Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Odvlhcovani po x-te - Klikni zde pro originální téma
xaralis
Hola hej.

Mam ve skrini problem s velkou vlhkosti v kvetu. Skrin je umistena v mistnosti a bohuzel i sama mistnost je na tom s vlhkosti bidne - neklesa pod 60%, coz je v kvetu setsakra hodne a tak by muj problem neresila vykonnejsi ventilace. Pokud bych chtel tahat vzduch z venku tak zase kytky dojedou na mrazy...

Procital jsem poctive na groweru thready s touto tematikou. Je jasne, ze potrebuji odvlhcovacku. Zde je ale problem s financemi, nebot ty drazsi a zarucene fungujici jsou drahe jak cert a prevysovaly by skoro naklady na moji 150W pestirnu :)

Nalezl jsem zde alternativy typu odvlhcovacek na bazi nejakeho granulatu. Nikde vsak nikdo nepsal, jake s tim ma realne zkusenosti - FUNGUJE TO?

Premyslel jsem, ze bych tohle zarizeni prdnul ne do mistnosti, kde si myslim, ze to realne nemuze zabrat (je vcelku velka), ale primo do skrine, misto by tam asi na to jeste nejake bylo.

Dale me napadlo si za pomoci vodniho skla, vody a kyseliny solny vyrobim velky (rozumej fakt velky, pze vodni sklo je za babku) mnozstvi silikagelu a tim bych posypal celej spodek skrine, pripadne to jeste v nejakejch baliccich rozvesil. Mohlo by to pomoct? Ma nekdo aspon radovou predstavu, o kolik by se takhle dala ta vlhkost snizit?

Jsem zatim na zacatku kvetu, takze mam jeste cas, ale pomalu by to chtelo resit...

Dik vsem za rady.
Calzone
Dle mého názoru ti žádný granuláty, ani silikagel nemůže pomoct, protože ty to chceš použít ve skříni, kde bude neustálý přísun čerstvého, vlhkého vzduchu. Je na to potřeba něco co má opravdu velkou pohltivost. Je to to samé jako se zvlhčováním pomocí mokrých hadrů apod...

A ty máš nějaké problémy s plísní? Pokud ne, tak to řešit nemusíš...
xaralis
Zatim problemy nemam, je to prvni grow.. Doposud to roste krasne, v rustu takhle nebyl problem mit vlhkost kolem 90%. Nicmene mam obavu, ze i kdyz prostriham listy a s ventilaci naplno se niz nez pod 60% nedostanu. Jedine to preventive proti plisni postrikat uz dopredu.. mohlo by tohle pomoct?
medulda
Jaká je teplota v té místnosti? Pokud je tam teplota nižší než bude ve skříni, uvědom si, že s ohřátím vzduchu klesne i jeho relativní vlhost (protože při větší teplotě je schopen pojmout větší hmotnost vody). Navíc s rostoucí teplotou roste i objem vzduchu (množství H2O se nemění) - další důvod, proč rel. vlhkost klesá. Změř prvně vlhkost vzduchu uvnitř skříně za provozní teploty.
xaralis
To uz se stalo.. provozni vlhkost tedka kdyz je to plny listi (SCROG) je kolem 70% :( niz malokdy...

co ten preventivni postrik? Ma to sanci pomoct?
Stoned_r41d3r
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=32256


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma