysoka srát, což je pěkné (a je to pravda ;-)) ---
ale když je raz za čas možnost, že se může něco změnit třeba až do vzdáleného budoucna... všichni se na to vyserou :(.

A když chodí ze strvačnosti všichni ti, kterým bylo za totáče prima, pak se nedivme, že naše "demokracie" pude maximálně tak do piče...
Taky nesleduju politiku a kašlu na ni, ale aspoň jsem dal jeden hlas Zeleným, ale říct: je to svinstvo, seru na to... je sice jednoduché a tvrdé... ale pomůže to akorát rudým...

snad příště... :)
čaute a moc nehulte :D




Al-Ban
Já jsem nebyl volit, tak si klidně klikni. Kdybych šel, tak dám taky Zelený, ale neklaplo to a žíly si kvůli tomu trhat nebudu.
A komouše jsem nepodpořil o nic víc než ty s tou Humanistickou Aliancí, která se třepotala s 0,17% hlasy někde na chvostě. Když tak souhlasíš s mottem, tak sis taky měl uvědomit, že je třeba volit stranu, která má alespoň nějakou šanci se do toho parlamentu dostat.
oton
no dostal sem K- za to, že mám jinej názor než rozdávajíci, tak právě tohle mi zavání starýma poměrama za komoušů, ale nechci zbytečně rejt

nejsem z těch který si neustále stěžujou jak se maj špatně a jak je všechno skurvený, takový lidi se mi protiví, povětšinou názor třeba mích rodičů furt melou jak je to všechno sere, ale nakonec k volbám nejdou, rozhodně sem nevolil z takových důvodů

mám se dobře, (nejsem boháč) zrovna sem bez práce,no money, ale moje životní krédo je, že si všechno musim zařídit sám a jak si to udělám tak to mám, a žádná politická strana mi za mě tu práci nesežene.... končim!
andrey
Přiznám se, že asi většina lidí se zrovna neuvjedomuje nějaké základní věci...
(Komunisty sem nevolil)
1)Za komunistů vystavěli desítky kilometrů metra a zprovoznili ho (za několik let)... NYNÍ když maj postavit 10 km dálnice tak to trvá skoro 6 let...
2) Oton měl pravdu v tom co říkal
3)KSČM mi připadá jako jediná (z jejich 3 rivalů) jako jediná která nevypadá že by si za každou cenu chtěla napakovat miliónama a na lidi se vysrat

P.S. Než mi udělíte negativní karmu, tak se nad tím zamyslete...
Roots
Jen v kratkosti.
Komousi jsou tvrde proti lidem co hulej a pestujou.
Proc, to si kazdej domysli sam.....







Mr.Proper
Andrey, Andrey,

minus Karmu ti davat nebudu. Vyjadril jsi koneckoncu jen svuj nazor a na to mas svate pravo a v zadnem pripade bych si nedovolil ti ho upirat.

Ale zaroven i ja mam pravo vyjadrit sve hluboke rozcarovani nad smyslenim lidi jako ty.

Tvuj nazor ti neberu. Avsak ani ty mi nemuzes vzit to, co si o tobe myslim.
viridis
Dekuji Mr. Proprovi za kultivovane vyjadreni nesouhlasneho nazoru. A pripojuji se k nemu.
Roman Dirda
Andeji tys mě dost překvapil.Já bych naopak řekl že dneska,když jsou peníze(což bývá ten hlavní problém) se staví tak 3x rychleji než za komunistů,kdy se polovina stavebního materiálu v průběhu stavby ztratila.U nás se stavěla školka-makali tam brigádníci-nevolníci(chceš aby děcko šlo do školky-odpracuješ x hodin),stavělo se to nehorázně dlouho a stejně to dopadlo neslavně-zatíká tam,nekvalitní práce jak na stavbě socialismu.Myslím že každej si vzpomene hned na několik takovejch příkladů(např. nemocnice Bohunice v Brně).
Ignácius
Pokud jsi to svoje vyjadreni myslel z legrace, tak K + za drsnej humor :-)
Ale jestli jsi to myslel vazne, tak je mi te lito.

Jo a taky za bolseviku stal rohlik 20 haliru a benzin za 9 korun.
Tak jsem se meli krasne, vid ?

Co na tom, ze jsme zili v obrovskym koncentraku obehnanym ostnatym dratem, kde na sebe lidi bonzovali, kde bolsevici nepohodlny lidi zavirali do kriminalu, vyhnali ze zeme nebo pro jistotu rovnou popravili ?

Bud jsi tak mladej, zes to nezazil anebo sis hulenim uplne vymazal pamet.

oton
to andrey: vžádným případě bych ti taky nedal K- za tvuj názor

jen mi přišel ten příklad s těma stavbama dost blbej, jsem z Budějc a když se kouknu z vokna ze svýho paneláku tak mám před sebou betonovýho krasavce jménem Temelín "Pekelín" a všichni víme jak dlouho se za komančů stavěl, už moh bejt dávno hotovej, a myslim, že je to jediný pozitivum vlády, že se konečně rozjel, nejradši bych ho tu neměl, ale vzhledem k prostavěným prachům a neperspektivnosti uhelnejch elektráren sem rád že už jede!

PS: moc dobře vim proč se ta stavba protáhla, měl sem tu čest pracovat na temelíně jako brigándík elektrikář, sice už to nebylo za komunistů, ale místní dělníci měli ještě staré návyky, je to tak 7 let zpět, a jak se tam kradlo, to bych nikomu nepřál vidět! například italský měděný hodně tlustý speciální protipožární kabely, který stály nehorázný sumy, se tam kradly po kilometrech a dávali se do zběru jako měď!!!!!!!!!! no prostě nářez.... a další šílenosti sem tam zažil
kjegel
2 Andrey : bud ses provokater nebo absolutne nevis, co rikas.

2 tem co nesli volit : Uz to tady rekl Mott a ja s nim naprosto souhlasim. Proste jste neprimo ovlivnili to, ze komousi maj 18 procent ! A, ze se vymlouvate, na to, ze jste nevolenim vyjadrili svuj nazor, to je smesny. Jakej nazor ? Ze je vam to tady vsechno ukradeny ?
oton
vyjadřuju tim, že mě politika nezajímá, ostatně jako mnoho jinejch lidí! na tom snad neni nic špatnýho! myslim, že to bylo za komančů, že museli všichni povinně k volbám!

už bych tu prostě upustil od buzerace lidí co nešli k volbám, je to jejich věc a názor, v tom je přece taky svoboda!? to že dostali komouši hodně hlasů je chyba voličů a ne nevoličů, vono je jednoduchý to házet na ty co nešli k volbám! spíš by ste měli buzerovat ty co volili komouše!

a jako že jsme jim nepřímo pomohli, no to se dá ale říct u všeho, to už můžeš říct třeba, že když doma svítim sodíkem tak nepřímo ničim přírodu a její zdroje, protože se musí vyrábět energije, prostě kravina!

na tom se prostě neshodnem, tak už tu končim, protože se nechci s nikym hádat, čus
Era
Al-banek má recht, co se týká volení a nevolení.
Komanči teď Socanům odmávnou všechny sociální zrůdnosti a bude "ráj na zemi" pro parazity.
Jsem ve škole-blbne tu myš (nejen) tak karmy nerozdám, ale kdo nevolil (kohokoli) - ač mohl - ten mě velice zklamal...
oton
jen sem chtěl ještě podotknout, jestli jste si všimli jaká byla účast ve francii!!!! a stejně těch pár lidí co volilo volilo dobře

prostě lidi jsou z politiky znechucení a je to celoevropskej trend! čus
Loki
nevolil sem, kdybych volil, dal bych strane, ktera mela 0,17 procent, vlastne se nic nestalo. Neuznavam princip mensiho zla, proto podporuju neparlamentni strany - jina alternativa proste neexistuje.
Ale pri techto volbach jeste nedozral cas na zmenu, ja to citil, proto sem se do voleb nehrnul (v podstate mi zabranil zapomenuty volicsky prukaz, system trvalych bydlist zrejme odvadi vic procent volicu nez si kdo vubec uvedomuje)
Kdybych citil, ze tedko ta zmena konecne nastane, klidne bych si pro ten prukaz nebo pro moznost volit jel pres pul republiky. Ale tedko se zadna velka zmena nechystala, az se tech 3,5 milionu lidi (co tedko nesli k volbam) nastve, coz predpokladam nastane do 10, maximalne 15 let (tedy do 2-4 voleb), potom bude ucast 90 procentni. a bude to jenom litat.
Jeste ten spravnej cas nedozral.
Abych rekl pravdu, radsi sem, ze nedozral, protoze az dozraje, bude to znamenat, ze se tu temer neda zit - coz nastesti tedko jeste neni pravda.
Smele do budoucnosti
PRedstavuju si to tak, ze az mi bude 35-45 let bude moje generace u moci a vse bude jak ma bejt, ti lide, co se drzi u moci dnes, jsou porad jeste zatizeni socialismem at sou jaci sou, to ze prozili pul zivota v totalite uz proste ze sebe nedostanou, pokud bychom chteli skutecnou zmenu, museli by ve vlade a v parlamentu byt sami emigranti a nebo pockat.
Tedy nam asi nic jineho nezbyde.
To je muj nazor a moje vnitrni ospravedlneni me neucasti u voleb.
Loki
Severak je taky v prdeli !!!

Budte radi za to jak to dopadlo, Severa a Vacek byli ti nejhorsi ignoranti a demagogove, kteri v parlamentu s drgami meli neco spolecneho, ted uz to nebude takova pruda vyvolat verejnou diskuzi na tema legalizace
kjegel
nesdilim az tolik pocit, ze se az tolik nestalo. Momentalne to vypada, ze komunisti dostanou funkce o kterejch se jim ani nezdalo. Prepada me vztek a hnus, kdyz slysim, ze mistopredsedou PS by mel byt soudruh Grebenicek, dalsi spolusoudruhove nespise vyfasuji vedouci fce v nekterych parlamentnich vyborech. Dalsi soudruzi by se meli objevit v Ceske Konsolidacni Agenture, dalsi ve Fondu Narodniho Majetku .... to nejsou zadne bezvyznamne fce. napriklad o privatizaci statnich podniku ted bude rozhodovat clovek, ktery se hlasi programove k totalitnimu rezimu, v nemz jeho spoluideovy bratri naopak zestatnovali a soukromy majetek zabavovali. Je jen skoda, ze Evropa se posledni dobou obraci k pravici (Francie, Holandsko, Portugalsko, Italie,..) a zrovna u nas musi vyhrat levice, kterou jeste k tomu z dvou petin tvori komuniste !
Inkvizitor
Určitě to většina zná, takže jen pro pár neznalých jeden citátek od W.Churchilla: "Kdo ve dvaceti není komunistou, nemá srdce. Kdo jím zůstává po třicítce, nemá rozum."
:D:D:D
andrey
Tak tohle sem netušil :D ale jen tak abyste vedeli že sem si thread přečet :) musím vás ovšem znovu upozornit na to, co jsem psal na začátku komunisty sem nevolil !!
podle mne existují lepší alternativy než zrovna komunisti :). Ovšem neodvolávám nikdy nic co jsem řekl!

P.S. No ODS stát rozkradly ČSSD maj 1. červenec....
Daniel
Myslim si, ze prave tohle je problem Sametove revoluce- byla moc sametova.

Kdyby se kurvy jako Jakes a Husak houpaly na Vanoce 1989, byly by to nejen Stastny a vesely, ale mohli jsme predejit nynejsim "problemum".

Predstavte si to: nejvyssi soudruhove v panu, strana zakazana a za propagaci komunismu stejne tresty jako za fasismus.

Dan
Inkvizitor
...úplně tě vidím, jak poté, cos plamenou řečí před pouličním výborem přiměl stanný soud k vyřknutí ortelu, navlékáš s chutí oprátku kolem Gustova krku a pak s ďábelským úšklebkem podtrhuješ stoličku a sleduješ poslední zápas a smrtelné křeče odsouzencovi... :(:(:(

Doufám, že jen žertuješ, a že nejsi skutečným představitelem takové lůzy. Přece si vážně nemyslíš, že za nějaké tvoje dnešní problémy může fakt, že během sametové revoluce nedošlo ke zlynčování tehdejších nejvyšších politických představitelů a že propagování myšlenek komunismu není postaveno mimo zákon?

Já vážně nejsem komunistou ve smyslu politickém - ostatně volil jsem Klause - ale jinak jsem přesvědčen, že komunistická společnost, kdyby mohla existovat, by byla tím nejspravedlivějším zřízením na světě. Ona se totiž v podstatě shoduje s představou ráje a církve také nikdo nehoní za to, že slibují něco, co nemohou dát, a co přijde, až Bůh ví kdy. ;) A to platí i pro komunismus. Je to utopická extrémní vize, kterou není možné globálně realizovat, které nelze nidky zcela dosáhnout, kterou není možné nikomu násilím vnutit, ale o kterou se každý jednotlivec může sám za sebe svými skutky snažit.

To samozřejmě vytváří rozpor, ne až tak nepodobný tomu pradávnému prvnímu, a sic: "Sloužit či nesloužit?"
Komu sloužíš ty, Dane?
Loki
no mozna az budou vsechno delat roboti tak bude komunismus realnej, ale toho se dozit teda urcite nechci.

problem nebyl ten ze nebyl popravenej husak a dalsi, ale ze svine, ktery skodili lidem, urednicci, policajti,estebaci praskaci, a vsichni tihle ksindlici zustali nepotrestani. to je ten problem, ukazalo to lidem, ze bejt svine se vyplaci. proto sou vsichni ve vlade svine :))
Inkvizitor
... a není to spíš tak, že né svině, ale lidi škodili lidem? Zákon padajícího hovna znáš? Jak moc jsi pamětník těch časů, že toho tolik víš o škození? V týhle zemi byl komunistou každý druhý člověk a škodič každý první. Né že by každej hned donášel na druhý, ale každej měl svýho známýho a ten zas svýho. Každá máma byla ráda, když svejm dětem sehnala podpultový buráky nebo banány, který ale mohli bejt podpultový jenom proto, že je ta mámina dobrá známá hodná prodavačka někomu jinému zatajila a neprodala a tudíž ho poškodila a z jeho pohledu to byla angažovaná komoušská svině. Domýšlej do konečných důsledků! Stačí se držet faktů a hned pochopíš, jak byla bývalá ČSSR plná absurdit. Havel na to upozorňoval ve všech svých hrách, jen si dodnes nejsem jistý, jestli si on sám uvědomoval nadčasovost a nadrežimovost těchhle absurdit, ale věřím, že ano. Vždyť celý svět je jedna velká absurdní komedie a volat v něm po potrestání škodičů je jako přidávat další vtip k dobrému. A ke zlému taky samozřejmě ;););)
Loki
nikdo z nasich nikdy nebyl u komunistu ani prarodice, proste nikdo z nich s tim nechtel mit nic spolecneho, taky sme byly dost chudaci, ale to nebylo to hlavni co me sralo.
kdyz sem chodil do prvni tridy, nase tridni ucitelka se chovala jako za feudalismu, mlatila nas, hazela po nas klice a tak dal, proste ukrutna krava. na me si zasedla, a pekne me skolu solila, nikdo na ni nemohl, protoze mela manzela pana stb. rok a pul matka chodila na skolskej urad, a az potom se ji povedlo, ze me preradili do jine tridy.
dalsi pripad se tyka me matky, trikrat byla atakovana stb, a to zcela bezduvodne, jen se nechtela stat spolupracovnici. naposled to bylo nejhorsi, clovek, ktery byl spolupracovnikem (nevedelo se to v te dobe) ji jako kolega z prace pozval k sobe domu na pokec, jak se to bezne delava, jen ji do piti dal nejaky drogy a pak z ni tahal rozumy, proste vecer ji fotr pritahnul uplne mimo a vopilosti to nebylo (mela dve deci vina).
to ze byl donasec sme se dovedeli asi za rok, to uz byla skoro revoluce.
tyhle dva priklady skodicu je presne to o cem sem mluvil, ta ucitelka sice spachala sebevrazdu, protoze to nemohla snyst (zmenu rezimuú) ale ten estebak chodi dal po svete a nikdo mu nic neudelal ani nedokazal, nepotrestal ho, takovy lidi bych samozrejme potrestal, zaslouzi si to.
tak mi tu tady neblej keci vo tom, jak byli vsichni vinni a vsichni byly ve strane, takovejch lidi, co by opravdu skodili zas nebylo tolik.
Inkvizitor
Každý vždy byl a je vinnen souhlasem, stavem a výsledkem svého aktuálního bytí. Z toho se prostě nelze vymluvit a právě minulý režim je toho naprostým důkazem.

Jsem ochoten věřit všem zkušenostem, který má Loki, ale na stranu jeho soudu se nepostavím, na to chybí vyjádření žalovaných stran.

Já mám zas jiné zkušenosti. Jsem z rodiny holých prdelí. Jeden děda malorolník, který s radostí zkolektivizoval těch svejch pár arů a zdrhnul do továrny ve městě, babička posluhovačka a pak dělnice ve stejné továrně. Druhá babička chodila kurevskou žebrotou, komunismus jí dal novou naději (je to ten typ svazačky z těch propagandistických filmů, akorát, že ona tomu věřila a dodnes tím žije) {mluvil si někdy s bývalým příslušníkem třeba SS, nebo s nějakým prohitlerovským pamětníkem? Velmi zajímavé pro získání schopnosti pohledu z druhé strany, vřele doporučuji} a ona pak strávila celý život ve zdravotnictví a dodnes jí chodí spousty díků od bývalých pacientů. Její manžel, druhý děda byl zedník a v poválečné ČR chcípal hlady a musel za prací, která pradoxně po válce nikde nebyla k sehnání, chodit do auslandu, kam se dalo. Nakonec se zněj stal voják a byl u pípáků v Severní Koreji (což může znamenat, že byl estébák, ale to nevím a nezajímá mě to). Moje máma členka ROH a táta KSČ. Nic je to nestálo a nikdo z naší rodiny nikdy nikomu neskřivil ani vlásek na hlavě. Oni tomu režimu prostě jenom upřímně věřili a já celkem chápu proč. Nic za to taky nikdy nedostali, měli jsme holou prdel pořád ( první džíny jsem dostal až po revoluci, auto které si naši mohli koupit podle pořadníku ažv roce 83 a mají jenom tohle dodnes, atp. ) stejně tak, jako jí oni maj dál i teď. Já jediný se nepoved. Ze mě je buržoust, co maká pro prachatý mafiány a vydělává velký prachy. I když... Mimochodem ty prachatý mafiáni jsou samozřejmě bejvalý vysoce postavený a angažovaný komouši, který se naškodili milionkrát víc, něž nějakym házením klíčema nebo sváděním manželek. Nezdá se ti absurdní, že ekonomiku tohohle státu v současnosti ovlivňují významnou měrou právě tihle lidé?

Mě ano, stejně tak jako se mi zdá absurdní trvzení, že za to, jak to tu dnes vypadá, můžou komunisti. A jak to tu vypadá? Máme jim poděkovat nebo je obviňovat? A koho obvinit či komu poděkovat. Sami sobě, svým rodičům nebo prarodičům?

Těch, co škodili druhým, určitě nebylo tolik, to máš Loki pravdu. Ale takových je pořád stejné množství i teď a v podstatě škodí dál. Co jsem chtěl říct já, je fakt, že více než 3/4 občanů téhle země nosila ještě před patnácti lety rudou knížku a nikomu z nich to nevadilo. S tím LOKI neuděláš nic, ať budeš sebenasranější A BUDEŠ NADÁVAT DO ..... KOMU CHCEŠ!
Loki
nevim jak te napadlo ze sem nasranej, jenom vim co se tu neudelalo a udelat melo. zajimalo by me jaky je trest za tyrani sverene osoby, moje tridni by mela jit tehdy regulerne brucet, myslis si ze to na diteti v prvni tride nezanecha vliv, kdyz ho nekdo terorizuje ?, asi si to vubec neuvedomujes - byl to fyzickej i psychickej teror - ja diky ni tenkrat dostal epileptickej zachvat, kterej byl stoprocentne vyvolanej stresem s toho prostredi,ktery panovalo ve skole (zachvat se mi opakoval pouze jednou a to nedavno po tejdenim stresu z prace - s toho posledi 3 dny nonstop, to jenom pro informaci ze nejsem epileptyk - deset procent lidi ma za zivot alespon jeden vyvolany epi zachvat). nerikej mi, ze kdyby nebyla u komunistu, ze by se ji nic nestalo, uricte by sla minimalne jinam.
A co ten donasec, zmlatil miho brachu (byl s matkou), matku skoro vodvezli v jakym byla stavu, to si nedovedes predstavit, tenhle hajzl by taky normalne mel jit do vezeni, za unos, omezovani osobni svobody a mozna jeste neco jinyho, proc se mu nic nestalo, protoze byl stebak, nerikej mi neco vo lidech ktery tomu verili, kdyz je nekdo svine, ma dostat trest, pokud se tak nestane, tak je neco spatne, a spatne to bylo tehdy a spatne je to i ted, ze ty jednotlivy zlociny nikdo nepotrestal.
Inkvizitor
Souhlasím s tebou, to o čem píšeš jsou konkrétní zločiny spáchané konkrétními lidmi na vaší rodině a měli by se vyšetřit, a případní viníci odsoudit a potrestat.

Měl bys ale proto něco udělat a né tu jenom hulákat a na základě vlastních špatných zkušeností odsuzovat globálně nějakou skupinu. Podej na toho dotyčného žalobu, nebo podnět k trestnímu stíhání. Můžeš i zkusit vymáhat odškodnění za tehdy utrpěné trauma, atp.

P.S. Já měl v životě 3 nebo 4 epi. záchvaty. Jsem epileptik a nestydím se za to. ;)
Loki
jeden vinik je mrtev, druhy zlocin je promlcen, by uz v dobe revoluce, prave to souvisi s tim o cem sem mluvil, zlociny z komunismu se nedaji soudit ani zalovat, protoze se na ne vztahuje promlceni, je to vychcany, za komunistu se zalovat nedali a po revoluci sou promlcene, jeste k tomu da se zalovat nekoho kdo jednal v souladu s byvalymi zakony (ten stb urcite jednal tak jak jednat mohl, vysetroval preci podvratnou cinnost nebo co vlasnte). neda a vina to neni moji necinosti, spatne se tu vladne a chybi vule s tim neco delat, protoze prave, jak si psal, hodne lidi by melo problemy, tak to radsi zametli pod stul.

Ja se urcite nestidim za epilepticke zachvaty, jen sem to napsal, ze oba byly vyvolane a tedy ze musela byt nejaka pricina, abys pochopil, ze si s nami soudruzka ucitelka jen tak nehrala, ale vazne psychycky tyrala, ja mel tu smulu, ze sem byl jeji neoblibenec (mozna to souviselo s matkou a jejim pristupem ke ksc to nedokazu posoudit) a tedy se na me vyradila jeste vice, nez na ostatnich.

pokud by sem se za neco stydel, tak asi za svoje rodice, kdyby nekdy byli u komunistu, ale sem rad, ze se stydet nemusim, protoze oni zustali mimo.
jestli mi nekdo nekdy rekne, ze to proste byla nutnost, tak mu reknu ze je debil, protoze to neni pravda, byt ve strane nebyla nutnos, slo to i bez toho,jen to bylo tezsi !!!!
Inkvizitor
Hmm, tak mi to přijde Loki, že jsme mluvili dokola kolem ovšem možném, nakousli pár dalších úhlů pohledu, ale ty si stále jenom meleš tu svou ohranou písničku. :(

No jak chceš, moji rodiče a prarodiče byli ve straně a já je mám moc rád a vůbec se za ně nestydím, protože vím jak a co v té době žili a že se ani oni za nic stydět nemusí.

Končím, neb mě tahle debata už nebaví.
Piskot
Samozrejme,ze pred revoluci bylo 3/4 naroda komunistu.Byla to prece komunisticka zeme.Ale je pravda ze spousta z nich byla jen radovymi komunisty kteri platili clenske prispevky a byli komunisty jen proto aby meli klid.Ale tady jde spis o tu mensi cast komunistu (jak pise Loki), kteri byli tak zapaleni pro tuto idiotskou myslenku,ze udavali a jinak otravovali ostatni lidi.Ve jmenu komunismu bylo poskozeno spousta a spousta lidi.A zbytecne.Protoze to byla a je banda h..... kteri patri na sibir a nikam jinam.Obhajovat zlociny komunismu by melo byt trestne stejne jako propagace fasismu.To je bez debat.Ale jak uz se tady psalo spoustu tech s..... vladne dal a tak se kazdej boji komunistu vlastne dodnes,protoze maji zase moc akorat,ze se uz neskryvaji za stranu ponevadz se rozlezli do vsech ostatnich stran.
Mam ten dojem ,ze sametova revoluce vlastne hovno vyresila.Zpocatku se to jevilo jako skvela vec.Ale to by muselo byt opravdu tak 30% naroda poslano na Sibir.Jedine potom by byl klid.Ti d....... ziji dodnes a jeste nejakou chvili zit budou.A svym stupidnim myslenim dal a dal ovlivnuji svoje okoli.
Loki ma naprostou pravdu.Akorat,ze s tim dnes uz nic neudela.Bohuzel.Na Cesich byla vykonana krivda,ktera se tahne dodnes.FUCK OFF KSC!!!!!

[Edited by Piskot on 03-07-2002 at 07:41 PM]
Loki
jo taky sem vo tom uz cetl, je to hruza, vubec nerespektujou vysledky voleb, zase dodstal ten debil funkci, ty vole asi budu populistou.
nemo
Inkvizitore píšeš: Moje máma členka ROH a táta KSČ. Nic je to nestálo a nikdo z naší rodiny nikdy nikomu neskřivil ani vlásek na hlavě. Oni tomu režimu prostě jenom upřímně věřili a já celkem chápu proč. Nic za to taky nikdy nedostali, měli jsme holou prdel pořád ( první džíny jsem dostal až po revoluci, auto které si naši mohli koupit podle pořadníku ažv roce 83 a mají jenom tohle dodnes, atp. ) stejně tak, jako jí oni maj dál i teď.

Je zajímavý, že toto tvrdí děti komunistů pořád. NIKDY jsem neslyšel, že by někdo opak (pokud v tom nebyly osobní důvody). Netvrdím tím, že by někdo z tvých předků něco špatného udělal, jen chci říct, že tvoje tvrzení nic nedokazuje. Mohlo to být jakkoli.

A dále píšeš:
Mě ano, stejně tak jako se mi zdá absurdní trvzení, že za to, jak to tu dnes vypadá, můžou komunisti. A jak to tu vypadá? Máme jim poděkovat nebo je obviňovat? A koho obvinit či komu poděkovat. Sami sobě, svým rodičům nebo prarodičům?

A kdo jiný za to může! Vždyť to byla VEDOUCÍ SÍLA VE SPOLEČNOSTI! Sami to o sobě tvrdili. Už jsi zapoměl?
Jinak s tebou tvou skepsi sdílím.
A s Loki sdílím názor, že komunistická idelologie v té formě jak jsem ji kolem sebe měl možnost a mám stále možnost pozorovat měla být veřejně odsouzena a zavržena spolu s jejími šiřiteli, a pokud se tak nestalo, tak by se to mělo udělat teď.

Loki a Inkvizitore, krásnou debatu jste tu rozvinuli. Díky za ni a K+. Jen jsem se chtěl zeptat, jestli jste pomysleli při debatě o vině na to, že třeba morální vina není trestná podle občanského práva.

Piškote nesdílím tvůj názor, že (morálně) vinny jsou jen špičky a ten zbytek je v podstatě nevinný (morálně), taky si nemyslím, že ti co udávali = ti zapálení. Ale s tím, že "Obhajovat zlociny komunismu by melo byt trestne stejne jako propagace fasismu.", s tím s tebou naprosto souhlasím, jak jsem se vyjádřil už dřív.





Karmínový Král
Milý Kjegele,
Je sice pravda, že komunisti v minulosti dělali zvěrstva, nezákonné represálie, potlačovali kulturu a spoustu dalších hnusných věcí. AVŠAK vžij se do role voličů KSČM

1. Dost voličů volilo KSČM z protestu. Jedná se především o starší lidi, který už nemaj potřebu z něčeho ideově vycházet a TO co se jim třeba nelíbí, a je to snadno pochopitelné, je, že se jim za TOTáČe žilo líp. Samozřejmě se jedná především o nejnižší/nižší sociální vrstvu. Ale měj na paměti, že takoví lidé, byť nepříliš vzdělaní, také vytvářejí hodnoty! Každý, kdo je posedlý přílišným seběvědomím, nechť jde na pár dní třeba na brigádu na stavbu a vyzkouší si proč tohle říkám. Není to taková sranda. A poté si položte otázku: Je fér, že manager třeba má stonásobný plat? Kdo si uzurpuje právo rozhodovat o finanční hodnotě práce? Trh? nenech s vysmát. Američtí, němečtí a vůbec cizí investoři. Jistě, je pravda, že takové to věci by měla určovat poptávka. Myslím si, že rozdíly by měly být ALE, ale né tak drastické. Kdyby o finančním ohodnocení v dnešní době rozhodovaly schopnosti, věz, že byla by většina lidí spokojená.Jak se v minulosti ukázalo tzv. Optimistický všemohoucí liberalismus u nás nefunguje. Vždy se v něm prosadili pouze bezskrupulózní jedinci typu Mistra Koženého, kteří vegetují z našich peněz bez sebemenšího pocitu vinny.

2. Málokdo to ví, ale bylo by férové konstatovat, že Národní důchod(HDP) byl v roce 89 vyšší, než dnes!

3. Počet vražd a vůbec násilných trestných činnů se několikanásobně zvedl (to však jistě souvisí i s dobou)

4. Doufám, že každému je jasné, že stalinovská podoba komunismu je nenávratně pryč a je nemožné, aby se vrátila. To by jak u nás, tak v Evropě prostě (a naštěstí)neprošlo a musím uznat, že to ani není není koncept současné politiky KSČM. Takže pozor, nenechte si příliš balamutit rádoby odbornickými komentáři "přespříliš" pravicových novinářů. Dá se s jistou nadsázkou říci, že KSČM nesouvisí s KSČ. Je to pouze hloupost, která takovouto stranu, na rozdíl od mnoha svých kolegyŇ v reformované evropě, nenapadne změnit si jméno. (čímž by ale faticky ztatila část voličského základu (tzv. pravověrnejch komoušů).

5. Sociální jistoty? Myslím, že je správné, aby každý měl právo na chleba, zdravotnictví a vzdělání. Také si myslím, že je menší zlo, když člověk s příjmem milion zaplatí do státu 300.000 a člověk s příjmem 15.000 jen 2.000, než když oba platí 15*/*a ten chudší si z toho minima co mu zbyde musí ještě platit lékařské úkony a šetřit na vzdělání svých potomků. Tady se ale jedná spíše o socialismus, než o komunismus. ( fendrychovští novináři rádi využívají faktu, že lidem zní slovo socialismus velmi podobně, ne-li stejně jako komunismus).
A tak si občas říkám jestli je pro budoucnost našeho státu nebezpečnější agresivně-liberální klusovská politika než unylá hrozba komunismu...

Nerad bych, kdyby si někdo myslel, že já sám snad volím, nebo podporuji komunisty. To tedy rozhodně ne! Myslím ale, ře v zájmu objektivity sem tento příspěvek patří. A ty, kjegele začni myslet vlastní hlavou a nepapouškuj názory "expertů", které denodenně čteš v novinách popř. vídáš v televizi. Uvidíš, je to skoro stejně krásný pocit SVOBODY, jako když si občas zahulíš a pustíš si k tomu Zappu.



[Edited by Karmínový Král on 10-09-2002 at 03:28 PM]
Era
Možná schytám negativní karmu, ale na rozdíl od předchozích se nepustím do komančů, ale do socanů, protože na levičáky a socialismus bych volil alkohol! (Jed!)

Vláda, která myslí na lidi?

Na billboardech se nás socialisti ptali, jestli chceme vládu, která myslí na lidi. Jejich program spíše naznačuje, že to bude vláda, která myslí za lidi. Jejich voliči patrně nemyslí vůbec, proto takovou nabídku při volbách přijali. Těmto voličům se líbí systém, v němž jsou úspěšní ve jménu solidarity okrádáni a terorizováni nenažranou stvůrou jménem „sociální stát“ ve prospěch zejména byrokracie, a parazitů.
Socialisté nejenže trvají na absurdním a nespravedlivém systému progresivního zdanění příjmů, ale svou kolektivizující politikou opovrhují soukromým vlastnictvím. Jak jinak si vysvětlit záměr jejich poslance Stanislava Křečka, který chce zákonem přikázat soukromým majitelům bytů své byty, jsou-li neobsazené, povinně pronajmout? Poslanec křeček, myslí-li tento záměr vážně, pravděpodobně zešílel. Teď už bych jen očekával, že půjde příkladem a pověří svou manželku, aby v době, kdy on bude v parlamentu zákon předkládat, a ona bude bez manžela jaksi nevyužitá, šla poskytnout manželské služby nejbližšímu svobodnému sousedovi. A když se jim to bude líbit, může pan poslanec zavést takovou praxi plošně - zákonem. Myslí přece na lidi!
Graetar
Karmínový král: Fajn, leccos z toho, co říkáš, je opodstatněné, ale u bodu 2) bych se zastavil:

HDP už je na zhruba srovnatelné úrovni jako v roce 1990; v roce 1991 došlo k hlubokému propadu (díky startování reforem), ale už jsme se z toho vykřesali. Co je však kromě samotného HDP nutné sledovat, je ještě například parita kupní síly, struktura hospodářských celků etc. A tady už jsme poněkud dál než před deseti lety. Budeme-li brát v úvahu přepočet na dolar, pak jsme v roce 1989 vydělávali měsíčně v průměru cca 200 dolarů podle oficiálního, ne příliš odpovídajícího kursu, nebo 100-150 doláčů podle trochu reálnějšího kursu, který naskočil po otevření směnáren. Dnes je průměr na víc než 500 dolarech, což sice není moc, ale jistým vylepšením to je (při cca 3-3,5násobném zvýšení cen). Kupní síla koruny je asi dvouapůlnásobná, průmysl a infrastruktura zhusta fungují na úplně jiné bázi, než hutní-dělnicko-rolnická komunistická obludnost, ve fabrikách je často modernizované vybavení.

"Startovní" podmínky (budeme-li uvažovat o srovnatelném HDP, nyní však bez nutnosti drsných reforem) jsou mnohem lepší než v roce 1989. Osobně se mi však nelíbí dvě věci - a) po letošních volbách se nezdá, že by se ono rozbředlé nic, které Zeman označoval za vlastnoručně vytvořenou konjunkturu, pohlo někam dál; a za b) ekonomika je na dvě věci dokud budou lidi zaseklí v roce 1960 - s tím se však zatím nedá nic moc dělat, protože stále funguje dvougenerační syndrom čtyřicetiletého putování Židů po poušti; ještě si zřejmě nějaký čas počkáme, než se lidi naučí chovat se k sobě trochu normálně a budou se míň dívat k sousedovi do talíře... Pro nás je na tom nejhorší, že se to často týká i naší milované travičky - všichni mají tendence starat se o to, do čeho jim nic není... :(

A neberte mě moc vážně :smoker: - ekonom nejsem, jenom si nemyslím, že je to s ekonomikou tak děsivý, jak se občas říká. Spíš mě občas rozčilují ony vztahy mezi lidmi...
Karmínový Král
tak tak graetare. především konec tvého příspěvku mi mluví z duše.
Jazzman
Tohle je i pro mne silne kafe
to Kjegel
rekl bych ze vic nenavisti jsem z nikoho dlouho necitil,
nechapu to ses nakej zasranej podnikatel,kterymu vsechno zebrali komousi nebo co?
Jak s tou nenavisti muzes tak dlouho zit,to v sobe jeste zivis?

A ted muj nazor a rikejte si co chcete,ted se neda volit nikdo jinej nez kscm,
protoze tam neni nikdo jinej,chcete volit skurvenyho Klauze,zlodeje nejvetsiho
a jeho stranu?nebo stranu zelenych ktera v podstate zije z mensiny Ochrancu prirody
a vas hulicu?ne ze bych taky sem tam nezahulil...
Ten system pred tim byl uplne na hovno,skurvena statni paranoia,donaseni,zavirani,cenzura,
ale dobry socialni system.A co je ted?neni prace,kdejakej soukromnik zdira cloveka jak otroka,(to vím z vlastni skusenosti),krade se jeste vic,no mozna stejne,ale dal
vemte si treba skurvenej telekom,vsechno drahy net na picu,ale stat s tim nic neudela,protoze z toho ma prachy....,kdo ma prachy muze vse to uz je pravidlo v tomhle state..nikdy ho nezavrou...
tak ze z toho lze vyvodit jedinej zaver dokud se kscm nespoji s jinou polit stranou ve vlade,samozrejmne ze bych nechtel jejich vladu to ne,nebude tady poradek.
Navíc to uz není ta sama Kscm jako Ksc je jina pro demokraticka..............
ps vim ze mne budete kamenovat,klidne
je demokracie a mam svuj nazor bye....



Graetar
Jazzman: Podle mě skutečné bohatství nespočívá v naplnění peněženky nebo žaludku (i když je to taky důležitý), ale právě v tom, že se člověk může svobodně rozhodovat, žít si podle svého. Před měsícem jsem byl na východním Slovensku, a přesto, že tam lidi pobírají bezmála poloviční platy oproti našim, ceny jsou srovnatelné a nezaměstnanost dvojnásobná, přesto jsem tam viděl většinu lidí spokojených, sympatických. Sice jsou chudí, ale de facto jsou neskutečně bohatí a jejich život za něco stojí. Můžeme se brodit v penězích, prožrat zeměkouli, ale i tak může stát náš život za starou bačkoru (a nejspíš by za ni v takovém případě stál). Jinými slovy - radši budu riskovat možnou ztrátu zaměstnání (osobně mi dokonce tato nejistota připadá zábavnější, alespoň mám o co usilovat a nechrním na vavřínu) = svoboda + trocha dobrodružství, než bych si nechal uvázat na krk fízly s všemocným berňákem = nesvoboda, špiclování + sociální jistoty a nudná, jednolitá, do řady zarovnaná šeď.

V téhle souvislosti mě napadl jeden citát, který s tím drobet souvisí. Už nevím, kdo to řekl (mám dojem, že nějaká anglická konzerva, možná Churchill; ), takže to nebudu citovat úplně přesně: "Kdo se vzdá kousku své svobody pro vlastní bezpečost, ten si žádnou svobodu nezaslouží."
Jazzman
to graetar no jasne ,mne se ten system taky hnusi,
nechtel bych v tom zit, jenom si myslim ze lze vytvorit naka kombinace,socialismu a demokracie,jako je treba ve Francii
Graetar
Jazzman: Jojo, je to složitý a asi nikdo nemá žádný spásný recept. Nejsem politik (ani jím být nechci), ale myslím si, že pořád platí pravidlo zlaté střední cesty, nebo všeho s mírou. Sice mě to táhne spíš doprava, ale je jasný, že extrémy nevedou nikam (vlastně vedou --> :devil: ). Lidský život má spousty rozměrů a s hladovou duší nedojde člověk nasycení ani vedle vagónu fyzických prožitků. Proto pokládám za důležité to, aby nebyl člověk zbytečně omezován, aby měl pocit svobody. A zároveň by měl žít s vědomím, že nemůže zasahovat do svobody ostatním lidem (já vím, je to jenom ideál :rolleyes: ). V tom mi daleko víc sedí klasická parlamentní demokracie, než různé socialistické experimenty.

Doufám, že jsem někoho moc neotrávil :wink:. Peace.
Cicmon
2pan.sele: mno, zamysli se trochu, pokud nebudes volit, tak ti budou vladnout ti, ktere zvoli jini lide a porad je lepsi mensi zlo ;)
Dale, jenom nektere zakony jsou pro idioty, nebo myslis, ze by bylo spravne, kdyby te mohl na ulici nekdo beztrestne zabit jenom proto, ze se mu libi tvoje cepice?? Pokud nebudes platit dane, kde myslis, ze se budou brat prostredky na nemocnice, silnice, etc.? (i kdyz, mozna by nebyl zas tak od veci system - jsi nemocnej? zplat si! chces jezdit autem? zaplat si!, ..., kde by clovek platil jen za to, co opravdu pouziva. Bohuzel? jsme socialni spolecnost, kde bohati zivi chude...). Pokud budes uplacet, tak akorat podporis tento spatny system :(

Nevim, treba to nebylo mysleno vazne, pak jsem to nepochopil :D
Mej se...

Cicmon


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma