Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
časovač-problem - Klikni zde pro originální téma
Radek H
Mám mechanický spínač OMNIREX 200-240 V , 50 Hz
16A/250 V ~ m 3500 W a zapojil jsem ho do sítě,strčil do něj rozdvojku a do rozdvojky kabel od lampy a větrák. Jenomže když má časovač přepnout do stavu že má být vyplý tak se vypne jen větrák a světlo svítí stále,pak až zase sepne tak větrák se rozjede a světlo furt svítí. Takže lampa je v provozu 24 hodin. Když jsem vytáhl rozdvojku a zapojil je větrák tak všechno v pohodě,a při připojení jen samotného světla mi to rovnou vyhodilo fázi. Potřeboval bych poradit čím to je!! Lampa je 250 watt. Díky moc
Sancho
No pokúšam sa pochopiť tvoj problém. Nepochopil som. Nebývaš na nejakom zámku kde straší? Nie som si istý ako funguje ten časovač ale najpravdepodobnejšie tak že nejakým mechanickým spôsobom odpája fázu. No ale potom keď je to všetko zapojené na jednej fáze a ano ju odpojí a polovica pripojeného zariadenia je vypnutá a ďalšia ide. Fakt mi to nejde do hlavy. Asi ti toto moc nepomohlo čo?.

P.S Skús bosorky alebo exorcistov.

[Edited by Sancho on 09-06-2002 at 01:32 AM]
Peo
To Radek H:

Kamo, myslim, ze problem bude v tej rozdvojke. Tie klasicke co sa strkaju do zasuviek maju obratenu fazu na jednej strane a to robi vzdy problem. Daj si tam klasicku 4nasobnu rozvodku na kabli a setko bude (myslim) v poho :) Budes mat aj viac portov do buducnosti :)
Radek H
a neni problem třeba v tom že lampa má na spínač moc Ampér???
hydrantek
Chyba v MS Matrix.....
Peo
Mno pokial ta lampa nema odber 3500W teda to maximum co unesie ten spinac, co urcite nema, tak asi ne. Prud na to nemoze mat vplyv. Tych 16A to je krajna hodnota ktoru ten spinac znesie. Inaq ho roztavis :)
A problem je v tej rozdvojke. Saq ju skus vymenit a uvidis.

[Edited by Peo on 09-06-2002 at 06:44 PM]
Frantapa
Zřejmě máš lampu zapojenou třívodičově a spínač ti vypíná od lampy pouze zem přičemž el obvod se ti uzavírá přes ochrannej vodič. Musíš zajistit, aby byla vypínána fáze. Pak nebude možné, aby ti po vypnutí lampa ještě svítila.
1. Zjisti, které zdířky v rozdvojce jsou připojeny na fázi (fázovkou, měřákem v nouzi žárovkou - měřením při zapnutém čas. spínači proti ochrannému kolíku rozdvojky a to z obou stran rozdvojky)
2. Zajisti důsledné zapojení lampy dle schematu např. Viridise, nezapomeň na jištění!
3. Nesmíš lampu nikdy zapojit z druhé strany rozdvojky ( v případě zapojení více spotřebičů na jedny hodiny doporučuji místo klasické rozdvojky použít multizásuvku s přívodním kabelem)
4. Nemáš-li v dané oblasti alespoň elementární znalosti, raději si to nech od někoho zkušeného zapojit na klíč, nechceš-li riskovat úraz el. proudem nebo vyhoření
Radek H
No,kámoš mi poradil že si mám koupit rozdvojku kde na jedné straně je kolík nhoře a na druhé straně je dole, zitra to koupím zapojímem a uvidíme,…..doufám že to přinese výsledné OVOCE (pořádný čad!!!!!!!!) pak dám vědět
cityman
Hele lidi, ja mam jiny problem. Odesly mi uz druhe spinaci hodiny do vecnych lovist tak, ze funguji nejakou dobu a pak uz se nikdy nevypnout diky tem zacvaknutym spinacum. Reklamoval jsem je a uz mam nejake dalsi, ale bojim se, ze udavanych 3500W ci ten proud nestaci pri startu aktualnimu odberu sodiku. Mam 400W. Jak to tedy zapojit usporne?
lazaruslong
cau lidi.nevite kde by se ten casovy spinac dal koupit a kolik tak stoji?dik
asper
to lazaruslong - koupiš v jakymkoliv Bau*** ... stojí kolem 100kč - většinou 99 :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma