Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
1.st Grow Sodík - 150W - Klikni zde pro originální téma
mintor
Zdarec groweři, tak je to konečně tady. Z mého prvního plánu hnát pouze řezy jen tak pro radost a srandu za oknem, kde mi úspěšně roste např. salvia divinorum, se nakonec klube indor pěstování o kterém jsem před měsícem ještě neměl ani potuchy a myslel si, že nikdy mít box nebudu. Opak je však pravdou :D

Takže Box má 50 x 50 x 70cm - nahoře je zatím otevřený a zvažuju co dále.
- Předem mě moc nekamenujte za celkové zapojení a zato jak to vše vypadá :D. Světlo mám doma teprv druhý den a až zítra se chystam pro nové kabely a udělat tomu generálku, natáhnout dvojlinku ke světlu a koupit kondenzátor, tlumivku s předřadníkem dát na nějaký plech a asi aji tlumivku trochu zchladit chladičem.

O víkendu snad vykutím už i nějaké dvířka na box, protože je to asi kvůli vlhkosti dost důležité. Skřín je však z celkem pevného plechu, původně toje kuchyňská skřín, do které se dávaly tlaíře apod.
Jen provrtat otvory na zavěšení lampy byl v domácích podmínkách terror.
Takže až seženu dveře budu asi řešit nějak větrák, který je zatím připnut na klipse v prostoru kde dvířka budou...zvažuu jej dát nějak do dveří, nebo tenhle dát nahoru na odtah a mám ještě jeden pc větrák, který bych dal do dvěří....díky předem za jakékoliv rady.

Osazení: 4x White Satin + 1 dnes udělaný řez(uvidíme zda se chytne)
+ ještě nějaké rajčata na dozrání, úspěšně nechávám např. ty z obchodu dozrávat za oknem tak uvidíme co to udělá pod sodíkem

Světlo: Sodík osram SON-T 150W
Ofuk - jeden velký větrák na klipsu + zatím nevyužitý pc větrák cca 10cm.
Hnojení: Plagron Terra Grow - při každé zálivce
Plagron Phytamin - 1x týdně podle návodu, ostřikovačem

Vlhkost: zatím jen hadřík namočený ve vodě
Hlína - substrát na pokoj. kytky s pískem, dole drenáž z šutrů.
Zítra či pozítří hodlám přesadit do pelargoniového substrátu a velkých květináčů
.
- 1 fotka kytek, ještě před zastřižením. Navíc týden doma čekaly na sodík pod 15W úporkou a trocha se vytahaly, ale už je to snad ok.
mintor
- pohled na pa-skřín ze zhora
mintor
- pohled dovnitř skříňky, je nově vybarvena bílou barvou, snad to na odraz postačí.
mintor
- pohled na kytky, hřejou se ve skřínce teprv dva dny, a pohnojil jsem je až včera takže se ted budou teprv regenerovat, hlavně zvažuju když je zítra přesadím do velkých květináčů, jak je dlouho nechat kořenit - růst a kdy přepnout na květ ??? Zkuste potom poradit.

- jinač ty řezy v malých květináčcích pujdou za chvíli pryč, měly by zůstat jen ty dva ve velkých a jeden nově udělaný v modrém.
Fruddy
citace:
Původní příspěvek od Kamukeri
nějaký vytvářeč vlhkosti by to chtělo :) jinak na dvířka se vyser a jenom tam mrdni nakou plachtu a byt tebou asi pojedu scrog


no z tím bych celkem nesouhlasil... i folie (myslím černobílou z g-shopu) prouští svetlo...
radši si udělej pořádný dveře a střechu.... ofuk namiř přímo na kytky --> budou pak mít silnější stonky, a celkově budou takový vitálnější.... jinak zdají se mi že trpí nedostatkem dusíku... sou dost svetlý (teda jenom ta jedna je extrémně) ty ostatní začínají žloutnout snad ti to vyřeší ta hnojka.... a s přesazováním by sem počkal... přesaď až budeš mít ty kvetníky prorostlý.... je to lepší , aji v tom že se ti to bude líp přesazovat, všechna hlína bude držet hezky posobě, takže nepřetrháš kořenovej systém.... a nedočetl sem se tady jak dkouho ti už rostou, skříň máš malou tak hodně zastřihuj. je jedno jestli FIM nebo normálně ale hlavně hodně ať ti to pak nepřeroste, to by bylo dost reálný v té malé skříňce.. tak ať ti to hezky roste no .)
mintor
- jo dík za první rady, no jako do zvlhčovačky investovat nehodlam, myslite že mi bude stačit, potom co to uzavřu nádoby s hadrem vodou a rosení ? Nechcu tu vlhkost teda podceňovat, ale zas si myslim že to není upnlě zásadní věc.
Jo to žloutnutí bylo jenom chvilkové, navic fotak malinko zkresluje. Kytky už jsou ok. všechny jsem zastřihl na polovinu a zastřižené části zařízkoval.
Jak to tak vypadá přes víkend budu kutit SCROG ! Zitra už asi skočim aji pro pletivo. Na moje rozměry, jsem spočítal..jestli teda odhaduju správně, že na jednu stopu jedna kytka..takže bysemi mohly tam tak tak vlézt 4 kytky do takovych pomyslnych 4 čtvercu, co řikate ? 4 akorat že ?
Ted k přesazování, řízky jsou přesazené s rockwoolem do květináčků 12.11.08 tzn. 15 dnů, a kořínky celkem dobře vyjely do hlíny, ale taky bych ještě počkal. Akorat zas bych neřekl že jsou v kvalitní hlíně. Už jsem koupil novou, nakonec substrát na pokojové květiny od agro cs.
Ph 5-6.5. Což si myslím, že je jakžtač ok + budu hnojit tim plagron hnojivem.
Teda pokud budu jet SCROG tak kdy a do jak velkých přesadit ?

Dále mám jednu obavu, kytka kterou jsem nezastřihoval, určená pro kámoše kterému mu ji snad dnes nesu, ale chce to mít asi jen za oknem či co....uvidime tak semi zdá, že zatu zmatenou dobu, kdy nebylo ještě koupené světlo začla kvést. Viz foto, co stím ? A pokud to kámoš chce nechat kvést jen za oknem co si otom myslíte ? Na skřín nebo něco pod. jej nepřemluvim chce to jen tak pro srandu a radost, že něco doma má.
- jo kurec zkuste mi někdo poradit jak je to teda stěma fotkama že jde jen jedna k jedne odpovědi přidat ?? :(:(:(
mintor
- jo ještě jsem zapoměl, ta předchozí fotka jsou kytičky ještě nezastřižené, a tady ted fotka o které jsem mluvil. je to květ ?
mintor
- takže menší aktualizace, trošku mi po přidání střechy nestačí větráky tak musim už nainstalovat ten další. Jinak kytičkam se celkem vede kukněte ! Zitra jdu asi pro pletivo. Jinač ten květ jsem odstranil a snad už zítra jde ta kytka ke kámošovi.
Větrák jsem nastavil přímo na kytičky teď. Jinak na vlhkost jsem dal sklinku vody a doní hadr, sám sem nevěřil jak se ta voda dokáže vytáhnout po hadru... za chvíli byla ve skříni potopa...
mintor
- další fotky, jinač ta kytí na předchozim přispěvku má ty staré listy nějaké divné...trocha jsem se dival do faq, stim pokroucenim, ale spiše vypada že jito předtim trošku zežehlo :) chudak..ale nove listy jsou pěkné...
mintor
jaj, tak kytky rostou jako z vody a to ještě nemám doma ani pletivo na scrog, zítra to budu muset napravit, jelikož kytí dostaly nové domečky a rozjely se jako blázen, tady jeden favorit :)
mintor
tak jsem dnes kupoval pletivo, jenže hlavni záměr byl koupit pletivo na stromy, do zahrady aby nám je neokousali v zimě králici..jaksik sem zapoměl na me kytičky, že potřebují velké očka pletiva a ne ty malé posrané...zkoušel jsem to sic prostřihnout, ale nedařilo se.....rozhodl jsem se tedy protentokrát na scrog vysrat a květinky ohýbat drátky.... navíc mám pocit že je na scrog už pozdě....
2: POMOC - vzhledem k velikosti a fotkám nyní, kdy mi doporučujete přepnout na květ ? ja si řikam, že přesně za tyden možna dřive....jelikož kytky dostaly 5 dní zpět novou hlinu a květinače, ať ještě stihnout dostatečně prorůst...chtělo byto ještě asi tak dva tydny, ale nevim bojim se at nepřerostou.....
mintor
ohnuté květinky
4fun
no přepni na květ ihned, protože se ti 3x zvětší :D
mintor
ok díky za radu, uvidíme v pátek jak porostou kdyžtak je zkusím ještě zahnout dolů. Ale fakt bych chtěl at mají na květ dostatečný kořenový systém, navíc mám střechu oddělávací :D takže kdyby bylo nejhůř nějak ten box nastavím.
Budu se tedy snažit co nejdříve přepnout uvidime ! kytky jsou nakonec jen tři !
!ZAU!
cus, bejt tebou tak bych zastrihnul vsechny vetve, a az by byly novy vetve tak 3 cm tak bych prepnul na kvet . vic vetvi vic palicek.ale jinak parada.
mintor
- takže přesně měsíc po přesazení řezů do hlíny přepínám dnes na květ ! :) zrovna jsem zalil jen čistou vodou, předchozí zaletí bylo s hnojivem..ale radši se trošku držím zpět, protože ta hlina co mam je pry předhnojená.... ale snad tomu už další zalivky s hnojivem neuškodí...na plagornu je napsane hnojit s každou zálevkou.
Kyti se jinak pekně rozrustají, jsou opět na vrcholcich zastřižené fimem.

Dotaz: mám i nadále po přepnutí na květ zastřihávat ? Nebo už tomu mám nechat svůj vývoj ? díky !
!ZAU!
po prepnuti bych uz urcite nezastipoval... a stim hnojenim, neboj se jim trochu pritopit.pestu zdar
mintor
4 dny na květu, poskočily dost, až fest. Jsou ted mírně přes polovinu skříně, bud budu asi přivazovat...nebo dám scrog-plot a nebo nadstavím skřín, uvidíme.
mintor
a ted kyti v boxu, už je radši z něj nebudu vytahovat...neděla jim to dobrotu.. :)
- ještě jsem se přiznam nedival moc do faq apod.ale uvažuju nad pachem, myslíte, že bude moc intenzivní abych to bez páchače nepřežil ? Sousedy extra neřešim...
mintor
Tak kytky kvetou pekně, cca 11 den květu a jsou vidět už pekné okvětní lístky a začina to jakoby malinko paličkovatět, akorat mám ve skříni škůdce, což je dost na kokota :/
Mám svilušky, zatím neidentifikované housenky, které žerou listy a občas sem tam proletí nějaká ta smutnice :/ teda ani svilušky, ani ty smutnice mě moc neserou, ale ty zkurvené housenky !!! Pravě jsem to zijstil a zitra budu zvětšovat skřín, jelikož mi kytky přerůstají tak se je pokusim znovu najít, protože zatím jsem žádné housenky nenašel :/....
Smutnicim jsem zatim dost zvyšil vlhkost a zitra kytky omyju vodou, možna lehce mýdlovym roztokem. Pak nahodim fotky...
mintor
kytky jsem omyl sprchou, postříkal mydlovym roztokem ze všech stran a našel jsem navic na nich i mšice :(, ale to se vyřeší snad...zvětšil jsem box o cca 15 cm, takže akutal vyška je cca 85cm, obratil jsem ho vzhuru nohavam a střecha byla odělavaci, takže ta ted stojí na 4 cihlách, které celý box zvedly..a světlo je ted jakoby na byvalé podlaze
mintor
kyti v uprgadovaném boxu :)
GLORS
Tchuz
jestli ti do toho můžu kecat ty spodky bych vyčistil,nic z nich nebude a oto víc bude výš
jinak to máš pěkné K+
mintor
díky díky, joo :D kecat nemužeš, ale radit ANO ! :) :D
- k věci, dík za radu, protože už otom chvíli uvažuju, akorat bych řekl že jsou na to vyčištění ještě v moc mladém stádiu květu dnes cca 12 dnů. Tak si řikam jestli nepočkat až do 20 a pak šmiknout listy, avšak řikam si, že drobné vyčištění byto chtělo už teď. Takže asi to urychlim. A popř. některé listy střihnu jen z poloviny.
mintor
- tak první zřetelné, pěkné paličky. A ostříhal jsem listy, které stínily cca 50%listů. Snažil jsem se však s rozumem, ať jim zbyde dost listů na dýchání.
GLORS
chválim za opatrné očištění ale spodky nejsou potřeba vůbec oto silnější budeš mít vršek,co ohýbání záštipy?
z tich mikro co ti dole vyrostou neubalíš ani brk
mintor
- jo takže pročištěno, pak přihodim foto...navic ty spodní měly už micro paličky..tak jsem je ted dal usušit a uvidime, pochybuju že to něco bude dělat, ale pokus...haha a to mam doma ještě něco na čouda jiného, takže krize není. Noo a když už mi tak radíš, co si mysliš o phytaminu střikat nebo už ne ? naposled jsem asi předvčerem střiknul a řikam si že už stop, lidi vtom jsou rozporuplní, avšak ještě tak za tyden dva bych mohl jednu dávku co ?:hanged:
GLORS
já jedu pyth skoro až do konce jako všechny hnojky,samozřejmně když se blíží konec jen H2O
záleží na každym
GLORS
tak to já zas oporuji tobě jufiku!!!nevim z čeho soudíš že kytka utáhne ty spodky tak aby byly použitelný,ty mikropaličky když uschnou,pochopíš že nemá smysl je tam nechávat,oto solnější bude nahoře-nevim jestli to 150w prosvítí až dolu ale pochybuji když 600 prosvítí metr tak 150w si určitě dopočítáš!!!kdybys nevěděl je to 4xmín!!proto se češou spodky jak od paliček tak od listí
mintor
2: jufik - čiao, onehda jsem tady na G. na tebe myslel, jojo zatím se vše jakžtač daří !
Scrog už nepojedu, no a ostřihal jsem to tak akorat neboj, ale dole fakt toho světla moc už nebylo, a už i tak sem si řikal, že mam kytky dost rozvětvené, to máš jak jabloně, když je střihaš maš spiše méně a větší plody, když nestřihaš maš plno malych jablek někdy nevalné kvality :)
- no ale pravda sílu čerpá z části z listů a časti z hlíny a hnojek, ale ty listy jsou duležite, myslim však že toteď mám vyvážené.
Add Smoke report spodních prvních "paliček", noo nemužu soudit objektivně sušil jsem tonarychlo v mikrovlnce a bylo toho cca na dvě a pul skla, jenže jsem to přihodil do pytlíčku s nějakym orange, kterého tam bylo tak na 1 sklo a bordel, ale mužu říci, žeto rozhodně účinkovalo.
Chuť zatím nevalná a štipalvy kouř, nedivim se při skoro žadnem obsahu pryskiřice a maldosti, takže spiše takove seno, avšak jak řikam byl jsem přijemně nalazen. :) Testovali jsme to už na půlnoční :S
mintor
hola hej, pánové no nevím jak jste to přehlédli, když to v druhé záložce tady toho threadu píšu už od vrchu, že 11.12.08 jsem přepnul na květ :D, takže nyní mají cca 17 dnů květu. Ted jsem zvás hodně zmaten teda :D avšak nevadí mi, kyti zatim kvetou pekně, jen nemam dořešené stoprocentné dvířka, takže par hodin tam občas prositne tak 5% světla....no ale zatim kvetou snad je to moc nezblbne..uvidime
jufik
:D he tak to uz ted nechapu nic ... asi neco omezim na chvili ... jestli to mas na kvetu tak si stojim na tom co jsem psal predtim .Ale jebat uz , uz to tu zasirat nebudu :) hodne zdaru
mintor
- takže další foto cca 20 den květu, dnes jsem ještě prostřihaval a dělal jsem pudnig z listů, ktery pujde dnes na silvestra do likéru...
- fotak mirně zkresluje, ty vrchní listy mají stejnou barvu, jako spodní ale blesk to jinak osvětlil !
mintor
a pohled na paličky
mintor
....a kveteme dál, blbne mi spinač, takže ted ccaa dva dny měly tmu :)...nebyl jsem doma...trocha sem se bál, ale obsypavaji se už krystalky.....jen musim znova pořešit svilušky...děvkyyyyy :) zitra jdu pro připravek nějaky adekvátní...
mintor
- takže mam novy časovač a další foto..na svilušky jsem koupil biool, uvidime zda bude učinný...je to total složeny z potravinařskych přisad...tak uvidime..asi se bude muset použit vicekrát..kytičky dale pekně krystalkují a začaly hodně náramně smrdět ! Vůně je taková, hmm v pokoji nepopsatelná, ale když ponich přejedu rukou, tak prostě totalni skunk :D
Jen semě zdá, že začly listky trošičku žloutnout..tato foto je focena pod sodíkem, takže muže trochu zkreslovat..zitra udělam bez sodiku...

Myslíte, že to může být přehnojením ? Použivam plagron terra grow a to skoro na každou zálivku, podle návodu. ??? Zkusím dnes aplikovat phytamin, zda to holkam malinko nepomůže :)
- taky to muže byt tim bioolem :/
mintor
měsíc po přepnutí, celkem to jede fajně...listy se už vzpamatovaly, opět jsem malinko prostřihl ...a večírrek teprve začíná
mintor
foto celku
mintor
Tak už se pomalu chýlíme ke konci :), aktualně je cca52 den květu a začina flushing, bohužel jsem cca před tydnem asi trocha přehnojil, takže pestíky některé už zhnědly a listy místy zežloutly, plísen či nic podobného zatím netrápí.
Pomalu to testuju a účinky zatím celkem stooned :/ :/, snad seto do tech cca 10-13 dnů zlepší. to chcu kosit.
mintor
makro paličky
mintor
makro nezhnědlé paličky
mintor
tak groweři cca 62 den květu. Bohužel sem ted 4 dny nebyl doma a trocha utrpěly při 100% zatmění, které bylo jen tak 80% dokryvam ručně :/...ale vypada to nadějně vidim to tak na tři dny a kosím.
Jednu kyti jsem dnes lehce zalil zbytkem vína...mame doma takovy fajn jahodovy sirup taky to zvažuju zkusit :D
Viz fota. kytí jsou moc pekné, určo se dalo pod 150W vytahnout více, trocha sem opravdu podcenil hnojení, alae nakonec fajn.
mintor
další pekné foteczky
mintor
a další
mintor
a celkovy pohled
zasluhujes k+ nadhera na first in.
mintor
děkuji, děkuju ! Dneska jsem je seknul ! Jednu kyti jsem nechal s dvěma listy a uvídíme zda se znovu chytne, dal jsem jí jen k oknu. Zbylé dvě jsem zavěsil s kořenama vzůhu dolů a spařil horkou vodou, ukažu pak fotečky ještě !
nechitne musel bis na ni nachat par vetvicek nakej sklenicek a svitit 24/0 nez bi znovu obzivla
mintor
Jo otom svícení jsem uvažoval ještě pod sodíkem, ale škoda elektřiny, věřím, že příroda je mocná čarodějka ! Dám rozhodně do dvou týdnů vědět jak to dopadlo.
Smokereport - takže po ostříhání lístů jsem z nůžek ukoulel cca 3-4mm kuličku hašiše a taky jsem ji postupně ihned zkouřil :D¨
Chuť moc dobrá, ale to u haše většinou bývá a účinky fajn, žádný rozstřel až teda, když jsem to dokuřoval ! Zatím můžu říct, že jeto celkem fajn, ale kdybych zas jel indor, white satin už byto asi nebyla, chtěl bych něco silnějšího. Ještě se ozvu co paličky.
mintor
Tak abych to vše nějak uzavřel..bohužel jsem nesplašil dostatečně přesnou váhu..odhadem a na kuchynské nedigitální váze...toho bylo určitě přes 80g !!!!
Kytky naplnily cca dva a půl půl litrových zavařovaček na okurky !
Polovina materiálu už prošla plícemi jak mými, tak taky nespočetnému množství mých kamarádů.

Učínky..přesně podle popisu, pohodovy model, vydržíte stím kalit a hulit to klidně i celou noc, pokud to moc teda nekombinujete s chlastem. Prostě fakt pohodové hulení pro volné chvíle. Chuť jak z které kytky, ale místy i dost ovocná, extrra ne pronikavá ale hospůdku to zavoní moc hezky celou ! I když jsem je extra nesušil, jen dva dny ve skříni volně svěšené dolů, tak kyti jsou ted až moc suché a tak občas kopnou.
Dodávám fotky z bohužel jen z mobilu, jinak vrchní palice byly velké i jak zapalovač.
mintor
pokud bych někdy jel, další tak určitě bych pod 150W nešel...150W sem se přesvědčil je takovy střed, prostě dokáže vam pod tím vyrust celkem slušná tráva..a i zkušení lidi mi říkali že mam moc pěkné paličky
- a stím teda pohodovym hulením, zaleží jak kdo je asi citlivy..na tenhle model, jelikož zas minule o víkendu jsme dali brčko,,já nic a tři lidi kolem mě vypálení jak dobytci :-D :-D a že už radši nechcou

jeto asi taky tim, že jsem to ted hulil v kuse a mam proti tomu už značnou toleranci
mintor
tak js em ještě narychlo pofotil nějke makra ztoho co zbylo.
mintor
tož další rok třeba naviděnou, možná už tento :-D
schurulz
Hlavně nezapomen dat vědět kolik toho celkem bylo


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma