Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Jiné kytky pod lampou? - Klikni zde pro originální téma
Mr.MEN
Zdravím,

chtěl bych se zeptat jestli nemáte zkušenosti s pěstováním jíních kytek než cannabis pod lampou? Například Rajčata, papriky nějaké bylinky atd.

Ptám se pro to že jsem si asi před několika týdny dal do malé skříňky Stevia rebaudiana s dvěma Nlite zařivkama. Protože jsem si přečetl že je to jednoletka tak jsem myslel že má světelnou periodu stejnou jako konopí. Ale když jsem to mel na 18/6 tak mi začala kvést. Tak jsem jí to zkrátil o 4h tak že na 14/10 a nějak výrazně se to nezlepšilo. Já chci aby rostla protože ty její lístečky jsou fakt drsně sladké:D.

Tak se ptám kolik mám svítit takovým kytičkám? Jestli se vůbec řídí světelnou periodou?
Mr.MEN
snowflake: Čeče ale já to mám pod zářivkami ne za oknem:). Proto aby byli hodně sladké je mám pod zářivkami. Ale proto že je mám pod zářivkami mi začali kvést. Tím pádem mi přestala růst a tím pádem nejsou lístečky.:D Proto chci vědět proč kvetou? Jestli nemají třeba jinou světelnou periodu na růst atd.
A vždy mě zajímalo jak se dají pěstovat jiné rostliny pod lampou:).
Mr.MEN
Tak že když nikdo nepíše tak se zeptám jednodušeji.

Když si chci pěstovat doma pod lampou např rajčata nebo jiné jednoleté rostliny. Podle čeho se řídí aby věděli kdy růst a kdy kvést? Protože vetšinou rajčata začínají kvést na začátku prázdnin tak bych řekl že podle světla se až tak neřídí. Tak podle stáří? Nebo čím?

Dokáže mi někdo odpovědět? Nebo jsem tu jediný koho to zajímá?
Tanita
Mr.MEN...Podle mě to jednoleté rostliny mají prostě geneticky dané,během jednoho roku se plně vyvinou, vykvetou, vytvoří plody a odumírají.

U některých druhů jednoletých rostlin se vyskytují různé zvláštnosti, např:
efeméry - druhy rostlin, jejichž životní cyklus trvá pouze několik týdnů, během nichž se plně vyvinou a rozmnoží, poté následuje smrt
ozimy - narozdíl od běžných druhů nevyklíčí na jaře, ale na podzim a přečkají zimu
Dvouleté - v prvním roce vyklíčí, vytvoří vegetativní orgány, dospělost nastupuje až v roce druhém, kdy se rozmnoží a zemřou
Vytrvalé - žijí po více vegetačních období a opakovaně snáší semena, mohou to být dřeviny, jež v zimě upadají do stavu odpočinku (např. mrkev)nebo byliny, jimž nadzemní část odumře a zimu přečkávají ve formě oddenků, oddenkových hlíz, cibulí nebo kořenů

Prostě to nemají dáno fotoperiodou ale stářím....Snad sem ti poskytla aspoň nějakou "uspokojivou" odpověď

Pod lampu se dá dát podle mě téměř vše,asi bych dodržovala běžnou periodu norm. letního dne..Tedy třeba 18/6 no spíš bych dala 16/8 v tom zase tak velký rozdíl nebude...Lidi si tu periodu u "naší rostliny,takhle upravili podle mě nato at má více světla tím pádem dele probíhá fotosintéza tím pádem rychleji rostou...Klasický letní den taky nemá jen 6H tmy......No už se moc rozepisuju,některé mé názory berte z rezervou :)


Prostě u nich na periodě až tak moc nezaleží,ale den by měl být asi o něco delší než noc
jufik
Podle me zalezi na rostline ,kazda kvete v jinem case a v jinych podminkach , ja jsem skousel dat pod lampu mucholapku podivnou (http://cs.wikipedia.org/wiki/Mucholapka_podivn%C3%A1)a v pohode , hlidal jsem si vlhkost ,dova svetla si uz presne nepamatuju , myslim ze tak 15/9 , mel jsem to tam chvili ale vypadalo ze se ji celkem dari .
Mr.MEN
Tanita: Tak ti díky, teď jsi mi to osvětlila:). Tím pádem bych řekl že skoro všechny takhle běžné rostliny se dají pěstovat na 18/6:).

Tak že nechám Stevii Rebaudianu pod 18/6 a mělo by to být v pohodě, snad:). Když tak zkusím i jiné rostlinky a dam vědět:)
Tanita
Jinak tady máš eště něco co sem našla na netu

krátkodenní - ke svému kvetení potřebují jen krátkou dobu, obvykle do 12 hodin a dostatečně dlouhý čas tmy (př. rostliny kvetoucí na jaře nebo na podzim - tulipán...)
dlouhodenní - aby kvetly, vyžadují dlouhé denní osvětlení (14-16 hodin), řadí se sem rostliny kvetoucí v létě (např kopřiva)
neutrální - kvetou za jakékoliv fotoperiody (př. pampeliška)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma