Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Nechtějí klíčit - Klikni zde pro originální téma
Martin
Mám doma pod zářivkami asi deset řízků. Svítím jim 24/0 řízky žijou, ale i po čtrnácti dnech nejsou kořínky. Udělal jsem všechno jak mělo být, jsou v kokosovém substrátu pořád vlhkém, místa řezu jsem nechal na den v kořenovém urychlovači a stále nic. Jestli máte někdo podobnou zkušenost a víte jak z toho poraďte. Díky Mar
Wampyr
Dej jim jeste cas.JA mam taky rizky taky asi 14 dni a taky stagnujou.Minule se mi rozjeli asi po 20ti dnech.Dej jim jeste nejakej cas a voni se rozjedou.

Good Luck
Roman Dirda
Záleží třeba i na kořenovém urychlovači.Já teď používám gelový stimulátor pro obtížně kořenící řízky dřevin a konifer-stačí jen namočit a zasadit do minipařeniště a do 10 dnů jsou první kořínky vidět.
Ale zároveň musím uznat že dřív,když jsem dělal se Stimulaxem 3,to šlo taky,v podtatě to bylo jen pracnější.
Jinak souhlasím s Wampyrem-pokud vypadají zdravě(nehnijou,neplesniví,nežerou ti je červíci) tak určitě zakoření během dalšího týdne.
Taky píšeš že jsou v kokos. substrátu pořád vlhkém-ale jaká je vlhost vzduchu se nezmiňuješ.Pokud jim hodně často nerosíš bylo by vhodné je něčím přiklopit(třeba i obyč.igelitovým pytlíkem nebo si kup zmiňované minipařeniště-investice 70Kč se ti bohatě vyplatí.Já na ně nesvítím ani zářivkou,mám je jen tak za oknem a koření pěkně.
Martin
No, jsou přikryté sklenicemi od kompotů, občas je rosím a znovu říkám vypadají zdravě. Dnes jsem je opět kontroloval a... první kořínky už se někde objevily. A teď mám další dotaz. Jak dlouho bych je měl nechat kořenit, než je zasadím. Díky a mějte se. Martin
Roman Dirda
Já sázím hned jaxe objeví první kořínky.Někdo nechává prokořenit pořádně ale často pak při přesazování ty kořínky poškodí a výsledek je stejnej.
Martin
Jo díky Romane. Myslím, že to je rozumný.
viridis
S tim zakorenovanim je to takhle: kdyz udrzujes velkou vlhkost, tak rizek dyl/snaze vydrzi, protoze odpar z listu neprevysi prijem tekutin z (neexistujicich) korenu. Na druhe strane, protoze voda v rostline neproudi, i ziviny se distribuuji velmi pomalu, coz vede ke zpomaleni vyvoje korenu. Na druhe strane, pokud udrzujes vlhkost rozumne nizkou, rostlina je sice stresovana diky vysokemu odparu, ale ziviny proudi rychleji diky zrychlenemu proudeni vody. Sice je vetsi riziko, ze to 'nerozchodi', ale to se da snizit zastrizenim casti listu, doporucuji treba i den - dva pred odberem rizku.
Nektere modely ovsem nizkou vlhkost nesnaseji.
Dalsi doporuceni - po odberu rizku jej (rez) co nejrychleji namoc do vody, at zabranis ucpani pletiv bublinkami plynu. Pred definitivnim zasazenim (a namocenim do stimulatoru) jeste jednou serizni (treba ziletkou) bazi rizku, ale tentokrat pod vodou. (protoze z kytky to pod vodou odebirat nelze) ;)
Tak, a jeste to doedituju, dokud mam trochu casu: s temi koreny - hodne nebo malo ? jestli mas rizky na okamzite zasazeni a roste se, tak staci jen velmi male korinky a rostlina je v pohode - cas, ktery by mel rizek na dalsi, dukladne zakorenovani se jiz vyuzije zaroven k rustu, nebot rizek je jiz zasobovan standardnimi zivinami (neprehnojit! ), takze ziskas podle modelu tyden i dva naskok. Pokud ovsem je rizek urcen k transportu, zvlaste delsimu, doporucuji radeji pockat delsi dobu - osobne distribuuji (pokud je to z casovych duvodu jen alespon trochu mozne) rizky s korinky nejmene 2-4 cm dlouhymi. Pri preprave vetsinou nemuzes zajistit nestresujici podminky (tma, nizka vlhkost, teplota, leckdy tvrde zachazeni) a je skoda jeste pridavat dalsi stres z nedostatku vody diky nedovyvinutym korinkum.
Casem do toho prijdes, mne taky neco rizku pochcipalo, nez jsem to vocihnul. Ale ted mi sklapne rizek jen zcela vyjimecne, pod 1%.
At se Ti dari !


[Edited by viridis on 12-06-2002 at 02:15 PM]
techyes
ja to delam z rizkama, hrozne jednoduse. zadny special podminky vlhkosti nebo teploty, ale stejny jako pro ostatni kyti.
hned po nariznuti je na minutu namocim do gelovyho stimulaxu (2?) a pak je rovnou pichnu do smesi substratu pro sazenice a agroperlitu (klidne 2:1).
ted to nejdulezitesi: tyhlety rizecky kropim a zasobuju zalivkou z 1 litru vody a kavovy lzicky stejnyho stimulaxu, jako sem pouzil prvne.
timhle silnym roztokem asi zpusobim tomu diteti peknej sok, protoze uz po dvou, trech dnech zakoreni. a po peti se uz vytahuje ...
Dunihlav
Martin ja mel uplne ted stejny problem, delal jsem ri klony WW a ICE, WW jsem dal do filmovky se Stimulaxem a Ice jsem zas dal do Tiffy, jelikoz to byla moj prvni snaha o klony delal jsem to 2 způsoby. Takhle jsem to udrožoval cely tyden, pak mi nejak zacaly všehcny.vadnout. Tak jsem to vyrešil nakonec tak, že jsem koupil klasickou hlinu na řizky a zapichal to vsechno do ni a 1x zalil vodou s trochou stimulaxu, ted je to od ty doby 16 dni, to je celkem 23 dni a s 8 rizků se mi až teprv ted zakorenili prvni 3, chce to s nema trpelivost a péči


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma