Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Hydroton a jeho úprava pro stabilizaci H - Klikni zde pro originální téma
vojtiiisek
Čus.. Mám problém.. Mám aktivní hydro( dvě krabice na sobě dole voda nahoře keramzit a grodan kostky).. a stále se mi mění PH.. co dva dny, tři dny musím dolívat 5ml kyseliny abych měl PH zase ok..

Takže moje otázka: Je tohle v pohoděě???? Nějaká dobrá rada jak by se PH dalo snížit na dýl než jen dva dny??
keramzit se musí vyvařit ve vodě s upravenym Ph tzn. vařit a dodávat kyselinu tak dlouho dokud se to nestabilizuje pořid si hydroton ten má Ph už upravený, grodan kosty se musí napufrovat tzn. namačet ve vodě s nízkým Ph 5,2 - 5,5 tzn. nejlíp ve vaně v čerpadlem a kapat kyselinu tak dlouho dokud se nedostaneš nejlíp na 5,5 po dobu min. 24 hodin. Já osobně sem to dělal tak dlouho dokud nebyla hodnota stabilní.
Čerpadlo proto že voda se musí míchat jinak se Ph nestabilizuje.

Znáš FAQ ?
vojtiiisek
mám hydroton a né keramzit..myslel jsem že je to firma a né že je to něco uplně jinýho:D grodanové kostky jsem měl 24 hod ve vodě jak mi poradili ve dvou growshopech v brně.. Ted jsem 5tý den na květu..ale to PH mě štve:( nějaký jiný způsob na delší snížení PH?
startér
co takhle zkusit místo kyseliny nějaký typ pH down. Kupřikladu od HGe mám odzkoušené..
pH drzi stabilně
vojtiiisek
mám PH down grow / bloom ... ale to je snad kyselina ne? :D
vojtiiisek
hnojky trojsložka GHE..+ kořenový, květový stimulátor.. květ 5 den..EC nemám jak změřit( zatím hnojím podle GHE tabulky).. vodu nechavam 24hod odstat a zálivku jsem měnil jen ted když jsem přepl z růstu na květ.. jinak mi bylo v growshopu řečeno že stačí vyměnit z růstu na květ a jen dolívat novou vodu s hnojkama ghe hnojky vydrží v té vodě prý nejdéle ze všech.. nádrž 30L ..
startér
citace:
Původní příspěvek od vojtiiisek
mám PH down grow / bloom ... ale to je snad kyselina ne? :D


prodavá se taky ve formě prášku. Přimo od GHe, balení myslím po 25, 250, 2500g
Zahradníček
Nic si z toho nedělej. Já musím také skoro každý den nebo dva dny stahovat PH dolu. Nadruhou stranu kámoš zase zvedá. Je to divné ale záleží i na tvrdosti vody. Už jsem si na to zvyknul a každý den si hlídám jak hodnotu PH tak i EC. Mám rád jistotu a proto to radši budu hlídat než aby celý jeden grow přišel na zmar.. Tak asi ňák tak :-)
toto jedu v hydru a parada, ph snížim na 5,2 a za týden je na 6,2 tak tam ncpu zase špetku toho prášku, doporučuju http://www.green-house-tu.cz/produk...39&podkategory= . Jinak u těch hnojek co máš je myslim jedna ta část ve dvou verzích měkká - tvrdá voda, tak jestli leješ tu správnou.
Zahradníček
Ok zkusím se na to podívat a poptat.. Zkusím podle tvrdosti vody.
switch
ahoj, jedu svuj první indoor ve Waterfarmě (voda dole, keramzit nahoře) a mám ten samej problém....

keramzit sem řádně nevyvařil a pořádně nepřipravil jak je tu uvedeno, jen jsem ho v upravený vodě na 5,5 PH propral a taky se mi zvyšuje.....a dost (ted mě to štve)

každej 3 den to PH musim srážet tim bílym práškovym DOWNem....což by mi nevadilo kdybych nebyl přes týden na škole :-/ dost na prd, ale z chyb se člověk učí :)

radu žádnou nemam, jen píšu že v tom nejsi sám :)
příště už to neuspěcham a pořádně vše připravim, ušetří to čas a starosti....
Šafi
Zdravim, patrim k tem co maji opacnej problem.
V bublaku pouzivam keramzit, ktery sem skoro tyden louhoval ve vode s upravenym ph. Ph vzdy poskocilo nahoru, tak sem ho kyselinou srazil dolu. Nakonec sem se dostal na hodnotu 5,5 - 6. Mam dve dvacetilitrove nadrze a pouzivam trojslozku GHE, ph upravuju kyselinou fosforecnou. EC nesleduju.
Kdyz naleju roztok s ph 6, tak za tri dny sem uz na ph 5, coz resim dolitim mensiho mnozstvi vody s vyssim ph.
Proste cim min roztoku, ti mensi ph. Myslim si, ze by to mohlo byt tim, ze kyselina zustane v roztoku v skoro nezmenenym mnozstvi, i kdyz kytky spotrebujou vodu a ziviny. Ale nevim...
Nemam problem ph udrzovat, jem mi to vadi kdyz bych potreboval jet na dyl pryc.. Nevite nekdo co s tim?
dik
prashiwa
cus nahoru to jde dokud se voda kyselinou nenasyti,az se nasyti tak drzi,pakl ale vapnik ve vode a ruzne kovy s ena kyselinu navazou a postupne ji neutralizuji ne uplne ale dost.po znovu uprave ph se to jeste parkrat rozhodi ale pak uz to drzi .hlavne pred zasazenim bych vodu hystal uz tyden dopredu.a nebo si poridit osmozni cisticku a myism ze to bude drzet vic. jinak kdyz jde zas ph porad dolu tak se jedna o odumirajici korinky ktere plesni a tahaji ph dolu.muze pomoct biohouba jako prevence a atazime po celou dobu faze s peroxidem vodiku by mohl zabrranit uhyn korenu.ale tky je treba predejit poskozeni korenu.coz spusobi zahnivani zalivky a tahani ph dolu.
Je to starý vlákno, ale napadlo mě přidat ke keramzitu(hydrotonu)
Kokos co má stabilní pH 5.5... Buď jenom odpad z prolitýho kokosu nebo kokos jako takovej, tenhle hydroton, zvedá pH jako kokot... Ale kokos, je taky dobrej bijec, no skusim to a uvidim :D:D
zajonc
taktéž jsem si užil s hydrotonem dost srandy co se týče zvedání Ph....
ted ale v 2. kole zas pro změnu to Ph snižuje :D takže taky dost o nervách... budu muset pro dalsi kolo nakoupit asik RW... natrhat ho a vycpat ty košíčky tímto... jak to dělá např. WAMPJarman
Positivevibes
citace:
Původní příspěvek od zajonc
taktéž jsem si užil s hydrotonem dost srandy co se týče zvedání Ph....
ted ale v 2. kole zas pro změnu to Ph snižuje :D takže taky dost o nervách... budu muset pro dalsi kolo nakoupit asik RW... natrhat ho a vycpat ty košíčky tímto... jak to dělá např. WAMPJarman


On se prodává i RW přímo na tohle jak řikáš, nemusíš nic trhat, už je takovej "naškubanej" :smoker: nechť to raší :rasta:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma