Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Hokus pokus :D cross bubler - Klikni zde pro originální téma
CPA
Zdravim all people, vcera sem dostal napad co kdybych do bubleru misto hadicky se vzduchováním přidal ještě čerpadlo + trysky (lepší okysličení).
Jelikož sem se nedostal do obchodu typu obi nebo baumax tak to šlo systemem co dum dal.fontánový čerpadlo,asi tak 60 cm elektrikářský lišty ,myslim že šířka je 12 mm nebo tak,kus gumovy hadice na propojeni,plastovej 5L kanďák po balený vodě,jedna elektrikářská průchodka,tavna pistole s lepidlem,vrtačka s vrtákem o prmeru tak 3-3,5mm.lištu sem nařezal na 4 kusy tak aby mi to dalo "čtverec" kolem hranatýho květniku.do každý ze 4 lišt vyvrtal tak 5 děr,pospojoval lepidlem a na jeden delší kus lišty která přečuhuje ze čtverce se přilepilo kus hadice.kybl s kyti (primalex) sem propojil u dna s kan´dákem od vody tou elektrikářskou pruchodkou aby se mi vyrovnávaly hladiny,na fotce je videt že je tam ještě "filtr"-to kuli kouskum kořenu aby neliaky do čerpadla.To je snad tak nějak vše,doufám že vše poberete z fotek :-),ještě snad možnámala poznámka-měl by to bejt řízek white rhino,mam to doma už od konce září,jelikož sem neměl growbox tak byl šílenou dobu tak 17 hodin děně pod úsporkou která ho zabrzdila,ale nezabila :-).Ted je i box s GIB 100W a odsávánim :-),kyti se vzchopila takze pohoda.
Cekam na vase ohlasy a budu rad za kazdou radu nebo doporuceni ;-).
CPA
hh,jeste jedno foto
Libi
Zdravim, co te vedlo k napadu dat tam cerpadlo? Ja myslim, ze standard bubbler je okyslicenej dost, teda aspon podle vsech lidi co v tom neco vypestovali :) Kazdopadne jsem zvedavej na vysledky a drzim palce.
BTW: Misto toho alobalu bych si koupil aspon cernobilou folii, je to investice par korun a co jsem tak cetl, tak ten alobal ve skrini nedela moc dobre... A nevim jak tobe, ale mam taky kybl od barvy a ten bilej plast asi trochu prosvita, takze bych doporucil pro jistotu obalit nejakou izolackou, nebo necim nepruhlednym. Je skoda mit tam zbytecne rasy navic.
CPA
Mno,vedlo me k tomu to ze asi po 3. bubleru jsem zistil ze se vzduch. kamen nehorazne zasira,a obrusta kořenama.
Tak abych je furt netrhal kdyz ho vyndavam, ted tam nemam sutr ale provrtanou trubicku kterou sem tam nechal taky zarust. Ale kupodivu to nezarostlo tak aby to nevzduchovalo.

Tohle s tim cerpadlem je takovej pomocnej system,neco jako nahrada H2O2 a taky sem si toho vsimnul u akvaristu ze podobnym zpusobem okyslicujou vodu :-),tak doufam ze budou lepsi a vetsi paldy nakonci:-):rasta: ,rozhodne tim(aspon doufam)nic neskazim.

Jj,to s tim kyblem sem mel v planu taky udělat a udělam :-), mno jelikož finance nejsou ted ma silna stranka tak sem to pojal jako DIY (Do It Yourself) nebo taky udelej si sam :-),a alobal a pak jeste primalex polar jsou podle mě latky (ktery se nachazej bezne doma) co nejlip odrazej svetlo :-), btw to vevnitr na stenach neni obyč. alobal ale nějaká izolace za radiator co sem našel doma :D,resp. kombinace 3mm polystyrenu,papíru a alobalu podobný vrstvy.hh,a sory za háčky a čárky ale je to icq zlozvyk :D
CPA
jeste by me dcl zajimalo jestli mel nekdo nejaky zkusenosti s timhle stimulatorem : http://www.sdas.cz/showdoc.do?docid=474
resp. davkovani do bubleru,ucinky, atd.
btw. doufám že mě poctí svým názorem taky někdo z "mástrů" groweru :rasta: .Thx
CPA
:-) jsem tu zpět a přinášim new foto :-)
Igraczek
Tak když jsem kukal co tady vymíšlíš tak jsem si zpoměl na jeden dred od viřídíš tady link třeba ti to pomůže :) http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22260
CPA
To Igraczek:
Wow,diky kamo za link,koukam ze podobnej system uz nekdo zkousel :-),ale mam jen 1 kyti takze zatim zustanu věrnej mojemu systemu :-),roste to v něm dcl v pohodě :rasta:...uvidime,treba dobudoucna jeste neco vylepsim,ale kazdopadne chci jeste udelat automaticky vypnuti cerpadla kdyby moc klesla hladina vody.:leaf:
CPA
hh,uz to raší :-)
CPA
..
pepino77
V bubbleru s čerpadlem už se pěstovalo dávno, když tu nebyly origoše. Používali jsme kýbla od pivovarskýho lepidla (lepí se s nim etikety na flašky). Žádný zatemnění nebylo potřeba, i když trochu prosvítaly (stejně jako ten tvuj). Bubllery jsou super věc. Dával jsem eště vzduchovací kámen do vody, byl tam jenom proto, aby eště víc okysličoval vodu;)

Ať to pěkně dokvete:)
CPA
hh,nejake new foto 8-)
CPA
thx za karmu lidi .,mno uz se tesim na sklizen :jumper: :flamer:,vypada to ze i pod 100w GIB se da taky vypestovat neco pekneho na malem prostoru :-),a taky tomu asi hodne pomaha to čerpadlo . Btw-ph metr pouzivam zridka a EC metr vubec !!:smoker:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma