Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Identifikace problému -- Plíseň , zima ?? - Klikni zde pro originální téma
space.pussy
Zdravím spolupěstitelé,

Potřeboval bych poradit s identifikací problému. Rostliny jedou týden na růstu v NFT pod 400W MH. Řezy jsem dostal nakvetlé a celkově v bídném stavu (téměř ze všech listů poodstříhávány špičky -- původně jsem myslel, že je to kvůli omezení transpirace a rychlejšímu kořenění, ale teď mi to spíš připadá jako pokus zakrýt nedostatky genetiky).

Kytky rostou v ideálních podmínkách a v minulé várce vypadali již po týdnu úúúúplně jinak. Tyto stagnují, téměř nerostou a ty listy, co jim rostou, vypadají hodně mutantně. Mám podezření, že jsem řezy přinesl s plísní, protože to prostě nemůže být špatným pH / EC / teplotou / vlhkostí. Navíc po každém kole box dezinfikuji 10% H2O2 v kombinaci s 12h UV-C 30W.

Prosím poraďte, co by to mohlo být.

pH: 5.8
EC: 0.7 mS
Vlhkost: 60 - 75%
Teplota: 20 - 26C
Doba růstu: 8. 20/4
space.pussy
Pár dalších fotek.
space.pussy
Jak to vypadá ve skříni.
cau mel si uz skusenosti s tim rezarem...je mozne ze ti dal treba naky sity..
no jestli jsou ty rizky i nakvetle a jeste v takovem stavu, pripada mi lepsi je vyhodit. Aspon co jsem mel jednou nakvetle rezy tak jejich vynos nebyl nejak zazracny spise k placi. NO nevim jestli to je plisen, ja bych prostudoval tohle: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22499
nemuze to byt zpusobene vysokou vlhkosti?neco podobneho jsem mel v tehle fazi na kytkach,na ktere fokala primo zvlhcovacka a ostatni,ktere byly po stranach byly v pohode.
space.pussy
citace:
Původní příspěvek od Fiš
cau mel si uz skusenosti s tim rezarem...je mozne ze ti dal treba naky sity..


Zkušenosti jsem měl, minulé kolo jsem od něj bral 16ks Apollo 11 a 15 z nich bylo krásně vitálních. Nicméně u téhle posádky si nejsem kvalitou moc jistý.

citace:
Původní příspěvek od Kus hoven
no jestli jsou ty rizky i nakvetle a jeste v takovem stavu, pripada mi lepsi je vyhodit. Aspon co jsem mel jednou nakvetle rezy tak jejich vynos nebyl nejak zazracny spise k placi. NO nevim jestli to je plisen, ja bych prostudoval tohle: http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=22499


MyNameStitchův thread znám zpaměti, ale nic podobnýho tam není. Můj úsudek, že by mohlo jít o plíseň, stavím na tom, co jsem viděl na ICM a také zde v Nemocích rostlin a Problémech. O výnosu z nakvetlých řezů jsem četl (třeba IndickyKonopi zde měl thread).

citace:
Původní příspěvek od benji chaouat
nemuze to byt zpusobene vysokou vlhkosti?neco podobneho jsem mel v tehle fazi na kytkach,na ktere fokala primo zvlhcovacka a ostatni,ktere byly po stranach byly v pohode.


Je to na všech kytkách a vlhkost je 60 - 75%, což není zas tak moc. Kytky, na které přímo fouká zvlhčovačka jsou mokré, ale vzhledově se nijak neliší.
xpapousek
Teplotní stres a z toho plynoucí deficit nějakého stopového prvku? ( Zn, Fe, Mn...) Jo, tipnul bych to na to...jak dlouhá byla doba co opustily pareniste u matkare nez pristaly u tebe v boxu? Jaky mely pri tom podminky?

Ztezujes si na klony? Hod pls. link k tomu indicky-konpopi ohledne toho nakveteni...dik. Byl maly vynos opravdu zpusoben tim ze byly nakvetle? Jak moc byly nakvetle ty tvoje?

Diky za odpoved a preju brzke uzdraveni tvojim holcickam :girl:

Co zkusit omezit EC korenum (0.3-0.4), a trochu(!!!) je pohnojit na list?:wink:
Hlava
Cau pane , no asi jak to tak vypada tak to nekde po ceste trochu zmrzlo , ten den sem daval jeste klony RF a den predtim xpap byli to ze stejne varky a problem neni , no jestli to trochu nerozjedou do dvou dnu , tak se domluvime a mas u me novy prcky , sniz trochu vlhkost a ofikej ty listy , uvidime , kdyztak , vymenime , sory za komplikace Hlava :(


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma