Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Ventilace 220V vs 12V - Klikni zde pro originální téma
Fires
Zdravim vsechny , chystam se po delsi pauze neco peknyho postavit, ale nevim jak vyresit ventilaci.

mam odtahovej větrák ( koupelnouvej 220V) 80m3/h
-----tenhle ale zvládne vyčerpat skřín mnohonásobně než je potřeba a je dost hlasitej. Skoda podle me aby valil v kuse celej den.

Ma to sním nějakej smysl ?? není lepší koupit řekněme 2 120mm pc větráky zapojit je paralelně , napojit je na trafo a dat mezi to potenciometr ?? ( mely by bejt tiché a snadno regulovatelné.) :help:
begginer
ahoj ,ja pouzivam zachodak taky, akorat sem si udelal bednu na vetrak vycpany rockwoolem aby to bylo tissi a mam to v pokoji pod stolem a nic v noci neslyšim , ale je dulezity co by si chtel chladit podle toho se rozhodni, jestli to je sodík tak je lepší aby to dobře chladilolepší víc než mín ,ale pc vetracky muzou mit i vetsi prutok nez ten zachodak co má 80m3/h tot muj nazor. a to stim potenciometrem ti nemuzu rict ponevadz nejsem elektrikar . ahoj a at se dari
Fires
De mi prave o to ze regulatory na 220 stoji hafec penez , a aby valil ten zachodak porad mi pride ze to taky nedava( pomalu se rozpada ), a jediny spinacky co na to mam sou po 15 minutach a to je v pasti ..
begginer
ahoj,penez to stoji moc to mas pravdu , no jestli se ti rozpada tak je skoda ho dal trápit,ale tak ty pc vetracky muzes taky pouzit kamarad taky chladi jenom tim. a ta varianta s tim potenciometrem by sla akorat znamej rikal ze se snadno prehrejou a muzou i horet ,ale misto toho tad tam tri ruzné odpory mel bys potom 3-stupnovou prevodovku, nemuselo by to bejt spatny. mej se
Fires
hh :) super skusim to asi predelat na ty vetracky, budou tissi, jeste me napadlo zapojeni s Termistorem ( nevim jiste jak to bude fungovat bo elektronicke zapojeni my moc taky nerika ) ... ale melo by to fungovat zhruba na tom principu ze : cim veci teplota , tim mensi odpor ( tudiz rychlejsi toceni vetraku ) .. ale to celi jeste promyslim..

De mi spis o otazku k tem co pouzivate 220V vetraky, jak to mate vyreseny s zapináním, ja to mel v dobre kvetu 12h denne v kuse zaply kdyz valilo svetlo a v noci sem to zapinal uz jen tak aby to vymenilo ten vzduch v skrini tak 6 krat za hodinu.
begginer
kdyz mi jede lampa tak furt naplno , a v ''noci'' jedu na pulku otacek (pomoci regulatoru)taky furt
Fires
a zase sme u toho regulatoru :( koukal sem a minimalne sem ho nasel za 1000,- cca , a na to abych si ho udelal sem moc lopata :D nemate nekdo nejakej lehkej ?? ( schema )
begginer
ja ho kupoval v growelectric ten do 1 A za 700,-


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma