Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
otázka s časovačem ??? - Klikni zde pro originální téma
ganjus
Mám dotaz ohledně časovače všude se píše, že pro pěstování je třeba 18/6 (12/12) a na druhou stranu všude nabízejí časovače po 15 min ?! to se nemusí svíťit v kuse ?

Vim že mám nejdříve hledat ale,
i přes usilovné hledání jsem tuto sice laickou ale důležitou věc nenašel
Sancho
Samozrejme že svietiš v kuse. Uvedom si že tie časovače nevyrábajú špeciálne pre "nás". Keby že áno tak majú 3 polohy 18/6, 12/12 + svetelný šok.
viridis
2 ganjus: jo, (mechanicke) denni hodiny jsou vetsinou cleneny po 15 minutach: z tech 1/4hodinovych intervalu si poskladas, co potrebujes - naloupes tolik cudlu, kolik je nutno. Ono mezitim ty hodiny nevypinaji ;)
olik
2 ganjus:
... hlavně si nekupuj spínací hodiny mechanické :( ... mám doma dvoje z OBI za 150,- a ani jedny už nejdou. Jedny fungovaly 3 týdny a ty druhé 2 měsíce ... pokud na tom nejsi úplně blbě s prachama, kup si raději digitální (400-500 Kč)

PS: ... nejsme tak bohatí abychom kupovali levné věci :)
hydrantek
To Olik: Na ty hodiny bych urcite uplatnoval zaruku. Me odesly po 35 dnech, vyreklamoval jsem je vzal jsem si jiny a az odejdou tak je zase vyreklamuju a ty az odejdou tak je zase ......... a tak dal

Jinak by me docela zajimalo co v nich muze odejit. A jestli by to neslo opravit na koleni. Vypada to ze tam je nejaka pojistka.

Co ty na to Viridisi?
viridis
Tak jo, budem spekulovat ;) (chtelo by to spekulanta):
Vsechny akce delame pri vypnutych hodinach, mimo zasuvku! Hodiny oddeklime.
***************************************
Popis zavady: Hodiny se toci, nespinaji.
Spinaci soucastka je mikrospinac. Muze se "prismazit" a nerozepina. Pravdepodobnejsi u sestav, ktere nemaji kondenzator. Detekce zavady: mikrospinac pripojime na merak a prstem nebo sroubovakem zatlacime na cudlik nahore. Uvnitr se ozyva klapani, merak ukazuje stridave 0 Ohm nebo rozpojeno. Pokud ne, je prismazeny. Reseni: vymenit mikrospinac, neb (temer) nelze opravit.
***************************************
Popis zavady: Hodiny se netoci.
O pohyb hodin se stara civecka s kotvickou a systemem prevodu. Civecka muze byt prerusena (zmerit ohmmetrem). Reseni: previnout civku. Jen pro trpelive - me by z toho trefil slak. Nemam ted hodiny pred sebou, takze si ted nejsem jist, ale mam za to, ze (snad) je civka napajena pres nejaky odpor. Pokud ano, zmerit hodnotu a zkontrolovat, zda je spravna. Je-li totiz pouzit (?) uhlikovy odpor, obcas se prerusi. Reseni: vymenit za metalicky. Muze byt sajrajt v koleckach. Reseni: rozebrat prevody (pinzeta), zkontrolovat zoubky kolecek, odstranit ulpele srackoly. Zkontrolovat kotvu, zda chodi volne. Poskladat zpet (narocne na pamet ;)).
***************************************
Je-li vse v poradku, hodiny musi fungovat. :sun:

[Edited by viridis on 05-06-2002 at 09:29 AM]
olik
2 hydrantek:
záruku jsem využil 2x :( ... pak jsem koupil digitální a je klid :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma