Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
snížení výkonu ufa mechanicky-regulace - Klikni zde pro originální téma
loeX
Zdravím spolupěstitelé, řešim situaci, kdy mám menší box a v něm UFO 160M/hod...je to to nejmenší, ale přesto mi vysaje veškerou vlhkost kterou vytvoří zvlhčovačka...chladí se sice jen 125W nurturlite, ale ventilace je záměrně předimenzovaná, kvůli pozdějšímu plánu na sodík 250W..

A problém jest: nechce se mi kupovat regulátor, protože snížit potřebuje výkon pouze o krapet a tak mě napadlo levné řešení: "přiucpat" sonoflex od/k ufu a tím zvýšit tlak který musí ufo překonat a tím pádem snížit jeho výkon..

ALE!! raději bych zde viděl nějaké ohlasy/nápady/zkušenosti, protože se trochu obávám poníčení větráku...

Takže má někdo s podobným postupem zkušenost? co si o něm myslíte?
AHM4D
čus, nemyslim si že to je pro ten větrák dvakrát dobrý...sám tahám vzduch 125mm a vyfukuju 100mm, nebyl jsem schopnej zatím koupit větší:frog:
další věc je že se ti pravděpodobně zvýší hluk, i když máš sono..
takže, radši bych nešel jednou chlastat a pořídil regulaci, nejlíp vícestupňovou, pak můžeš odtah přizpůsobit jakýkoliv situaci..nebo se dá prej použít třeba ze starý vrtačky, vysavače..
Jpt
Hele podle me je to taky solidni blbost. Hlavne naprosto zmenis tlakovou charakteristiku toho vetraku a pokud bys to prehnal tak bude vetrak foukat do ucpane trubky....myslim ze bys ho timhle experimentem mohl i oddelat. Radsi kup regulator ( mno kup....da se sehnat skro zadaco jen se rozhlidnout...a kdo mi bude tvrdit ze zadnej doma nema je lhar) ja sam mam na svoje ufo regulator na stmivani takovy ty stojanovy lampy a jsem spokojen maximalne..
xpapousek
to je jasny dej vetrak na konec potruby co ti povede z boxu a do potruby jeste pred vetrakem, ale mimo box udelej diru... :)
Cim vetsi dira ti mensi odtah z boxu...
udelej nekolik der za sebou a muzes na to hrat jak na fletnu a regulovat odtah z boxu :afro:
nechces si nici trubky? tak proste jen rozhrani vetrak-roura neutesni....
loeX
děkuji všem za názory:) zatím si nejvíce cením posledního, protože věřim, že mi právě vnukl nápad na realizaci...

Můj včerejší postřeh: než sem šel spát tak sem nad tím přemýšlel a řekl bych, že tak uplně s tím poničením nemáte pravdu, jelikož většina lidí používá pachové filtry u kterých se výkon větráku taktéž snižuje a vzniká podtlak, takže přiucpání menšího rázu by škodlivé být nemělo:)

je to taková bednička na předpěstění, na kterou už padlo skoro 10 000, což pro studenta sou celoroční uspory a vzhledem k tomu, že větrák potřebuju regulovat opravdu jen o trošku, tak mi přijde zbytečné kupovat regulátor...

Takže ještě jednou děkuji za rady:)
tgm.amster
citace:
...Můj včerejší postřeh: než sem šel spát tak sem nad tím přemýšlel a řekl bych, že tak uplně s tím poničením nemáte pravdu...


Ale je to pravda, ten vetrak ma v sobe tepelnou pojistku a kdyz kolem nej potece malo vzduchu tak se ti prehreje a vypne, tohle pak vetsinou opravi az pri reklamaci ale stim ze ti nauctujou minimalne postu protoze tim ze klades vetraku neco do cesty hrube porusujes provozni podminky. A tepelka muze vypnout v takovyhle situaci celkem bezne. Co se tyce pachace tak ten je vzdycky urcenej pro danou kubaturu vetraku, neni to pro ten danej vetrak takova zatez.
Vyrizuju v obchode s elektrem veskery reklamace, je to fakt tak...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma