Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
stavba skříně rady - Klikni zde pro originální téma
RowdY
Zdavím ve spolek (-:
Potřeboval bych poradit ohledně stavby skříně, jaký materiál zvolit a velikost mě trápí, aby byla co nejefektivnější při použítí rozměru nádoby a odrazu světla od stínítka..Nevím jak Hammer rozptýlí světlo, jestli spíš do strany nebo do délky.. Chci začít s pěstovíním indoor, do teď jsem jel jen out a skleník, přibližne 6 let. Už jsem si to tu celkem pročetl, tak mám nějakou představu co bych použil za věci..Ale dám na zkušenosti a rady Vás zkušenějších. Většina věcí od klečky. Tak začnem

Systém bubler-nádoba zednická 90l-78.5x52x31-cca160Kč
-vzduchovací motorek Hailea ACO-9630-950Kč
-Hydroton 8-16 mm sypaný- tak8l-80
-Pěstební košíček plastový 8 cm asi 9 rostlin
-4 vzduchovací kameny 30 cm-156


Moje plánované rozměry:
změna:šířka ze 100cm na 85cm
hloubka 60cm
výška 180cm
Folie reflexní černobílá 3,2 m2-3ks-150

Světlo:
Nlite 250W SHPS-499
Reflektor Hammer komplet s V-329
Předřadník 250 W ELT ARCE-800
Jakou zvolit tepelnou pojistku a jistič??sorry vím, že to je na groweru, ale pro jistotu.

Měření ec a ph
Essentials EC metr-1389
Kalibrační roztok EC 2,8 250 ml-159
Ben test pH-39
Uprava ph GH Dry pH Down 500 g-379

změna vlhkoměr Teplo-vlhkoměr Thermo 2 měřící body-590
http://www.green-house-tu.cz/produk...odkategory=100-
PROFESSOR Z-14 Zvlhčovač vzduchu 1,4l-449

Ventilace
přítah pasivní, možná nějakej sunon, ale nevím jestli zvolit 12V nebo 230V??
ofuk klipsňák Ventilátor Hurricane FT-18A-369
odtah opět nějakej sunon kolem 150m3

Hnojky do bubleru bych zvolil od GH, protože máme studnu a tvrdou vodu.. nevím kolik má ec.. zjistím až budu mít metr
GH FloraMicro HW 1 l-279
GH FloraGro 1 l-229
GH FloraBloom 1 l-229
+enzymy od Bcuzz Atami Atazyme 1 l-349

Co tomu říkáte? nebo co bych měl vyměnit popřípadě dokoupit? tady ta sestava vyjde na něco kolem 8000Kč
Calzone
Ahoj, ta šířka je na 250W asi zbytečně moc, těch 80 by stačilo. Co pachový filtr, nechceš? Pokud ano, tak zapomeň na toho sunona (on má sice jako velký výkon v m3/h, ale má tak vysoké tlakové ztráty, že se pro pěstování moc nehodí). Celkově být tebou tak na něj zapomenu. Kup si nějaký trubkový ventilátor (aspoň ufo 150 m3/h, spíš ale kolem těch 250).

Mě osobně s 250kou 2A C jistič vyhazoval a tak mám 3A C a ten šlape v pohodě. Co se týče tepelné pojistky, tak mrkni na můj příspěvek sem.

Co se týče toho professora, tak pokud tam skutečně budeš mít ten sunon, tak klidně, pokud tam budeš mít nějaký lepší ventilátor, tak na něj taky rovnou zapomeň a kup si SPS.

Má ten teplo/vlhkoměr externí čidlo? IMHO je to povinnost, protože jinak se dost těžko měří teplota u vršků.

Také nezapomeň na spínací hodiny (doporučuji digitální) a dobrou kabeláž. Po skříni je doporučený průřez 1,5mm2 a k výbojce 2,5mm2.

Také doporučuji na přítah nainstalovat nějaký protiprachový fltr (stačí silonka), krom prachu ti může zachytit i třeba nějakou havěť.
RowdY
Calzone, ty seš rychlík ;) dík za příspěvek..Skříň bude umístěná ve sklepě, takže s vůní si hlavu nelámu, teplota se tam pohybuje kolem 15 a je tam sucho. Bydlím v rodinném domku.. takže tak mám lupnout 3A C .. Jo, přemýšlel jsem ze začátku o euru, ale po přečtení zkušeností ostatních uživatelů jsem od něj upustil. Těch 100 cm tam je kvůli tomu, abych vedle nádoby umístil to vzduchovadlo asi na nějakou stoličku nebo podložku a zvlhčovačku..

Kabelů mám doma dost, byl jsem na brigádě na Dlouhejch Stráních ;)
Calzone
Tak to máš docela fajn podmínky, snad nebude problém to vytopit na vhodnou teplotu. Jo a to chceš opravdu měřit u bubbleru PH Ben Testem? To je docela šílenost, určitě hnedka investuj do PH metru. Kdyby sji jel hlínu, tak by se to ještě dalo, ale s bubblerem by jsi se asi zbláznil, nehledě na nepřesné měření.
RowdY
Měl jsem v plánu ho použít na začátek než našetřím peníze.. u toho testu jsem četl, že by měla být přesnost nějakejch 0.15.. http://www.klecka.cz/growshop/ssr/Ben-test-pH.html.. ale jestli se mi to povede našetřit do začátku, tak hned koupím ph metr essentials http://www.klecka.cz/growshop/Meric...-metr.html-1389

Teplotu roztoku bych řešil topením do akvárka, uvidíme kolik tam bude a zařídím se podle té 250w, podle toho jak moc bude topit.
Potřeboval bych poradit s nejvhodnějším materiálem na výrobu skříně,tzn.práce s ním, aby vyhovovaly rozměry, cena.. Nevím co zvolit, jestli lamino,osb desky, dřevotřísku, sádrokarton?? Máte nějaké tipy?
krteček
těch 15st.tam máš celoročně?I v zimě v noci?
Budu taky rozjíždět něco ve sklepním prostoru,ale naštěstí je tam kotel.Zatím jsem ve fázi vyklízení.Hlavně musím vychytat oddělení prostorů,ať pak nehulím saze.

Já ti doporučím do sklepa OSB desky.
Ať se daří
RowdY
Jo, celej sklep trochu vytápí trubky od topení, jsou to půl coulky. Je to takovej labirint :-) když dům stavěli tak použily asi všechno co bylo. Jsou tam dost velký ztráty a hodně vody v nich.. Časem se to bude muset předělat, ale budou to velký náklady..
nechcem calzonemu do toho kecat ale teraz som dokoncil indoor pod 250w a mam skrinu rozmeru 80x60x150 ale keby som mal kam dat 100x100x150 tak dam hned a spravim tristo g pod 250w.:)))
ked mozeš tak si myslim čím večšia skrina tým lepšie pre výnos..
min rozmer by som riešil 80x80 ked je miesto.
Calzone
kardan:
musíš si uvědomit, že výbojka nesvítí jenom do stran, ale také do hloubky, takže čím víc to světlo roztáhneš do šířky, tím méně ti to prosvítí do hloubky, takže na nějakých 300G můžeš IMHO zapomenout. Lumeny tím opravdu nevykouzlíš.

A také si musíš uvědomit, že 250ky mají mnohem méně lumenů na watt, takže dát u nich gram na watt neni zas "taková sranda" jako třeba u šestikule nebo tisícovky.
RowdY
Původně jsem chtěl použít skříň o rozměrech 100x100x180 ale nenašel jsem žádnou vhodnou nádobu na bubler šířka tady té je 52cm a šlo mi o odraz světla od stěn. Nevím co od toho čekat, možná zvolím 100x80x180 tak prosím poraďte, ale asi dám na Calzona. 100x60x180 potřebuju nějaké místo na ty věci
Calzone
Možná ti v rozhodování trošku pomůže tento topik, kde se dozvíš jaké jsou asi úbytky světla v závislosti ve vzdálenosti od výbojky. Taky ber v potaz, že ty doporučené rozměry pro jednotlivé wattáže si nevycucal někdo jen tak z prstu. A taky se zkus nahnout metr před sebe na zem, ale to už je detail.

Jinak co se týče té zvlhčovačky a tak, tak to můžeš dát i mimo skříň a přivést hadicí dovnitř.
RowdY
Úprava šířky na 85cm ;) ještě vymyslet z čeho vyrobit kryt na nádobu.. Manipulace sice bude obtížnější, ale nevadí.
Calzone
Můžeš to pak měnit pomocí čerpadýlka. V akvaristikách mají čerpadýlka snad od 200 Kč a někdo mi řikal, že koupil nějaké v OBI snad za kilo.
RowdY
To čerpadlo si pořídím. Calzone velký dík za snahu. Jinak k použitým komponentům žádná reakce? Až budu mít čas, tak se pokusím o nákres boxu, nejsem žádnej expert přes malování, ale zkusím to. Jinak můžete mrknout na moji fotogalerii bod sluncem tady http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=39433 .. Chtěl jsem být trošku aktivní :-)
kuklik18
cet sem predesli prispevky mas to na zacatek dobre vymakany drzim palce
RowdY
Mám skříň v cajku, dost věcí jsem pozměnil, máte někdo zájem o založení threadu? už v tom mám nacpanejch dost peněz, snad se mi to povede. Myslel jsem na všechno. holky už se pečou pod philips 250w pia plus, jo a nakonec jsem koupil cooltube.
Kumi 24
Jo thread určitě založ, všichni se rádi podívají jak se ti vede. Chtěl jsem se zeptat v prvním příspěvku jsi zanechal odkaz na green-house-tu.cz ..... má to něco společného s tím že by jsi byl z okolí Trutnova nebo jsi zvolil náhodný odkaz na vlhkoměr?
RowdY
zdar, tak jo pustím se do toho přes víkend. Je to náhodnej odkaz, nejsem z okolí.
Iltis
nazdar, potřebuju doporučit nejideálnější nádobu na Nublerra? Mam homebox 150.....díky
flatboy
cau, hodne mi to pripomina muj prvni grow :) , taky jsem si myslel ze to zvladnou pc vetracky... nezvladnou :) urcite ne s pachacem , myslel jsem si ze to zvladne i professor... nezvladl :) , nakonec jsem taky koupil i cooltube a sps, promrdal jsem o litr vic, a ted jsem v praci abych si mohl koupit ufo... :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma