Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
scroog-->lázně(?!) /2NYCD under 45W/ aneb XXShomebox co nejlevněji! - Klikni zde pro originální téma
xpapousek
Cus, tak tedy vítejte v mém mikropokusu.

Zde se budu snažit vypěstovat hulitelný materiál pod úspornými lineárními zářivkami.
Mezi pěstitěly je hodně těch, kteří tuto snahu obecně a z principu označují jako ztrátu času a peněz a úsilí. Pro mě, i když nic nevypěstuju, to ovšem touto ztrátou nebude. Mě pěstování baví a zároveň vím, že se pod úspornými zářivkami pěstovat dá a to i při velkých nárocích na kvalitu konečného produktu. No, svoji mini skříněčku bych si rád co nejvíce vychytal a jak název trýdu napovídá budu se to snažit dělat co nejlevněji. Chci tu taky trochu proprat teorii zářivek a pěstování pod nimi.


P.S: Kdyby měl někdo potřebu se vyjádřit, tak budu velmi rád, pokud bude mít příspěvek více jak jednu větu, budu šťastný... :teef:

P.P.S: Málem bych zapoměl poděkovat za inspiraci THX :smoker:
snooker
nazadr chlape.....ja som tak chcel tiež začat ale troška mi to prerástlo tak som to musel dat po 250w čo mi požičal kamarat a dopadlo to super....niekedy to sem snad dam.... len´ma mrzí že som to nemohol dokončit pod tými usporakami lebo som názoru že aj pod usporkami sa dá spravit v poho hulenie...
aký velký box máš? genetika?
gUan0_
Hele , jak daleko máš tu zářivku nad kytkama (vrcholky kytek)....?? já bych se nebál to dát i na 5 cm......taky ted pěstím pod úsporkama....ale ted si budu kupovat 150W sodík......tak aspon uvidím rozdíl :D...jo a neboj se to tu trošec rozepsat.... !!!! rozměry boxu , jakej odtah , jakej přítah atd......jen do toho ; frog ;
DEVIATIO
2snooker:
popisek rika ze tam ma dva kousky NYCD,zarivka/ky ma 45W

dalse mrknes a sirka je stejna zhruba jak sirka zarivky a hloubka jen o krapet vetsi nez kvetinace jejich rozmer muzes ohmatat v kazdem kramu:)

papousek: jsem rad ze nekdo jen tak z hecu dovadi zarivky k dokonalosti:)
xpapousek
Cau, takže, jak jsem psal, toto bude čistý lineárně-zářivkový grow.

Dost dlouho jsem přemýšlel na tím, jaké úsporné zdroje jsou pro grow idelní. Samozřejmě jsou to diody, ty mají budoucnost, ale pojďme se bavit o zářivkách. Když vidím lidi, jak pěstují pod 125 nebo 200 naturlite, tak si říkám, co výrobce vedlo k tomu, aby ty světelné trubice stočili do úček a ještě jich dali několik přez sebe.
Po nějaké době jsem zjistil, že to nemohlo být nic jiného, než prachsprostá demence. :)
Tím(stočením a překrytím) se přece človek (kyti) připravuje o tu největší výhodu co zářivky mají. A co že je těmito výhodami?
Tak především to, že tyto zdroje vyzařují malé množství zbytkového tapla a také to, že plocha, ze které světlo vystupuje je veliká. Z těchto dvou vlastností vyplývá pro growera to nejdůležitější. A tedy: 1) Je možné umístit rostlinu velmi blízko zdroje (teplo) a 2) je možné umístit toho blízko zářivcehodně (plocha ).

Jak jitě víte :p:, tak světelná intenzita v závisloti na vzdálenosti zdroje se řídí tímto vztahem: E = 1 / d^2
kde d je vdálenost od zdoje, čili intenzita klesá se čtvercem vzdálenosti. A od intenzity se odvíjí množství a hmotnostpalic, při jinak stejných podmínkách. Proto jsem se rozhodl pro lineární zářivky, mají totiž největší plochu vyzařující světlo .

Které zářivky tady použít? No já se řídil svojí teorií presentovanou zde:tady je ta teorie . No jde o to, najít mezi zářivkami, takovou, která bude množtvím lumenů a spekterem dávat kytince nejvíce.
A která to je? Já jsem přesvečený, že pro lineární zářivky s kalsickejma paticema G13 je to na tato : TL-D 865 na růst a na květ tato: TL-D 827 . Samozřejme Philips-tha best :)
Jesi někdo najde lepší tak sním svůj klobouk...noshitingyouman

Já používám patnácti watový, a páč tu 865 jsem nenašel v provedeni 15W tak sem koupil 640, jináč, čím více W tím více lm/W.
Ale já byl omezen rozměrem skříňky. Čili zatím tak. Kdyby někomu něco nebylo jasný, tak dotaz.

Jo a nešlo by tento příspěvek nějak šoupnout na 2. místo (čistě pro přehlednost)?

P.S: Jesi to někdo dočte až sem tak má K´plus. :teef:
Darken93
:-D tak to jí sem hrň ... Sice nejsem největší zastánce indooru , ale hrozně se mi líbí spůsobb kterým ty prezentuješ svůj názor... To tobě spíš patří K+ ;-)
EDIT: myslím že to máš vcelku zajímavý jinak bych to až sem nedočet.. :rasta: přeju krásný následující pohul .. bude ti odměnou ... =) .. Hodně štěstí xD
SMOKER
citace:
Původní příspěvek od xpapousek
tak si říkám, co výrobce vedlo k tomu, aby ty světelné trubice stočili do úček a ještě jich dali několik přez sebe.
Po nějaké době jsem zjistil, že to nemohlo být nic jiného, než prachsprostá demence. :)


Ono nebudem sa s tebou hadat, tie stocene trubuce pripravuju ziarivku o vyhodu plochy v tom s tebou suhlasim ale zasa si vezmi ze sa tym otvaraju uplne nove moznosti. Vela ludi nema predstavu ako linearne ziarivky zapajat a pod. to ze to staci jednoducho zasrobovat do obimky a zapojit snuru do zastrcky vsetko podstatne zjednodusuje. Ty si obmedzeny priestorovo a aj tak si sa rozhodol nevyuzit tuto moznost ale je vela ludi ktory prave preto siahnu prave po tejto moznosti, pretoze jednoduchsie sa umiestnuje jedna "ziarovka 125w" ako 6-7 trubic, ktore by boli potrebne na rovnaky vykon (myslim vo watoch) a predstav si ze mas este o trochu uzsi priestor a tie trubice sa ti tam proste nevojdu vedla seba rovno .. musel by si ich davat krizom a tym padom by sa ti tam nevosli vsekty ale mozno len dve ... vtedy by si bol rad ze niekdo stocil trubice do ucok aj pri strate istej vyhody oproti linearnym ziarivkam...

Dufam ze tvoj grow dopadne dobre a drzim palce ale nepaci sa mi vyrok ktorym si odsudil tento vyrobok na "Prachstrostu demenciu" urcite sa najde vela ludi ktory ho vyuzivaju a budu sa z neho nadalej tesit...

Nie vsetko je vhodne pre kazdeho...

Nech sa dari :smoker:
Huskyboy
Zdárek.. Rozjel jsem svuj první boxík taky se zářivkama 4x18W Philips TLD 865. Roste to pod nima podle mýho pěkně, mam dvě krásný košatý tak 50cm vysoký kytičky. Tak pěkně se to rozrostlo až jsem včera koupil 150W sodík na květ :D.
A jelikož svoje pěstování hodlám krapet rozšířit tak si osvětlení 4 x 18W nechám do matkárny a zbytek pojedu MH a HPS.. ;)
Jinak já osobně si myslim že na růst budou z phillipsek nejvhodnější TLD 965..

Tak ať ti to pěkně roste a dávej info
xpapousek
Tak tento přízpevěk se bude týkat konstrukce boxu, použitých materiálů, způsobu zapojení zářivek a taky kde se to dá sehnat a za kolik. :sun:

Jak vidno z fotek, vše je kostruováno jak se říka na koleně. Rozměry boxu jsem přizpůsobil délce zářivky.Činí tolik: (výškaxšířkaxhloubka) (40x50x30). Objem bedny je tedy 0,06 m^2.
Z toho vyplývají nároky na ventylaci v systému. Potřebuji tedy průtok výměny vzduchu cca 1.8 m^3 vyměněného vzduchu za hodinu. Pc větráček o rozměrech 8x8 cm a výkonu1.56W (12V x 0.13A - pc klasika) má průtok kolem 40 m^3. Klidně ho tedy s čistým svědomím stáhnu na nějaký 3Volty pořád budu mít velkýho strejčka.. :teef: Tento malý průtok se také bude hodit k další věci- viz.lázně v názvu...ale to bych předbíhal, stejně sem ani o ventilaci mluvit nechtěl, tak tedy ta konstrukce.

Koupil jsem v obi nějakou laťku, asi 3 metry sem celkem potřeboval. No udělal jsem rám o rozměru půdorysu a přidělal tam 4 nohy, je to vidět na fotce č.2. Ty (nohy) jsem dole zajistil proti pohybu tím, že jsem je dole "zapustil"do kartónu (to je vidět na fotce č.1). Kartón (teď nevím nazývám-li to dobře-prostě krabice od banánů)taky posloužil jako materiál k výrobě bočních stěn. Zadní stěna je tvořena pouze spuštěnou černo-blílou fólií, stejně jako přední stěna, ta ovšem visí, na malé laťce se 2 šroubky co pasují do dírek ve vrchním rámu- dá se tak snadno odendavat... :teef: Boční stěny jsou také samo potažené fólií, jedna z nich je dokonce zvenku upgradeovaná plakátem...ikarie. Vrchní stěna je ze sololitu, aby k ní bylo možné přidělat patice pro zářivky.

Teď k zapojení zářivek: Co je k tomu potřeba? Všechny věci jsou vidět na fotkách. Takže popřadě: zářivka, tlumivka, startér, patice, vodiče. Zapojení není tak sožité-viz foto.
Vedu 220V flexou ze zásuvky do čokolády a ztama do zářivky, ze stejného konce zářivky pak vedu proud do startéru a odtamtuď do druhého konce zářivky, ztama zase přez tlumivku zpátky do druhýho pólu na čokovoku...tohle jeden okruh je pro každou zářivku stejnej čili sou do serie. V podstate z čokoladky visej tři takovýdle smyčky, chape mě někdo...? :D
Zde je to nakresleno. zapojení k nahlédnutí zde Není od věci napsat, že je možné tři předřadníky pro 15W nahradit jen jedním pro 45W. Dá se tak ušetřit. Má to nevýhodu pouze v tom, že je nutné svítit všema třema najednou, nebo žádnou. Při neočekávné poruše bude mít set s jedním předřádníkem asi horší následky. Je nutností také zmínit elektronické předřadníky, které jsou na zapojení jednoduší, ale o něco dražší. Tento elektronický předřadník lze také získat z normální kompaktní (šroubovací) zářivky stejné vatáže za zlomek ceny,

Tady je nejlevnější - nejúspornější elektronický předřadník. Co jsem si tak pročítal, tak 13w úsporka by měla zvládnout i 18w zářivku:david: Nezkoušel jsem
A tadyby se dal i poskládat ze součástek
(THX Marokanče...)

nějaké odkazy:
zapojení zářivek
elektronický vs. elektromagnetický předřadník
elektronický předřadník

No toliko k tomu.


gUan0_:no asi tak 10cm podle me to stačí, čekám, aby se vytáhly.

SMOKER: díky za prispevek. K tem zarivakm, ja myslim, ze mohli ten svuj produk pojmout jako panely i pri zachovani instalacni jednoduchosti plug and grow...Ted o tom tak zacinam premyslet....nemate nekdo prebytecnej kapital na investici do jedny firmy?

Huskyboy: nejaké podložení pro instalaci te 965-ky? Mam svuj klobouk celkem rár...

Zde bude seznam všech věcí, co sem kupoval a za kolik (uz si to moc nepamatuju, čili něco sedet nemusi):

elektro treba tady:http://www.ceha-kdc.cz/

laťky 100 kč
sololit 20 kč :)
3xzářivka TL-D 827 300 kč
2xzářivka TL-D 640/33 130 kč
flexo 50 kč
3xtlumivka 210 kč
3xstartér 100 kč
6xpatice 60 kč
vodiče 30 kč
2xkvětináče 60 kč
fólie-stačí kus za 30
2xvětrák k pc 160 kč
trafo z tržnice-uhádaný na 200 kč
spínací hodiny 250 kč

zatim celkem 1700 Kč
raStaVK
cau nemas tam problem s vlhkostou a teplotou? ked ti ta predna stena nejako netesni :teef: :rasta:

peace
SMOKER
Kapital nemam :smoker: ale napad s tym panelom by rozhodne za realizaciu stal :D Inak o zapojeni troch trubic na jednu tlmivku som este nepocul (vzdy som videl len zapojenia dvoch trubic na jednu tlmivku), ale teroreticky by to malo byt tak ako hovoris :)

Jak tak pozeram mas kochliky polozene na casakoch a zositoch... nebolo by to lepsie podlozit niecim co neabsorbuje vlhkost? napr ako mam ja polystiren alebo tak :)

Ale jak tak pozeram na cennu tych ziariviek a tlmiviek, to si tam mohol fakt dat radsej nejaku tu 125w alebo rovno 200w usporku, by ta to vyslo rovnako draho alebo este lacnejsie a vysledok by podla mna bol lepsi ;)

Keep it grow :smoker:
Alienek
Zdar co se tyce tech linearnich zarivek tak nejlepsi jsou podle me tydle http://www.nlites.co.uk/linear-fluorescent.htm nejkratsi je sice o 10 cisel delsi nez ta tvoje ale pri 24w ma cca 2x vetsi svitivost nez ta tvoje.
SMOKER
Alienek, mas sice pravdu ale tieto T5 narozdiel od tych T8 co pouziva papusek potrebuju na zapalenie elektronicky predradnik a nie starter + tlmivku. Urcite su kvalitne ale nemyslim si ze by boli zrovna lacne a nazov topicku jasne naznacuje o co sa autor pokusa... XXShomebox co nejlevněji!

Snad ti to tu moc nespamujem papousku :smoker: ked tak daj vediet zmazem :crazy:
Huskyboy
xpapousek: No z grafů který uvádí philips v katalogových listech je vidět že ta 965 má výrazně vyšší vyzářenej výkon v modrý až fialový oblasti než ta 640 která má většinu vyzářenýho výkonu soustředěnýho do oblasti někde mezi žlutou a červenou.

Z toho tudíž usuzuji že pro růst je vhodnější Philips TL-D 965, ale protože jsem jí nesehnal u nás, tak jsem použil 865 který na tom taky nejsou nijak tragicky co se týče modrýho spektra.

A jinak já používam jeden el. předřadník pro všechny 4 zářivky. Stál 500Kč takže mi nepřijde až tak drahej ;)
Koupil jsem ho zde: www.tyris.cz
Ovšem nevidím v jejich nabídce nějakej vhodnej pro trubice 15W(edit: akorát pro dvě trubice- SINECAN5).
SMOKER
Husky nevidim tam na tej stranke ziadne predradniky pre T5 ziarivky :) ono neni predradnik ako predradnik.... viem to lebo mam akvarium kde pravie tieto ziarivky vyuzivam ;) a vychadza to dost draho, jedna trubica cca tolko co tie tri 830ky ktore ma papousek :D

Ale ked nad tym tak rozmyslam tak by to mozno nevyslo az tak draho, pretoze by stacili dve trubice a predradnik je skoro rovnako drahy ako tie tri tlmivky, ja mam tento EL 2x24s. Trubice maju dlhsiu zivotnost takze by sa to mozno aj "vyrovnalo" v pomere cena/vykon/zivotnost :smash: ... ja nad tym teraz budem rozmyslat pri konstrukcii matkarne .. a autor topicku mozno tiez bude mat nad cim dumat :afro:
xpapousek
Takže, otázka dnešního dne zní; čím vykrmovat?


Já mám květináče o objemu cca 5 litrů. To by mělo být vzhledem k watáži dostačující. Na dno jsem prdnul vrstvičku keramzitu, jako drenáž. Kyslík se potom bude lépe dostávat ke kořenům od spodu.

Médiem je hlína. Hlavní podíl tvoří substrát od AGRA-pro pokojové rostliny-mě vyhovuje. K němu jsem přimíchal perlit (kvůli provzdušnění) dále jsem přihodil 3 hrsti písku (v létě sem šlohnul na pískovišti dětem ) a jednu hrst dolomitického vápence. Vápenec s pískem zlepšují průchodnost vody zeminou a navíc vápenec dodává důležité stopové prvky; hořčík a vápník plus v květu napomáhá vstřebávat fosfor. Pozor na vápenec pokud máte už bez něj problém s vysokým pH, vápenec ho zvyšuje, čili by moh nastat problém... :david:
Myslím, že pokud si člověk pohraje s přípravou hlíny, je hnojení o to snazší a nemusí být nutností až do sklizně.

hlíny a substráty
nejlepší hlína, půda, substrát...

vše o pH půdy!!!

Já hnojím v růstu wuxalem a kristalonem start. Jejich doporučenou koncentraci ale nedodržuji, spíš dávám tak poloviční až čtvrtinovou,páč hnojím do každé zálivky. Co jsem zjistil tak z řetězců typu Obi mají wuxal už jen v Hornbachu kristalon maji zato uplně všude). Dále do zálivy přikapu trochu technického peroxidu (ve větší drogerii, nebo nějaký krám s barvama, tam by to mohli taky mít). Peroxid zlepšuje prokysličení kořenového systému, dodává zdravou barvu kořenům. Pozor na manipulaci s peroxidem, pokud teda nechcete mít místo kořínků pěkně bílí prstíky... :teef:
Přesně tu samou kombinaci jako na zálivku používám teď i na postřik listů (tak 3-4 krát tejdně). Po nějakém tom dnu na květu od postřiku hnojivem upustím. Na květ dám do zálivky asi jen hnojivo na květ-bloom od Plagronu nebo od Biobizzu. Honjiva ideální do hlíny.
pH měřím setem pro akvaristy, který stojí asi 50 kč a má docela postačující přesnost.

citace:
Původní příspěvek od raStaVK
cau nemas tam problem s vlhkostou a teplotou? ked ti ta predna stena nejako netesni...


S teplotou naštěstí problém nemám a doufám, že ho ani mít nebudu. Po instalaci odtahu do připravené díry (ofukový větráček zůstal na svém místě) není vůbec problém udržet v boxu teplotu asi o 0-2 stupně vyšší než je v pokoji. A to oba větráčky běží na jedno trafo co je z 12V stažený na 4.5V! Myslím, že s tímto bych udělal radost i snarkovi-ventilaci jsem rozhodně nepodcenil... :cool:
Na zářivkách jde bez problému udržet ruku, i když u krajů je trochu rozpálenější, pořád to jde. Zde je možné zmínit další výhodou oproti kompaktním zářivkám typu naturlite, a to je fakt, že balast je možné umístit mimo box a tudíž nám netopí uvnitř. Odtah jsem instaloval až teď, páč jak víme, malé řízečky vyžadují trochu teplejší prostředí. Já jim dával tak 28-30. Teď si zvykají na teplotu 25-27.

Vysokou vlhkost jsem dopřál jen mladým řízečkům, pár dní jsem je držel pod igeliťákama, co jsem párkrát za den zespodu orosil. Po pár dnech jsem je ale začal "trénovat" a pytlíky sundal. Mám pocit že při menší vlhkosti budou rostliny tvořit kratší internody(vzdálenosti mezi patrama) a to je pro mě klíčové. Zní to i logicky, rostlina se snaží být košaťejší a vytvořit si ve svém okolí svojí vlastní vlhkost.
Další možností jak kyti trochu povzbudit v "keříkovitosti" je ofuk a omezená zálivka.

To že se s malou vlhkostí a menší zálivkou zpomalý růst je holt daň scroogařů... @:-/

Pozor!! Snížená vlhkost je rájem pro svilušky. Proto jsem s nimi začal bojovat dříve, než oni se mnou. Aplikoval jsem postřikem AGRION delta na ochranu rostlin. Neni to bio (co dnes je, žeano?). Účinná látka je deltamethrin , má na kapustové zelenině ochranou lhůtu 7 dní (snad to tedy takový jed nebude). Aplikace přípravku také způsobila lesklé listy (budu jí muset zejtra opláchnout...;) )

citace:
Původní příspěvek od Huskyboy
xpapousek: No z grafů který uvádí philips v katalogových listech je vidět že ta 965 má výrazně vyšší vyzářenej výkon v modrý až fialový oblasti než ta 640, která má většinu vyzářenýho výkonu soustředěnýho do oblasti někde mezi žlutou a červenou.


Díky za příspěvek, ano máš pravdu! Já bych řekl, že na tom ta 640 neni zas tak špatně... Spektrem je 965 opravdu jedničkou, ale podívej se na lumeny, těch je zase o něco málo méně. Já bych řekl, že nejlepší na klony a matky je ta co tam máš teď ty - 865. Spektrem i lumeny na watt vyhovuje. Bohužel se nedělá jako 15W, ale min. 18W a to už je na mě moc douhý. Kdyby dělali tu 865-ku i v 15 watech tak jdu na sto procent taky do ní. Dle mě je ta 965 oproti 865 jen vyhozenýma penězma. :) Nahoru to doedituju, ta 640 ideální fakt není. K+

Je pravda, že jsem asi výběr zářivky na růst podcenil. Ale ta na květ je vybírána s chirurgickou přesností... :wink:

SMOKER
Tak ja mam zasa nejake vyhrady voci tvojmu tvrdeniu.

citace:
Původní příspěvek od xpapousek
Zde je možné zmínit další výhodou oproti kompaktním zářivkám typu naturlite, a to je fakt, že balast je možné umístit mimo box a tudíž nám netopí uvnitř.


nechce sa mi dlho hladat, tak aspon tak v rychlosti Usporka s externym predradnikom

:crazy: uz vyzeram jak keby som hladal vsetky chyby co napises ale to neni tak, ja len si to pozorne citam a hladam v tom zdroj dalsej inspiracie

inak ked uz philips nerobi 865ku ako 15w skusal si pozerat od philipsu trubicu z nazvom Aquarelle? ja mam jednu 15w doma a ma take pekne fialovo modre spektrum, v akvarku mi pod tym rastliny idu jak sialene, mozno by to malo vyznam aj na tvoje ucely, aj ked je pekelne draha :D

Skusil som hladat nejake info o jej spektre atd ale moc som toho nenasiel, mozno tento graf ti nieco napovie :)


xpapousek
Ahoj, tak tedy kytičky rostou :leaf:
Nedchází příparava před instalací mřížky na ScroG.

Potřebuju co nejvíce vršků, ale jak toho dosáhnout? :confused:

Já jsem použil dvě techniky, které jsou ověřeny dlouhými léty growery po celém světě. Jde o zastřihávání a ohýbání (supercrooping).

Ačkoliv pěstuju z řízku, tak pro mě není samovolné větvění dostačující. (nehledě na to, že model NYCD se moc větvit nechce) Já sem zaštípl řízky hned asi dva dny po přesazení. Pak jen co se objevily další větvičky tak jsem zaštípl znova, klasicky podle tohoto obrázku v bodě číslo dvě. Tak sem dostal několik větví.

Ty jsem začal v duchu další techniky ohýbat.Tady je o tom trýd No jde o to, že ohnutím kytky se v ní změní hladina hormonů, jenž ovlivňují růst. Dalo by se říci, že po celé délce ohnuté větve se hladina těchto látek vyrovná, proto každá část kytky roste stejně rychle. . Naproti tomu u neohnuté větve má tendenci růst nejrychleji vrchní část. Toto je jen moje sedlácká teorie, kdo by hodil odkaz (popřípadě napsal něco) někam, kde je toho více a odborněji, budu rád. :wink:

Po zastříhnutí ohnuté větve tedy vyjedou malé výhonky nad velkými listy a to se mi hodí do krámu. :sun:

citace:
Původní příspěvek od SMOKER
nechce sa mi dlho hladat, tak aspon tak v rychlosti Usporka s externym predradnikom

Díky. Je to vychtávka, ale vcelku drahá...
citace:
Původní příspěvek od SMOKER
inak ked uz philips nerobi 865ku ako 15w skusal si pozerat od philipsu trubicu z nazvom Aquarelle? ja mam jednu 15w doma a ma take pekne fialovo modre spektrum, v akvarku mi pod tym rastliny idu jak sialene, mozno by to malo vyznam aj na tvoje ucely, aj ked je pekelne draha :D

Skusil som hladat nejake info o jej spektre atd ale moc som toho nenasiel, mozno tento graf ti nieco napovie :)

No tak spektrum je presne na tom obrazku, co si prihodil. :)
Jinak je to spektrum docela podobne te 965 co sem hodil Huskyboy, ale lumenu ma jen 1030 na 18W :eek:. To je želostně málo. Pořád je podle mého skromného názoru nejlepší 865-ka

Zatim se tu mějte...:flower:
xpapousek
Především bych rád chtěl poděkovat členovy Scrooga u kterého jsem se inspiroval a který dával takovéto pekla:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=5645 :girl:

Já sem to od něj vobšlehnul, čili asi není moc co dodávat. Jen vyzdvihnout přednosti oproti jedné síťce pro všechny kytiz. Především holky nejsou uvězněné ve skříni jak tomu bývá pokud máme jen jednu síťku a také je můžu bez problémů otáčet, což je dost levnější než si pořídit pojezd i když je fakt, že by to bylo hustý pro 45W... :D

Kytinky jsou lehce přehnojené ačkoliv se to neprojevilo schnutím konečků lístků, ale nepřirozeně zelenou barvou. Dám tak dvě zálivky čistou vodu. No jinak se brzo chystám přepínat, čili sem zvjedavej jak to pak vystřelí... No možná budu přehazovat periodu postupně (pul hodky dolu za den) Uvidím....:cool:
xpapousek
Tak si dovolím ještě jednu fotku....pokud se dobře podíváte, zjistíte, že kytinky si postupně zvykají na změnu spektra (prostřední zářivka je již květová)

Pís
xpapousek
Jedéééém.... Pohoda když mám světílko 0,5 cm od vrcholků kytek tak po přepnutí vůbe nevystřelí nahoru jako třeba u sodíku. To je pohodička, už se mi v hlavě sbíhají myšlenky na skříň 10x56W zářivky... :) to pak budou čumět a Munhant se svejma 1.2g/W se pude zahrabat .... to mu garantuju :teef:

Jináč konečně jsem našel klíček od sklepa, tak jsem mohl dojít pro hnojiva na květ, teď byly holčičky chudinky asi týden jen o vodě. Namíchal jsem do zálivky BioBloom a na list jsem aplikoval PK, tim je ješte asi jednou během týdne stříknu a pak už jen do zálivky...chichi.

xpapousek
Here you go. Jen fotoupdate, nevim uz co bych psal... :wink:
xpapousek
UP<.>
SMOKER
zislo by sa napisat ktory den kvetu a keby si mi chcel spravit radost tak mozes hodit nejake close up fotky formujucich sa paiciek.

Nech sa dari
:smoker:
PuP z5
Mas to moc pekny. Premejslim nad necim podobnym na matky (spis udrzet genetiku) ty philipsky vypadaj dobre co sem vydel a nlite na prisvecovani k 200W red usporce nemuselo bejt od veci na plose 75x75cm. Mas to paradni hodne zdaru budu te sledovat!
xpapousek
Cau, diky za zajem.


cca 18. den na květu (23. od prepnuuti), nejake to makro na objednavku ;)
Spsemi
Nazdar.

parada. Budem sledovat ko ti to pokracuje. Hodis sem viac fotiek z kvetu... chcel by som vidiet ako vyzera celok.

Samozrjme K plus. Prave sa chystam na predpestovanie pod ziarivkami. planujem 4x 18 watov na preiestor 60x60 cm. A tu som nasiel presne to co som hladal.

Vela zdaru..

Spsemi
xpapousek
Cau Spsemi, diky. No na ten predpest idealka... ;) At ti to vyjde.


cca 23. den na květu (28. od prepnuuti), nejakej ten celek na obednavku... ;)
xpapousek
Cau lidi, tak toto sem si nemoh dovolit sem nedat, ja potrebuju tuhle gentetiku pod 600W. :-) Timto dekuji Medicinemanovi, ma paradni genetiku. Takze az to bude vazit 15g tak se na nic vymlouvat nebudu moct.
xpapousek
Up. Při kontrolingu zadních pálek nemusím vyndavat kvetináčky, jen nadzvihnu víko a hodim vočkem dozadu... :o
xpapousek
Hups

38. den na květu (43. od prepinacky)
Jirka P.
zdar papoušku máš to moc pěkný, sleduju tohle téma skoro od začátku a je to IMO nejzajímavější trýd tady v sekci :) docelas mě nahlodal, přemýšlím že bych příští kolo zkusil pod 4x24W 827 MASTER TL5 HO(sodík bych v létě neuchladil) . . .
jsem moc zvědavý na výsledek, tak ať to roste(teda kvete :teef: ), káčko letííí...
Spsemi
hmh... krasa ....

to Jirka P. _ ked som si tak cital SSUK .. dost castro s tam objavovala reklama na taky ziarivkovy komplet, kde slubovali dost masakralne vynosy na m2, pri zachovani relativne malej vataze a nizkej teploty.. idem to pohladat a hodim to do EDITu

Spsemi
xpapousek
Co je SSUK? Jinac ty T5 by me take zajimaly, maj nekde poradny produktovy listy?

Sem zvedavej na vynos, ale rek bych, ze prez 25g se nedostanu... :david: :leaf:
Jirka P.
produktový list MASTER TL5 HO je zde,
Spsemi zřejmě myslel Soft Secrets UK, ale tu zářivku jsem teda nenašel...
xpapousek
No tak doufam, ze do nich teda pujdes... :)

Zatim to vypada slusne. Kazdou chvily chystam pruplach kvetinacku pod sprchou...
xpapousek
48. den na kvetu :)

Dneska sem vzal kytičky na koupani. Dal sem je do sprchy a asi 3 minuty proplachval vlaznou vodou. Pak sem je nechal vykapat a prolil sem to odstatou vodou s Final Solution, tento pripravek se mi zamlouva.... ;)

Nejake ty makra

http://grower.cz/forum/image.php?at...96185&size=full
xpapousek
:micro:
Alienek
Parada konecne nekdo ukazal ze to pod zarivkama to jde a taky to ze linearka je mnohem lepsi nez cfl
Spsemi
Ahoj

Ano myslel som soft secrets Uk .. inak uz mate aj SSCz .. keby to niekoho zaujimalo. Ani ja som to nevedel najst .. .bolo to v par cislach .. taka stavebnica.. co pouzivala ziarivky... dufam ze to najdem.

samozrejme prajem vela zdaru . .a vizera to fantastipicisticky....

Spsemi
lukapa
Soft secrets je celkem vychytaný časák, ale cz zatím moc ne. :teef: Na emaily nereagujou, tak asi to zatím teprve rozjíždějí čí co. Ale je dobře že už je i tady.Poprvé jsem se s ním setkal před 3 roky v holandu a jsou tam zajímavé věci. Co se týká zářivek tak taky na to čumím jako puk a gratulace papouškovi :rasta:a jiným:whisperer..http://www.icmag.com/ic/showthread....01&page=1&pp=15:
xpapousek
Zdravim vas, lidi :smoker:

Dnes jsem je podriznul. Je to presne 59. den na kvetu (pocitano od chvile co zacly kvest, jinak od prepnuti 64. den)
Pred kosou jsem jim dal malinko soky. Nejprve po standartni noci nasledoval 24 hodinovy den, pak 24 hodin tma a nakonec 4 hodiny svetla tesne pred sklizni. Vice o teto problematice viz. tady : http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=23756

Mno trochu sem je probral od listi a dal je zpet do pestirny, ale tentokrat vzhuru nohama, bez kvetinacku:). Necham vnitrni vetracek aby si trochu pohraval se vzduchem vevnitr. Nejdulezitejsi je stejne casta kontrola. Snad na to budu myslet.

Zatim se tu mejte
<--- toto je foceno asi 5 min. pred kosou... :bath:
escobar
Zarivky Philips T5 HO 24W se daji sehnat treba v hornbachu, ale nemaji vyber v ruznych spektrech. Koupil jsem 2 Philips 24W. Pak 2 fialove T5HO NurtureLite 24W maji je v ruznych growshopech na netu. Nejtezsi ale bylo sehnat armatury, protoze ani jeden s growshopu je v te dobe vubec nemel a nebo cekal na dodani pres pul roku. Objednal jsem je teda primo od zdroje tady http://www.nlites.co.uk/growgood/eco-light.htm. Trvalo jim to dlouho cca mesic, meli nejake problemy, ale po urgenci a par mailech armatury prisli postou. Nespornou vyhodou je ze nemaji zadny starter a predradnik je schovan v ultra tenke armature. Armatury se daji spojovat oboustrane kabelem. Dalsi vyhody uz jsou individualni.
xpapousek
Cus lidi, zase mi to uschlo ponekud drive nez jsem si pral :david:
Ale co naplat, chybami se clovek uci...

Palicky se ponekud zcvrkly ale s touto deziluzy se setkal jiz kdejaky grower... Mno, odliskovano, vcetne "ridkejch spodku" to cini 28,1 g .

Je to vic nez jsem cekal v nejakych fazich growu, ale zase je to min, nez jsem cekal v jinych fazich... :D
Beekaa na ICmagu se dostal prez 1g na Watt, k tomu mam jeste hodne daleko, ale kdo vi, treba jednou...

A ted to du ochutnat, asi ven k rybniku, kdyz je uz teplo :cool:
xpapousek
v porovnani se zapakama-celek
xpapousek
palicky
xpapousek
V teto fazi jsem jiz byl trosku nervozni, ze je pod zarivky nenarvu...
xpapousek
se ovecil vice nez dobre :-)
xpapousek
nakonec bylo pozehnane
xpapousek
super vykonna ventilace ve vsi parade
xpapousek
:bath:
xpapousek
:beer:

Mno a toto je bohuzel muj konec. Dostal jsem nejaky podnet na zesumirovani, vypichnout chyby atd. tak tedy:

Tak za prvy jsem se mylne domival, ze umim pestovat v hline, a to sem nikdy nic jinyho nejel... K hlalvni neomlaenosti patrila ignorace podpory biokultury v hline, a ja tam lil kristalon ... :toy: No priste bych jel tak abych mohl dostat bio stempl z Bruselu. vice info treba tady: http://grower.cz/forum/showthread.p...81201#post81201
Jo musim se toho jeste hodne ucit, abych se dostal k pozadovanemu gramu na watt...

Dalsi demenci bylo malo caste zalevani. Priste bych dal treba drip. Keramzit na dne kvetinacu take nepomohl (rozumnej zhorsil) vodnimu rezimu pri intenzite zalevani, kterou jsem jim nastavil. Nevim jesi to bylo stresem, ktery jsem jim "dopral" ke konci, ale korinky byly po inspekci po sklizni radne seschle :(

Take intenzita osvetleni byla spatne spocitana (pocital jsem ji vubec???). Pri watazi v porovnani s pudorisem to chtelo bud 4 zarivky, nebo uzsi boxik. Viz http://grower.cz/pestovani/navody/l...tleni/2.html#11
Myslim, ze by to pomohlo dostat se na vyssi hodnoty g/W...

Dalsi veci co se podepsala na vynosu, je spaleni na krajnich palickach. Je to tim, ze kraje zarivek jsou nejrozpalenejsi. Mel jsem si dat vetsiho strejcka na vejsku, nebo to proste casteji kontrolovat...

Mno to zatim vse, kdyby me (nebo vas) neco napadlo co by se melo zminit/zmenit tak napisu/nevahjete napsat...

:cox:
xpapousek
A jeste zapet odu na genetiku NYCD mi zbyva, no ne asi? Myslim ze ste sataci podivat na tyto 3 makra listku jeste z vegetativni faze. Kytka je proste krute obrnena proti vsemu co by ji mohlo rozhodit...
http://grower.cz/forum/image.php?at...99052&size=full :punk:
http://grower.cz/forum/image.php?at...99057&size=full:drools:

Nexius
I když ti výsledek připadá jako neúspěch, tak mně osobně se tvůj thread velice líbí. Našel sem tady spoustu informací, které uplatním ve stavbě mého boxu (něco podobné, jako máš ty tady, tlačí mě místo).

Nějak jsem si nevšiml čím to ofukuješ, ve specifikacích píšeš "2x PC Větrák", jak velký? Pokud dobře vidím, tak tam máš jeden na přítah a druhý na ofuk...? Odtah je pasivní?

A co dál, pojedeš další kolo s tímto setupem?

K+ letí :)
xpapousek
Cus mno mel sem jeden ofuk a jeden odtah, pac jak vime odtah je skoro vzdy ucinnejsi nez pritah (zjednodusene: fucime-li z mensiho objemu do vetsiho)

Byla to klasika 8x8 cm, 12V, 0.13A, asi 40m^3/hod.

Nekde to tam je napsany, cili to mam brat, ze si to necet cely??!!! :eek: ;)
Ale asi to zapadlo do tech kecu, co tam mam okolo.
Nexius
Číst sem to četl, ale je toho hodně, tak něco občas vypadne, každopádně dík za vysvětlení :).

Plánuješ druhé kolo? Co smokereport, bude?
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Jirka P.
zdar papoušku máš to moc pěkný, sleduju tohle téma skoro od začátku a je to IMO nejzajímavější trýd tady v sekci :)



...tak vzhledem k vysledku a doporuceni tento tryd vystavuji kam patri , do sine slavy , at to roste Hlava :rasta:
Janxu
ja myslel, ze sekce pro mikropestovani je tady http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=36 ???

jinak papousku krasny grow, sem netusil, co se da vytriskat z obycejny zarivky..
k+ za rozsireni obzoru
PLANTER
citace:
Původní příspěvek od Janxu
ja myslel, ze sekce pro mikropestovani je tady http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=36 ???

jinak papousku krasny grow, sem netusil, co se da vytriskat z obycejny zarivky..
k+ za rozsireni obzoru
to možná je ale tenhle thread byl na sín slávý ze všech micropěstů nejlepší
Pumpkin
tak se s náma ještě poděl o chuť a o zkuřovačnost (wtf :-D )
xpapousek
citace:
Původní příspěvek od Pumpkin
tak se s náma ještě poděl o chuť a o zkuřovačnost (wtf :-D )
:teef:


Mno jo já už si to moc nepamatuju, chuť byla (vzhledem k tak kratkemu sušení) vcelku nekompaktní a škrábavá, ale zkuřovatelnost obstojná, hlavně se mi zdálo, že stávek trvá nějak déle, než obyčejně. Hodně zdaru!
xpapousek
Čus draku,

dal bych tuhle: http://www.ecat.lighting.philips.co...929676002701_EU zašroubuješ a jedeš:)
HurricaneGeorge
odpověď je jednoduchá, nešla by používat ani jedna!
podívej se na jejich svítivost....
nikdy nemůže 1,2W řárovka svítit jak 25W. To je stejný jako když ti tvrdí že 600W LED diody jsou jak 2000W HPS, budeš rád když s tim dosáhneš stejného výsledku jako pod 600W HPS, řeší se pořád ten stejnej problém a to je ta svítivost...
myslím že problém osvětlení by se měl řešit někde jidne, zítra příspěvek mažu. mějte se
xpapousek
jj, jak psal Hurikán, všechny co jsi uvedl jsou dost na prd, málo watů a ta barva také nic extra na růst...

ta co jsem psal ja tak ta sežere za ty tři tejdny tak max. 10 kWh tzn do páďa se vejdeš :teef:
mentaly
jo to by me taky docela zajimalo jak si vedes?
xpapousek
kluci, tentokrat resim doma sodík 600W, asi to pak ukazu v galerii, ale asi ne v mikropestovani... :teef:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma