Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Od zacatku do konce pod zařivkama,jde to?? - Klikni zde pro originální téma
Von_Jonatan
Zdarec,už dost dloho se venuju schromazdovani inf. o indoor pestovani. Samozrejme za ucelem postaveni vlastni skříně. Bohuzel vsak nemohu do pokoje vrznout skřín jako krava a tak jsem se rozhodl si udelat takovej malej box 80v-65š-30h(cm). Pro jeji male rozmery nepripada sodik v uvahu,tak jsem se rozhodl pro 3x18w osram biolux. Jelikoz vsichni maj sodik,tak jsem se nedocetl zda to poroste??? Vím že se mam nejdřiv mrknout do archívu,ale tam je napsany že to neni nejlepsi(zařivky na květ) ale neni tam napsany že to nejde. Jde to ???? Dik fšem Von_Jonatan
Mazar
hele to vůbec neva. dej si tam 100w sodík. koupíš ho v bořivojově 66 žižkov za fer cenu. počítej že ti utáhne tak 2-4 kytky. ale nebudou nic moc. ale každej začátek je těžkej. Na růst doporučuju halogen, sice ho nikdo moc nepoužívá, ale mě se osvědčil a lidem co jsem je na něj přemluvil taky.
tahua
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=4040
uncifus
Já se o zářivky zajimám celkem dlouhou dobu ale ještě jsem je nevyzkoušel protože fakt nevím jestli jde ten průběh provést celý. Napíšu ti jen co jsem zjistil tady něco vyčet a myslím že je to celkem osvědčené.

Zářivka se hodí podle mně nejlíp asi pro klony protože svítí ve spektru na květ a z klonů většinou máš jen paldy ale to záleží jak velký ti ten klon vyroste. U různých firem na internetu a taky z Velkoskladu Elektro jsem poobjednával katalogy svítidel. Celkem dobré jsou prý Osramky ale typ z hlavy ted nevím. Philipsy jsou pry dobré TLD 18W/04 nebo TLD18W/02 z hlavy fakt nevím možná je to .../3 a .../5. Příště ti dám vvjdiet přesně. Víc jich neznám.
uncifus
Jestli tě ty zářivky ještě pořád berou tak se klidně ozvi jinak maj většinou lidi pravdu. Zkus 150W 70W sodík a uvidíš. Zatím se měj a ať se daří! :-)
oton
mam odskoušeno, že pro růstovou fázi jsou lepší zářivky než sodík, když dobře sestavíte několik druhů(barevnejch spekter cool white & warm white) k sobě: výhody jsou zřejmé, lepší barva světla na růst než sodík, potřeba menšího výkonu než u sodíku

nevýhody: musíte to mít tak postavený aby se tam na růst dala přidat sodíkovka, protože na květ sou zářivky na prd, minimálně ubrat třeba 2 až 4 trubice a přidat třeba 70W nebo 150W sodíkovku, z toho plyne, potřeba dvou zařízení jedno na zářivky a druhý na sodík = větší finance ale ve finále úspora financí menčí spotřebou proudu

teď jedu skříň u kámoše, kde mě proud nezajímá tak že jedu 400W sodík

do budoucna bych chtěl mít doma toto: speciálně vyrobený stínítko, kde budou moct bejt zářivky (níž než sodík) tak 6-8 trubic, na růst a do toho na květ přimontuju sodík (250W) a uberu 4 trubice, tim pádem bych jel růst pod zářivkama cca 140W, roste to dobře, a květ bych jel sodik + zářivky cca 290W

samozřejmě s různejma watážema by se dalo laborovat, přidávat výkonnější, dle potřeby a možností, je dobrý mít universální tlumivku a startér, od 150W do 400W, pak jen měníte lampy :-))

[Edited by oton on 11-06-2002 at 08:15 PM]
Von_Jonatan
Ahoj všem,nějak už vo ty zařivky nemam zajem. Rozhodl jsem se pro 100w sodík,ale to jen díky vám. Dík moc a až to vykvete tak to fouknu do galerie(jako micro skřín) AŤ VÁM ROSTOU
oton
ať to roste dle tvých představ! :)
High time
¨Zní to dobře, ale lepší by bylo,když už máš zářivky i lampu,Zezhora svítit lampou a zářivky dát zboku níž(doprostřed kytky).Dát to na jedno stínitko tak by to bylo solidní monstrum.Zkus to zkonstruovat a poslat fotky,třeba by se to dalo nějak rozumně vymyslet.
oton
no mám to už celkem vymyšlený, zářivky by byly asi o 20-30cm níž než sodík, tim pádem by mohly bejt dostatečně blízko vrcholkům a sodík zase dostatečně daleko, samozřejmě odtah od sodíku přího hadicí ze stínítka (konstrukce nebude složitá vzhledem k tomu, že mám stínítko z pouliční lampy je docela masivní z hliníku a na to přišroubuju plechový nosiče zářivek, písmem se to blbě vysvětluje)

fotky ale jen tak nebudou, protože zatim provozuju skříň u kámoše a tam mám pouze 400W sodík, protože elektrika je zdarma :)

doma nemůžu protože ještě bydlim s rodičema, až si něco najdu postavim si skříň jako krávu :) :)
uncifus
Slyším prvně že někdo vyzkoušel konečně Zářivky Jako třeba 18W/830 anebo 18W/840 ale nakonec 830-cítka Je Přecejen denní světlo to by mohlo být narůst dobrý ale nakvět jsou prý dost dobré jsou to typy.../03 a jsou od 15W až do 140W v¨délkách od 451,6mm do 1514,2mm a používalí se spíše na: Kopírovací stroje Diazo (zní to pěkně blbě), na mořské akvária a na fototerapii. Přesně řečeno léčení žloutenky u novorozenců.
Má tmavě modré světlo a vypadá jako na diskách nebo v klubech.
pak jsou.../05 a dělají se od 4W do 140W v délkách od 150,1 do 1514,2mm. Požívaí se na: (zase nějaké) Diazo tiskařské stroje, pasti na hmyz ( výhoda při muškách) a na fotochemické procesy.
To, na tyle!!!
Jeckob
Hojte wsichni.Potrebuju pomoct ohledne zariwek.Na rustowou fazi sou pry lepsi,protoze maj modrou bawu spektra-->mensi hustsi kosatejsi kytky.Ale na kwet se nehodi.Jsou fakt lepsi na rust nez sodik?Pestirnu bych si predstawowal asi takto.Na rust 3-4 54W na kwet pak 400W nebo 600W.Proste neco podobnyho jako OtonMa to cenu strkat tam ty zariwky?Predem dik.
oton
zářivky jsou na růst rozhodně lepší než sodík, ale jestli má cenu vyrábět něco abys moh na růst mít zářivky a na květ sodík, to musíš promyslet sám, podle toho jak co máš doma nebo spíš nemáš, jak si šikovnej, kolik do toho chceš vrazit chechtáků a podobně

já mám třeba slušný zásobování dílama od kámoše elektrikáře, a elektrice rozumim, tak že si to udělám většinou sám, tim pádem je to pro mě dobrá volba, zdar
Jeckob
No asi by to bylo stejne moc slozity,takze snad bude stacit jen nakej sodicek.
sorethroat
Chlape skuzz trochu hledati a uwidíš že najdeyš tread o zářiwkách a o tom jestli to má cenu pjestowat od začátku do konce si uděláš swuj wlastní názor a nemusíš na to zakládat nowí théma(tread) ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma