Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Nejistota před vizí své první pěstírny - Klikni zde pro originální téma
lenochod
TURBOPĚSTÍRNA

Když už mě děsně vytočilo kolísání kvality draho prodávané travky, řekl jsem si, že se bez vlastní pěstírny neobejdu a začal si googlit informace, včetně zdejšího FAQ.

Přesto moje představa má stále jenom hrubé obrysy a tak je tu popíšu a uvítám dobrou radu a nasměrování, abych se vyhnul zbytečnostem a dosáhl kýženého ;) !!!

Pěstírnu chci zřídit ve skříni od velké lednice cca 180cm x 60 x 60 a zřejmě jí rozdělit na dvě patra – na dva samostatné keříky. Ale kdyby lednice měla být nevyhovující, tak to klidně udělám v nějaké jiné skříni ;). S aktivním větráním počítám.

Stěny v lednici jsou sice lesklé a bílé, ale stejně přemýšlím, že bych na ně našrouboval zrcadla, aby byly co nejmenší energetické ztráty.

Nevím jaký světelný zdroj bych použil, ale myslím, že by bylo lepší, až rostlinky povyrostou, je začít osvětlovat i ze stran a ze spoda. Přes zrcadlové stěny našroubovat svisle zářivky a nahoru dát sodíkovou lapmu…??

Napadla mě jedna specialitka a nevím, jestli to už někdo někdy zkoušel: Vzít úspornou žárovku (chladný zdroje světla), třeba o výkonu srovnatelném s 200w žárovkou a umístit jí přímo do středu keříku (nechat jí do keříku doslova zarůst). Tak bych zajistil světlo nejen ze shora a stran, ale také ze středu rostliny.

Vzhledem k malému množství, které chci získat (cca 120g/rok), si myslím, že by stačilo mít pěstírnu v provozu třeba jenom 3 měsíce v roce. Takže bych pěstoval rovnou ze značkových semen, bez matky.

Jestli tomu správně rozumím, poměr THC v rostlině je přímo úměrný množství světla a kvalitě hnojiv. Tedy, chtěl bych své rostlinky na ty tři měsíce maximálně prozářit a řádně dohnojit i včas „odhnojit“, aby byl efekt co nejmaximálnější.

Na jednu otázku jsem nenašel odpověď nikde a tady s tím možná budete mít někdo zkušenost: je, lepší pěstovat dva nižší keříky, nebo v pěstírně nedělat patro a vypěstovat jeden třeba 1,5 m vysoký keř - že by z toho většího byla silnější gandža?

V growshopu mi doporučili, abych rostlinu, až bude nasazovat na květ, z 60% oholil od listí, aby nevyživovala zbytečné části a soustředila výživu na palice. Říkám si, že by možná bylo lepší jí listy nechat všechny a přidat další lampy, protože čím více světla listy pohltí, tím lepší gandžu ve výsledku budu mít (nebo ne?) a kdybych 60% listů otrhal, rostlina by tím měla méně ploch, kterými může světlo absorbovat – mýlím se?
DooMer
in sice nepestuju ale :
- lednicka a ty rozmery mi prijdou nic moc je to sice pekne vysoky ale sirka a hloubka je mizerna, urcite je lepsi normalni drevena srkin pac kytka i lip dycha si myslim ale nekdo tu v lednici uz pestoval

- to rozdeleni na dva keriky je pekenj nesmysl jestli sem to dobre pochopil tak chces mit dve patra a pro kazdou kytku zvlast svetlo to je dost neupsorny, to je urcite lepsi nechat jen jednu kytku ale ne ju nechat rust veslkou ale pekne zastipovat a tahnout do stran a jet pripadne scroog!

-sroubovat na steny zrcadla je nejvetsi nesmysl nic tim neziskas a spis ztratis (nevim kdo tohle vymyslel), sezen folii nebo to natri na bilo udelas lip.

-lampu bych pouzil normalni osvedcenou sodikovku a zadny "specialitky" bych do toho netahal , nehlede na to ze usporky maji jiny spektrum svetla nez potrebuji kyticky takze by to moc nepomahalo ,snad na rust trochu

-s tim listim bych to urcite prothal ale ne zase moc a velky listy musis nechat jinak tim kytka trpi ale protrhavat se musi to je jasny.

tod vse D. :)
gUan0_
čus , hele nejsem profi ani pokročilej....ale říkám ti , zdrcadla jsou o hovnu !! nech to bílý nebo si kup diamantovou folii....úsporka uprostřed kytky ??....to jako fakt nevím , nikdy jsem o tom neslyšel a zajímalo by mě jak by si to udělal.....dál ..... určo dvě patra !!!....dál... ke květu ostříhat...proč ? ....chceš hulit palice nebo listy ???...tže listy ještě jednou říkám ostříhat !!!
mirosk
Chladnička je podľa mňa tá najlepšia vec:
1. Super utesnenie
2. Tepelná a zvuková izolácia
3. Kto by obviňoval chladničku že pestuje :teef:
Nechal by som si celý priestor (výšku) a priestor 60x60 cm je v pohode na 4 hranaté kvetináče o dľžke hrany 20-25cm.

Ďalej svetlo by sa dalo použiť tebou spomínaná úsporka (CFL) s 200Wattmi a pestovať vertikálnym scrogom.
Chladnička:
http://grower.cz/forum/showthread....8190#post348190
Vertikálny scrog (V-scrog):
http://grower.cz/forum/showthread....7770#post337770

Chlapci všetko sa dá.
na to mnozstvi ti staci i 70wsodik zrcadla nedavej kup vetraky a podivej se prvni jak to pestujou ostatni je tu navodu pozehnane maji super vysledky nic nevymislej a udelej to podle tech navodu je dobre ze si napsal a neudelal zbytecne chyby zatim se mej budu te sledovat a davej pekne fotecky
lenochod
Fotečky budou určitě, jakmile si ujasním co potřebuju, abych jak říkáš "nevymýšlel" ;), ale trochu vymýšlet musím, jinak by mě to nebavilo - já už jsem takový... ;)

Chci vymýšlet, ale tak, abych znal názory zkušených a nepouštěl se do hloupostí. Během týdne sem přidám nákres, jak bych tu pěstírnu udělal. Na radu jí udělám v trochu menší lednici, ale nechám celý prostor jako jedno patro.

Prozatím moc nerozumím polemice mezi úsporkama, sodíkem a zářivkama:

Kytky potřebují určité spektrum (tuším, že červené - ano?)

Úsporky a zářivky tohle spoktrum nemají?
Někdo mi řekl, že bych musel koupit zářivky z potřeb pro teraristy, ty červené (nebo jaké to je) spektrum mají, ale prý jsou Ukrutně, ukrutně drahé...nevím a tak bych rád znal názor.

Když bych pěstoval scrog stylem, tak bych mohl dát studené světlo přímo do středu i po obvodě a tak bych si kytičky pořadně prosvítil...což?

Vím, že množství, které chci, mi vyroste i pod 1 x 75W, ale já bych chtěl vážně našlápnutou travku - Vycházím z toho, že travka z tropů se považuje za nejkvalitnější právě kvůli světlu a tak si říkám, že čím víc světla v lednici, tím "tropičtější" travka bude ;) - nebo se mýlím?

Ještě k těm zapovězeným zrcadlům: co je na nich tak špatného - vždyť odráží světlo úplně NEJ ??

Jo a už si pečlivě pročítám pěstování ostatních ;) !

Díky za dosavadní příspěvky - hodně mě povzbuzujou !!!!!!!!!!
jestedman
zrcadla odrážejí světlo, ale soustřeďujou ho, nerozptylujou

Žádná rovnice mezi thc-světlo-hnojivo není!! Nejpotentnější kytka bude ta, která má dobrou genetiku a dobré podmínky pro růst, to není nikdy co nejvíc světla a co nejvíc hnojiva.

Jinak kytka potřebuje k růstu spektrum převážně modré, pro květ převážně červené. úsporky a zářivky mají povětšinou spektrum někde kolem modré, červené je málo, proto to pod nimi špatně kvete.
lyft
lenochod:ÚSPORKY(125W,200W)-modré(růst),purple(modré i červené,růst i květ),červené(květ).Úsporky(modré) jsou doré pro mateční rostliny,klony nebo růst(patra blízsko u sebe,pěkně se větví atd.)na květ (purple,red) nemají takovou účinnost jako sodík(miň prosvítěj).Velká výhoda úsporek je ta,že nevydávají moc tepla.
SODÍK-květ,růst(Osram plantastar ,,,)mají modré i červené spektrum a jsou vhodné jak na růst tak i květ.Květ(Osram nav-t super atd.) mají hodně červeného spektra a jsou určeny na květovou fázi.Na růstovou fázi jí nedoporučuju,protože se to pod ní hodně táhne na do výšky(dlouhej stonek a pár pater)Nevýhoda sodíku,že vydává dost tepla.Na květ je sodík nejlepší.METALHID( označeni HPT-I) má modré spektrum a je výborná na růst a míň topí,jak sodík.
ZÁŘIVKY(N-Lite phillips TDL 865,965 atd)stejě jako úspokky,akorát se dělají v menších Watážích(24w,36w atd.)a prosvítěj toho ještě míň,jak úsporky.Použití na klony,sazenice.
lenochod
lyft: Super přehled, děkuju !

Ještě k tomu světlu: Když bych v pěstírně kombinoval sodík a úsporku, vadilo by to rostlinám?

Pro pěstování ve skříni/lednici, když je pro mě důležitější kvalita, než kvantita, je vhodný styl ScrOG? Přijde mi, že se rostlinky lépe prosvítí, ale na druhé straně se od začátku vplétají do válce a tak nezesílí stonek a nemohou se "pohupovat pod větrákem" což musí konečný efekt v palicích oslabovat, ne?



Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma