Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
1. crackův INDOOR - Klikni zde pro originální téma
crackman
Tak a začal jsem pěstovat pod 250W MH BIG výbojkou indoor ve skříni na půdě. První problém se objevil za nedlouho s teplotou 19-25° (při sluníčku-podle ventilace) a další hned poté vlhkost pouhých 35% :{ poradíte jak bych měl postupovat?
crackman
tady dávám pohled na mojí první skřín a její řešení.
MAIKIE
V čem to máš zasazeno? popiš to trochu víc, z těch 2 řádků moc nejde poznat
Mr.MEN
Jestli myslíš 19°C v noci a 25°C ve dne tak je to ideální teplota. Vlhkost můžeš zvýšit kropením nebo misky z vodou atd. ale ty toho asi moc nezvednou, tak jedině si koupit vykonanější zvlhčovačku.
Jináč já taky pěstuji na půdě a přes zimu si dávám rači pauzu protože to fakt zahřát nejde. :)
crackman
zasazeno v 6,5L květináčích a půda growmix. No 19-25 mám když mám zaplou lampu. když mám vyplou ještě nevím... zatím jsem ještě vyplou neměl. Dneska premiérka :) tak snad se chytnou ty dvě v první řadě to nějak špatně nesou.
crackman
přikládám další fotky.
MAIKIE
a meris jim ph? nehnojil uz jsi to nahodou?
crackman
Ještě ze dvě ale jde to ejn v gifu prej moc velka velikost fotek :/
Lakys
denní teplota by neměla jít přes 30 stupňů a noční pod nějakých dvanáct. vlhkost je dobré dostat ze začátku vysoko 60 - 70% klidně, ale co sem viděl tak kyti roste i při těch 35%

hodně zdaru
Lakys
crackman
Ještě ze dvě ... hele měřil jsem ph vody a reguloval na 6,0 PH a půdu growmix píšou 6,6PH myslím takže to by mělo bejt OK. Dal jsem tam navíc nádobu s vodou aby se to trcohu odpařovalo..
crackman
Ještě jeden dotaz nevadí výbojce když pustím zvlhčovačku na max a ta pára jde přímo do výbojky... nemůže prasknout nebo tak něco?
crackman
mám vypnutý ten sponí větrák na přítah i ofuk.. jelikož se mi zdálo že jim to moc neprospívá když jsem je dnes přesazoval a navíc mi to ještě snižovlao vlhkost a teplotu.. :/ ale možná taky dělám blbost .. poraďtě "laikovi" Odtak mám pěkně lišáčky vyřešený do nepouživaného kominu Viz. obr.
crackman
mám vypnutý ten sponí větrák na přítah i ofuk.. jelikož se mi zdálo že jim to moc neprospívá když jsem je dnes přesazoval a navíc mi to ještě snižovlao vlhkost a teplotu.. :/ ale možná taky dělám blbost .. poraďtě "laikovi" Odtak mám pěkně lišáčky vyřešený do nepouživaného kominu Viz. obr.
MAIKIE
citace:
Původní příspěvek od Lakys


můžeš mi prosimtě vysvětlit, proč se ptáš se ptáš na PH a hnojiva? CRACK očividně řeší základní problémy, aby mu fungovala jeho skříň jak má. a pokud vím konopí roste v dost široké škále ph a pokud se neobjeví prolbémy není potřeba to a hlavně v hlíně vůbec řešit. K hnojivům roste to i bez nich...



Lakys


Já jsem to teda pochopil tak, že crack má nějaké problémy a já se pouze snažím najit jejich příčinu. to že má teplotu kolem 20 stupňů není žádný problém. Nízká vlhkost problémem je. já osobně bych dal pod výbojku sklo, abys nepouštěl tu mlhu přímo na ni.
crackman
kolik snese vlhkostit taková výbojka? když tam mám udělat vlhkost aspon 60 % při svitu... a není taky problém v tom že mám skříń cca 170x80x70 a jen 250W že to ta watovka nevytopí ..? co kdybych snížil strop skříně.?
Lakys
2Maikie: hej héééj , mě se u toho neukazovala fotka sorry, tak jsme nevěděl že jde o kýtí...
peace woe ... :winner:

2crackman: lépe uděláš když tu mlhu nějak odstíníš od výbojky, správná cirkulace vzduchu by to mohla řešit. Zkusil bych vhánět ofukem mlhu mezi kytičky místo na lampu, té vlhkost by snad vadit neměla, ale případné kapičky vody by možná mohly způsobit škody...

jak sem říkal teplotu máš v poho, maximálně na večer pokud by šla pod hranici růstu si tam dej nějaké vytápění..
crackman
dik zkusím co to udělá... zatím dik a zítra čao
crackman
Sakra když jsem zapl ofuk (připínací ventilátor) tak mi teplota klesla až na 17° a vlhkost vzrostla na 55% takze jedno dolů a druhé navrch. tak ještě zkusím zapnout jen přivod ten je v úrovní kytek takže slouží zároveň jako ofuk ale je o něco slabší než zen tentilátor tak uvidíme jestli to tu teplotu nebudu tak moc prohánět.
MAIKIE
Lakys: jo v pohode ja jsem hledal pricinu problemu ktere asi neexistuji :D

Crackman: normalne misto te nasadky na zvlhcovacce tam dej hadici a privadej tou hadici (na konci treba prodirkovanou pro lepsi rozptyl) mlhu mezi kytky.

jo tak ten ofuk nech vyply pres noc.
crackman
kua dneska napadl sníh a teplota přes nos klesla pod 20 při zaplém sluníčku. :/ vlhkost 40-55% tak uvidíme kolik bude mít při vypnutém sluníčku
crackman
a sakra při vyplém sluníčku jsem naměřil až 8° :/ tak jsem tam narval malej přimotop ale ten chvilku jel a pak se vypl mysle jsem že se posral ale to samé mi udělal druhej větší, že když jsem ho tam dal tak prostě netopil a když jsem ho vytáhl tak byl OK.. sakra je možné že by takovej malej přimotop mohl mít termostat nebo nejaké čidlo na vlhkost?..
greenjerry
Nema urcite cislo na vlhkost ale urcite nejakou teplotní ochranu, prece jen by se asi po nekolika hodinach odpalil, stejnou ochranu maj i feny, horkovzdusne pistole a dalsi. Spis nez primotop bych vyuzil to mnozstvi tepla co ti jde ze svetla, posadit niz, pripadne pres nejakej termostat nahore pridelat pc vetracek a foukat na kyti pri poklesu teploty.
Lakys
citace:
Původní příspěvek od crackman
a sakra při vyplém sluníčku jsem naměřil až 8° :/ tak jsem tam narval malej přimotop ale ten chvilku jel a pak se vypl mysle jsem že se posral ale to samé mi udělal druhej větší, že když jsem ho tam dal tak prostě netopil a když jsem ho vytáhl tak byl OK.. sakra je možné že by takovej malej přimotop mohl mít termostat nebo nejaké čidlo na vlhkost?..


čau Tohle se mi u přímotopů stávalo taky je to způsobené tím že máš zadní (myslím že zadní když tak zkus přední) část moc blízko ke stěně. Má to pojistku ... dej ho víc do volného prostoru a bude to v poho... Když tak přes den tu lampu blíž ke kyti jak říká kolega nademnou. čuzz
xy_SVK
to crackman: tu teplotu tam budes mat problem udrzat cim bude vecsia zima tak co keby si to zateplil nobasilom (alebo polystyrenom no tam je nevyhoda ze je horlavy) vela ludi to tak riesi.Cus.
crackman
Tak narval jsem pod skříň 15 cm tlustej ROCKWOOL tak snad tu teplotu trochu udrží. nebo tu mám další řešení.. teplovzdušný ventilátor viz.

http://www.averecord.cz/index.php?idzbozi={ECBA7B27-BE91-47DF-936B-B0C35806FD93}&sklad=1

nemůže se s ním stát když tam budu mít vlhkost až 80%? dik za radu


crackman
Tak zatím ten RoCKWOOL funguje geniálně... skříň mi levituje na rockwool :) a teplota vystoupana při sluníčku na 28° ale tu vlhkost tam nemůžu furt nějak nahonit :( mám zaplej na max zvlhčovač a nemyslím si že by jel nějak málo ale odtah mi to hned vytahne ven .. poradte.. jestli tam dat nějaké plexi nebo něco aby ta vlhkost zůstaval dole.... .?
duchodce
stahni vodtah, treba dej pres nej hadr

ty rucniky co sou na fotce pravidelne namacis ve vode???
xy_SVK
Cau kedze s vysokou teplotou rozhodne nemas problem tak naozaj stiahni odtah ako povedal duchodce
crackman
stáhnout odtah?... myslíš to jako aby tahal mín..?(ale to bych tam musel dat kus nějaké látky pač zmenšit otáčky to nejde) :/ nebo ho méně zapinat.. mám ho nastavený aby každou čtvrthodinu šel a čtvrthodinu nešel.
crackman
tak trochu jsem si to obrnil proti zimě. :)
MAIKIE
jo, dej přes něj normálně látku, kdyby pořád tahal moc tak třeba 2 vrstvy. musíš zkoušet.Nebo pokud najdeš nějáké ty finance kup regulátor otáček :)
Calzone
Chlape, ten professor je výkonově absolutně nedostačující zvlhčovačky, tím nikdy víc prostě neuděláš. Musíš si koupit třeba SPS, ta je několikrát výkonnější a už dostačující. Ale neboj, až se kytky trošku rozrostou, budou i samy vytvářet vlhkost, která jim bude v té fázi bohatě stačit.

Jakou máš teplotu u vršků rostlin těsně než se ti sepne ten vyplý odtah?
crackman
dik zkusím nějakou látku už jsem to udělal aj tak s přitahem aby se tam nenasaval prach a nečistoty tak zkusím vytvořit něco podobného a efektivního
crackman
tak už jsem to musel trochu zateplit. v levo je ROCKWOOL a v pravo tvrdy lisovaný polistyrén a ta největší bomba nakonec .) rockwool nacpaný pod skříní myslím že to dost pomohlo.
Martenros
Souhlas s Calzonem...Toho profesora jsem mel tez a musel jsem to vymenit pac vlhkost byla max kolem 50%. No holt nejlevnejsi, ale na kokot!! Kropis steny rozprasovacem? To ti vlhkost zvedne celkem slusne...
crackman
No nemyslím si že by nějak málo produkoval vlhkosti.. ale spíš že ten odtah mi to všechno vyžene ven. :/
crackman
Tak už jsem snad vyřešil tu zimu... našrouboval jsem 500W přimotop za skříň, naproti přítahu vzduchu a nad něj dal nevyužíté stínítko(trochu jsem iprovizoval:) takže když budu mít vyplé sluníčko tak tama budu vhánět teplý vzduch do skříně. Co si o tom myslíte? Přikládám foto.
Teplota se pohybuje kolem 26°C a vlhkost kolem 50-55%
xy_SVK
Ja byt teboutak tu skrinu este riadne dozateplujem zo vsetkych stran a tym padom by si nemusel tolko prikurovat precalen 500w je dost a radsej usetrene prachy na spotrebe vrazil trbarz do lepsiej zvlhcovacky napr ako tu uz pisali sps808. cus
crackman
okej zkusím ale myslím že aji když to víc zateplím tak tam ta teplota poklesne při vyplém sluníčku.. v místnosti mám tak10° stupnů a bude ještě hůř :/
crackman
může se stát něco s kytkama když budu mít větší vlhkost než 90%?.
crackman
Tak a už je to tejden co jsou holky v půdě. Opět jsem doladil nějaké věcičky .) ale mám problém s kolísáním teploty a vlhkosti :/ nevadí když přes den mi kolísá teplota od 19-31°? a přes noc 12-19° vlhkost 30-60% přes den a v noci 60-80% podle toho jak je zaplá větráčky. mám to nastavené na 15 minut to faká a 15 minut NE. Stonky jsou nějak podezřele fialové až modré.( asi jim byla zima ) :/ Jak s tím ? Mám si nechat zaplej přitah a odtah na pořád nebo nějaké jiné řešení poradíte..? přikádám pár fotek.
Calzone
Já bych řekl, že by to vadit určitě mohlo, kytky by mohly utrpět tzv teplotní šok. Být tebou tak to řeším jinak než vypínáním ventilátoru, ty teplotní výkyvy jsou fakt obrovské. Co dát výbojku blíž ke kytkám aby se trošku zvýšila ta spodní teplota přes den? Taky by jsi mohl zregulovat trošku ten ventilátor, pokud táhne moc. V noci by to možná šlo s tím vypínáním ventilátoru, ale taky radši ho taky trošku zregulovat, aby ta spodní teplota neklesala tak nízko. Možná málo topíš taky.
Milan8
Tak přes den by ten výkyv až tolik vadit nemusel, ale v noci 12° to ti buď nevykvetou nebo za strašně dlouho.
crackman
16-tý Den růstu. Vyměnil jsem větrák přítahu vzduchu za slabší a tím jsem celkem podchytil teplotu: přes den 25° +-2, v noci ideálních 16° +-1 podle ofuku. Trochu jsem to prostříhal technikou (FIM:)a začíná se to pěkně patrovat a zarůstat. Mám to trochu protrhat ty spodní listky? nebo ostříhat konce listů? nebo tomu mám něchat volný průběh? Přikládám pár fotek :)
Calzone
Zatím bych nic nestříhal. Až to bude v květu, bude tam dost listů, tak můžeš spodní zakrnělé větvičky, nebo nejspodnější neosvícené listy ustříhnout. Zatím bych to ale nechal.

Zkus příště nahodit kdyžtak hlavně nějakou fotku, bez ní se to těžko posuzuje. :)
crackman
foto
crackman
Tak a necelej poslední týden než tam narvu síť a přepnu na 12/12. Kořeny mi začínaj celkem hrubě prorůstat ven z kvetináče... vadí to ?
GLORS
crackman

problém s párou co ti jde na výbojku bych vyřešil spuštěním ventilace,ofuky jsou důležitý pro sílu stonku a celé kytky.

problém s teplotou bych řešil zabalením skříně do zateplovací vaty rockwool nebo tak něco.
přímotop tě sežere !!
crackman
Jsem tu zas dlouho nic nepřidal, tak bych se na to mohl vrhnout, když mám ten čas na den Vánoční .) okoukal jsem techniku ScrOG a tak jsem si vyrobil síť z desek a tlusté saturky. viz foto. 30 Den růstu jsem namontoval síť do skříně a 33 den růstu 18/6 přepnuto na 12/12 Vyměnil jsem MH výbojku za HPS a čekám až mi ty prostřední holky dorostou do úrovně abych je mohl pěkně proplést pletivem. Měl jsem ted problém s teplotou pač mi některy holky dorostli blízko výbojky tak se jim trochu seškvařili listy, zvedl jsem lampu o cca 4cm a zdá se že to bude v pohodě.
FrYnK
Cus... bejt tebou vyseru se na sit... zjistis ze je to nahovno... kytky budes mit uvezneny na jednom miste... tezko se na ne dostanes.. manipulace nulova... naprosto ztratis vyhodu kvetinacu....v neposledni dobe se ti to bude jeste blbe zalejvat :) nech to jednotlive jenom si trosku pohraj s naohybanim
crackman
uvidíme zatím to necham tak.. aspon se to pěkně pozohejbá a rozmístí po skříni.
crackman
15 den 12/12 Měl jsem menší problémy s teplotou přes noc, někdy až 6° takže se mi to asi trochu prodlouží :/
ALE kutil Tym mi poradil ať vyměním větráky spodní za vrchní a naopak, pač jsem měl dole pomalej a nevtahoval dostatek tepla z topení ale ted už je to všechno OK.
Teplota přes den 25-27°C 40-50% vlkost.
Přes noc ted už 15-17°C
Trochu mi to roste nerovnoměrně pač tam mam 4 druhy modelu, tak jsem to zas trochu pozohejbal pod sít a uvidíme jak se jim dál povede. Přikládám pár fotek.
crackman
Konečně první známky paliček :) sice malé ale pěkné a moje :D zárovně jsem to trchou prostříhal, ty lístky ze spod na které se už světlo nedostalo.
FrYnK
Tak ted uz opravdu nevim zadnou vyhodu kterou by mela sit v tvem pripade prinest... kytky jsi prepnul moc brzo...palicky budou tesne nad siti... a tim ze to mas natesnany takhle na sebe tak pod siti nic nebude... nebude tam svetlo...myslim ze v tvem pripade sit spis na vynosu ubere nez prida...sundal bych tu sit a kytky tam naskladal tak aby i kolem sebe meli co nejvic mista a tak byly palicky dobry i dole...Dalsi vec je ze kytky by chteli trosku vic zradla... je to videt jak na fialovych sonkach listu (v tvem pripade to muze byt zpusobeno i zimou) ale je to videt i na listech ktery jsi otrhal... (tim ze takhle zloutnou) a taky i na novych listeckach ktery vyrustaj na palickach...nemaj zrovna prirozenej zdravej tvar...

Takze shrnuti
sundat sit
pridat hnojiva


PS: Pro ty co nemaj radi negativni kritiku :) cekam na k- uz jsem si celkem zvyknul :D
crackman
Hm to si mě teda moc nepotěšil. Ale já se nedám a uvidíš že ti vytřu zrak :) Síť sundávat nebudu pač tam mám shit od Mr.Nice a ten se táhne jak plevel takže bych musel vůli němu hned zvyšovat lampu,stejnak skoro všechny větve s paličkama už jsou nad sítí, takže to necham takhle jen jim dám víc nažrat.. ale myslím si že to bylo tou zimou pač hnojím ALGA/bloom 4ml/L, PK13-14 1ml/l, AH grow/bloom excellarator 1ml/l, Enzymes 1ml/l a nakonec dorovnávám ph na 5,9-6,1. Uvidíme no a už se nesnaž tu nic takového škaredého psat :D
crackman
A co se týče toho že se ti nezdá tvar lístku... tak možná některá palačika to tak má, protože jsem né na každé vychytal metodu FIM, Ale jinak si myslím že ostatní maj uplně normální tvar LISTů.
FrYnK
V 18. dnu kvetu uz ti to moc neporoste...

k tomu jak hnojis....4 ml/L je u Alga bloom doporuceny davkovani ale vetsina lidi co timhle hnojej tak davaj i dvojnasob ptze tohle hnojivo je celkem slaby...mam osobne odzkouseno... no uvidis kdyz pojedes takhle dal rek bych ze kytky zacnou zloutnout a vynosem se dostanes nekam ke 100 g

dalsi vec je ze bych poresil jiny stinitko tohle z poulicnich lamp je delany tak aby moc nerozptylovalo svetlo...imho to je videt na fotkach mas presvicenej stred...kdyz se ti ani to nebude chtit udelat tak ho alespon otoc o 90 stupnu bude lip svitit do stran ikdyz ne o moc...


Ofukovej vetrak bych nasmeroval tak aby foukal nad kytkama ne primo do kytek ..to jim taky nedela nejlip
crackman
U toho hnojiva to je jesny že se zvedá dávkování tak se nediv že někteří na konec dávaj aj trojnásobek. Tjn stínítko je na prd to už vím taky.. ale asi už to dojedu s tíhmle a na další bych koupil to větší s lepšího matrošu. Ted jsem si koupil druhej ofuk pač kytky na druhé straně od větráku skoro nepocítíli větříček :/ no uvidíme.. každopadně dik za komentář a kritiku.
crackman
Zacína to trochu vypadat.) jen abych aktualizoval téma.
crackman
dlouho jsem tu nebyl tak aspon přidám nějaké fotečky.
crackman
Nevypadá to nijak extra ale tak co by ste chteli na prvni indoor:)
crackman
1. a 2. fotka (shit) Mr.NICE při sušení....
a další


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma