Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Marihuanu a extázu vydal dobrovoľne, hrozí mu 5 rokov! - Klikni zde pro originální téma
pajong
24.11.2008 14:23
BRATISLAVA – Policajti zaistili 27-ročnému Bratislavčanovi marihuanu a extázu. Obvinili ho z drogovej trestnej činnosti, za čo mu hrozí až päť rokov väzenia. Rastislava Č. už v minulosti odsúdili za podobný skutok.


Obvineného predviedli na políciu minulý týždeň vo štvrtok z reštaurácie na bratislavskom Dulovom námestí. Vyšetrovateľovi dobrovoľne vydal igelitový sáčok s obsahom zelenej sušenej rastliny a päť oranžových tabliet.

Expertíza predbežne potvrdila, že ide o 443 mg konope, čo zodpovedá štyrom až piatim obvykle jednorazovým dávkam drogy. V prípade tabliet išlo o drogu zvanú extáza, informovala Tatiana Kurucová z bratislavskej polície.
Hm, prednedavnom dostala u nas 17 rocna 3,5 roka za to ze asi 20 krat bodla nozom kamaratku do brucha a do ruk, cim ju zabila..nizky trest pre to ze "cin olutovala a spolupracovala s vysetrovatelom"..

A tuto chalan 5 rokov za pol gecka.. :help:
space.pussy
citace:
Původní příspěvek od pajong
[...] ide o 443 mg konope, čo zodpovedá štyrom až piatim obvykle jednorazovým dávkam drogy [...]


LOL, kde na takéto veci chodia... Veď pol gé je akurát na jedno brko. :rolleyes:

BTW: Na Slovensku sa snažím nikdy so sebou nemať viac než dôkladne schovaný joint, ale pol gramu by našli aj keby mi len vytriasli vrecká. :teef: Zlatá ČR. :rasta:
luckyBOB
hosi co se to uvas deje...to teda nechapu...:titanic: :mad:
Bandita
aj u vas kamo, aj u vas...
ci chces povedat ze nie?:)
ine je to v prahe a ine je to v jej okoli,tak isto ine je to u nas V BA ci v KE a ine na dedinach trebars...

myslim,ze takmer ziaden rozdiel a ked ano tak minimalny...
ani cesko nie je liberalnejsie natom ako svk...;)
Winston Smith
bandita: no nevim, co jsem slyšel tak u vás to hrotí mnohem víc...kdyby našli u nás někomu půl gramu tak je z toho max pokuta nebo nic, samozřejmě záleží co by to bylo za policajty, i když co se týče těch extází tak nevím, ale pochybuju že by za to šel člověk do vězení, dokoncec bych se divil kdyby za to byla podmínka...jinak malopěstitelé tu nejsou nijak moc řešeni...jo a pajong psal že mu hrozí pět let, tzn. maximální možná sazba, a ne že byl odsouzen na 5 let...každopádně pokud to není dealer tak by takový rozsudek byl naprostá zhovadilost
bandita: no nevim čéče nevim
crackonos
bandita: muheheh, u nás na pivních slavnostech jsme balili špeka, sypal jsem to do papírku z pytle kde bylo tak 10g, najednou mrknu a vidim jak na me čumí policajt a nic...potom zas jinej případ, kdy jsem si dával sklo, brutální kašel, rozhlídnu se a vidím jak asi 3metry ode mě stojí měšťák a ani nehl brvou a šel dál, u vás bych asi dostal dávno oprátku nebo 10 let natvrdo...
Jinak to co se u vás děje je fakt svinstvo, těch 5E by se možná i dalo pochopit, ale to přeceňování trávy jako drogy je fakt ubohý, heh prej 5 dávek, u nás by to bylo tak na špeka a ještě by zbyl mlsnej výraz v našich obličejích...
Pan Ker
citace:
Původní příspěvek od Bandita
aj u vas kamo, aj u vas...
ci chces povedat ze nie?:)
ine je to v prahe a ine je to v jej okoli,tak isto ine je to u nas V BA ci v KE a ine na dedinach trebars...

myslim,ze takmer ziaden rozdiel a ked ano tak minimalny...
ani cesko nie je liberalnejsie natom ako svk...;)


U kámoše (JAHmaičana) našli 20géček venkovky s průměrnym obsahem THC 8%, plus nějakej haš a houbičky-všechno zabavili a co nevidět bude mít soud. Celníci, který mu to zabavili tvrdili, že max. 200 hodin veřejně prospěšnejch prací nebo pokuta do 20000...

Takže chci tvrdit, že u nás ne:)!
luckyBOB
presne...podminky unas a uvas jsou naprosto odlisne..

presvedcil jsem se nedavno..kdyz jsem videl jak dokazou rychle slovaci schovat travu kdyz uslysi slovo policie.....:)
LSD-3D
Vydno ze je tu cas sklizne ale aj policajnej snoricky .Ved kazdy den volakomu nieco najdu .A najviac ma na tom bavy ked v tv davaju kolko davok :) nasli .Pol gramu 4-5 zhuleni .Ked my zachuti niekedy ani pol gramu nestaci :) :)
Bandita
bol som v pha nie raz nie 2x, a nikdy som verejne nefajcil travu v parku len tak..je pravda,ze vela zalezi od fizla,ci je poctivy kktko,alebo tiez hulic,ci nema naladu riesit typka so zopar gramami.
Nie je to az tak diametricky odlisne,mam vela znamych v cze,aj konkretne v pha aj v mensich mestach.
Ako som pisal v prvom prispevku,je to ine vo velkomestach kde nato kaslu a PHA je velkomesto europske,myslim,ze policajti tam riesia uz zavaznejsie ciny,ako je trava,ale myslim,ze nasiel by sa aj tam kkt policajt ktory si natom stavia karieru
co sa tyka growingu na svk
je to rozdiel ked mas sidlisko z 100 000Ludmi a s pol miliona co je 5x viac,u nas je to este bohuzial v plienkach to viete/me,je jasne,ze by si kazdy fizel zgustol na growerovy ktoryide co i len pod 20W usporokou,pretoze u nas je to tak,
ale stojim si za svojim aj z vlastnych skusenosti,nie je to az tak odlisne,len ine!
Pan Ker
citace:
Původní příspěvek od Bandita

Ako som pisal v prvom prispevku,je to ine vo velkomestach kde nato kaslu a PHA je velkomesto europske,myslim,ze policajti tam riesia uz zavaznejsie ciny,ako je trava,ale myslim,ze nasiel by sa aj tam kkt policajt ktory si natom stavia karieru


Jde o to, že i kdyby se našel podobnej kokot fízl, tak na tom u nás stejně kariéru nepostaví. Prostě jsou tu úplně jinak-tolernatněji, stavěný zákony. Dostat pět let za malichernost, jako je půl gé a pár extošek, u nás nejde. A se samotným půl gramem by tě tak možná vysmáli:teef:...
space.pussy
V ČR je to, podle všeobecného povědomí, míň hrocený. Čili v praxi moc neřeší samozásobitele. Faktem však zůstává, že výroba a držení (...) množství většího než malého je dle § 187 trestního zákona trestným činem a v závislosti na okolnostech může být trestán odnětím svobody až do výše 15 let. Většina z nás však spadá do skupiny 1 - 5 let. Pocit bezpečí tudíž není úpně na místě.

V případě výše zmíněného neštěstníka hrá v jeho neprospěch i to, že za podobný čin již byl jednou odsouzen. Nicméně je nutno říci, že jěstli ho za tohle odsoudí a půjde do vězení (na jakoukoliv dobu), je to exemplární příklad drakonických trestů a špatných zákonů v SR.

Plně bych souhlasil s trestními sazbami pro výrobu / přechovávání většího než malého množství u tvrdých drog (kokain, heroin, pervitin a podobné sračky), ovšem marihuana, hašiš, MDMA, psilocybin, LSD, DMT by měli být klasifikovány jako méně nebezpečné a bez trestních postihů. O posledních třech zmíněných by šlo diskutovat, jelikož opravdu můžou být nebezpečné, pokud je člověk nekonzumuje s patřičnou přípravou a rozvahou, ale stejně si myslím, že by alespoň jejich držení v malém množství pro osobní potřebu nemělo být trestné.

citace:
Původní příspěvek od crackonos
[...] těch 5E by se možná i dalo pochopit [...]

Nejsem žádný zastánce konzumace MDMA, ale opravdu se ti zdá adekvátní trest odnětí svobody do výše 5 let za držení 5 tablet extáze? :rolleyes: Možná, že kdyby jich měl 300, dostal by tři sta let. :mutant:
crackonos
citace:
Původní příspěvek od space.pussy

Nejsem žádný zastánce konzumace MDMA, ale opravdu se ti zdá adekvátní trest odnětí svobody do výše 5 let za držení 5 tablet extáze?

Jasně že nezdá, je to mooc, myslel jsem to tak, že max. ta extáze vůbec stála za povšimnutí policie. Trest je věc druhá. Když uvážím, že pětku můžeš dostat i za nějakou vraždu nebo nějakou sviňárnu, tak je to šílený.
Bandita
citace:
Původní příspěvek od Pan Ker


. Dostat pět let za malichernost, jako je půl gé a pár extošek, u nás nejde. A se samotným půl gramem by tě tak možná vysmáli:teef:...


si myslim,ze nie
a ten typek mal uz predtym problem,takze sa nepoucil ,myslim,ze takto by to riesili vsade kde nie je povolena trava a extazu vnimaju ludia este horsie ako travu si myslim...
viem ze na svk je na picu situacia a to stale okolo novembra .
ako vravim,je rozdiel velkomesto a mestecko
kaktusx
citace:
Původní příspěvek od Bandita


si myslim,ze nie
a ten typek mal uz predtym problem,takze sa nepoucil ,myslim,ze takto by to riesili vsade kde nie je povolena trava a extazu vnimaju ludia este horsie ako travu si myslim...
viem ze na svk je na picu situacia a to stale okolo novembra .
ako vravim,je rozdiel velkomesto a mestecko

A ver tomu že áno :whisperer
Keby si sa spýtal staršej pani na Slovensku čo si myslí o marihuane tak sa maximálne prežehná...keď sa to spýtaš v Česku tak povie: Samozrejme že jó, vnučik to u mna pestuje na záhrade:teef:
A v tom je ten veľký rozdiel...v Česku takmer všetci vedia že o nič nejde a že sa dennodenne páchajú oveľa horšie veci ako to, že si niekto zapáli v parku brko a tak to majú hlboko v ****.
No tu su ľudia ešte stále zblbnutý z médií a robia z toho najhoršiu vec na svete: vstupnú bránu k tvrdým drogám, drogu pri násilných trestných činoch...proste sku*vená fraška

PEACEandLOVE
Calzone
Na slovensku je bezesporu situace ohledně konopí velice zlá, to není sporu. Ale tento případ je zrovna obyčejný dealer drog (ano, ikdyž extáze neni samozřejmě tak hrozná jako třeba heroin) a ještě k tomu znovuchycený. A to, že na slovensku se dá na ty dýleřině sakra vydělat s těma cenama co tam jsou.

Toto IMHO neni zrovna ten případ, špatné marihuanové polity na slovensku.
Bandita
no kazdopadne ja to nezabalim s growingom ani s hulenim a ci si zapalim brko pred dvermi alebo za je mi jedno
zakon na slovensku aj cesku prisne zakazuje pestovanie,uzivanie,predavanie,distribuciu atd.. rovnako obom statom
pravda je co tvrdite ,ze na cesku sa nato inac pozeraju samotni ludia ako na slovensku to uznavam
len tvrdim ze zakon je ten isty a postih zato tiez...
zase opakujem je velky rozdiel medzi velkomestom a malym mesteckom kde kazdy kazdeho pozna a za fajcenie travy ho odsudi.

Calzone co sa tyka cien u nas,dlho som si kupoval od dilera G za 350sk niekedy 400 ,u Vas je to ked sa nemylim 250( aspon ja som si za taku cenu zohnal)
ked si to vynasobite kurzom ceskej koruny vyjde vam to v cechach asi o 50sk lacnejsie a riziko pestovania rovnake....
Piškutek
to bandita: myslím si,že ani tak nezáleží na welikosti města..JSem z městečka ani ne 10000 obywatel,každý zná každýho,tráwu kouří každey druhey,policajti maj o huličích docela přehled, ale pokud neprodáwásh,tak nás tady necháway w klídku žít:)..a to ye broumowsko oblast,se skoro neywětshíí koncentrací konzumentů marihuany, hub atd w ČR..peace
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Piškutek
a to ye broumowsko oblast,se skoro neywětshíí koncentrací konzumentů marihuany, hub atd w ČR..peace


A na to si přišel jak? :)
citace:
Na slovensku je bezesporu situace ohledně konopí velice zlá, to není sporu. Ale tento případ je zrovna obyčejný dealer drog (ano, ikdyž extáze neni samozřejmě tak hrozná jako třeba heroin) a ještě k tomu znovuchycený. A to, že na slovensku se dá na ty dýleřině sakra vydělat s těma cenama co tam jsou.

Toto IMHO neni zrovna ten případ, špatné marihuanové polity na slovensku.


Zaujimavy nazor, niekto ma pol gecka a pet kolies vo vrecku a hned je to dealer? Poznas toho cloveka? Alebo si si nieco precital na internete? Alebo si to len myslis? Dealer si podla teba sediet zasluzi?

Mozme sa cudovat aka je situacia napriklad na tom slovensku..mne staci si citat niektore nazory tuna na groweri.. ludia su proste vsade rovnaky, mam pocit ze sa lisi len akysi level obmezenosti, nic viac..niekde je to horsie, niekde lepsie, ale kazdy potrebuje dav za ktory sa postavi a nazor s ktorym moze nesuhlasit :o
berrea
Tohle mě vážně dostalo, to je podobný jako ten kluk, co dostal 7 let za 15 kytek u potoka, hrůza. A nevěřim, že to byl dýler, jakože vážně dýler... Neřikejte mi, že někdo, kdo má u sebe na 1-2 brka a pár koulí, musí bejt hned dýler.

To já si tu v západních čechách nemůžu stěžovat... tady to většina lidí už vůbec nebere jako něco špatnýho... párkrát sem se o tom bavil i s profesorama, že se radši zkouřim, než bych se ožíral a tak... navíc bydlim na vesnici, kde pěstuje cca každej padesátej člověk, takže si tu všichni sází venku a maj toho hordy... pálí tu i lidi přes padesát, stejně jako lidi v mym věku... jak řikam, nemůžu si stěžovat a situaci na Slovenku vám vážně nezádim, bratia.
citace:
Původní příspěvek od Piškutek
to bandita: myslím si,že ani tak nezáleží na welikosti města..JSem z městečka ani ne 10000 obywatel,každý zná každýho,tráwu kouří každey druhey,policajti maj o huličích docela přehled, ale pokud neprodáwásh,tak nás tady necháway w klídku žít:)..a to ye broumowsko oblast,se skoro neywětshíí koncentrací konzumentů marihuany, hub atd w ČR..peace


a kvůli tomu píšeš jako píča?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma