Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
White Widow vs White widow od které seedbanky ? - Klikni zde pro originální téma
Ono
citace:
Původní příspěvek od palinoch
Zalozil som tuto temu, lebo vela seed bank ma v ponuke White Widow. Pri blizsom citani som zistil ze su rozne interpretacie tejto sqelej rastliny v pomere THC, ci dobe kvetu alebo sadby ci vonku ci pod lampu. A tak mi vrta hlavou ktora seedbanka ponuka White Widow ako totalny original ktory vyhral Canabis Cup 1995. Ja mam za to ze original White Widow ponuka seedbanka Greenhouse seeds kde maju napisane ze prave oni s White Widow vyhrali Canabis Cup 1995. Aky mate nazor VY o originalite tejto rastliny. Kto ponuka original Bielu Vdovu na nete.


palinoch:

Pozri tu:

http://grower.cz/forum/showthread....6744#post726744 ;)
BlackStar
Zdravím všechny growery.

Příští rok bych chtěl vyzkoušet White Widow pěstovanou ve skleníku. Jen nevím od jaké seedbanky si ji vybrat. Kterou byste mi doporučili?
Mr.MEN
Originál už asi nemá nikdo:). Řekl bych že každá z lepších seeds banek bude mít dobrou White Widow:).
Pampalini
citace:
Původní příspěvek od BlackStar
Zdravím všechny growery.

Příští rok bych chtěl vyzkoušet White Widow pěstovanou ve skleníku. Jen nevím od jaké seedbanky si ji vybrat. Kterou byste mi doporučili?


Jestli chces klasiku tak,by se tez priklanel k Shantibabovi http://www.everyonedoesit.com/onlin...iProductID=5326

No a jestli chces neco levnejsiho tak snad od seedsmana,momentalne my od nej kvete white widow a afghani #1 a at je to cokoliv ,vypadaj velice zajimave.
http://www.seedsman.com/en/cannabis...s/seedsman-gold
Dwarf Vingette
Ahoj co taklhe vyzkouset opravdu orig. wdowu??


Osobne bych do toho nesel protoze jsem od nich jel Widow Skunk a z 12 seed 1 samice a prez 60% seminek ani nevyklicilo..:-(

Zalozil jsem tread Mr.Nice seeds ..... a taky bych rad vyzkousel Black Widow ale bojim se jestli tady stihne v pohode dokvest..
Hlava
....hele ,porad se s timto přispevekem , treba ti pomůže , cau Hlava http://grower.cz/forum/showthread.p...6744#post726744

..a lidi hledejte :rasta:
BlackStar
Díky všem za rady, stejně to rozhodování bude těžké.

to Hlava: sory za duplicitu
H.U.L.
Zdar pěstitelé, chtěl bych nějak shrnout kdo všechno fušuje to této legendární odrůdy a které seedbanky ji mají nej...
Mám rád třeba Dutch Passion, ale neumí se podle mě moc prezentovat když mají u většiny odrůd 20 let staré foto a místo nějakých aktualizací těchto klasik přidávají nové neznámé odrůdy.
A u jejich WW je to příklad. Možná je tak známá že nikdo nepotřebuje víc slyšet ale já si myslím že by si zasloužila trošku rozepsat...
Anonymer
Neviem, vlastnou skúsenosťou ti bohužiaľ nepomôžem, ale ak by som bol na tvojom mieste, skúsil by som najskôr Black Widow od Mr.Nice ...

http://www.mrnice.nl/dhtml/strains.php?id=16
Ono
Priatelia, presne s týmto potrebujem poradiť. Zháňam White Widow (klony), ale najlepšie absolútny originál. A ako vieme, ten je práve Black Widow od Mr. Nice Seeds, ako píše Anonymer. Pokiaľ človek prezrie Bazár, tak natrafí na growerov, ktorí ponúkajú White Widow. Originál WW (resp. BW) zatiaľ neponúka nikto, resp. natrafil som iba na záujemcov o ňu.:) Ak by niekto mal bližšie informácie, za PM budem rád. A nepíšem to do Bazáru, pretože mi stačí, ak na to natrafí tu. Vlastne budem ešte radšej.:)

H.U.L.: No a ešte k Dutch Passion a ich odrodám... Možno ich neaktualizujú preto, lebo ich berú ako klasiky, ktoré sa nemenia.:)
H.U.L.
A co WW z ministry of cannabis? A má vůbec někdo zkušenosti s Ministry Of Cannabis...jejich WW je celkem levná.
Pro ONO: nemyslím si že Black Widow je ta nejklasičtější Bílá Vdova, už jen pro ten název...
H.U.L.
Black Widow nevěřím- tyhle variace na originální odrůdy pro mě nemají dost zvučné jméno(obrazně řečeno)
A to už vůbec nemluvím o seedbance která jich tam má asi deset, jako třeba Marley's Widow (to už je moc)
H. U. L. vis ww kdysi udelal santibaba z Mr nice kdyz este delal pod greenhouse to arjan asi este nebyl taka pica:) a ww je prave santibabova prace on ji nakrizil a kdyz se vysral na Arjana tak si vzal sve matky a sel k Hawardovi akorat ze asi znamku ww mel Arjan tak on zacal svuj original vydavat pod black widow to same je great white shark bily nosorozec, S1, atd. jinak MrNice ja kvalita dyt tam delaji legenty jak uz santibaba tak treba velky pan neville..prostuduj si fora na icmagu to je taky napsane a i jinejch strankach a prave sam santibaba povazuje za pravou WW danny phenotyp ktery ale kvete bohuzel pres 10-11 tydnu to jo je tady tak jsou vetsinou indikoidni rychle kytky to ma do prave ww daleko..
H.U.L.
Tak jo, díky že jsi mi to osvětlil, ale stejně můžete dál psát od koho jste brali a jak to dopadlo.
Říkáš teda, že MrNice je spolehlivá seedbanka? Jsem asi ignorant, ale to že mají shantibabu a velkýho pana nevila mě nijak v tom neutvrzuje(neznám je :()
komu neni rady tomu neni pomoci kupuj semena selektuj phena a uvidis co je nejlepsi
H.U.L.
Vypadá dobře no, ale 44 liber teďka nemám, leda že by prodával i po pěti.
¨
H.U.L.
A přes koho kdyžtak teda od Mr nice? Protože se mi zdá že on sám to neprodává ne?
Ono
Teraz zatiaľ vraj Black Widow nie je. Mimochodom - tá BW na prvej fotke na stránke Mr. Nice seeds vyzerá ako pavúk.:)
Hlava
Latrodectus Mactans, je pavouk známý také jako jihoamerická Black Widow (černá Vdova) a je jedním z pavouků rodu Latrodectus. V Severní Americe se vyskytují 3 poddruhy pavouka rodu Black Widow. Spolu s Latrodectus mactans vyskytujícího se na jihu USA je to ještě Latrodectus variolus (sever USA) a Latrodectus hesperus (západ USA), jež patří do čeledi Severo-Americké Black Widow. Podobné s počtem různých druhů je to i v případě proslulé odrůdy cannabis White Widow (Bílá Vdova), marihuany která je křížencem South Indian hybrid a Brazilian Sativa. Na trh byla uvedena v roce 1994. Dnes je známá pod názvem Black Widow, original White Widow navždy změnila tvář Holandské šlechtitelské scény a stala se jednou z nejvýznamnějších odrůd cannabis vyvinutých ve 20. století.

Vyšlechtění White Widow má na svědomí Shantibaba, bývalý spoluvlastník a hlavní šlechtitel v GreenHouse Seed Company (GHSC). Po uvedení na trh v roce 1994 se White Widow stala jednou z hvězdných odrůd své doby. Rok po vydání White Widow obsadila první místo na High Times Cannabis Cup v roce 1995, nedlouho poté však zasáhla trh lavina kopií odrůdy White Widow. V roce 1996 semenářství Nirvana a Dutch Passion získali přímo od Shantibaby semena White Widow a během jednoho roku vydali vlastní verzi White Widow. Ještě nedávno byl téměř zázrak najít v Holandských seedbankách semena cannabis, která nebyla křížena s original White Widow vydanou v roce 1994, ta po svém vydání doslova vdechla nový život stagnující Holandské šlechtitelské scéně. Po mnoho let byly odrůdy jako Northern Lights, Skunk, Afghani a Haze základními odrůdami, které využívali Holandští šlechtitelé, s příchodem White Widow přišla zároveň také nová '' krev '' vhodná pro šlechtění top odrůd pro komerční i lékařské použití. Koncem 90. let byla na trhu dostupná spousta různých druhů White Widow, všechno to ovšem byly kříženci jedinců vyselektovaných z F1 semen White Widow od GHSC a v některých případech dokonce neměli s původní linií White Widow nic společného (tedy až na název samozřejmě ). Aby se to všechno okolo White Widow ještě víc zkomplikovalo, jedinci jako Ingemar, bývalý zaměstnanec GHSC a také samozvaný šlechtitel tvrdí že White Widow vyšlechtil on sám. A aby dezinformací okolo White Widow nebylo málo, našel se ještě jeden chlápek, který si říkal “Ecotronics”, co přišel s tvrzením že původní White Widow vyšlechtil on a všichni teď vydělávají love na této jeho linii. Ne všechno je vždy takové jako to na první pohled vypadá, hlavně pokud jde o kvalitu, což byl i jeden z důvodů proč byla originální White Widow přejmenovaná na Black Widow.

Pokud vás zajímá něco o Ingemarově genetice nebo věříte Ingemarovi, že je tvůrcem linie White Widow, tak zde jsou nějaké informace týkající se ''jeho'' White Widow, je to ovšem odlišná linie od skutečné White Widow aka Black Widow s kterou pracují v Mr. Nice Seeds. Podle Ingemara, který se hrdě označuje jako '' Otec White Widow '' je rodokmen White Widow tajemstvím, ale skutečně pochazí ze 2 semínek, které našel v paličce, z nich vzniklé rostliny byly po 6 let selektivně kříženy. Ingemar tvrdí, že měl několik akrů půdy, kterou využíval k pěstování a následné selekci nejlepších jedinců. Kriteria podle kterých tyto jedince vybíral jsou opět tajemstvím, říkal však že jedním z nich byla zpětná vazba od medical uživatelů , kteří hráli hlavní roli při selekci White Widow. Podle Ingemara GHSC nyní používá jeho linii a název White Widow s jeho svolením, které má pouze Arjan. Je ironií, že GHSC shrábli veškeré zásluhy za vyšlechtění a věhlas White Widow, aniž by se zmiňovali o Ingemarovi nebo o skutečném tvůrci White Widow Shantibabovi, který je také jedinou osobou, která má přístup ke skutečné rodičovské linii, jejichž potomkem je tato bájná odrůda cannabis.

Jak již bylo řečeno v úvodu, rodokmen Black Widow od Mr. Nice Seeds je výsledkem křížení mezi south Indian hybrid indica a Brazilian sativa. South Indian hybrid byl nalezen na místě jménem Kovalum Beach, ale skutečně pochází z okolí pohoří Kerala. Shantibaba uvedl, že kvůli vyjímečným vlastnostem South Indian hybridu si naplánoval ''výpravu'' a na motorce Enfield ho vyrazil hledat do Keralských hor. Po pár dnech se Shantibaba ocitl v kavárně, kde popíjel čaj a kouřil joint. Tam ho oslovil brýlatý chlápek středního věku s kterým si zahulil. Když už byli oba ''v náladě'' a dopili čaj, Shantibaba doprovodil tohoto muže domů na jeho farmu, tam zjistil že tento chlapík pěstuje onu odrůdu kvůli které sem Shantibaba cestoval. Následovalo několikadenní testování mnoha vzorků marihuany, které pocházely z rostlin kultivovaných po mnoho let převážně na produkci pryskyřice. Z těchto rostlin později Shantibaba udělal selekci a tím získal první rodičovskou rostlinu legendární Black Widow. Muž s kterým si Shantibaba dával jointa a který mu poskytl semena rostlin odrůdy později známé jako South Indian hybrid, Shantibabovi řekl že z těchto semen se pěstovalo pouze v jejich vesnici a každá vesnice pěstuje odrůdu s trochu odlišnými vlastnostmi. Získané rostliny se vyznačovaly brzkým dozráváním a vzhledově to byla sativa. Spolu s Black Widow bylo vytvořeno několik různých kříženců této vražedné rostliny jako White Rhino (dnes známý jako Medicine Man) a Great White Shark (známý také jako Peacemaker nebo Shark Shock). Obě odrůdy získaly mnoho ocenění. Medicine Man je křížencem Black Widow x Afghani a Shark Shocks tvoří Black Widow x Skunk#1. Obě tyto linie pocházejí z původní White Widow vyšlechtěné Shantibabou v GHSC, který dnes působí v Mr. Nice seeds company (MNS) vedené legendárním hašišákem Howardem Marksem (aka Mr. Nice) a spolupracujícím s '' Králem Cannabis '' Nevillem Schoenmakerem.

Je třeba uvést, že v Mr. Nice Seeds je možno najít několik kříženců Widow, k jejich vytvoření byly použity bud samčí nebo samičí rostliny. Kříženci jako Medicine Man, La Nina, G13xWidow a Shark Shock jsou odrůdy jejichž základním stavebním kamenem je samčí rostlina Black Widow. Přesný rodokmen tohoto samce je poněkud nejasný, nicméně originální linie White Widow (Black Widow) podstoupila rozsáhlé šlechtění a tento samec obsahuje geny jak South Indian hybrid sativa/indica tak i Brazilian Sativa. Obecně se dá říct, že z balíčku semen Black Widow lze očekávat výnos ze samičích rostlin okolo 350-400 gramů na m^2. Samozřejmě, že to je závislé na fenotypu jednotlivých rostlin a umění pěstitele. U outdooru rostliny dozrávají asi uprostřed října. Z hlavních třech odrůd Black Widow, Medicine Man a Shark Shock je jako nejrychleji dozrávající odrůda označován Medicine Man s dozráváním na konci žáří, Shark Shock dozrává asi začátkem října. Ze všech tří označuje Shantibaba jako svůj nejlepší výtvor 90. let Shark Shock. I ostatní kříženci Widow jsou však skvělí, nicméně pro amatérské šlechtění je nejlepší Black Widow. Pokud si zajedete do Amsterodamu můžete zde kteroukoliv ze zmíněných linií vyzkoušet na vlastní plíce. Shantibaba doporučuje zejména Katsu cofee shop v Sarphatti Park, který vede pán známý jako Mr. Haze (ten dodává produkty od Mr. Nice Seeds do mnoha Holandských cofee shopů).

Takže na závěr krátké shrnutí. V dnešní době vlastní originál rodičovské rostliny Widow odrůd seedbanka Mr. Nice. Tyto odrůdy si získaly věhlas v druhé polovině 90. let. Mnoho cen a pohárů je nezvratným důkazem kvality skutečné linie White Widow stejně jako ohlasy milionů huličů a pěstitelů z celého světa. Naneštěstí pro začátečníka může být celkem problém vybrat si tu správnou pravou White Widow. Klíčem při výběru vhodné rostliny je u každé odrůdy selekce mateční rostliny s vhodnými vlastnostmi. Black Widow je jednou z nejsilnějších známých odrůd cannabis, proto je třeba k ní přistupovat s respektem. I zkušeným huličům totiž může dát co proto. Proto hodně štěstí při výběru. Nicméně, jestliže zakoupíte semínka Widow od Mr. Nice nebudete ho potřebovat.
H.U.L.
Může mi prosím někdo teda poradit z jaké seedbanky koupit Black Widow od Mr. Nice .
Jestli to mám brát přes Dr Chronic, seedsman nebo jak...
Hlava
OUT OF STOCK DO NOT ORDER ....jestli potrebujes tohle prelozit , pouzij http://translate.google.com/# , cau Hlava
H.U.L.
Jo no a ještě ty dvě další nějak nejdou...
A anglicky umím ale i tak mi může někdo říct od koho je brát až(jestli) zase budou. Jestli tomu rozumím tak Mr Cronic ji měl za 44 liber feminised a seedsman 18 regularů za 63 nebo nebyli feminizovaný žádný?
Není to tam vyloženě napsaný ale Dr Ch. je měl v kategorii feminized...
H.U.L.
Zdar lidi, vyhrál jsem na DP photocontest. Tak jsem neváhal a objednal sem WW.
Doufám že brzo budu moci podat growreport protože sám sem toho moc nenašel. Hlavně doufám že bude taky kvalitní ikdyž to není originál.
46, XY
Mám zkušenosti s pěstováním fem. WW od Dutch passion.
Klíčivost 19/20, růst 16/20, hermafrodity 0/20!!!
Dobře se větví. Po přepnutí se vytáhne o cca 2/3. Ve skleníku doroste i 180 cm.
Je celkem náchylná na nedostatek vody a živin. Osvědčilo se mi držet substrát neustále vlhký (především spodní polovina květináče)
Dokvétá indoor 8-9 týdnů i ve skleníku (3-4 týden v říjnu).

Spolu s Pot of Gold nejlepší mast!
H.U.L.
Díky 46xy, bude to teďka můj příští grow, tak mě zajímá jestli nemáš nějaký inspirační foto?
Hlava
citace:
Původní příspěvek od H.U.L.
A co WW z ministry of cannabis? A má vůbec někdo zkušenosti s Ministry Of Cannabis...jejich WW je celkem levná.
Pro ONO: nemyslím si že Black Widow je ta nejklasičtější Bílá Vdova, už jen pro ten název...


Nemysli a prečti si ty přispěvky tady , až nekde mezi lidma vypustiš takovou kravinu , budou vědet že víš prd o genetice .


citace:
Původní příspěvek od H.U.L.
Black Widow nevěřím- tyhle variace na originální odrůdy pro mě nemají dost zvučné jméno(obrazně řečeno)



...no dost zvučné jméno ?? což souvisí s tímto ..

citace:
Původní příspěvek od H.U.L.
Jsem asi ignorant, ale to že mají shantibabu a velkýho pana nevila mě nijak v tom neutvrzuje(neznám je :()



No to bys měl , ale jelikož seš ignorant , tak ignoruješ názor jinejch , ani si nečetl přispevek č.20 , by ses tak blbě neptal , znova a znova , když se nechceš nic dozvědet tak se radši neptej !!!

citace:
Původní příspěvek od CrTekk
komu neni rady tomu neni pomoci kupuj semena selektuj phena a uvidis co je nejlepsi


Hodně štestí a času Hlava
Bandita
Ja som tiez pocul vraj ta Black Widow predavana Mr.Nice-om a selektovana Shantibabou je original WW ktoru pozna cely svet.
Len nejaky jeho partak,tusim,ze Neville si pobral genetiku do svojej seedbanky, GreenHouse Seeds a spravil z nej White Widow®.
Ide podla mna len konkurencny boj.

Ja som skusal WW od Ministri of cannabis, nebola zla,ale ta od DP sommal pocit ze je lepsia.
Kazdopadne od mr.Nice by som kupoval s vacsim kludom ,nakolko som o nom pocul ,ze je velmi seriozny clovek co sa o GHS povedat myslim,ze neda.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Bandita
Ja som tiez pocul vraj ta Black Widow predavana Mr.Nice-om a selektovana Shantibabou je original WW ktoru pozna cely svet.
Len nejaky jeho partak,tusim,ze Neville si pobral genetiku do svojej seedbanky, GreenHouse Seeds a spravil z nej White Widow®.
Ide podla mna len konkurencny boj.


No kdyby jste si přecetli , druhej odstavec v přispevku č.20 , tak by vám to bylo jasno , ale mě připadá že tam ten post neni ...jdu pryč radsi ...
Bandita
citace:
Původní příspěvek od Hlava


No kdyby jste si přecetli , druhej odstavec v přispevku č.20 , tak by vám to bylo jasno , ale mě připadá že tam ten post neni ...jdu pryč radsi ...

no v podtate som sa aj trafil :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma