Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
stipat ci nestipat??? - Klikni zde pro originální téma
weruska
Ahoj,
zdravim vsechny growery a rovnou mam pro vas otazku: mely by se behem vegetage zakracovat ty nejvetsi listy? myslim tak o 1/3, vic asi ne. nezene pak kytka vic do tech novych vyhonku, kdyz ji ty stary, velky takhle zastavim? slysela jsem nekde, ze je to lepsi, ale radsi bych to jeste zkonzultovala... ;)
pripominam, ze nekvetu, teprv rostu. mam dva rizky, cca 20cm a jeste mam misto nahoru ;)
tak dejte vedet!
diky
w.
ne, nemely
BATTMAN
nemusis to se vetsinou dela kdyz toho mas vic a potrebujes prosvitit prostor ... coz neni tvuj pripad.......jen to nech valit a az budes prepinat tak proskubej spodky at ti jde vse nahoru... zatial
weruska
tak nevim, jestli tenhle muj prispevek prinasi neco noveho, ale ja se proste musim pochlubit! :) je to cca 35 dni od prvni fotky. zastipala jsem vrcholky tou mistni metodou, takze se mi obcas podarily i ctyri nove vrcholy. pak jsem cele kytky v pulce ohnula a hlavni stonek vedu vodorovne, vsechny bocni vetvicky se otocily nahoru (super rada od kluku z green shopu, diky!) :) hnojim biobloom a topmax od biobizzu, na rust dostavaly bio-algeen. No, a proste vypada to dobre.
K tomu svemu dotazu, stipam vsechno, co stini palicim a asi to je ta nejlepsi cesta... proste co musi, jde pryc, co nemusi, to tam nechavam.
pridavam dalsi dotaz? mela bych teda "proskubat spodky", jak mi radi tady battman? ma na to jeste nekdo nazor? diky... :)
čau. co člověk to názor. můj je takový že štípat vše co stíní palicím neni dobrej nápad. oškubaná kytka tímhle způsobem tvoří menší řídší květy. taky ty listy sou jakási zásobárna živin a já to dělám tak že ty listy zkroutim jinym směrem nebo nějak překlenu o sebe určitym směrem a dávám je pryč jen pokud to je opravdu jungle nebo vyjímečně utrhnu pokud to jinak nejde a moc to stíní. spodní část květiny můžeš nechat, stejně tam odpadávají zespoda samy ...
jinak potom sechci zeptat - ten větrák máš jen dole a na vrcholky rostlin nic nefouká? znáš teplotu u paliček? a co vlhkost (na tu se ptám kdyje vyšší, tak je kytka náchylnější na plísně. max cca 40% vlhkost

a máš to pěkný, to s tím zaštípnutím a ohejbáním se ti povidlo :)hlavně že dělají radost ;)
LemonJelly
citace:
Původní příspěvek od weruska
pridavam dalsi dotaz? mela bych teda "proskubat spodky", jak mi radi tady battman? ma na to jeste nekdo nazor? diky... :)


To zavisi dost aj od lampy. Pokial ides pod 250 W, tak mozes seknut mensie vyhonky. Tie svojim rastom len "ochudobnuju" "dolezitejsie" :D casti rastliny. Vacsie listy tam ale zatial kludne nechaj. Su zasobarnou zivin a ked pride ich cas, same zazltnu a odpadnu.

Nech sa ti dalej dari. LJ.
weruska
zastrihavam vsechno, co stini palicim. cely listy odstranuju, jen kdyz zacinaji zloutnout, jinak jen konce, co stini palickam. snazim se co nejmin, no... :)
lampu mam 150ku sodikovku.
vlhkost ani teplotu moc neresim. nad palickama je prijemne teplo, ze tam udrzim v pohode ruku a nepali to. vlhkost upravuju plenou namocenou v lahvi s vodou, takze dost podomacku :-D
nemuzu do toho vrazit moc penez, je to tedy vsechno takovy partizansky :( teplomer jsem vezla, ale nekde se mi cestou ztratil... :-D
je to takovy pokus, ale bavi me to. asi jsem mela taky dost stesti na rizky ;)
weruska - šikovný : )) bez tý ideál vlhkosti to jde taky, jde o to že to roste jen pomaleji celkově...kdo dneska má prachy aby hned dal osm tisíc do nějaký skřínky s kytkama žejo...to s tou rukou to stačí akorát mě napadá pokud tam dáváš ruku tak otevřeš dveře a tim pádem tam teplota ještě klesne a taky když sou zavřený tři dny tak třeba ke konci třetího "dne" se mrknout teplotu jestli je to fakt v pohodě (tzn do 29 stupnu, taky záleží na teplotě venku: ( teploměr stačí si pučit na pár dní na místech kde si toho nikdo nevšimne určitě .)

akorát ty listy - já měl ze "škubaný" kytky dycky nejmenší, nejřidší a nejlistnatější paličky :david:
weruska
fajn! od tedka neutrhnu ani listecek! :) vsechny, co mi budou prekazet, smotam do hranaty kulicky a budu mit nejen spoustu krasnych palicek, ale taky oolong ze svinutych listku ganjy :-D
nevim jestli to ruste pomaleji, protoze nemam zadny srovnani. me do cela pripada, ze rostou jako blazni... :)
jeste otazka: nemate nekdo tip na nejaky genialni (nejradeji podomacku vyrobeny) vlhkomer? nebo cim jako merite tu vlhkost?
diky za tip :)
hehe až tedka sem si všiml slova zastřihávat a pletl si to s otrháváním :D mno tak tj ale s rozumem .)
vlhkoměr bych se zeptal asi po známejch třeba na některých hodin(k)ách a tak bývá...
a víš co to vlastně je za řízky?
good luck
weruska
noooo, bud shiva skunk, nebo durban poison. jedno z toho... :)
ale nevim, jak poznam, ktery to teda je... :))


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma