Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Receptář

 
Skladování řízků - Klikni zde pro originální téma
andrey
Mám problém kamarád bude mít řízky Super Skunku na outdoor... Chtěl jsem se zeptat, jak se dají (pokud se dají) uskladnit řízky přes zimu. Mrazák? no newim
Walhalla2000
mrazak?????

hehehehehe
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

no, jedinny zpusob je, jej nechat vyrust, neprepnout ho na kvet, udelat z nej matku a na jare udelat z neho rizky...
andrey
Stejně je to divný ... v něčem by měly vydržet přes zimu... no co, tak se pokusim aspoň o feminizovaný semena :)
smokiee
Vzhledem k tomu, že je konopí jednoletá bylina, (za jedno veg. období vyroste, vykvete, popř. vytvoří semena a umře) tak není možný aby přežila přes zimu. To je asi to co si chtěl vědět.
andrey
To, že je to jednoletka jsem věděl už docela dlouho... Jenom jsem se chtěl zeptat jak uskladnit tu větvičku, kdybych jí chtěl v létě znova zasadit :)
Ant
Já když sem si hrál tak sem dal normální list zakořenit zakořenil měl sem ho normálně v kelímku byl furt krásně zelenej byl tam takhle dva měsíce a pak mě přestal bavit tak sem ho usmrtil ale byl to humální způsob smrti... :)
Walhalla2000
je to sice jednoleta rostlina, ale pokud ji mame jako matku a nenechame ji vykvest, tak vam muze zit teoreticky i nekolik let. rok dva rozhodne....

jinak vetvicku proste USKLADNIT NEJDE
andrey
Tak jsem po otevření políčka karma zjistil, že se mi karma za tenhle thread kriticky propadla... Nechápu tak trochu proč, když se člověk jenom ptá...
Sido
Kdo ti snizil karmu nevim, ale aby jsi nebyl skodnej ja ti tam neco prituknu :o)
Nicmene na skladovani vetvicky zapomen, uelej matku a mas klid na nekolik let :o)
restart
Nemuzu si dovolit neoodpovedet. Ale skladovat rizky vseobecne lze... Nevim sic jak je to u Canabisu, ale neni duvod proc by to neslo.

Dle knizky monzeni rostlin {uz si nepamatuju}... lze skladovat rizky v igelitovem sacku v lednicce a to i nekolik mesicu takze hura do toho...

Mejte se.
Cpt. Pierre
no vidíš, esli má restart pravdu tag restartoval i růst tvojí karmy já ti jí tam přiťuknu taky abys nebyl smutnej...
Roman Dirda
To s tou ledničkou je naprostá,ale naprostá větev jako sekvoje!Ta větvička je pořád živá takže co ty chceš je ji zpomalit na několik měsíců,ale nemůžeš její životní procesy zastavit!To je smrt a konec tvých nadějí!
Podle mě to teda nejde hlavně proto že v ledničce je tma.A kytka potřebuje světlo(i když je to zatím jen větvička)a pokud nechceš aby kvetla tak 18 h světla denně.
Já osobně chci stejný problém řešit miniskříňkou s úsporkou a zastřihováním matky(která mi zatím vznikla z té větvičky) na nejmenší možnou velikost-tak trochu bonsaj-matka.
YAHMAN
Mam namysli nezakorenene rizky. Rizek potrebuje k tomu aby zakorenil urcitou teplotu mam za to, ze to je min 20 °C. Ja mam rizky v lednici uz 2 tydny jen tak volne v kelimku od jogurtu v roztoku se Stimulaxem III a vypadaji porad stejne. Dam vedet jak dlouho vydrzi.
connic
Myslím si že by to šlo, ale řízky bych asi dal do písku a někam kde je chladno lednička to zrovna být nemusí a stím světlem bych to skusil vyřešit asi tak, že bych dal řízky do písku mezi okna do místnosti, kde se rodina vyskytuje nejčastěji a tudíž svítí v pokuji. :-)


Jestli se to někomu zdá jako nesmysl tak mě kritizujte, ale já to tak skusím udělat a uvidím.
Anarchy
Presne jak rikal Roman Dirda, rizky se moc skladovat nedaji. Problem je v tom, ze v tech listecha stonku jsou ulozeny nejake ziviny, ktere ten rizek spotrebuje pri zakoreneni. Kdyz to nestihne a vycerpa si je, tak uschne. Stejne tak kdyz si ho uskladnis a nejak se ho budes snazit hibernovat. Takze bych rekl, ze se v lednicce daji rizky schovat tak maximalne na mesic, a i tak rapidne klesa sance na jejich nasledne zakoreneni. Spis skutecne doporucuju si je nechat zakorenit hned a drzet je nejak usporne na uzde, a na jare si z nich vyklonovat sazenicky...<br>
Jinak kdyz je budete nekdo skladovat, tak je musite dat uriznutym stonkem nekam do vlhka, v idealnim pripade jeste navic pridat trochu glukozy (hroznovy cukr), coz je i pro rostliny "stravitelna" forma energie...
YAHMAN
Pred par dny jsem jeden rizek dal zakorenit a vypada to dost dobre.
cHLeBiK
No, já se ptal maminy a ta říkala, že pro "dočasné uchování" řízků (bohužel tu dočasnost nedefinovala) je lednice nejlepší.
Bohužel jsem jí zapoměl říct o jaké řízky šlo... aby to špatně... a safra...
maslox
No normalni outoodovy kyti jsou klasicky jako fsechny vostatni jednoletky. ALE uz jsem slysel i zvesti ze gdyz zastrihnes tag 10Cm nad zemi a nejag zabranis vyparovani stonku tag pristi rok znovu vobrazi....
Roman Dirda
Tak a teď tu o Smolíčkovi a jelenovi se zlatým parožím.Za hory za doly,mé zlaté parohy,kde jsou?
...omlouvám se,ale tento příspěvek má zhruba stejnou informační hodnotu jako ten předchozí.Konopí obrazí ze stonku a zítra přistanou mimozemšťani..
Majkl
Ať už paroží zlaté bylo či ne, i tak je příroda mocná...
Mrkněte na tohle:


tady je zdroj: 6 weeks revegging blueberry
Roman Dirda
To je moc pěkný obrázek,ovšem chybí mi tady stav před revegingem-myslím,že ta větev minimálně s pár listy tam už byla.Jestli tady ještě někdo věří že když bude svítit na holý stonek,ten posléze obrazí,ať se ozve.Můžete založit sektu obrážečů stonků a společně chodit mysticky působit na stonky.Tisíce nadšených pěstitelů posílá děkovné dopisy.Přemek Podlaha nevěří vlastním očím a televize už týden vysílá přímý přenos z hromadného obrážení.
:):(:)
Omluvte prosím sníženou kvalitu mozkové činnosti autora který se už delší dobu marně pokouší o revegging.
WiB
Takže jsem po přečtení tohohle threadu skočil na http://www.OverGrow.com a našel si ve FAQu [url href=http://www.overgrow.com/faq/browse.php?qa=782]otázku[/url], kterou psal ~shabang~, jeden takovej kápo na OG a zní:

This technique, first noticed by subcool, tommy, and myself, can be useful for a number of reasons. It is possible for very small scale cultivators to grow without the use of mother plants. It is also possible to hold males in reserve without wasting space or worrying about dropped pollen. It all involves your standard kitchen refridgerator.

The crisper drawer and a ziploc bag provide a suitable stasis chamber for a fresh cutting for upwards of EIGHT weeks. In order to obtain this sort of longevity in the fridge, the bag containing the dry, unrooted branches should be opened to breathe at least once a week.

Clones kept in the fridge this way actually root faster than non-fridged clones once they are removed-- up to a point of 2 or 3 weeks, when they will take longer to root and you may lose a few. When they are removed from the fridge to be replanted, be sure to recut the stem with a fresh X-acto blade or scalpel.

Holding clones in "fridge stasis" offers many new possibilities for testing many different males, holding strains while evaluating, changing the way you time your mothers, etc.


ČESKY PODSTATA TEXTU:
Ještě nezakořeněné klony(asi bez stimulaxu) dát do malé části v ledničce, popřípadě do čehokoliv, co nepropouští vlhkost. Tuto část,kabelu... otevřít aspoň jednou za týden. Takhle vydrží až 2 měsíce! Když je vyndáváte z ledničky, tak je ještě jednou seřízněte, hoďte do stimulaxu 3 a tyto klony vám prej porostou ještě rychleji než obyčejný(nemražený) klony. Je to dobrá eventualitka na uchování samců.

Tak to máte všechno, snad je to dobře přeložený a srozumitelný. Rada ode mně: pokud máš matku a chceš to zkusit, jdi do toho!

[Edited by WiB on 08-10-2002 at 07:06 PM]


EDIT , tak na OG uz to nebude , original je ted tady , Hlava
YAHMAN
6 tydnu v lednici a porad jsou f pohode!!!!! Jsou to rizky ze samcu, ktery nebyli k nicemu jinemu. Jedna varka sice padla, ale moji chybou(moc mala nadoba). Prave zkousim jak dlouho to vydrzi.
Storm
Jak může živá tkáň vydržet 2 měsíce bez výživy?Neřeknu,kdyby se jednalo o mrkev.Ale rizky?Ty za par tejdnu uschnou nebo zhnijou.Podle mě je to nemožný a je zbytečný vůbec se o tom bavit.
YAHMAN
Prave jsem zjistil, ze jsem cvok. 28.-29.8. jsem ufik 10 rizku a dal jsem je do lednice. Dnes- to je 8.10. jsou rizky stale v poradku a dokonce zakorenuji na 100%. Koukam na ne, dokonce se jich i dotykam, ale jsou tam stale. Bohuzel mi porad nejaky teoretik tvrdi, ze to je blbost a haluz. Hulte, ja to balim a odchazim do Bohnic. Muzete mi nosit kytky. Sbohem
t3
no ja davam K+ to Roman Dirda :) za ten klub obrazecu stonku :)
chobot
Hlasim se do klubu obrazecu stonku!

Mel sem na balkone kytku (asi 1.5m vysoku v 10l qetniku), kterou sem sklidil v pulce zari a nechal tam asi 4cm vysoky kus stonku bez jedinyho listku. Asi za tyden na nem zacal rust postranni vyhonek jako na Majklove obrazku. Byly na nem teda takovy malinky ubohy listecky, ale byly tam! Takze stonek obrazit muze, i kdyz pochybuju, ze by tak kytka mohla prezit zimu, jak tady bylo puvodne naznacovano.

Muzes mi neverit, muzes s tim nesouhlasit, ale to je zhruba vsechno, co s tim muzes delat. Vlastne, jeste by pripadal v uvahu paragraf 188b: "Kdo necha bez povoleni obrazit stonek rostliny rodu Cannabis...." :frog:

chobot
Roman Dirda
S velikým jásotem vítame zakládajícího člena našeho klubu zvaného Chobot.Již jeho jméno avizuje jeho nadzvířecí schopnosti a možnosti,jak nám ostatně sám prokázal.
Nebojte se,následovníci Velkého Chobota,neboť stonek obrazí(nebo bude obražen samotným velmistrem řádu nehnijících zavařovaček a prosluněných obývacích pokojů)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jen pojď,stvůro nesmyslného,obludo nepochopitelných sousoší a podzemních garáží!
My vzhůru povstanem,a stonek,TEN stonek pod našimi pohledy plnými lásky a souznění s milovanou rostlinou
O B R A Z Í Í ÍÍ ÍÍ ÍÍÍÍ ÍÍÍÍÍÍ
Stelda
Podle mě v sáčku v lednici, vydrží max. 3 měsíce. A pak de použít. Fakt. Měl sem jich 10 a vyšli 4. Sice 40% úspěšnost ale de to. Světlo nebylo potřeba
Tervi
Mno, porad tady nekdo mluvi o tom, jak je nemozne, aby rizek v lednici prezil delsi dobu. Proc ne? Nizka teplota zpomaluje metabolizmus, a to u jednoduchych organizmu jako jsou rostliny velice efektivne. Fotosynteza imho neni pro preziti hibernovaneho klonu nutna... Je samozrejme otazka, jak dlouho prezije :> zeptam se nekoho na zemedelce a dam vedet, jak se na to tvari akademicke kruhy,o-)
Dario
Skladovani
Rizky skladovat v lednici jde...... Mam to vyzkousene.
NEjdyl jsem to zkousel 5 mesicu. Sice z 10 zakorenily 2, pricemz jeden pak zahande posel ale jde to..........
Hellboy
To Roman dirda: Prestan se uz konecen vztekat a uvedom si konecne, ze teorie o skladovani rizku v lednici je wostraa realita .....
Poprvi sem to videl na Overgrowu (viz link nohore - sou tam i obraazky) a taky sem cumel jako puk - tag sem to zkusil a facha to !!! No a revegging sem sice este nezkousel - paac mi prijde, ze uz ta kyticka neni uplne vono - ale rozhodne nevidim duuvod, proc by plevel jako konopi nedokazal za idealniich podminek (to znamena jako, ze to nejdriiv musiis umet, Romane) wobtrazit temer z cehokoliv - alespon z pestovani bonzaju a hromady narocnejch smejdu na zahradce vim, ze negdy vobrazi i klacek, wo kterym sem si opakovane myslel, ze jsem ho finalne vykilloval (a nebo co treba takova pomlaska ???)...
peace
Hellboy
Inak, abych dal Romanovi v poslednim bode za pravdu - ta blueberry na obrazku samozrejmne nevyrostla s tyy stopky, to uz by asi bylo moc - proste tyypek nechal nejspodnejsii pidivetvicku rozjet....
Hellboy
Caago Daario - dlouho sme se nevideli - snad uz se konecne dokopu k tomu, abych sem postnul obraazky Kholy- byla proste suuuuper !!!!!!! Az budu zase v tvem domovskem meste, tag ti poslu PMku a dame ochutnafku :-)
Galen Aldaron
Mooc ftipnee :D :D :D
pekne si to pane Dirda napsal:):)

Kazdopadne skladovani rizku v lednici (ci jinde v chladu) je "bezna vec" bezne popsana v odborne literature o zahradnictvi a sklenikach atd....... pro nektere celedi ci rody rostlin je to bezne a spolehlive, pro jine mene.... samozrejme kazdy druh ma rad ( pravdepodobne:D ) neco jineho ( jako trebas teplotu, ci vhlkost.. ;) )
..... a co se tyce obrazeni ze stonku.... tak to sice neni nikterak spešl technika pro nekonecny zivot :D , ale kazdopadne se to nekdy povede :) :D :D
Dario
To Hellboy:
Hm to jsem rad ze mama porodila........
Jsem moc zvedavej, Ozvi se ja nabizim na ochutnafku Santa Marii:)
carlos
citace:
Originally posted by Hellboy
Inak, abych dal Romanovi v poslednim bode za pravdu - ta blueberry na obrazku samozrejmne nevyrostla s tyy stopky, to uz by asi bylo moc - proste tyypek nechal nejspodnejsii pidivetvicku rozjet....

Přesně tak, pro obnovení růstové fáze (revegging) musí fungovat fotosyntéza! Mimochodem toto je výborné téma pro zařazení do FAQ.
psilos
Po úspěšným indoor pěstování jsem v dubnu na balkon wodložil pěstební nádoby JEN SE STONKAMA kytek a 1 z šesti skutečně znovu obrazila . V říjnu byla sklizeň, byl to celkem dobrej model NL.
Jsem taky v klubu??????
chobot
Samozrejme psilosi, z uredni moci zakladajiciho clena te prijimam do klubu obrazecu stonku (KOS). Bude nas vic, nebudeme se bat vlka nic. :bounce:
Drive nebo pozdeji zvitezime a neverici :devil: budou v hruze zakopavat sve stonky 3 metry pod zem v marne snaze zabranit jejich obrazeni.

Hlasi se jeste nekdo?

chobot,

zakladajici clen Klubu obrazecu stonku
t3
to ant: jeste se vratim k tomu jak jsi dal zakorenit list??? mozna ze by zakorenil, ale prece nejni mozny aby z neho neco vyrostlo, ne? nebo teda fakt nevim odkud
nobody4
Takze k obrazeni: nekolikrate jsem out zasadil v miste kde proste projel kombajn {smula} lec trcici stonky stihli obrazit a vykvest. Sice tam bylo tak na speka, ale je to dukaz ze to jde. Aby jse se uz nehadali. Kazdopadne to nema cenu, ale kdyz to nekdo chce zkusit.....
Jo do nejakyho klubu nechci {KOS}, ale jestli schanite cleny zkusim vam to domluvit s tim kombajnistou.
Co se "hybernace" tyce, zkousel jsem to mit v lednici 14 dni a v poho se rizky chytli. Sice mortalita byla vetsi, ale bavime se tu jestli to jde.
Takze zpomalit zivotni funkce za urcitejch podminek lze {teplota, vlhkost}, ale pochybuju, ze by rizky rostli rychlejc ci snad lepe korenili. Spis naopak. {to samy plati pro obrazeni - na kokot je to, ale jde to}
Ale nekdy je to proste nevyhnutelny, vim je to prasarna, ale jde to.
N4
P.S.> a jde to, a jde to, a jde to, a jde to ............... {vychova divek v cechach}
premys
o.s. funguje, ale jenom když se kytka sekne ve vegetačním období. Tatík experimentoval na zahrádce, ale fikl moc brzo, hned jak začaly rašit palice. Na podzim jsem byl sklízet rajčata a našel jsem tam z každého stonku (10 cm) asi 4 nebo 5 metrových šlahounů jenom s palicema, lístečky jenom úplně malý. Kytka asi měla dost živin v kořenovém systému, tak se na chvíli oběšla bez fotosyntézy, každopádně by to někdo s přebytkem outdoorů a tvrdým srdcem mohl vyzkoušet:sun:

2chobot: ta zkratka velice dobře koresponduje se slovem kosa:sun:
i...myself
mam doma řízky mandocina madness a mam je uz dva tydny v takove plastove krabici(zavrene, prusvitne) v hline(hodne vlhke), ve velkem teple ale ony mi zatim nezakorenily ač jsem tam pridal korenovy stimulator. vypadaji porad stejne, moozna trochu malliiiliinko porostly ale myslim ze tak 2 mesice by mohly vydrzzet nezakorenene a neposkozene. ale myslim ze jim to teplo celkem moc neprospiva. spis bych volil moznost chladu. zkusim uvidim...
byla by to pohoda mit rizky pul roku nekde schovane a az bys chtel mel bys je hezke primo k sezrani... z lednicky...
Skreko
Co tak to strcit do nadoby s vodou (aby nevyschli), do igelit. sacku a do ladnicky. Rozhodne vyskusam.
Já jsem pouhým fanouškem Klubu Obrážečů Stonků.
Jednak je to velmi vtipný thread
a já se aspoň trošku dokážu vcítit
do kůže členů KOS, Stalo se mi podobenství,
že mi kočky užraly WW tak o třech patýrkách
a zbyl tam olysalý, ale rozvětvený klacíček.
Nu, uběhlo 5 týdnů a z onoho klacíčku
je ta silnější z obou a začíná tvořit
po zaštípání pěknou desítku paliček.
Vím, se nemohu rovnat,
Psilosovu absolutnímu odloženému Indooru,
vím, že má větvička byla již rozvětvena
a opečovávana, ale snad jednou....
...vysypu popel ze své dýmky do květináče
a za pár měsíců se poraduji
z chutného modelu....
nobody4
to i...myself : podle toho co píšeš, tak ti na 90% schnijou. Vysoká teplota a hodně vlhká hlína. Pokud jsem tyto věci podcenil, nikdy to nedopadlo na pohodu. Musíš se starat, aby hlína nebyla mokrá moc, a stihla jednou za 1-2dni skoro vyschnout a potom zase trošičku zalejt. Spíš udržuj vzdušnou vlhkost! N4
PiosOne
imyself: nobody4 má pravdu, při kombinaci teploty a vlhka ti skoro zaručeně řízky schnijou. pokud s teplotou nic dělat nemůžeš, tak jim dopřej alespoň sušší půdu
Rybyčkař
Zkus jí rychle zmrazit,no a na jaře rychle rozmrazit a uvydíš!jako vtom filmu
mikro-ten
Chm ja mam takovej odbocujici dotaz co je to ta karma a co kam tukate?:)
PiosOne
karma je taková doplňující informace o uživateli, jelikož se dává za nějaké obohacení fóra. kladná karma (zelený puntík) nebo záporná karma (červený puntík). udělují si ji uživatelé mezi sebou. ťukáme na tlačítko karma u příspěvků které nás nějak zaujaly apd. schválně zkus použít vyhledávání a zadej slovo karma, uvidíš že něco najdeš.
WirusH
Pro neverici tomase s tema ''rizkama'' to fakt de...pokud neverite tak me potom povezte jak je mozne ze kdyz dam v listopadu do sklepa kren do pisku tak ho mam na jare zelenej...chapu namitnete je to jina rostlina ale polopatistisky ...funguje to na stejnym principu.Do klubu KOS uz sem zaslal samozdrejme prihlasku bo sem podsek samce nechal jen stonek a zase obrazil...takze KOS rulez :)
letnak
právě sem doma znovaobrazil jednoho Nebulu takze se hlásím do KOS - věřte lidičky že to jde :) stačí jen znovu perioda 18/6 - trvá to sice dýl a tak dva týdny to nedělá vůbec nic nicméně pak se stane zázrak :) - vcera jsem z té kytky dohulil poslední paldu a zároveň z ní nařezal asi dest řízků takze KOS rullez

stačí se nebát experimentů muhehe

na té fotce to bylo zachyceno pouze náhodou takže omluvte prosím kvalitu, nicméně je zde patrno to co tvrdím :)
11hajek
Pro Letnaka: A jak pouštěly tyto řízky kořeny?? Stejně rychle jako řízky z klasického řezu?? jakou jsi měl úspěšnost?? Tedy kolik jich vlastně kořeny pustilo z těch 5-ti??
Sinuhet
Aby mohlo ze stonku neco vyrust, musi na nem zustat ty mista, ze kterych vyrazeji listy, vetvicky. Myslim, ze by se tomu dalo rikat kolinka. Pokud ho useknete pod spodnim patrem, uz nevyroste. Nema odkud.

Klony v mrazaku nepreziji, protoze v jejich bunkach zmrzne voda a jelikoz led ma vesi objem nez voda, tak mikroskopicke krystalky ledu roztrhaji bunky rostliny a je konec. Vsak si zkuste treba zmrazit jahodu. Po rozmrazeni bude meka, protoze poskozene bunky.
Lagutoda
hoj.. sem este zacatecnik a nevim vubec co to sou rizky a jak udelat z normalni kytky matku..nemoh by mi stim nekdo pomoct? kdyztak napisnete
Dub-Teaser
To lagutoda.
Řízek neboli klon je část rostliny (většinou matky),která se z rostliny oddělí pro zakořenění a samostatný růst. V praxi to vypadá nějak
takhle:




Nezastřižená rostlina








Zastřižená rostlina








Řízek již v kamenné vatě.




No a matka je rostlina,kterou sme si vybraly pro klonování. Většinou je to rostlina selekcí vybrána jako nejlepší,či nejvhodnější z hlediska vlastností. a z této kytky uděláš matku tím způsobem,že ji budeš zastřihávat,čímž z ní vytvoříš keř ze kterého je možno udělat více řízků.
prophet
nazdar KOSi,já taky zažil "zázračné obrašení stonku"
a to hned v několika variantách
a, psisko mi ohryzalo malé sazeničky/mango&JH/,měly 1-2patra
a zůstal jen STONEČEK,který tak po měsíci obrašil a vylezlyz toho celkem normální kytky
b, samce,kterej nakvítal jsem seknul asi 10cm nad zemí/nenechal jsem ani list/a takhle brutálně jsem zpozdil jeho vykvetení asi o 45 dní-byla to součást mého šlechtitelského experimentu/ranný samec vs. pozdní samice/
Pupiset
4Lagutoda:Tak pro ilustraci prihazuji foto jiz zakoreneneho rizku v klasickem
substratu;)
Jinak s tim zmrazovanim je to goot information,zrovna premejslim ze
hodim matku na balkos,tak asi poslední varku zamrazim:D
Vydrzi v tom mrazaku 3 mesíce?
CAESAR
4 pupiset> v mrazaku?he? no v chladnicke snad hej, ale ked das rastlinu do mrazaku, tak by voda v bunkach po zamrznuti mala potrhat bunkove steny, cim by vlastne zomrel ten rizek. ale zasa taky svrcek na zimu zmrzne a na jar sa zas roztopi a je fit, tak neviem.
Pupiset
4cesar:mas recht-v mrazaku to nedava moc smysl
onrejblesk
a takj me napoda jak to dela zaba ta se taky na zimu zmrazi a jak to ze ji to neroztrha btw nebo nekdo videl zabu skakat po lede ebo tak neco??a slo by to udelat uz (myslim rizky) z kvetouci rostliny dat do kelimku s vodou nebo do pislku a dat treba do igelitu a do sklepa deda takhle kazdej rok dava na pul roku do pisku hlavy vinne revy prez zimu nak divne uschne a na leto zase obrazi nechapu???
indicky-konopi
TAKŽE LIDI: Pokud negdo negdy nahodou dostanete nezakoreneny rizky a nebudete je moci z jakyhokoliv duvodu zasadit, tak je šoupnete do LEDNICE (já je tam mel tak MĚSÍC v 10°C a v umelohmotny pixle-kazdej den sem na ne caknul trosku vody a udeal jim otvor, aby tam slo trosku vzduchu) a po dvou tejdnech v rw ZAKOŘENILY ted uz ani nevim kolik Z kolika..dejme tomu 15 Mazaru z 20:) a to sem jeste řízkoval poprvy v zivote:D
"DOCASNE SKLADOVANI NEZAKORENENYCH ŘIZKŮ V LEDNICI NENI PÍČOVINA..a kdo rika, že je, tak je podle mě LHÁŘ, kterej to nezkusil nebo jen proste neuspěl diky svy hlouposti" :rocket: :smoker:
onrejblesk
2indicky-konopi : ja mam trosku problem ja bych to potreboval uskladnit tak cca4-6 mesicu vis myslim do dalsi sezony??
Marvin.x
Hlasim se do klubu KOS. Pac sem mel letos smulu tak mi vsechny kyti zomrely.Sezrala to zver.Nedavno sem se tam ale sel juknout a ty dva klacky obrazily. taky sem tomu nechtel verit. Hold priroda je mocna carodejka. :o) tak sem zvedavej jestli tam budou palicky.
pepacorrado
doporučuji rizky zasadit hned po zakořenění
mettatron
strih...budou trochu hur korenit, o neco hur porostou ale pro mimoradny to de. doporucoval bych 20/4 nebo 24/0

indicky...zajimavy, takze to nebylo zmrazeny, jenom ochlazeny, zpomalil se metabolismus a pak naskocily. hlavne aby neschnily. priroda je nekdy fakt divna. vite jak dlouho vydrzej komari vajicka ve stavu ready k vylyhnuti??? kolik let?
town
Ty si total PIča -....
Přemyšlej neš něco plácneš a zales do lednice a rožni si .Možna se rozsvítí i tobě tak zatim a uspěšnej grow....
romos
já si myslím že prodloužit život řízku by šlo zakřka neomezeně pokud mu dodáte omezená množství vlhkosti,světla a tepla a myslím že to světlo by šlo řešit nějakou trubičkou od narvi s omezeným spektrem... tudíž bez růstového spektra :-) co myslíte ... ale nikdy sem to nezkusil ...snad teoreticky by to mohlo ale pod trubicema se mi pvedlo absolutně pozastavit růst ale nevim na jak dlouho, prostě tý kytce ( řízku ) dát jen minimum co potřebuje k životu ve všech směrech.
mettatron
town - opatrne s tim jetelem :D :D

ty komari vajicka vydrzej osum let!!!...po osmi letech se z nich porad jeste muzou vylihnout novy komari.
onrejblesk
myslim ze osm let je tu pro kazdyhoi zbytecny ja bych potreboval tak max pul roku no ne??? proste pres podzimzimu a z do jara???
kcb
Souhlasim s indickym konopim, nezakorene rizky vydrzi dlouhou dobu kdyz je date do sklenice s vodou, uplne je ponorit, zavrit vicko. Takhle mi vydrzi v lednici / ne mrazaku/ min. mesic. Pote normalne zakoreni a vyrostou.
The Farm
nazdar řizek jde uskladnit když ho daš do hliny a budeš svitit 18/6 a zastřihavat vydrži i 10 let
The Farm
a z dospěle rostlinky jde udělat take klon pokud se nan ho bude 18 hodit svitit
psilos
to the The farm : to jsou mi novinky!!!! :)
Teryk
2 psilos..čau byls tu posledni kdo navštívil toto fórum..nevíš prosím náhodou kde by se mohly dát sehnat žížalky..fakt tu hlínu sháním už dlouho a nikde na ni nemůžu narazit..jestli bys měl ňáký typ,tak dej prosím vědět..přečteš-li si tento vzkaz..můžeš klidně PM ať se líp najdem..zatím díky..
Firestarter
Tak jsem na rychlo potreboval uskladnit par mladejch a rychle vytvoril to co vidite na obrazku, snad to nak vydrzi. Myslite, ze by i po 2mesicich uskladneni v lednici zakorenilo aspon 90%?
onrejblesk
tag jetsli tohle by mohlo vydrzet tag to bych neco takovyho taky potreboval vytvorit.. pak napis jeslti to facha
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od Bilos
z řízkama problémy nemám ale když ti tak jde o ten extra model, nebylo by jednodušší objednat je na "nasionka. pl" polsky se domluvi sned každy a je tam fakt pěkny výběr!!!


to sa tam akoze daju objednat rizky? :mutant:
asi tazko

tak pekny vyber?

sa pozri sem a budes vediet co je vyber.a ani oni tam nemaju vsetko co sa da zohnat
A co kdyby sem je dal do roztoku glukozy a vody???
jestli je to blbost tak sorry
CAESAR
tak by to zacalo kysnut(kvasit) a vznikol by ti bud alkohol,alebo ocot,alebo nejaka hnijuca plesniva,odporne smrdiaca sracka
Firestarter>
JAK To s nima vypada?
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Host
Firestarter>
JAK To s nima vypada?


...no taky by mě zajimalo jak dopadl ten tvůj pokus , sice uz je to déle ...:p: ...:))))
Bisquitek
Aby v tý lednici nedostaly rýmičku.. :D
UncleBatman
prej skladovat v mrazáku :D ... to je dobrá palba :D
asfalt
čus, k tomu obrážení stonkú, jednou mi venku jeden obrazil, v pulce května si tak jdu připravit políčko a ona tam kytí :D
jinak indoor druhý kolo několikrát a pokaždý z toho byla větší hromada, než z kola prvního :)
Krychle
asfalt: drahy kolego, konopi je rostlina jednoleta a to, co jsi na policku v kvetnu nalezl, nebyl obrazeny stonek, ale zbrusu nova rostlina;) zrejme se ti to rok predtim samovolne opylilo a tohle byl vysledek


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma