Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
Salvia - Indoor - Klikni zde pro originální téma
jdidoriticek
Zdravím všechny growery šalvěje divotvorné. Zakládám tento tread nejen kvůli k tomu, abych se pochlubil se svými kousky:-), ale také k předání zkušeností s touto určitě zajímavou rostlinou. Se šalvějí jsem začal asi před dvěma měsíci...Řízky mi poskytl ydom. Děkuji Ti. Za tu dobu z těch malých prcků vyrostli celke pěkné rostliny.


Co se týče hnojení: Hnojím Plagronem Alga Grow. Nemám zkušenosti s jinými. Ale asi týden mám Plagron Terra Grow - pro lepší kořeny a listy. Hodí se to jak na malé řízky, ale i dost dobré je to na mateční rostliny. Zezačátku, když nebylo čím hnojit, tak jsem použil Kristalon, ale všichni víme nežádoucí účinky. Takže to není moc dobrá volba. Co bych chtěl tak vyzkoušet tak Bio-Bizz Grow, o kterém jsem slyšel, že je to taky dobré hnojivo.

Osvětlení: Rostlinky pěstuji pod 70W sodíkem.

Vlhkost: Rostlinky pěstuju stále ve foliovníku. Pořád se nemůžu rozhodnou, jestli je budu chtít pěstovat jako normální pokojovou rostlinu, nebo se ji pokusím dát všechny podmínky, které by aspoň byly podobné v prostředí odkud původně pochází. Toť je moje věčná otázka. Jestli sucho/vlhko. Snad mi na toto, někdo řekne svůj názor:-).

Škůdci: Se škůdci jsem měl taky problém. Větší i menší. První se objevily smutnice. Ty ale rychle zmizely, jak se rychle objevily. Ještěže tak. Pak je ale vystřídaly svilušky (asi týden zpět) Vyšší vlhkost nepomáhala. První jsem je postříkal Mospilanem. Bohužel bez úspěchu. Možná malá koncentrace. Nevím. Tak jsem sáhl po Spruzitu. Biologický zabiják:) Na druhý den nebylo po nich vidu ani slechu:) Svilušky zmizely nadobro...doufám.

Momentálně jsou obě mateční rostliny zkrácené a dělají se z nich řízky. Jednu jsem řezal už asi před 14 dny a druhou akorát včera. Měla kolem 60cm. První se začala pěkně košatit. Doufám jen, že se povedou řízky a nestane se nic nepředvídatelného.Tak uvidíme jak se povedou. Obě jsou zkrácené asi na 25 cm.

Co vy a vaše šalvěj? Jaké má podmínky? Co si myslíte, že je po ni nejlepší?

1.fotka: řízky, když mi došly
2.fotka: Ještě před řízkováním
Mr.MEN
Tak já bych řekl že když už máš kytky tak si těch klonů můžeš udělat hodně:). Tak bych pár kousku nebo matku nechal pod lampou jestli ti to nepřekáží. No a některé bych dal za okno. Řekl bych že čím víc jich je tím lépe:).
Šalvěj chci pěstovat, ale pařát se k tomu nemůžu dostat:(.
Jinak máš krásnou otočnou vodní dýmku, kytičky samozřejmě taky:D.

Ale chtělo by to přesunout jinam než do "Úvod do Groweru".
jdidoriticek
ááá vidíš to jsem si nevšiml, že jsem to hodl do úvodu:-/ díky za připomínku :) Bylo to foceno mimo lampu, ale jinak to mám pod ní a osvětluju:) Myslím, že i celkem dost. A řízků už tam taky pár mám. Snad se ale chytí. Díky za pochvalu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma