Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
kytka na leve strane nft vadne - Klikni zde pro originální téma
mallflower
mam precteno snad vsechno, co se tady dalo precist (pravda neco hodne prolitavano, ale snaha fakt byla), presto ale nevim, co delat s problemem, ktery me od vcerejska docela solidne trapi.

leva krajni kytka v predni rade meho growu vadne, jakoby se ji nechtelo pit a nevim, cim to je. teplota ve skrini je od 21 (idle @ night) do 29 (burn @ day), ph roztoku 5,6, ec 1,6 (rust:kvet = 1:2), vlhkost cca 50. cili si myslim docela ok podminky. navic se zda, ze jsou na tom kytky lepe, cim blize jsou pumpe, jelikoz dalsi dve vedle te nejmarnejsi taky nevypadaji zrovna vystavne. naproti tomu ty uplne vpravo jsou solich.

cumel jsem na rohoz. je pevne priplacla k rwckam, protoze ji koreny prorostly, tak se moc neda obhlizet. zda se, ze je mirne pocukrovana (nejspis odparenymi hnojkami z roztoku). samotny rw kostky jsou do poloviny vlhky (cerpadlo spousti na minutu 5x denne). kytky jsou tri tydny ve kvetu (predtim tri tydny rust), maji neco malo pres 50 cm.

jeste bych snad dodal, ze jsem jim asi dva tydny zpatky omylem na tri dny odstavil bumbani, takze vypadaly jako ta vlevo. ale vsechny se spravily vcetne te mrdky. a taky jsem je asi mirne prehnojil (na nekterych listech je to videt), kdyz jsem minulej tyden namichal 1,9 a nejaky tri dny to cucaly, nez jsem to stahl (rozredil).

to je asi kompletni info. takze nejake zavery? doufam, ze jsem te chudine temi nekolika dny s vysokym ec neodpalil koreny. pozn.: zviratka ve skrini nepestuji, tam problem nebude.

http://mallflower.uvadi.cz/100_4881.jpg
http://mallflower.uvadi.cz/100_4885.jpg
http://mallflower.uvadi.cz/100_4892.jpg
http://mallflower.uvadi.cz/100_4895.jpg
http://mallflower.uvadi.cz/100_4901.jpg
http://mallflower.uvadi.cz/100_4905.jpg
http://mallflower.uvadi.cz/100_4908.jpg

edit: fotografie byly odstraneny
FrYnK
korinky si tim Ececkem klidne spalit moh.. tri dny bohate stacej... jinak nechapu poc mas cerpadlo zaply jen 5x dnne na jednu minut touplne odporuje nft proste cerpadlo musi bezet nonstop
mallflower
mozna jen pouzivam spatnou terminologii. ze je to, co mam, nft, mi bylo receno. ja osobne to povazoval za ebb & flow. ale nevim. je to proste tank, ze kteryho cerpadlem tece voda nahoru do plosiny, na ktere jsou rw kostky s kytkama. pod kostkama je jeste rohoz:

http://www.growshop.cz/katalog/deta...tank-nft-gt-205

mozna bych mohl zkusit nechat jet to cerpadlo nonstop.
k/-\pr
-jasne ze musis nechat jet cerpadlo takrka neustale,mozna v noci bych mu dal odpocinout na par minut,ale koreny nesmej usychat.....jeste k tomu v intervalech...
Certova.Vraska
Musis nechat jet non-stop?To je nejaky p***na ne?To by ty koreny byly neustale zaplaveny,a to by jim asi taky nedelalo moc dobre,byt bez vzduchu;)
space.pussy
Takže pane, gratuluji k pěknému zkurvení kytek. Takhle to dopadá, když si někdo nic nepřečte o tom, co má doma za systém. V jakémkoliv NFT systému (konkrétně mám stejnej GroTank jako ty) musí čerpadlo běžet neustále! Protože, kromě jiných jasných výhod, jedině takto můžeš udržet teplotu kořenové zóny v přípustném rozsahu (do 23°C). Jak tam nemáš protékající "chladící" roztok, kořenová zóna se přehřeje a vznikají tak ideální podmínky pro kořenovou plíseň, což, si myslím, je i tvůj případ (Fotky 100_4901.jpg a 100_4905.jpg). Navíc je z těchto fotek patrné, že máš ty RW kostky téměř suché, o nepřerostlé netkané textílií nemluvě. Takto vypadají relativně zdravé kořeny v NFT při sklizni: http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=284944 (A to by mohli být ty kořeny i v lepším stavu, bělší a bez řas na RW kostkách).

Jako první pomoc bych doporučil výživnej postřik (nevím co máš za hnojky, u metropů bych zvolil 1,5ml MR2 / 500 ml vody). Dej tomu osmihodinový průplach upravenou vodou s peroxidem (10ml H2O2 / 1l vody; pokud máš 30% H2O2). Pak roztok s pH 5.8 a EC 1.4. A čerpadlo nech puštěné nonstop! Kořeny mají dost kyslíku, protože voda po nich protéká jen v tenké vrstvě a po velké ploše. Tím se roztok obohacuje o kyslík a kořeny jej prostě přijímají z roztoku, stejně jako například v bubláku.

citace:
Původní příspěvek od Certova.Vraska
Musis nechat jet non-stop?To je nejaky p***na ne?To by ty koreny byly neustale zaplaveny,a to by jim asi taky nedelalo moc dobre,byt bez vzduchu;)


Viz výše.
Certova.Vraska
V tom pripade se omlouvam,za neznalost,diky space za vysvetleni;)..
mallflower
citace:
Původní příspěvek od space.pussy
Takže pane, gratuluji k pěknému zkurvení kytek.


ironie netreba.

ja si tu skrin nevymyslel. prisel s tim radoby-kamos, protoze mam vlastni byt. a po novym roce se na me vysral, takze jsem na to zustal sam. ten vymysl, ze se to ma zapnout jen parkrat denne, je samozrejme jeho (on vedel vsechno). sice se snazim "za pochodu" naucit vsechno sam, ale proste jsem spadl do neceho, co mi pred pulrokem nerikalo ani n. jen je mi lito to zrusit, protoze jsem k tomu za tu dobu ziskal asi nejakej vztah. nikomu bych to nepral. ale asi je to moje blbost.

kazdopadne diky za ten postup. kytka uz je sice prakticky dead, ale treba to pomuze alespon ten dvema vedle ni, co jsou docela slusne rozdrbany. ostatni se maj cile k svetu. jinak cerpadlo uz jede 24/7.
mallflower
tak hlasim, ze jsem vcera provedl ten pruplach s peroxidem (do tanku jsem dal 20 ml 30% h2o2 se 2l vody) a ted je tam roztok s ec 1,4x a ph 5,7 (malem jsem se umichal k smrti) .. tak se za par dni ozvu, jestli to nejak pomohlo
cimrman
nft je systém kde voda teče furt to za prví za druhý ty tupky budou asi nejspíš plíseň taky sem to ta měl koupil sem na to nějakej postřik kterej je na plísně v pěstebních mediích stálo to tři kila, ale můžu doporučit plíseň zmizela.
kukni ještě jestli nemáš plíseň v nádrži.
zatim zdar a držim palce
mallflower
taky diky za prispevek. plisen nikde zadna. ten peroxidovej pruplach, co poradil space, byl ucinenej zazrak. jeste chci nekolik dni pockat a pak poslu nove foto. je to radost pohledet. teda krome te nejspalenejsi. ta uz zustane chabrus do konce. ale i tak. zase ji rostou listy, kvete (i kdyz ppoommaalluu). proste prezila svoji smrt :)
mallflower
tak postuji slibene fotografie. i kdyz nevim, jestli se vubec na ne nekdo podiva .. ale tak kdyz uz mi tu nektere dobre duse pomohly :) na kytkach je samozrejme videt, ze jsou poznamenane predchozim tyranim .. kazdopadne na pomery drivejsiho stavu je to, myslim, uchazejici ..

jinak hodnoty jsou stale konstantni .. ec 1,4 (+/-0,1), ph 5,6 (+/-0,2) .. teplota i vlhkost ok

snimky jsou z minuleho tydne (65. den, z toho 44 kvet)

http://mallflower.uvadi.cz/100_5332.jpg
http://mallflower.uvadi.cz/100_5333.jpg
http://mallflower.uvadi.cz/100_5334.jpg
http://mallflower.uvadi.cz/100_5335.jpg
http://mallflower.uvadi.cz/100_5336.jpg


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma