Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Jak často v průměru zaléváte? - Klikni zde pro originální téma
Calzone
Otázka je jasná, jak často v průměru zaléváte. Moje zkušenost je, že kdybych měl čekat vždycky až půda pořádně proschne, tak jak se uvádí třeba ve FAQ, tak by to bylo tak jednou za 5 - 6 dní, což mi přijde brutální doba, při které bych toho asi za život rostliny moc nenahnojil, když nechci hnojit s každou zálivkou. Proto zalévám každé 3 - 4 dny, nehledě na to, že ta půda není ještě asi kompletně proschlá. Ale i to se mi zdá docela málo často na to, že mám jenom 4,5L květníky.
nevim jestli to má smysl, záleží na hodně věcech, jako dycky...hlavně na hlíně, objemu, světlu, teplotě atd...
třeba venku kolikrát zalívám jednou za měsíc a stačí to ...
jinak v průměru jednou cca za 4 dny indoor abych nebyl OT
Date1
HI.1L kvetniky kokos zalievam kazdy 4ty den. Nechavam preschnut skoro do sucha a zalievam zasadne od spodu do 1 hod po zapnuti svetla ked uz kytka vstala.
grosancho
Prece podle stari rostliny a kolik kytka zere ne?
Kdyz je mala tak kazdy den, postupne zvysovat davku a zalevat co 2. den.. stale zvysovat az do sklizne.
Jj, záleží jak je kytka stará, v jakém květináči atd.....
Tetkom zalívám kytky v 3,5l květináči co 2 den
to májí půdu tak akorád proschlou ....
Calzone
grosancho:
no u mě to je zrovna naopak, když je rostlina malá, tak bych jí nemusel zalejt tak 14 dnů kdybych chtěl, protože její půda nevysychá právě kvůli tomu, že jsou rostliny malé a málo žerou a hlavně kvůli velké vlhkosti, která jak zvlhčuje půdu, tak dodává kytkám tu vodu listama.

To když to zalejváš každý den, tak tam asi kápneš jenom pár kapel vody, ne? Neřikej mi, že to kompletně proleješ tak jak máš a druhej den to máš proschlý.

Používáš nějaký kořenový stimulátory, nebo něco?
grosancho
Calzone: jedu hydro ale s hlinou jsem mel taky tu cest,
kazdy den 200ml roztoku kdyz je mala
pri prepnuti na kvet 200ml co 2. den
pote 300ml co 2. den
400l co 2. den( sklizen)

nechapu proc to kazdy preliva (sice mate vystarano na 4 dny dopredu ale je to spatne)
AHM4D
čus, asi 7litrový květníky jsem prolejval 0,5-1l roztoku za cca 4-6 dnů, po tejdnu už začínaly být kytky špatný..
substrát zahradnickej míchlej s perlitem a kokosem+drenáž

grosancho..já zas nechápu jak můžeš lejt každej druhej den skoro půl litru...taky jsem v dobrý víře zalejval často ale moc jim to teda nesvědčilo
grosancho
Kazdej den po pul litru? Snad 200ml.
Pul litru se lije ob den tak maximalne pred sklizni a kytky nadherny.
Nesvedcilo to jen mne, ale vyuzivaji to i holandsti velkopestitele.
Viz. video - Professional Growing Marijuana, (I professional grow Marihuana) ... Take pouzivaji hlinu - plagron royal mix. Kvetniky okolo 6l odhaduji.
R35
Doporučené zalévání je každý dva dny.Já osobně zalévám jednou za tři dny.Používám 10l květináče mlade rostlinky zalévám např 200-300 ml i méně a krásně vyschnou. V květu třeba 40 den 12/12 dám 1l až 1,3 a za tři dny jsou připravené na další zálivku a takhle to střídám hnojky-voda nebo enzym.

Grosancho:jde to samožřejmně i každý den, když ktomu máš přístup každý den já bohužel nemám, tak to dělám takto a určitě se nic pokazit nedá...

Mějte se...
Hanyz
Co 2. den cca 0,4l (v růstu samozřejmě míň, ve finiši víc). Zalévat víc nebo míň imho vede k nedostatku kyslíku resp vláhy. Konkrétní množství je ale vždy individuální v závislosti na velikosti kytky a ploše jejich listů, vzdušné vlhkosti a teplotě.
Calzone
grosancho, R35:
ono zase podle mě taky neni dobré to zalévat po tak malém množství, protože pokud tam té vody dáš takhle málo a neproteče celým květníkem, tak je spodní část květináče úplně suchá a kořenům se tam nebude chtít růst. U toho 10L květináče, musíš mít suchou většinu květináče, ne?
grosancho
Tohle schema zalevani je pro 6l kvetinace abych byl presny.
Myslis ze kdyz zalejes 200ml tak to bude malo? Zkus to nekdy :punk:
Jinak davka se zvysuje se starim a faktory, ktere jiz vypsal Hanyz...
R35
Calzone,

trošku to poopravím.Já začínám s 0,5l květníkama takže dám cca 100ml a když přesadím pač je hlína vlhčí tak dám 200ml.Později 300ml ale přeci protéct to nemusí ani celé provlhčit, když kořínky nejsou zdaleka u dna akorát voda dole stojí a vůbec to nechce proschnout.Po nějakých 14 dnech jsou vidět v kanálcích kořínky tak dám více.

S tím protékáním je to trošku záludné na to asi musí přijít každý sám, jak již zde bylo několikrát psáno záleží na věku a podmínkách.

Mě osobně to začíná protékat na pod tácek až později s větší zálivkou.
Date1
Hoj vsem takze jak to delam ja. Mam1L kvetniky 100% kokos a zalevam jenom od spodu at si veme kazda kolik potrebuje ale je to asi 300ml na kvetnik. Nikdy nezalevam zhora a to proto ze je dulezite at se udela na povrchu kvetniku takova sucha skrupina(skorabka),co je dulezite pro dalsi rust a to z duvodu ze kdyz je mokrej povrch po opadani necistot z rostlinky a prachu z okoli je to zivna puda pro vznik bakterii plisni svilusek a podobnich mrdek:DZalevani delam kazde 3az4 dni samozrejmne ze zalezi na veku rostlinky. Ale kazde zalevani provedu az je kokos tak na 90% suchej.Podle mne neni dobre caste zalevani protoze napr. doba respirace zadelaneho hnojiva je mala a kdyz zalejete jeste mokrou zem nebo kokos kde neni spotrebovana predchazejici zalivka tak to neni dobre pro rostlinu a ani PH a EC.Je to jak kdyz se u objedu prezeres a mama na to> Honzo jeste si pridej kdyz to nedokaze organizmus sebrat tak to vyblijes:D:D:D
Bandita
6.5L kvetinac, kazdy den 1dcl roztoku do kazdeho, raz tyzdenne pred tyzdennym hnojenim 3 dcl cistej vody s upravenym ph
Calzone
Souhlasím, že zalévání po menších dávkách bude asi lepší než po velkých zejména kvůli prokysličení půdy, ale těch 100 - 200 ml na tak velký květináče se mi fakt nezdá.

Až zkosim kytky ve skříni tak provedu pokus, kdy do nich naleji takhle malé množství, nechám pár hodin odležet a pak to vyklopím a prověřím vlhkost té půdy v celém květináči. Potom sem napíšu výsledek.
Bandita
Mne sa to tak osvedcilo,in je to pri outdoore,kde som zalievaal raz za tyzden aj liter vody
skus a ptom pisni ,i ked si myslim,ze to zalezi od vela faktorov,to schnutie pody..
begginer
ve 3,5l kvetinacich-Royalty mix (plagron), obden v rustu asi deci pul a v kvetu pul litru kazdy treti den pri teplote 26-28 stupnu
andrej880
Vzdy podla kontroli, ak je zemina preschnuta a kvetinac lachky tak vtedy polievam.Niekedy polejem len niektore ak ostatne este nestihli vsetko vypit.
grizly
Ja zalivam s hnojkama kazdou stredu a sobotu objem zalivky podle velikosti kytek.A somozrejme podle toho jak kalej je nesmysl zalivat neco co ma vlahy dostatek...:rejp:Vetsinou na mlady 500ml a na velky 1000ml postupne navysuju podle potreby.Kdyz jdu do kvetu a kytky jsou radne narostly pridam zalivku 500ml v pondeli s upravenou vodou o PH5,5 a EC co nejnizsim+enzym. Vse na 11L kvetniky

kytky maj rady taky sucho tak nic neprehanet:frog:
Me ted kytky zerou nelzu co 3 ti den uz je kvetinac lehkej a suchuej.Jinak normalne az je kvetinac suchej 70% zaleju libi se to kytickam.
Spawnmaster
7 litrů květináč cca každý třetí den, ale spíš je potřeba takovej "individualní" přístup. ted docela pijou,tak možná jim budu dávat ob den a budu sledovat, jestli se jim to líbí nebo ne...
Mám malý květináček pro své nejmenší a zalévám jednou za 2 dny.
Jíří
Hoj ja to zalívam 2L pro 6 Holek zhruba v rozmezí 3-5 dnu mam 6.5L Květníky a nechavam to proschnout tak akorat.Ne moc ne malo.
adicted
hm super, v shopu mi poradili 2.5 az 3dcl na kytku denne, dal jsem nekde na netu neco cet neco podobnyho, tak jsem se tim ridil, ted jsem na to prisel, ze to je spatne, pouceni do priste, skoda do 2 tydnu sklidim neodhadnu to , ale myslim ze budu rad za 0.5/w, priste rozhodne od kvetu nechvam kokos kompletne vysychat
rastajohn
me 24 kytek v aeru vyzahne 10L denne.
hypiz
citace:
Původní příspěvek od adicted
priste rozhodne od kvetu nechvam kokos kompletne vysychat


kokos nesmis nechat vyschnout tim si moc nepomuzes ... praveze se zaleva hodne, jednou i vickrat denne tak ze vzdy nechas cca 10-30% zalivky protect a tim vlastne cistis koreny
adicted
2hypiz: to jsem delal celou dobu a kytky se mi zastavily, nechal jsem je prschnout, ted to zalevam jednouu za 2dny a vypada to daleko lip
Slartibartfast
ta otázka by se měla blíže formulovat do jak často zalíváme do jakeho substrátu(hlina, kokos apod.)
mam hlinu zalevam jednou za 2-3 dny vzdy do podtacku aby si vzali tolik co potrebujou, pokažde s hnojivem
Calzone
MastrModa:
nejsem si jistý jestli je to zrovna ideální to zalévání pouze do podtácku. Mohlo by to rostliny nutit stahovat všechny kořeny směrem dolu a vršek by mohl být přeschlý a neprorostlý. Všechny kořeny by měly být ve vlhkém prostředí.

Spíš si zjisti kolik ti kytky pojmou vody než to začne téct spodkem a dej tam třeba 70 % toho. Po chvilce se ti vsákne voda i do zbytku květináče a máš to tak akorát. Půda není mokrá ani suchá a je vlhká všude stejně.
No, já jsem na to úplný vysychání substrátu celkem skeptický. Při pěstování v hydru se taky rohože nenechávají úplně vyschnout o bubblerech ani nemluvě. Navíc jsem vypozoroval, že substrát stejně, jako např. rockwool rapidně sníží absorbční schopnost po úplném vyschnutí.
Já zalívám jednou za 4 dny (keříky 25 cm a výše) tím stylem, že do bedny 20 kg (takový ty červený na jablka) postavím 6 květináčů a plnou ji zaleju roztokem vody a hnojiv. Voda vzlíná a jakmile se u kmínku objeví první známky vlhkosti, tak květináč vydělám a nahradím dalším. Je to teda práce na půl odpoledne, ale máte jistotu, že je roztok po celým květináči.
trávníkář
Mám kokos promíchaný s keramzitem a zalévám 3* denně už jen z toho důvodu že se v kytkách vymění celá zálivka tudíž mám jistotu že mám u kořenů zálivku s upraveným PH a EC, protože jak jistě všichni víme tak tyto hodnoty se mění.Keramzit v kokosu mi zajistí rychlí průtok , vzdušnost a hlavně kontrolu nad zálivkou.Podle mého názoru se po 2 dnech změní EC protože si kytka vytáhne co potřebuje hned a pak jí to chybí.Jednou týdně pak děláme proplach aby se hlína a kořeny omyli od soly.Tak to děláme mi,dobře nám to funguje ale můžu se i mýlit.
Pěstu zdar a ať se daří......
pito112
zdravim kolegovia mam cca. 7.5l kvetinace a celkom sa mi osvedcilo polievanie ku korenom cez rurku kazdy den tak 1 az 1.5dl zalezi na velkosti rastlinky
ragnarok999
Zdravím ťa pito112. Myslím si že 7,5l kvetináč je dosť velký priestor na to aby si využil z neho len časť. Pretože rastlinka dostáva živiny priamo ku koreňom nesnaží sa rozvíjať svoj koreňový systém. Ak naleješ vodu s hnojivom každý 3-4 deň do spodnej misky alebo z vrchu po celej ploche a počkáš až substrát zvlhne tak máš vystaráno. A zároveň využiješ celý objem substrátu.
To je moj názor, nech sa darí...
nikola3
Já po dohodě s opravdu velkým odborníkem květináče vážím nezalité a zalité.)
Jurij Gagarin
Mám 7 dní přesazené řezy v 10 litrových květináčích od mala v sadbovacích kostkách,a v kokosu.Jedou zatím pod jednou 600w o víkendu bych chtěl přepnout na květ s tím že přidám ještě lampu jednu.Mám prostor tak 4m čtvereční a mám tam 40 květináčů,zalívám obden odstátou vodou,první zálivka byla s lignohumátem,kytky zdravé v pohodě


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma