Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Problém s předřadníkem - Klikni zde pro originální téma
Cool Hand Lucke
nevim jestli nebudu OT..

pri zapojeni 400 gib predradniku nedoslo k nastartovani vybojky, doslo pouze k tomu, ze predradnik zacal neprijemne bzucet (ne vsak slabe, jak je tomu normalne u gib)

predradnik je zakoupeny z bazaru, bez overeni funkcnosti, takze je mozne, ze jde o chybu prodejce, ale nerad bych nekoho obvinoval, dokud nebudu znat pricinu

takze bych vas chtel timto poprosit o vase rady

a jeste bych chtel dodat, ze chyba zapojeni je jen velmi malo pravdepodobna, dodrzel sem postup podle schematu na predradniku (na obrazku), zkontroloval napeti, snizil delku kabelu k výbojce na 0,5m (vybojka je HPS), kabel do site ma asi 1m, nejeden sodik uz sem zapojil

predem diky a mejte se lucky
Uvidis ze nakoniec zistis to, co som ti povedal dnes na chate :) . Ten predradnik je proste vadny a siel by som ho vratit, nech si ho zapaja a lame si hlavu ten co ti to predal.. stalo sa mi presne to iste, a ako som sa dozvedel neskor v growshope, nie som jediny co reklamoval GIB..
grizly
Tento predradnik rozhodne neni vadny.Neprodaval bych neco co nefunguje...Ze tady pan Cool Hand Lucke si mysli ze je schema na predraniku spatne a zapoji ho jinak nez ma to neni ma chyba. a potom mi pises PM ze je vadnej a jestli ti ho vymenim nebo vratim penize.

byli jety dve sklizne a to jenom na rust s MH vybojkou cca 60dni dohromady.
a to bez problemu.takze skoro novej...

to snad nemyslis vazne...
Cool Hand Lucke
nesmysl, kdyby byla funkcni, svitila by
troufam si rict, ze sem to zapojil spravne, mel sem k ruce jeden zapojeny sodik a zapojil sem to presne podle toho. Pote co sem zjistil, ze nefungujë, nezkousel sem zadny jiny variace.
to ze se zpetne ptam jestli se to ma zapojit takhle podle schematu je v dusledku toho, ze to nesviti)
tohle tema sem zalozil proto, aby se zjistilo, co s predradnikem je, ale toho se asi nedopatram. je to muj pesek. a to ze mi ztratu nenahradis je obrazkem tve poctivosti, a nezbyva mi, nez te udat v cerne listine
grizly
hele hochu je mi zahadou ze jsem s nima jel bez problemu i nynejsi kolo a ty se mi po mesici od prodeje ozves ze ti nejede.nejsem podelavac ale hlupak taky nejsem!
Nemam potrebu nekoho podelavat ale jestli si lidi myslite ze patrim na cernou listinu tak me tam dejte.pro dobrotu na zebrotu!
nebudu se tu dal obhajovat svedomi mam ciste...
:micro:
Vlastně ani nemáš jak zjistit kde je chyba a od grizlyho se kompenzace nedočkáš :guitarist ostatně když ses ozval po měsící ja bych na to taky nebral zřetel. To je nevýhoda těhle předřadníků když se něco posere jde srát celý předřadník .... já bych to teda nechtěl a už vůbec né použitý. Můžeš si těď jenom :hanged:
No asi tak, ja nikoho neobvinujem ani netlacim na cernu listinu.. tiez by som nekupoval pouzity predradnik... a k tomu GIBu, ja som pod tym svojim sklidil tri urody, pocas stvrtej zrovna ked som prepinal na kvet sa mi stalo to iste.. sodik nesvieti, predradnik vrci.. tak som utekal do shopu po novy a typek mi tam povedal, ze mi ten stary zreklamuju aj bez papierov, ze su nespolahlive a vela ludi ich tam nosi.. toz tak.
Cool Hand Lucke
grizly - k tomu, ze to resim takhle zpetne jen to, ze sem jel z duvodu uspory energie 250tku nyni uz je vsak faze kdy mela prijit na radu silnejsi wataz, k cemuz sem se pripravil mesic dopredu. Jak byva zvykem, pripravenym stesti preje, ale bohuzel vyjimka tvori pravidlo.
Coz sem ti myslim psal... Jestli je to jediny predmet tve obhajoby, krom toho, ze ti nekdy predtim fungovala, je to slabe

kazdopadne je sporne na ci strane je chyba, takze nemuzu nyni grizlyho obvinovat z podelavky coz nemelo byt tematem tohoto threadu, nikoliv podezirani a shazovani vinny na nekoho, ale zjisteni priciny, takze to uzaviram aniz bych to nekomu daval za vinu, (i kdyz si myslim sve)
Cool Hand Lucke
akorat jen jeste jedna vec, grizly - urcite mas zarucak, pokud si ji pouzival pouze 2 mesice... zejo? mohlo by se to reklamovat.
předřadník obvykle znatelně víc vrčí když je ve zkratu.
..při zapojení šťastnější ruku na svorkovnicích předřadníku


:D:D
Cool Hand Lucke
mozna na tom je neco pravdy, ponevadz se mi stala podobna vec s jinym predradnikem a pote co jsem to zapojil znovu (uplne stejne) fungoval, ale tenhle predradnik sem zkusel zapojit vicekrat (i po zkusenostech z predchoziho predradniku) a nikdy sem nemel stastnou ruku ... zkusim to jeste jednou, (za pokus nic nedam...) nez poleti do kose

diky za rady pratele i nepratele:)
Cool Hand Lucke
uz se pomalu priblizuju k tomu, kde to vazne, ale porad se tomu nemuzu dostat uplne na kloub. Trochu me mrzi, ze mi nikdo neradi, ale asi tomu nikdo z Vás take nerozumi.

Napisu sem znovu cely pripad, aby si ten, kdo se sem podiva nemusel cist cely thread...

mam 400w sodikovej komplet od GIB, vsechny soucastky k tomuto kompletu jsou v poradku (otestovano). Presto pri zapojeni do site predradnik jenom bzuci a vybojku nenastartuje.
V zapojeni chyba take neni se stejnym zapojenim to dva dny fungovalo a pote se to samo zniceho nic zase nerozsvitilo a zacalo to bzucet,(navic na stejnem pripojeni k vybojce funguje 250tka bez problemu)
Napadlo me, neni-li problem v tom, ze zasuvka neutahne takove napeti, ale dva dny to 4kilo fachalo
Naokraj, odesel mi ventilator, TDcko 160/100 je mozne, ze mam nejake spatne a slabe zasuvky? Muze odejit predradnik, nebo vybojka, kdyz to budu zkouset zapojovat a budeto bzucet? V cem je sakra chyba? Mate nekdo podobne zkusenosti, poradte.

ahoj lucke
medulda
Zkušenosti s tímto problémem nemám, ale můžu říct, že zásuvkou to téměř určitě být nemůže. Buď by se zásuvka zahřívala vlivem přechodových odporů, až by smrděla a rozpouštěla se, nebo by to vyhodilo pojistky. Vsadil bych na vadnou výbojku nebo startér, případně přechodový odpor někde v zapojení. Pokud máš jak, vyzkoušej jednotlivé části postupně vyměnit (nejlíp, když ti někdo půjčí funkční komplet). Tím odhalíš chybu určitě, namísto spekulací :)
Cool Hand Lucke
ahoj, diky za nazor
zkousel sem (na jine zasuvce) vybojku v kombinaci s jinym predradnikem a predradnik s jinou vybojkou i oboje dohromady a fungovalo to jak melo.Kdyz sem ale zkousel jinej (jinde funkcni)predradnik (na sve zasuvce) taky nesel, resp. jenom divne bzucel
takze pokud to neni chyba mistni site, nebo zasuvky, co teda?
Pri pozorovani jinejch predradniku sem si vsiml, ze nektery vydavaj podobnej zvuk, nez se rozsviti vybojka, pak prestanou, u me vybojka nerozsviti, zvuk neustane
medulda
Tak ještě zkus toto: vypni jistič pro zásuvku, přesvědč se, že není pod proudem (např. fázovou zkoušečkou), odejmi kryt a zkontroluj zapojení - žlutozelený musí jít na kolík, hnědý nebo černý na dutinku vlevo a modrý drát na dutinku v pravo. Je taky možné, že žlutozelený vede na kolík i dutinku vpravo, to je taky OK. Potom šroubovákem dotáhni všechny šroubky (a zkontroluj, že dráty jsou pod nimi v co největší ploše). Nasaď kryt, zapni proud a vyzkoušej.
Pokud máš multimetr, můžeš ještě změřit napětí v zásuvce, mělo by tam být něco mezi 210 a 250V. Pokud je to OK, můžeš ještě změřit napětí v zásuvce při zapojeném předřadníku (to uděláš nejjednoduššeji tak, že do zásuvky napojíš "roztrojku", do jedné díry píchneš předřadník s výbojkou a na druhé díře měříš. Napětí nesmí klesnout oproti nezapojenému předřadníku.
Cool Hand Lucke
no nejaky veci na to mereni mam, nevim jestli je to presne ono, ale vyzkousim to, akorat je divny, ze 250tka funguje a 400 ne (takze bude zasuvka pravdepodobne pripojena spravne). Opravdu to nemuze byt pretizenim?
medulda
Zkus dotáhnout ty šrouby a zkontrolovat napětí a napětí při zátěži. Úplně ta nejobyčejnější zásuvka by měla utáhnout 2000W. Pokud je při 400W přetížená, tak je někde chyba.
Cool Hand Lucke
je toho na tu jednu zasuvku malinko vic, kdyz pripoctu ke 400 ventilatory a vzduchovaci motorky, muze to dat dohromady az 1kw, ale rikal si, ze by pri pretizeni mela stejne vyhodit pojistky, zejo..
zkusim teda sehnat ty merice a uvidim, jestli pak budu o neco chytrejsi.
kazdopadne diky
medulda
Přesně tak, napětí by mělo kolísat v řádu voltů při max. zatížení... Napojit na tu zásuvku jen předřadník bez toho všeho okolo jsi zkoušel?
Cool Hand Lucke
pravda, zkousel sem to zapojit i bez toho okolo a taky to neslo, takze to pretizenim nebude.
navic je divne, ze dva dny fungovala a treti misto sepnuti zacla zase jenom bzucet a ted uz se mi ji nepodarilo rozsvitit vubec
to je mi zahadou.. sem zvedavej, v cem bude nakonec zakopanej pes:rolleyes:
Cool Hand Lucke
takze pravdepodobne uz mam tu vec, pokud je to na obrazku ono a zkusim to zmerit, musim dat spravnej kolik na spravne misto v zasuvce, nebo to muzu prohodit?dik
Cool Hand Lucke
Ahoj tak uz to mam pokud je to ono, jenom sem se chtel zeptat, jestli zalezi na tom, jak ty koncovky toho meraku pripojim do tech der ty zasuvky ?
medulda
Černý dej na prostřední kolík a červený do levé dírky... Pokud to nic neukáže, zkus ho dát do pravé dírky (ale správně je fáze vlevo)
HOBBY
citace:
Původní příspěvek od Cool Hand Lucke
nevim jestli nebudu OT..

pri zapojeni 400 gib predradniku nedoslo k nastartovani vybojky, doslo pouze k tomu, ze predradnik zacal neprijemne bzucet (ne vsak slabe, jak je tomu normalne u gib)

predradnik je zakoupeny z bazaru, bez overeni funkcnosti, takze je mozne, ze jde o chybu prodejce, ale nerad bych nekoho obvinoval, dokud nebudu znat pricinu

takze bych vas chtel timto poprosit o vase rady

a jeste bych chtel dodat, ze chyba zapojeni je jen velmi malo pravdepodobna, dodrzel sem postup podle schematu na predradniku (na obrazku), zkontroloval napeti, snizil delku kabelu k výbojce na 0,5m (vybojka je HPS), kabel do site ma asi 1m, nejeden sodik uz sem zapojil

predem diky a mejte se lucky


Zdravim,tak já měl stejnej problém.....
Jak sem komplet dal do zásuvky,bzuknul a hned se rozsvítilo což je vpořádku,ale malinko sem tuknul prstem do mechanického časovače a hned tma a bzukot....Parkrát sem to testoval,i svítil a po chvilce to zhaslo a bzučelo.Přišel sem na to že je v časovači studenej spoj a předřadník GIB to vyhodnotí jako že je teplá víbojka a bzučí....

Švihnul sem s časovačem o zem a koupil digitální a stykač!!!
foto je jak sem to měl předtím.......
at se daří....
Cool Hand Lucke
Ahoj. Casovac neni tou pricinou nefunguje to ani bez nej, stykac nemam a ani si nemyslim, ze by mi v tomhle pripade pomohl.

Hodnoty napeti v zasuvce take odpovidaj, to sem z toho jelen
HOBBY
Taky tě zdravim,hele jen sem chtěl pomoct s vlastní zkušeností,jináč sem taky z víc věcí jelen,prostě nechápu.Tak ten předřadník prodej tomu co funguje ale stejně mě vrtá hlavou příčina!Vždy mě zajímá PROČ!!!!Prosím dotáhni problém do konce at má téma smysl,je tady mrtě témat co se nedořešili a podle mě je to zasírání grower.cz!(řešim zdravotní staf mích dětí)téma:přehnojení nebo plísen.

přeji at to zvládneš,se měj......

at se daří,měj se.........
medulda
Kolik přesně jsi naměřil? Měřils jen napětí v zásuvce naprázdno nebo i při zatížení (přes rozbočku jak jsem psal)?
Vzpomínám si dobře, že s jinou výbojkou to funguje a naopak tvá výbojka funguje s jiným předřadníkem?
HOBBY
citace:
Původní příspěvek od medulda
Kolik přesně jsi naměřil? Měřils jen napětí v zásuvce naprázdno nebo i při zatížení (přes rozbočku jak jsem psal)?
Vzpomínám si dobře, že s jinou výbojkou to funguje a naopak tvá výbojka funguje s jiným předřadníkem?


Máš recht,jde ti ta výbojka i s jiným předřadníkem?
Ale psl si že komplet jinde jde,né?
Cool Hand Lucke
Uz sem na to 4kilo sice rezignoval, ale i tak, treba pro priste se pokusim tadyten problém dotahnout do konce
Namerene hodnoty si z hlavy bohuzel nepamatuju ale podivam se na to (jesi to jeste nekde mam, nebo to zmerim znova) a postnu to sem.

Jak sem psal výbojka i predradnik jsou naprosto v poradku to sem zkousel jako prvni, jedine, co sem nevyzkousel, zapojit to nekde jinde dohromady (muj predradnik, moji vybojku), to sem zkousel akorat ,,u sebe" kde to chvili fungovalo. vzdycky sem testoval svou vybojku na jinem predradniku a naopak

Jete me napadlo, mam vybojku GIB extreme - neni mozne, ze ten predradnik neutahne o ty 3k lumenu vic?
medulda
Předřadník reguluje napětí a proud, lumeny ho vůbec nezajímají... Zkus najít datovej list k té výbojce, ale myslím, že v tom problém nebude. Zkus tedy ještě tvůj komplet úplně jinde...
tak mě napadá - jaks při tom přepojování zacházel s drátem a objímkou výbojky? Zůstaly pořád původní nebo naopak jiný? Nemůže být závada tam (nedotažený, zoxidovaný kontakt, přelomený drát)?
ZDRAVIM MÁM TED UPLNĚ STEJNEJ PROBLÉM,probudil sme se a jen bzučení,prostě nic nešlo to nahodit nic do jiný zásuvky prostě nic,v growshopu to jakštakš zkoušel a pohoda,sem z toho jelen,nevim co mám dělat
Cool Hand Lucke
cau tomhle téma sem uz uzavrel - koupil sem novej predradnik a ten funguje
problem na me strane byl uplne stejnej - jinde ten samej predradnik, kterej u me jenom bzucel normalne fungoval, zahadu sem tak nevyresil (to je asi otazka pro pany elektrikare)
pokud nekdo odpoved zna, sem sem sni, sem velmi zvedavej
L.
qwert666
cus mam ted podobnej problem, ale zpusobil sem si ho asi sam meril sem spotrebu 250tky a po zmereni sem ji za chodu vytah ze zasuvky abych mohl odpojit meric - po znovu zapojeni (do chodu) uz jen bzucela. Jje asi odepsana zejo... tak aspon udelam reklamu gibu:D sou to pekny sracky ty veci od gib - nic nevydrzej! cus
Mechac
Hm, ja bych videl jako hlavni pricinu Made in Spain, s jejich predradnikama a tlumivkama nemam dobry zkusenosti. Predevsim v zivotnosti, ale casto i peknejch zmetku uz od vyrobce.
Jedina rada je zkusit dotahnout vsechny sroubky v obvodu(hlavne ty na svorkovnici predradniku), dotahnout vybojku(nektery patice sou taky peknej auschluss), nechat to schladnout a modlit se at se jeste probere k zivotu.
Na tomhle zapojeni snad neni co poplyst, ikdyz obcas se clovek nestiha divit.
Hanizek
Cool Hand Lucke:
Co myslíš tím jinde fungoval? V jiné místnosti, v jiném domě?

Je ta zásuvka správně zapojená?
Cool Hand Lucke
to je dost stara zalezitost, ale je fakt ze sem na to neprisel
ten predradnik fachal u typka na jiny zasuvce v jiny cooltube.
na "moji" zasuvce ne, ackoliv tam vsechny ostatni fungovaly? torsku divny ne:D
pri zapojeni do ty mi zasuvky jenom bzucel nebo vrcel (jako by byl ve zkratu) - po 50 pokusech o zapojeni sem ho hodil z vokna:d

@ Haniz - takze zasuvka je nepochybne spravne zapojena (dokonce sem zkosel takovi vyfikundace jako mamometr:D)

a neptejte se uz jesi bylo vsechno dobre zapojeny - bylo.

zahada za vsechny prachy
kopi
To já když měl 2x250w sodíku vedle sebe, taky sem se divil když na začátku druhého pěstu jeden z nich přestal svítit a jen bzučel. Štáva šla všude kde měla a já už vymýšlel jak to nahradím. Ještě víc sem se divil když sem po několika hodinách zjistil že zase svítí (nechal sem v objímce výbojku, naštěstí). Bylo to v období růstu a tento skrat sem přičítal velké vlhkosti, ale čert ví.

Konec konců 2x250 sem nahradil jedním 600w. Z growshopu sem si obědnal 600W předřadník a výbojku. Při montáži jsem zjisti že na předřadníku jsou 400wattové údaje (stejnej jako ten co tobě nefungoval ;) ) Lampu jsem s očekáváním zapojil a rozsvítila se. Na mail mi z prodávajících za poslední týden nikdo neodepsal. Jen mě zajímá ten popisek a jestli mi to valí jak má, jestli výbojka svítí na plných 600W nebo ji ten slabší předřadník nějak omezuje, nebo ničí. Poradte pls...
Disetronic
crack crack crack.... stejnej problem... je to na kokot.. vubec netusim co mam delat.. este dojedu s vybojkou na reklamacku.. jestli to náááhodou neni lampou.. ale jelikoz nejsem lama a umim zachazet s vybojkou tak sem si na 90% jistej ze manualne sem to posrat nemoh... když už ste tu řešili zapojeni... vadi prohozeni dratů u vstupu do predradniku? nebo zase z predradniku k vybojce? to od predradniku mam podle schema... rikal sem si prece jenom ze když už to tam malujou vyznam to mit bude... ale do predradniku sem nevedel kam modrej a kam hnedej tak sem to tam placnul nejak jak mi prislo pod ruku a svitilo to 14 dnu.. tak sem si rikal ze pohoda.. a ted tohle
Disetronic
(mám GiB 600W)
Cool Hand Lucke
tak sem na to prisel, ty blbci co delali kdysi rozvody setrili na cem se dalo.
Neni se teda cemu divit, ze ultraslaby draty v zasuvce neutahly malinko vetsi zatez... :rolleyes:
zajonc
citace:
Původní příspěvek od kopi
To já když měl 2x250w sodíku vedle sebe, taky sem se divil když na začátku druhého pěstu jeden z nich přestal svítit a jen bzučel. Štáva šla všude kde měla a já už vymýšlel jak to nahradím. Ještě víc sem se divil když sem po několika hodinách zjistil že zase svítí (nechal sem v objímce výbojku, naštěstí). Bylo to v období růstu a tento skrat sem přičítal velké vlhkosti, ale čert ví.

Konec konců 2x250 sem nahradil jedním 600w. Z growshopu sem si obědnal 600W předřadník a výbojku. Při montáži jsem zjisti že na předřadníku jsou 400wattové údaje (stejnej jako ten co tobě nefungoval ;) ) Lampu jsem s očekáváním zapojil a rozsvítila se. Na mail mi z prodávajících za poslední týden nikdo neodepsal. Jen mě zajímá ten popisek a jestli mi to valí jak má, jestli výbojka svítí na plných 600W nebo ji ten slabší předřadník nějak omezuje, nebo ničí. Poradte pls...


pokud jsi objednal 600w lampu i predradnik.. tak i na predradniku by melo byt napsane 600w a né 400w!!! ted sem to kontroloval na mojem a je tam 600w...takze ti to tu lampu urcite "nerožne" na 600w
Wena
Zdravím komunitu a prosím o radu, mám 400w GIB předřadník stejný jako na 1. obrázku v tomto threedu jedu na něm už 3. rokem a stále jede ale při každém spuštění v něm čím dál víc praská, ale pokaždé se spustí, praskání po chvilce přestane a svítí ale dnes jsem si všiml že svorkovnice začíná smrdět spáleninou, přitom kontakty jsou v pořádku, pevné a čisté. Mám podezření na vynutí uvnitř na cívce, nejsem elektrikář pouze lajky předřadník jsem nerozdělával je to pouze tip. Zajímá mě zda ho mohu používat dál, než přestane fungovat, jestli nemůže poškodit výbojku nebo rozvod elektřiny v domě.
Anda1989
Zdravím všechny,
mám takový problém, z ničeho nic mi předřadník 600 začal stávkovat a nerozjede víc jak 400 žárovku, nejdřív sem myslela, že je špatná žárovka, koupila jsem novou, ale ta se taky nespustila.
Zkoušela sem vzít svoje žárovky ke známénu a u něho fungovali, pak jsme to zkoušeli různě zapojit, aby jsme zjistili kde je problém, když jsme to pak zapojovali zase u mě, tak se to spustilo a když jsem šla zkontrolovat další den ,,Naše Krasavice,, tak zase opět tma... Už nevíme co s tím, v čem může být problém, kabely a vše jsme kontrolovali jestli není chyba tam, ale prostě nic... Nestalo se někomu něco podobného? Nebo nevíte jak mi poradit, pls?????
NoStress
odesla tlumivka
salym
Zdravim,mam stejny predradnik.A chtel jsem se optat,mohu zapojit 2x 70W na 600W predradnik? dik za odpoved.
Hanyz
ne


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma