Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
zkrácení doby světla ve skleníku - Klikni zde pro originální téma
calix
nazdarek, ve skleniku sem zatim pestoval jen dvakrat ale neuslo mi ze rostliny v greenhousu jsou strasne zbesily ve fazi rustu(roste do obrich rozmeru) a to na ukor kvetu v pozdejsich mesicich-pozde prepnou na kvet takze nestihnou nahazet palky a kolikrat ani dozrat a uz je tu plisen z vlhkyho pocasi.
prto sem se rozhodl uz zacatkem srpna sklenik zakryt na necely 4 tydny, mel jsem dojem ze kytky uz asi po prvnich 1-2 tydnech prestaly rust a na koncu 4 tydne ty haluze co trcely ven na normalni svetlo a podminky zacali hazet palky a po odkryti celej sklenik. N akoncu se mi zdalo ze 4 je i dost priste zkusim jen 3 tydny.
myslite ze to melo vyznam nebo ze by se ty rostliny zachovaly stejne i bez zakryvani? delali ste nekdo neco takovyho? nebo mate aspon neky zkusenosti tohoto typu?
redgel
takovech threadu je tu mnoho skus priste vic hledat
dokktor
calix: tos zakryl na celé 4 týdny nonstop? měsíc bez světla? tak sem to z textu pochopil a tak to rozhodně neni dobré > zakrývat pravidelně, dodržovat periodu!
calix
jn mel sem to nonstop, puvodne sem planoval ze to budu odkryvat a zakryvat kazdej den ale zjistil sem ze je to z praktickyho hlediska nemozny. tahat se sam s 2 plachtama 3x4 metry a jeste je jistit proti vetru.
calix
redgel: tak bud su uplne blbej nebo nevim, v teto kategorii sem nic podobnyho nenasel a jinak netusim kde jinde to hledat. jestli je tu takovejch threadu plno tak sem dej aspon jeden link, priste pls raci komentuj nejak co diskuzi obohati a neshodi
d!Ne74
Ve skleníku jsem nepěstoval, ale napadá mě, že by se nemusel zakrývat celej skleník ale jenom stěny do 1/2 nebo 2/3. Při východu/západu se tam dostane míň světla tak snad přepnou dřív - vim že ideální je absolutní tma ale takhle by to možná stačilo. Jedinej problém mě napadá že při zakrytí moc brzo by se asi začaly šíleně natahovat.
calix
kdyz sem zacal resit tento problem tak sem uvazoval uplne stejne- zakryt jen steny, jenze jak si napsal meli by tendence se vytahovat za svetlem- to by vedlo k monstroznim vetvim, ktery by byly slaby a neunesly svoji vahu(to bych povazal o to nejde) ale to vlastne neresi problem vysledne velikosti. Ja sem se pokousel tu kytku pozastavit a prepnout na kvet o tech par tydnu driv aby mohla dozravat a to i za svetla ktery ji tlaci spis k rustu.
Z dnesniho pohledu se mi to podarilo jen napul-kytku sem pozastavil(nerostla dal), ale nenasadila hned na kvet(jakoby se zastavila nebo mozna vzpamatovavala-fakt nevim). ted me napada ze by to slo popohnat treba nakejma hnojkama co rikate?
treba ripen od GHE na urychleni sklizne-zalit jen 1x nebo 2x a dost aby si to uvedomila. Nebo nejaky jiny napdady?
calix
zda se mi ze se tomuto tematu skoro nikdo nevenuje a to i pres to ze je tak dulezity(co je dulezitejsi nez zvysit vynosy) a to zasadnim zpusobem, protoze ve skleniku jdou vypestovat kila. nebo jsem snad jedinej kdo pestuje v greenhousu? vypada to ze jo:(
LIPEENO
2calix:Mno abych se priznal tak sem ty thredy taky neprohrab ale jednou me napadlo implantovat na celej sklenik rolety a spoji ty tocici se dratky v jednu linii pomoci k tomu sestavene listy jestli vis co myslim pak by se to dalo regulovat automaticky pomoci motorku a hodin ale stejne si myslim ze by tam byla tma akorat pro cloveka a ne pro kytku. Na jare bys to timhle systemem nantah urcite aspon o sklizen navic. Je to ale jen teorie a nemam to odzkouseno. Hodne stesti kilomene :]


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma