Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Problém s vlhkostí :-( - Klikni zde pro originální téma
Zdrawím Growery,

mám takovej menší problém s vlhkostí. Koupil jsem si homebox XL (120x120x200) a k tomu zvlhčovačku M1 s plovákem, ufo je Vents VK-150 (495m/h) Když mám zvlhčovačku puštěnou bez ventilace, tak vlhkost klidně stoupne přes 80%, ale stačí když na regulátoru ventilace jen o kousek přidám, tak vlhkost klesne až na 60% :( A to se točí vetráček v ufu jen tak 3x za vteřinu. Myslíte že to opravdu stačí mít otáčky nastavený jen na tak málo vůči kytím? Když dám papír na odfuk, tak div že ho vůbec nadzvedne. A taky mi vrtá hlavou, o jak moc stoupne vlhkost, když tam dám kytí. Zkouším to zatím s prázdným boxem. Moc rád bych byl za každou radu.. Díky všem :-)
Zedy
Nemáš nějaký parametry tý zvlhčovačky, sám sem toho moc nenašel. Ta vlhkost ti padá při tak nízkým výkonu UFA dost, 60% je sice OK, ale určitě by to ten odtah chtělo taky popohnat, jakou máš vlhkost při plným běhu toho vent.?
Zvlhčovačku mám tady tuhle http://www.growelectric.cz/index.ph...products_id=477
No když to valí naplno, tak je tam nějakých 45%. No asi jako v tý místnosti co to mám. Nevím jak to s tou ventilací mám vyřešit. Např. taková SP-808 má jen o 80 ml větší spotřebu na hodinu, tak se mi nechce věřit že by to bylo zvlhčovačkou. Nemůže to být např. tím, že tam nemám žádnej ventilátor na přívod vzduchu a všechno jde nahoru? Protože když jsem dal vlhkoměr do horní části boxu, tak vlhkost hned stoupala.........
Zedy
Jo je dost možný, že ti tu vlhkost vytáhne hlavně ten odtah. Máš nějaký ofuky na holky? Bez přítahu to taky není úplně ono, na tvůj prostor se ti musí několikrát vyměnit vzduch ve skříni, tak i kdyby si měl udělat jen pasivní přítah, tak tím nic nezkazíš, ale nevěřím že ti to nějak výrazně zvedne vlhkost. A co teplota v boxu? Ta výsledná vlhkost je při puštěný lampě? Jestli jo co to je za watáž?
jj, jasně, mám 2 klipsový větráky, ale na přítah vzduchu do boxu ventilátor nemám, ale ufo se hezky nasaje vzduch dírou na přívod vzduchu a ventilačníma dírkama po pokách boxu... jinak teplota v boxu je max těch 26, což je celkem good... jj, ta vlhkost je při spuštěné lampě, je to 600w... fakt nechápu jak tam někdo může udělat 80% vlhkosti při zapnutém ufu, to je mi jaksi záhadou..... říkal jsem si že ta zvlhčovačka to vyvlhčí hned, protože se mi zdá že opravdu dobře pracuje.
A nemůže to být i hodně tím že to zkouším bez kytek jen na volnej prostor? Přece když tam budou kytky nebo aspoň zalítý květináčky, tak ta vlhkost musí podle mě o něco stoupnout.. nebo se mýlím?
Kuči
skrin samotna ti vlhkost moc neudrzi, az tam das kytky, tak i ony samy si tvori urcite svoje klima a vlhkost zvedaji. zkouset vlhkost v prazdnem boxu je IMHO nesmysl


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma