Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Mrkněte na to :-)) - Klikni zde pro originální téma
niklas
Tohle sem nasel na doktorka.cz :-)

"Zajímavostí mezi drogami užívanými domorodci je muchomůrka (Amanita muscaria). Má poněkud jiné obsahové látky než druhy rostoucí u nás; snad je to vlivem klimatu či půdy. Domorodci houby suší, macerují a přidávají šťávu z klikvy nebo vrbky úzkolisté. Malé houby jsou účinnější než velké. Účinek se dostaví dvě hodiny po požití. Zprvu jsou vědomí a vůle zcela zachovány později se objeví halucinace, otrávený mluví s nepřítomnými, sobě sympatickými lidmi o svém štěstí a bohatství, předměty se zdají zvětšené, malou překážku v cestě překračuje či přelézá jako ohromnou. Je velmi zajímavé, že jed z muchomůrky se nezměněn vylučuje močí. Domorodci nosí s sebou lahvičku, do níž močí, a moč znovu pijí. Touha po jedu je tak velká, že na výpravě za muchomůrkou, pokud jim dojde zásoba hub a vlastní moč se stává již neúčinnou, požádají druha, kterého potkají, o jeho moč, kterou pijí. Je to zdvořilostní zvyk a žádost nelze odmítnout."


Snad se to k nam nedostane :-)))



Anndy
Amanita je rozhodne zaujimava zalezitost, existuju rozlicne oblasti v ktorych rastie a jednotlive druhy sa lisia obsahom ucinnych latok.
Na nete som cital uz dost info o nej, najviac som vsak bol prekvapeny, ked v jednom internetovom shope ponukaju Amanity a ako krajina povodu je tam uvedene Slovensko:D
Creed
věčí sranda by byla kdyby se ten jed vylučoval stolicí................... cha cha cha
zumbi
muchomůrky sou docela známá droga. Myslim, že kdysy bylo nějáký náboženství (Soma myslim). Tak se menovala i droga která se připravovala z muchomůrek. Ale sou to mrchy zákeřný a jedovatý/:-)
Brunco
No tak u nas na slovensku je muchtravok cervenych fakt mrtne,
raz som nazbieral asi 10, ale nevedel som ako sa aplikuju a hlavne kolko, tak som sa na to vybodol a vyhodil som ich, opatrnosti nikdy nieje dost
Deda Mraz
Brunco: přesně, je to obyčejná Muchomůrka červená, takže země původu Slovensko nebo cokoliv ze stř. Evropy není zas tak překvapující :)
Jinak takovejhle experimentátor rozhodně nejsem, do muchomůrky bych na 98% nešel - moc o tom nevím, ale pochybuju, že to není nápor na játra, která mám už tak docela v prdeli... :(

P.S. taky jsem někde četl, že Amanitu jedli Vikingové aby se dostali do berserku, tak bacha na to ;)
Robie
co to je berserk?
Robie: bojový šílenství
Anndy
Z tejto stranky http://www.pharmacratic-inquisition...s/pharmacratic/
sa da stiahnut velmi zaujimave 3 hodinove video o Amanite.:sun:
zumbi
Anndy: nice video, stahuje se to ukrutně, ale ukrutně pomalu. Jinak je to celkem zajímavý.
to Bruno: hele, jestli si to chceš vyskoušet, tak ti doporučuju skouknout filmy Eliška máráda divočinu, nebo Jedna ruka netleská (tam z toho vařej takovej ,,normální muchomůrkovej čaj:-)
zumbi
Hele, kámoš to stáhnul taky, ale je tu ale: Nemá kodek. Takdyby ste byl někdo od tý dobroty a nenapsali tu někde odkaz, kde se dá stáhnout MPEG4, tak by sem vám byl vděčnej:-)
PUNX RULEZ
Anndy
No ja som mal to video staihnute celkom rychlo. Na prehranie je potrebne mat nainstalovany Real media player, pripadne nejaku jeho obdobu. Ale inak je to fakt krute, clovek sa tam dozvie zaujimave veci, ale 3 hodiny su doost:mutant: :mutant:
wandrej
niklas:co ja vim tak se ta moč schranuje proto ze v moci je učinější forma.Tuším že jde o muskarin,respektive ňákej jeho prekurzor..Jen proto že píšeš že jed je v moči nezměněn.
lordWilliam
2zumbi: Jo máš pravdu droga co se připravuje z vochomůtek se jmenuje Sóma. Je dokonce vedená jako psychedelikum. (sem moc věcí nepatří asi jen 9-10)
el magico
2bredmen:
jo tak to jsem zkousel a je to pekny hukot ja jsem ozkrabal jenom ty bily tecky a ususil jsou potom fakt drsny stavy ale castejsi konzumaci nedoporucuju je to hodne velky ojeb na mozekkk
citace:
Původní příspěvek od Anndy
Z tejto stranky http://www.pharmacratic-inquisition...s/pharmacratic/
sa da stiahnut velmi zaujimave 3 hodinove video o Amanite.:sun:



Dobar dan, Jan Irvin ovde iz Pharmacratic Inquisition.

Hocem do kazem hvala za "posting" moj video.

Mislim ovoj jezik je Czech? Mozda Slovenski?

Govorim malo Serbo-Hrvatski. Razumem malo ovde.


Stanuem u beograd od 1995 do 2000 za 16 meseci. (Learning how my country murders Serbs to steal their property while hiding the fact that we supported the Balje, Ustase, and Handjar :mad: )

Anyway, ciao. Moj slavinski jezik je lose.

If any of you have questions about our work feel free to visit our website. Though if you have questions, they are likely to be answered in english. Any of you wishing to question our source material, please do.

Cao, vidi mo se!
zumbi
to Jan Irvin: have you codeck MPEG4 for download?
Anndy
I am very pleasant, that you visit this page. Your video is great and take much good information about amanitas in one place. I have one question. Soon will i have some siberian amanitas to try. Can you take me your opinion to best preparation?:wink: I would like to minimize nausea and have good experience. Thank you

And my language is Slovak, but there are almost people from Czech, this forum is origin Czech, but our languages are very simmilar.
kamil
zdravim
takže pro ty co ještě neměli tu čest: je hodně nutný to buď chvíli vařit, nebo sušit při 80 °C, aby se rozložila většina jedovatých látek a došlo k částečné změně psychoaktivních látek. Jinak dávka je asi tak čtvrt až půl normálního klobouku. Jinak dobrej stav, ale je nutný na něj být připraven, já osobně si připadam jako nějakej ožrala z irský pověsti. Ale doporučuju, než to zkusíte nějaký zkušenosti s Lysohlávkama, Psylocibe atd...
GODOT
Znie to zaujimavo ale asi by som sa bal ist do dacoho takeho.
Jan Irvin: Is that your real name?
kamil
zdravim
jo ještě, když to tak vidím, tak jsem zapomněl: nekouřit
citace:
Původní příspěvek od zumbi
to Jan Irvin: have you codeck MPEG4 for download?



Not at this time. We are working on it.

We do have real alternative available for download for those (like me) who hate real media player.

We are using RM now, because the file is so small. As it is, we recieve about 10,000 downloads per month. My last server bill was $400 USD for 3 months to share the file.

We just got one mirror up, and are seeking more. If we had, say, a central Europe server, this would help the load, and hurry the process of getting it out on MPEG 4.
citace:
Původní příspěvek od Ramon_Dexter
Jan Irvin: Is that your real name?


Da, jasam Jan. (Yon).
citace:
Původní příspěvek od Anndy
I am very pleasant, that you visit this page. Your video is great and take much good information about amanitas in one place. I have one question. Soon will i have some siberian amanitas to try. Can you take me your opinion to best preparation?:wink: I would like to minimize nausea and have good experience. Thank you

And my language is Slovak, but there are almost people from Czech, this forum is origin Czech, but our languages are very simmilar.




First, put half of them in a box, and ship to:

P.O. Box 5575
Crestline, CA 92325
USA

:wink:

Second, it's always best to dry or roast the mushrooms first. Jebo... I don't remember the degrees in celsius, I haven't lived in Europe for a while. 140 to 155 degrees fareigheit. (40-43 degrees?)

Once the mushrooms are dry, you "baptise" them in water. You take the head (cap) of the mushroom, disgard the stem (Do NOT eat the stem). Soak the mushroom cap in hot water, it (Jesus) will bleed into the water turning it orange red... or boil the cap into a tea.

You must use approx. 32 grams in a big pot of water per person. You must NOT do this alone. One person MUST remain "normal" incase you lie on your back and throw up...

Once the tea is made, you are going to drink 1 cup about every 2 hours to 2 hours 10 minutes.

Wait, and drink, wait and drink.

After the second or third cup, you begin to recycle your urine... This is the tough part, and many say that the experience will NOT unfold until you do. This is the Ouroboros. The more you recycle the urine, the less sick you can become... this process is called decarboxilation, and converts the toxin Ibotenic Acid to Muscimol... furthur purify it each pass through the body.
Anndy
Cital som ze varenim sa nicia aktivne latky. Mate o tom nejake poznatky?
Ksíkos
Tak kdopak bude recyklovat :D?
Abych nemusel na Sibiři somrovat od místních...
psilos
Mochomůrka červená - slovensky muchotravka , jak uvádí atlas hub už z roku 1965 je v podstatě neškodná,je jen nejedlá, ne jedovatá. Jak už napovídá název, v minulosti se používala jako isekticid a to hlavně na mouchy v místnosti. Vzorek se dal na misku a mouchy to sežraly. Došlo k otravě, ovšem ne smrtelný, mouchy se z rauše probudí... ale to většinou nestihnou...
I požívání v syrové formě je v podstatě pro člověka neškodný, pokud se to nepřehání, protože toxiny se hromadí v játrech a stejně třeba jako antibiotika vám je po dlouhým požívání můžou poškodit. Pro lidi, ktarý moc dobře nesnáší chuť této houby je dobrý si oloupat jen šlupku- je v ní nejvíce účinných látek. Pro nejbezpečnější požívání je nejlepší sušit nakrájenou amanitu v troubě při cca 50°C až do křupavosti. pozor, je třeba v místnosti dobře větrat, protože uvolnující se toxiny způsobují pálení očí. Chuť chipsů je mírně nahořkllá a má tak trochu masovou příchuť. Otrava ze začátku připomíná silný alkoholický stav, postupně přechází až k halucinacím a rozmluvě se záhrobím. Při odeznívání účinnku otravy se dostavují křeče v břiše a většinou pěkná sračka. Stav po otravě připomíná kocovinu po akoholu.

zdroj: vlastní zkušenosti (tep.úprava na doporučení chemika)
místo sběru: Šumava
dávka: silná-4 sušený hlavy v průměru asi 10-15cm
závislost: 0
tolerance: při opakovaném zneužití se tolarance údajně zvyšuje
Četnost opakování: 2x v životě a stačí mi to.
doporučení: NEDOPORUČUJU lidem, kteří si neuvědomují rizika poškození duševna , nebo jsou alergický, či špatně snáší otravu muskarinem NAPROSTO NEVHODNÝ pro lidi s jaterníma problémama. I pro zdravý pro možnou zátěž jater nezneužívat více než párkrát do roka. (jako lysiny)
celkový dojem : nestojí to za to, hlavně ten stav po.
ŠPEK JE ŠPEK na ná ná naná
eNDy
presne tak..... aj nase muchotravky sa daju papat :p nie su az tak smrtelne ako to kazdy tvrdi...ale netrba to prehanat!!! je to BOMBA na pecen...takze bacha....................keep on growing...................
mlynkovec
zkušenost je to zajmavá ale asi jako durman
rozhodně to není nic příjemného
zážitek 100procent
blaho 0 procent
Toxikoman
haluz..som si precital vsetky prispevky..moze to byt haluz..ale takk hmm..jedine zo spravnymi ludmi :)
Toxikoman
psilos = chcem ta len opravit muchotravka cervena neni oznacena ako ''nejedla huba'' ale ako jedovata huba ! ...ale ne ako smrtelne jedovata !
Toxikoman
Muchotrávka červená
Muchomůrka červená
Amanita muscaria
Jedovatá huba
VIII. - XI.

KLOBÚK/PLODNICA:
Klobúk má 100-200 mm v priemere, najprv je takmer guľovitý, potom klenuto polguľovitý a napokon plocho rozprestretý až celkom plochý. V dospelosti býva na okraji ryhovaný, s pokožkou šarlátovočervenou alebo červenopomarančovou, zriedkavo aj pomarančovožltou, pokrytou belavými alebo žltkastými bradavkami. Bradavky po daždi miznú a potom býva klobúk hladký, za vlhkého počasia slizký, za sucha lesklý.

LUPENE/RÚRKY/GLÉBA:
Lupene sú 6-12 mm široké, bruchaté, husté, biele, krémové alebo krémovožltkasté, pri hlúbiku takmer voľné.

HLÚBIK:
Hlúbik je 80-220 mm dlhý a 10-35 mm hrubý, valcovitý, hore užší, dolu širší, zakončený zdurenou guľovitou alebo mierne zahrotenou hľuzou, ozdobenou niekoľkými sústrednými pásmi bradaviek, ktoré sú zvyškom plachtičky. Je biely, zriedkavo slabo žltkastý, jemne vločkatý alebo od rozpukanej pokožky hlúbika silne šupinatý. Najprv býva plný, neskôr rúrkovite dutý. V hornej tretine má veľký mohutný biely alebo žltkastý prsteň.

DUŽINA:
Dužina je celá biela, iba pod pokožkou klobúka je asi v hrúbke 1 mm zlatožltá. Vôňu má nevýraznú, chuť sladkastú.

VÝTRUSNÝ PRACH:
Výtrusný prach je biely.

VÝSKYT A ROZŠÍRENIE:
Výskyt a rozšírenie. Muchotrávka červená rastie od augusta do novembra v ihličnatých aj v listnatých lesoch, a to dosť hojne. Je rozšírená v celom miernom pásme severnej pologule, ale i v severnej Afrike a v Austrálii.



Je to najkrajšia huba našich lesov a pozná ju takmer každé dieťa, keďže sa často objavuje aj v rozprávkových knižkách ako dekoratívny prvok v ilustráciách lesných zátiší. Škoda len, že smrteľne jedovatá muchotrávka zelená - Amanita phalloides nemá takú širokú popularitu. To, že je muchotrávka červená jedovatá, vie každý hubár. Jej jedovatosť sa často aj preceňuje, čo však nie je na škodu. V skutočnosti je však oveľa menej nebezpečná, ako niektoré iné jedovaté muchotrávky alebo iné jedovaté lupeňovité huby.



Poznámka. Okrem muchotrávky červenej rastie u nás zriedkavo aj jej príbuzná muchotrávka kráľovská Amanita regalis. Všetky vonkajšie znaky má rovnaké ako muchotrávka červená, líši sa od nej iba tmavohnedou farbou klobúka a okrovožltkastými bradavkami na klobúku. Rastie v smrekových lesoch, najčastejšie vo vyšších polohách. Má podobné jedovaté účinky ako muchotrávka červená.


ĽUDOVÉ NÁZVY:
muchotrávka, mucholapka, muchomôrka, mušárka, mucharka, muchačka, hadačka
Raketopes
citace:
Původní příspěvek od Creed
věčí sranda by byla kdyby se ten jed vylučoval stolicí................... cha cha cha

To je teda kentus!!!:rolleyes: Chlastat vlastní chcanky!!!:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: BLEEEE!!! TO SVĚT NEVIDĚL-TAKOVEJ HUMUS.
FlickerBird
náhodou, vlastní chcanky sou zdravotně nezávadné :slizoun: ale nešel bych do toho, takový bojovník nejsem :wink:
Vochomurka
Takze mochomůrku červenou sem konzumoval asi cely klobouk usušeny, muzu rict ze zadnej trip z toho nebyl jenom takovy zvlastni pocit ale jinak vubec nic mozna je to podle toho kde ta houba roste??? jeste nekdo takovy kdo tuhle houbu konzumoval????
bonkwodny
kamoska zjedla jednu celu muchotravku a nic jej nebolo(musi sa to vysusit)
Pa6i
Takze kdyz pojim pul suseneho klobouku tak by se mel ucinek dostavit ? Klobouk tak 15 cm v prumeru.
bonkwodny
no.
ono vlastne ide o tu cervenu supku a biele bodky, v ostatnych castiach je len zanedbatelne mnozstvo ucinnych latok(muscimol)
LSD25
ja som ju tiež raz okoštoval, lysohlávok nebolo ,muchotrávky svietili všade dlho sme neváhali zobrali 4 zo sebou a usušenú šlupku som zjedol, intoxikácia asi prebehla ale stavy nič moc ,lysiny sú lepšé :)
Vochomurka
lysohlavky nejdou srovnavat s mochomůrkama.....zalezi na tom kde ty mochomurky rostou pokud je najdes nekde v lese za barakem tak to nebude zadnej mega trip ale pokud posbiras nekde na upati hor v jizni americe tak by nejakej stavek z toho byt moh :frog:
jestedman
bonkwodny: muscarin! ;)

klobouky sesbírejte a dejte červenou stranou dolu na grill, chvilku grilujte, vršek se stává mazlavější a kašovitější, následně ho vypijte a červenou misku sežvíkejte. bon apettit.
moč se pije protože potom nemáte ty špatné žaludeční zážitky, prostě to jednou přefiltrujete a v moči zůstane pouze muscarin, který sám o sobě není gastroagresivní a přitom je psychedelický a tělo ho v podstatě nedokáže odbourat.
horské amanity jsou potentnější, počítám, že nejlepší budou ty ze sibiře.
jen k úvodu tématu. Sóma jako taková je ve východní literatuře (zejm. Védy) označením pokrmu bohů, zda se jednalo o muchomůrky nebo o něco jiného se vědci přou stále a nikdo je ještě nerozsekl.
kamil
zdravim
Po muchomůrce jsem si připadal jak irskej ožrala z nějaký pověsti. Nic moc na tom není, vzhledem k zátěži organismu. Už nikdy víc
Hašišák
Nezerte to blbci!:D Co pak vam uz vubec nezalezi na svym tele?Co kdyz ti selzou jatra a budes do konce zivota invalida?:eek:
Proc do sebe rvat sracky,kdyz si muzes sehnat lysohlavky,kvalitni LSD..
(ne ze by to bylo neco extra!)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma