Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Blue Hen,400 w, hlína - Klikni zde pro originální téma
Sved
Zdravím všechny! Z důvody letošní úrody (neúrody) venku jsem dlouho uvažoval o zrealizování skřině a hned jak se ocitlo trochu více peněz po kupě tak jsem do toho kopl, rozhodnul jsem, že si léto vynahradím. Seskládal jsem to takto:

Rozměry:
150x140x60cm (v-š-h)

Osvětlení:
-a - wing medium
- 400 W Sunmaster Super HPS


Hnojky:
-biobizz rootjuice
-biobizz grow
-biobizz bloom
-biobizz top max
-biobizz bioheaven

+ dokoupim nějaký final

Ventilace:
-2x Ventilátor Ruck RK 100L - jeden přítah,druhý odtah
-pacháč 300 m3/h
-plus klipsňák na ofuk

Ostatní:
Ultrazvukový zvlhčovač vzduchu SPS 818A
Regulátor otáček na klipsňák
Brons regulátor otáček ventilátoru s termostatem
Diamantová fólie
Květináče 6l
Teplo-vlhkoměr

Osazenstvo:
8x Blue Hen - kříženec Blueberry a Silver Haze 75% sativa, 25% indica

Substrát:
biobizz all-mix
Sved
První problém s přítahem příliš teplého vzduchu jsem vyřešil přemístěním skříně blíže k oknu, do rohu dvou venkovních zdí. Přikoupil jsem flexi trubku a dotáhl přítah na parapet.
Vháním vzduch o teplotě kolem 19° a udržuju teplotu 26°.
Zvlhovačka bohužel ještě nestihla přijít - vlhkost okolo 40% :(
Ph metr nevlastním.
Pro lepší představu přidávám pár prvních fotek.
Sved
pohled do skříně, odtah s pacháčem - a wing - přítah
Sved
vzadu flexi trubka - přítah + klipsnak na ofuk
Sved
Příspěvek č. 5

1den/růst, 18/6,
hlína hodně klesla bohužel jsem neměl po ruce další na dosypání, takže počkám až se holky zakoření a poté chybu napravím. Přepínat budu po 9-10 dnech jednak z hlediska časových a navíc jsem zvolil genetiku, která se dorůstá vyšších rozměrů a na to já nemám prostor.

Hnojím: rootjuice 4ml/l
bioheaven 2ml/l

Odjíždím na hory, takže další zpravodajství za týden
Hodně zdaru vám i vašim kytičkám v roce 09.
Calzone
Doporučuji spíš počkat až kořeny prorostou ten květináč a potom dosypat tu hlínu na dno, protože pokud jí dáš na vrch, tak tam bude k ničemu, pač z toho stonku stejně žádné nové kořeny nevyraší a ty co tam jsou směrem nahoru nerostou.
Sved
Calzone:
máš pravdu myslel jsem to takhle, možná špatně formuloval. Měl jsem napsat až kořeny prorostou květináčem.
Sved
Jedna otázečka. Dá se bílé světlo, halogenová výbojka použít jako růstovka?
Sved
Prvně jsem koupil ten otáčkoměr na odtah a přítah, ale následně jsem se rozhodl pořídit na to otáčkoměr s termostatem tak jsem ho prdl na klipsnak.
runcajs
mas to super ale nemysliz je je ten pritah zbytecne velkej?
stacil by mnohem menci
Sved
ček uznávám že přítah je ted zbytečně silnej, ale při koupi těch komponentů jsem myslel i na budoucnost, takže pokud skříň někdy rozšířím určitě nebudu přítahu litovat, navíc přítah reguluju otáčkoměrem, takže vtom žádný problém nevidím
Sved
Takže venku nám mírně přituhlo, což alespoň mi maximálně vyhovuje. Jednak můžu dneska konečně odjet na hory a jednak je teď skříň mnohem míň hlučná. Táhám vzduch o teplotě kolem 15° a udržuju 24°.
Konečně došla zvlhčovačka, takže vlhkost ve skříni je kolem 65%. Jedna věc mi ale ted nedá spát. Zvlhčovačka je umístěna hned pod přítahem a připadá mi že vlkhkost se točí jen kolem prvních dvou řad květníku a dál už se ten dýmec nedostane. Potřebuju poradit jestli to nějak řešit a nebo se na to vysrat a nechat to tak, však ta vlhkost tam je. Přikládám foto pro lepší uvědomění.
Sved
5. den růst 18/6
Včera jsem podtuhé zahnojil:
rootjuice 4ml/l
bioheaven 2ml/l
Dneska jsem taky zastříhával ač stím zdůvodu mého prvního indooru nemám žádné zkušenosti. Doteď jsem jel jen venek a tam jsem všechno řešil pouze zohýbáním.
Zastříhával jsem to od oka a podle instinktu nad třetí řadou + jsem střihl vršek někde v půlce. Můj instink vycházel z toho co jsem si přečetl tady ve FAQ a od zkušenějších členů tak uvidíme:)
Sved
AEROMAN: myslím, že na tom záleží jak si to kdo veme. Pasivní díra s odtahem je lepší než nic, ale aktivní přítah ti zařídí i zároveň ofuk+chlazení. At si to každý řeší jak uzná za vhodné ani jedna varianta se nedá vyvrátit.

Detailní foto Blue Hen po zastřihnutí - je to focené telefonem
Sved
Ták, nějaká ta aktualizace: 10.den 18/6
Teplota: 24°

Vlhkost: 65%

PH: zvažuju koupi pH metr Adwa AD 100 tak kdyžtak poraďte

takhle to vypadá
Sved
A ještě abych se dostal k dotazům.
Genetika je od Bluegrass Seeds.
Sved
A ještě mi došel soukromí dotaz jak to tam v té skříni je stou elektroinstalací. Přidávám fotku a budu se to snažit stručně popsat pro lajka.
Začnu od vrchu zleva
- to černé je přípojka na zásuvky, které jsou ve skříni dvě. Jedna ta úplně nejníž na fotce, která je napojena ještě na časový spínač hned vedle toho černého navrchu
- vedle je už zmíněný časový spínač
-dále 4 krabičky barevně odlišené to jsou pojistky
-o řadu níž je otáčkoměr na klipsňák
-a hned podním zásuvka na klipsňák
-ta největší krabice napravo od zásuvky je hlavní jistič
-pod hl.jističem je již zmíněná zásuvka ovládaná časovým spínačem, do které je zapojený reglátor otáček s termostatem a následně do něj přítah a odtah

Jak to všechno zapojit dohromady teď neporadím, ptz bych si to musel celé nakreslit a stejně by to nikdo nepochopil, navíc si myslím že lajk by to stejně nedal dohromadya zkušený elektrikář si stím jistě poradí:)

Ještě jsem zapoměl poděkovat za karmu, takže všem co mě obdarovali karmou děkuji:)
Sved
A JEDEME DÁL - - - - - - - PŘEPÍNÁME

15.den 18/6

Teplotu udržuju kolem 24° den v noci jdu pod 20°

Vlhkost okolo 55%

Hnojím:
bioheaven 2ml/l
biogrow 1ml/l
biobloom 1ml/l
bio topmax 1ml/l

Zálevka vychází na 4l

Ph 6.2

Včera jsem to přepnul na 12/12. Taky jsem ještě dokoupil dřevěnou lištu, kterou namontuju na druhý bok skříněm, tak abych mohl přesunout na druhou stranu klipsňák. Se zastřiháváním už jsem skončil, akorát mám nakoupeno 20 kolínek, tak to tam někam prdnu.

Na fotce přidávám pohled do skříně.
Sved
+
1. fotka čtyřech holek nalevo
2. fotka mého favorita
3. detail Blue Hen
Sved
Menší report:

3.den 12/12
Teplota 24°/20°
Vlhkost 40%

Objevil se menší problém s Ph po minulém zahnojení Ph 9,2. Prolil jsem květníky čistou vodou znova změřil prolitou vodu Ph 7.4. Ob den sem znova prolil čistou vodou Ph 5,8. Dostal jsem se rychle z5 - pohoda uf:)
Dneska uvidím co naměřím a podle toho zahnojím. Prostřihnu dneska taky větve u hlíny nechám jen stonek a to do výšky 10cm od hlíny.
Fotky jsou ze čtvrtka 3.den 12/12
Sved
Mám tady 22. den květu.
Bohužel mě klame technika a to co by vás nejvíc zajímalo, tedy fotky, nemám. Mám je sice naštěstí nafocené, ale nemůžu je dostat do pc.
Napíšu dneska nějakou tu omáčku a fotky dohodím snad do konce týdne.

Když jsem před pěti dny otevčel v noci almaru myslel jsem, že je po mě. Kytí na které nedolíhal ofuk z klipsňáku vypadali jako rajčata ve skleníku bez vody - povadlé, bez energie a bez chuti k životu. Hned druhý den jsem běžel do shopu a koupil druhý klipsňák. Do dvou dnů se vyrovnaly zase z5 ostatním a já mohl být znovu šťastný. Bohužel nemůžu z důvodu hluku mít vnoci zaplnutý přítah/odtah. Vím, že to je na prd, ale snažím se to tedy regulovat alespoň zapnutým ofukem, který něco dokáže nahradit.

Další problém jsem měl s rozdílem výšek slečen, který se začal projevovat. Pozoroval jsem rozdíl až 6cm. Ta nejvyšší to samozdřejmě odnesla zežloutnutím listů, alespoň si myslím že to je tím, protože listy vypadají jinak zdravě a projevylo se to jen na ni. Květníky jsem podložil tak abych výškový rozdíl vyrovnal a lampu opět nastavil do rovnoměrné výšky.

Za těch 37 dnů hlína v květníku pěkně sedla, proto jsem dokoupil nový pytel all-mixu a doplnil jsem hlínu na spod květníku. Hlína je na 3 týdny předhnojená, takže jsem nevěděl jestli to může být nějaký problém když budu dál hnojit, ale nijak jsem to neřešil. Kdyžtak řekněte jestli jsem to posral :-D

Občas některé lístky odtrhnu, které stíní paldám.

Výška kytek je cca 55cm

Vlhkost 40% den, noc nvm kolik bych měl udržovat=prosím o radu.

Teplota 22° den 25° noc = další problém, jak jsem psal výše nemůžu mít zaplí vnoci přítah, takže plánuju udělat ve skříni další zásuvku zvlášť na zvlhčovačku, aby mohla běžet i vnoci to by snad problém vyřešilo. Teď ji mám strčenou v zásuvce, která je napojena na časový spínač přítah/odtah/lampa.

Ph udržuju mezi 5,8-6,3. Snažím se zálevat roztokem 5.2 Jaký máte názor na vodu dešťovku? Teď nám napršela na zahradě do kádi. Měřil jsem, její Ph a celkem mě to překvapilo Ph 9,7. Voda z vodovodu má u mě 8.2 mylíte si že při použití Ph down je voda dešťovka lepší řešení?

Hnojím:
bioheaven 3ml/l
biobloom 2ml/l
biogrow 1ml/l
biotopmax 2ml/l

Zčínám se pomaličku dívat po nějakém finalu. Kdyby jste měli někdo něco odzkoušené a je to dobré tak dejte vědět, budu rád:) Nechci nic podcenit.


Celkový dojem mám zatim dobrý. Paldy se začínají osypávat, ale už se nemůžu dočkat a začnou pořádně mohutnět. Zatím ztoho mám radost, ale nechci nic zakřiknou. Taky děkuju všem za karmu a fotky slibuju co nejdřív.


Toď vše co mě napadá, kdybych si na něco vzpoměl, tak samozdřejmě dopíšu. Jinak se ptejte na cokoliv a kdyžtak odepište na mé dotazy:)
Sved
Nazdar groweři!
Takže po delší době se rozhodl můj počítačeč, že začne pracovat s mojim foťákem a tak mi i teda dovolildokonce stáhnout i nějaké ty fotky.

Skončil jsem s fotkama u 3. dne květu tedy 18. den ve skříni. Poslední dlouhý report byl z 22. dne květu. Ted tedy psát nebudu a přidávám rovnou fotky a to od 15. dne kětu do 38. dne květu
Sved
15.den 12-12
Sved
19. 12-12
Sved
22. 12-12
Sved
29. 12-12
Sved
A teď konečně součastnost, rezpektive poslední fotky focené 5 dní zpět.
Jsem zvědavý co na to řeknete.
Teplota den / noc: 25/19
Vlhkost: 38%
Hnojky: Bioheaven: 5ml/l
Biogrow: 1ml/l
Biobloom: 4ml/l
Topmax: 4ml/l
Ph: stabilně 5,8
Sved
42. 12-12

teplota: 25°
vlhkost: 40%
Ph: 5,8
Přestal jsem zahnojovat. Zalívám vodou s upravenym ph.
Světlo jsem dneska přepl na 8 hodin světlo 16 hodin tma. Ještě jsem to nezkoušel takže taková změna. Jestli k lepšímu, se uvidí asi počítám tak do týdne. Pestíky se začínají příjemně barvit.

Přikládám pár fotek z dneška
Sved
Dneska jsem vzal sebou k boxu nový foťák, takže konečně pořádné fotky. Jsem 44. den na květu a čekám jen na finiš. Doufám že se stím holky nebudou moc srát a pospíší si tady to období totiž nesnáším.
Hodnoty důležité k životu udržuju pořád stejné, takže je tady zbytečně nebudu psát a vrhnu se rovnou na fotky. Je jich hodně.

Vemu to postupně:
celkový pohled na skříň
Sved
1.FOTKA
Tady na této fotce jde krásně vidět, že se mi v boxu vyskytly dva různe fenotypy jedné odrůdy.
Dva květníky úplně vlevo u stěny + květník v pravém rohu vedle teploměru jsou 100% sativa. Zbylé květníky mají společného i něco s indikou.



2.FOTKA
Jeden a druhý fenotyp
Sved
Fotky při vytáhnutí, každá zvlášť
Sved
A pár detailů
Sved
A ještě troche
dark156
opravdu moc pekny..jsem zvedavej jak se ti osvedci to zkraceni svetla .mam v planu to take zkusit..moc pekny fakt..k+
nero
Nice ale na před před poslední otce je vydět mlha z mlhovčky nebojíš se plísně ?? jinak k+
Sved
Ne plísně se opravdu nebojím. Samozdřejmě bych měl rači místo zvlhčovačky na tom místě ještě jeden květník :D:D ale ona tam má svoje místo. Děkuju za K
Dirty
pěkný keříky kolego:)ale tu zvlhčovačku bych vyndal!!!v týhle fázi květu už je zbytečná a u tvejch keříků je šance na plíseň dost vysoká!!!ber v potaz konzistenci palic(podle fotek máš hutný paldy dost u sebe a u těch je mnohem větší šance na plíseň než u řidkejch a vzdušnejch palic)...zapřemejšlej nad tim a kdyžtak se porad se zkušenějšíma,abys nezaplakal nad výsledkem!!!jinač to máš fakt pěkný zdar D.
Sved
Paldy jsem na tom stejně jak říkáš. Dneska nad tím pouvažuju, změřím vlhkost bez zvlhčovačky a podle toho se rozhodnu. Dík za radu
Sved
Dneska jsem odpojil zvlhčovačku. V zálivce k vodě jsem přidal final 2ml/l a ripen
kobra777
:):)krásný šíši,moc se mi to celé líbí.S tou zvlhčovačkou jsi udělal dobře,že s ji dal do.. v tomhle stádiu květu by to byla škoda se srát pak s nákou plísní.mín vlhkosti,tím lépe ted pro kýtí.My tu zápasíme s vlhkostí pořád,už jsme tam kydly i ten obyč odvlhčovač z baumaxu.
Jináč at tam máš co nejjjj... :):)
Sved
S vlhkostí jsem naštěstí problém neměl, ale možná jsem mu zabránil na poslední chvilku. Zítra vemu foťák a přídám zase nějaký report po 5ti dnech. Myslím že by už mohli koncem tydne jít srát.
Můj osobní typ je 30 na kytku, což není hodně, ale oplatí mi to kvalitní genetika a to mě těší.
Pěstu 3x zdar :D
Sved
Zdravím všechny growery,
ve čtvrtek byl 59. den na květu a já jsem pořídil opět pár fotek. Dostávám se do konce, dalo by se říct že to po víkendu budu čekat každý den.
Smrádek už je to ted opravdu luxusní, řekl bych že pacháč nestíhá.
Pestíky se začínají příjemně zbravovat. Ve čtvrtek jsem prolil holky čistou vodou s upraveným ph a s final fusion 2ml/l a ripenem 4ml/l. Dneska zaleju finalem 2ml/l a zítra opět ripen 4ml/l.
ph: 5.8-6
teplota: 24°
Vlhkost mi to teď při vypnuté zvlhčovačce ukazuje 50% což nechápu protože při zapnuté jsem měl 38%. Vysvětluju si to jedně tím, že holky začínají pouštět vlhkost jinak fakt nvm.
Ted foto. Bohužel jenom první fotka je focena foťákem pak mi došli baterky, takže na řadu šel mobil. Za kvalitu fotek se omlouvám.

1. foto -celek
Sved
A další fotky
Sved
a ještě trošku šišky
placka
ok.. kamo! vypada to dobre.. ale jeste to chce..
Sved
Nacházím se 64. den od přepnutí. Stále, ale nvm jak to bude s kosou a začínám z toho být nervózní. Je to teď pro mě španělská vesnice.

Teplota se drží na 22°, vlhkost 45% i když jsem už odpojil zvlhčovačku, ale žádný náznak plísně našťestí nepozoruju. Ph krásných 5.8
Do vody jsem dneska přidal ripen 4ml/l a final borůvku 2ml/l.

Jedna slečna už se pod tíhou palic prolamuje tak jsem ji postavil kůl na opěru. Jinak nic zvláštního. Už mě to fakt nebavi, chtěl už bych to kosit:D

Přidávám fotky
Sved
Po patnácti dnech na růstu a 69 dnech na květu se dneškem naplnil osud Blue Hen. Holky šli v odpoledních hodinách k zemi a ted už krásně vysí. Pár fotek těsně před funusem.
Sved
A takhle to dopadlo když jsem se já osobně ujmul práce:)
Sved
Dál jsem se rozhodl každou slečku zvlášt vyfotit a zveřejnit:)
Sved
a ještě poslední tři
Sved
Tady tohle jsem našel na jednom listu. Netuším co by to mohlo být, takže budu rád kdyžse ktomu někdo vyjádří
Sved
Bohužel nemám nejlepší podmínky k sušení, takže holky se suší v otevřené skříni v malé místnosti s otevřeným oknem. Absolutně netuším na kolik to všechno seschne, proto má-li někdo zájem nechť napíše svůj typ. Můj osobní typ je mezi 240-280g za což bych se vůbec při sbírání prvních zkušeností vůbec nezlobil:)

S genetikou jsem byl spokojen menší výnos vyvažuje vysoká kvalita. Vesměs sní nebyl vůbec žádný problém co se týše nějaké nemoci atd... Byly to dva pheny a jsem na ně moc zvjedavy, jak se budou od sebe různit.

Pěstu zduř, Sved !!!
beš@k
Moc pekne kolego:)neni co vytknout,na prvni kolo hodne slusne:)jde vydet ze je nekdo sikovny a ma otewrenou mysl k radam ostatnich!hold ses maser:)uz se tesim na košt susede:Da jen tak dal a pestu zdar peace

jo a v prubehu suseni chces odstranit to listo z buds?
Sved
tož to je jasne s lisím to kouřit nebudu.....
Zítra už by mělo být sucho:)
Enj0i89
zdar, tak kolik toho bylo sucheho?

pak smaznu ;-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma