Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Home-made AERO 400W N-lite Super HPS - Klikni zde pro originální téma
Mr. Kalfas
Zdravime vsechny,
tak jsme se rozhodli taky prispet svou troskou do mlyna a radi bychom vam predstavili nas home-made aero system pro 2x 16 rostlin (v soucasne dobe jede jen jedna ze dvou skrini, na pristi grow uz pojedou obe dve).

Setup:
Skrin: (2x) 210 x 105 x 75 se zvysenym dnem kvuli odtoku
Svetlo: 400W Nurturelite Super HPS
System: 2x nadoba na maltu s vikem, nadrz s roztokem mimo skrin (objem cca 90L)
Ventilace: odtah UFO 355 m3/h (+pachovy filtr), uvnitr klipsnak na ofuk, pritah 1x vetrak prumer 12cm
Hnojky: AH grow, bloom, micro, root stimulator
Osazenstvo: Royal Orange, Aurora B - celkem 27 kusu (nepovedlo se nam rozjet obe skrine zaraz a tak jsme museli dat rizky jen do jedne)

Jinak teplota ve skrini 24-25C, vlhkost 70%, pH kolisa, ale kytky vypadaji uz k svetu, EC zacatek na 0,6 a zvysujeme.
Na rustu byly kytky asi 3 dny, ted uz frcime na kvetu :-)

Jak jsme jiz avizovali, napoprve bylo vic problemu, tze ne vse probehlo jak melo a postupem casu ziskavame dalsi a dalsi zkusenosti a snad uz vse pujde jak ma... :-)
Mr. Kalfas
Tak takhle vypadaly kytky hned po presazeni, bohuzel jsme je meli delsi dobu v ne prilis idealnich podminkach a to se projevilo i na jejich vzhledu. Bohuzel, nedalo se jinak...
Mr. Kalfas
Meli jsme nejake problemy s vodou (vysoke pH), tak se koupila reverzni osmoza a uz se zda byt vse OK.
Mr. Kalfas
Konecne se nam rust rozjel, jak mel, pH se snazime drzet na idealnich hodnotach EC zvysujeme z prvotnich 0,6 na 0,9. Koreny uz rostou i po dne a kytky vypadaji vitalne a maji zdravou barvu.
Mr. Kalfas
a dalsi...
Mr. Kalfas
a posledni...
Mr. Kalfas
Opet par fotecek... EC na 0,95, trochu nas zlobi teplota roztoku, pze v tyhle dny je venku necekane teplo, snad to bude OK
Mr. Kalfas
next...
Mr. Kalfas
last...
rastajohn
Zdar.
Home made aero rulezzzz!!!. Cece nemohl bys popsat z ceho mas udelane to viko?kytiz vypadaji zdrave na posledni fotce. Jak jsou stare na posledni fotce? (od fiknuti z matky). No uz si taky brousim vrtacku a kladivo na nove aero:chef: :guitarist: . pzn.dle meho nazoru se vyser na kuultuub a radsi porid treba mig stucco velke, to se mi osvedcilo nejvic a jdu do nej zas, takova vzduchotechnika ti utahne v klidu 4kilo. Ja kdyz jsem jenom chvili mel cooltube tak jsem k ni pridelal jine stinitko, to co tam je, je na prd. Nejvetsi vynalez je udelat diru do velkeho stinitka na odtah z horni casti, nebo jeste lepsi by to bylo vymyslet tak abys nedelal do stinitka diru vubec, ale odtah nastavil tak aby osa trubky byla rovnobezna a v koincidenci k ose vybojky (no vis jak to myslim :),deformace z povolani :einstein: ).takze tak no. Jo a jeste co mas za merak?
Mr. Kalfas
rastajohn: Zdarec, diky za K+ ;-) Kytky jsme brali zakorenene 16. rijna a hadam, ze minimalne 10 dni byly na koreneni, tze asi tak :-) to viko je z NFT (koupeno v greenhouse), ale moc tvrdy neni a trochu se nam uz pod tihou koreknu a kytek prohyba, tze bude potreba jej zespodu podeprit, napriste ty vika udelame z tvrdsiho plastu, treba ty plastovy reklamni tabule jsou na to asi idealni, staci je nekde stipnout :)) s tim cooltubem to ted tak zhavy nebude, system je novej a stalo to furu penez, tze novy vychytavky asi zas az casenm, ten cooltube nam tam drzi teplotu okolo 22C, tze luxus, ale casemt o jeste zkusime poladit podle tvych rad ;-) Jinak merak mame 6-in-1 Multi-Function Meter Tester EC CF TDS PH °C °F e a prodava se na eBay (staci zadat do vyhledavani ten nazev). Zdarec :-)
Mr. Kalfas
Zdravime ve spolek, tak uz tomu bude 14 dni, co jsou kytky na kvetu a stale rostou jak blby. Nektere budeme muset zacit trosku ohybat, at se tak netahnou do vysky, ale jinak pohoda :-) Royal Orange nam uz zacina vesele kvest, tze pripojujeme fotky :-) pH stale stejne, EC na 0,98, teplota roztoku 23C, teplota uvnitr skrine 22C.
Mr. Kalfas
next...
Mr. Kalfas
last...
AHM4D
čus, zaštípnout a roztáhnout jsi to měl, jsou docela vytáhlý..
v tý ajrošce to po přepnutí valí ještě těch 14 dnů fest, ale už by se ti měly pomalu "rozkvítat":D
dál bych vobral slabý větve, spodky, a snažil se to jet na pár hlavních větví..taky bych zvedal EC jestli nejsou přehnojený, uvidíš sám...
jo a koukám že máš teplotu roztoku větší než v roomu..kam ti vůbec odtíká roztok z kalfasů? jestli jsem to dobře pochopil tak v nich máš díry, roztok teče dospod skříně, odkud je čerpán zpátky do rezervoáru kterej máš bokem? trochu to popiš, pro nás blbý:D
jedu něco podobnýho, taky poprvý, fandim;)
ať to kvete:punk:

edit..ha už vidim že máš zvýšený dno, jako já;)
Mr. Kalfas
AHM4D: Zdarec, diky za rady, urcite to prostrihnem! ;-) Ten roztok je teplej castecne taky proto, ze to cerpadlo ho ohriva, dostava asi trochu zabrat. Taky jsme pred tim nemeli zaplej ofuk a ufo (kdyz bylo svetlo vyply), aby tam mely na rust vlhko... Proto se z v tech maltacich ten roztok ohrival, ale hlavne tim cerpadlem no, neda se... Mozna zkusime vykoumat i chlazeni toho roztoku vetsim vetrakem, ale pristi tyden by uz melo byt chladno a mame otevreny ventylacky a kalfas je na zemi, tze uvidime... :-)
rastajohn
Cece jestli jsou kytiz na tom porad stejne jak na poslednim snimku tak rozhodne nedoporucuju prostrihavat!!!Zbytecne bys prisel o gramy. Maximalne 1,2 listy na kytku, a to ty ktere stini jinym vrchum, nic vic.
Mr. Kalfas
rastajohn: Diky za radu, trosku uz to pristrihly je, hlavne ty spodky, pze to byly jen tenky a maly vetvicky a nemely stejne svetlo... Ale ty kytky se zase rychle chytaji a porad jeste rostou, tak snad to bude vpohode... Priste to musime usmernovat uz od zacatku :-)
Date1
No ja striham len tenke vetve zo spodu nikdy listy protoze to nejsou stinidla ale senzory:D cim vic listu tim vetsi kvety:D Jinak hezkej box mam rad domace vyrobky:)
Mr. Kalfas
Date1: diky za K+ :-) jojo prostrihame jen ty spodky, listi jen decentne asi, jinak to tak nechame...
Mr. Kalfas
Opet mensi updatre, kytky jeste porad rostou jak z vody, trochu jsme prostrihli ty spodky, moc na ne stejne nesvitilo. Koreny maji trosku zlutou barvu, proto jsme dnes aplikovali peroxid a uvidime, jak se na to budou tvarit. Pripojujeme par fotos...
Mr. Kalfas
and...
Mr. Kalfas
Zdravime, opet po case mensi update. Probehla vymena roztoku, kytky uz dostavaji jen AH Bloom a Micro v 3:1, uz nam pomalu zacinaly prerustat pres hlavu a vytahly se necekane hodne, ale uz se to snad seklo. Taky jsme do roztoku zacali pridavat peroxid jako prevenci proti vsemu moznymu i nemoznymu a taky pro okysliceni korenu. Trochu jsme prostrihli listy, at maji kytky vic svetla, ale jen decentne, nechceme prece kytkam uskodit :-) To je zatim asi vse a pridavame par fotek. Peace
Mr. Kalfas
next...
Mr. Kalfas
a jeste detail na koreny...
Mr. Kalfas
Po tydeni odmlce opet mensi update. Kytkam uz se kompletne zastavil rust, ktery trval opravdu dlouho, nejvyssi vetve jsme museli ohnout niz, protoze jim zacaly zloutnout listy od lampy, ktera byla primo u nich. Na vetvich uz se zacinaji rysovat paldy, ale ten nejvetsi nasup teprve prijde. Jinak hnojeni porad stejne, AH bloom a micro 3:1 a obcas peroxid. EC 2.0
Mr. Kalfas
next...
Mr. Kalfas
and...
Mr. Kalfas
the last...
FrYnK
Hele proc jim tolik topis ? vzdyt mas koreny uplne v pi....
v aerosce nei potreba takovy EC doporucil bych ti ubrat...
na tolkatej en kvet totiz ty palice nic moc
Mr. Kalfas
S tema korenama vubec nic neni, jsou jen zabarveny od hnojek, protoze Ah micro je hnedy a tak je barvi. Palice rostou celkem rychle, nestezujeme si...
Machoman
citace:
Původní příspěvek od Mr. Kalfas
S tema korenama vubec nic neni, jsou jen zabarveny od hnojek, protoze Ah micro je hnedy a tak je barvi. Palice rostou celkem rychle, nestezujeme si...


Frynk má pravdu.

Tady tvůj kolega s amazonem a hlavne s AH ;)

http://grower.cz/photos/003767/0030.jpg

http://grower.cz/photos/003767/0066.jpg

Myslím že na první pohled je to jasny
Mr. Kalfas
Machoman: Jak budu moct, udelam fotky korenu na svetle, vypadaji uplne normalne, maji svetlou barvu, tmavy jsou jen na fotkach. EC jsem jim ted snizil na 1,69 a vypadaji porad stejne jako driv. To vyssi EC mely asi dva dny a za tu dobu uz by to snad bylo poznat i na tech kytkach, ne jen na korenech. Navic pijou porad stejne a paldy taky rostou dal, tze v klidecku :-) taky jsem se divil, proc jsou ty koreny na fotkach tak tmavy, kdyz ve skutecnosti maji uplne jinou barvu... Ale je to v cajku ;-)
Mr. Kalfas
Mensi update... Kytky uz se zacinaji osypavat, ale to nejlepsi teprve snad prijde. EC maji holky na 1,3-1,4 a dolivame jim ted jen vodu, at to trosku sundame, pH je v norme, teplota rozroku 23C, ve skrini 20-20C.
Mr. Kalfas
next...
Mr. Kalfas
and the last...
Mr. Kalfas
makra pald
Mr. Kalfas
.
Mr. Kalfas
Po odmlce mensi update. pH kolem 5,8, EC na 1,25, teplota roztoku 22-24C, teplota ve skrini 21-23C.
Mr. Kalfas
and..
Mr. Kalfas
Zdravime vsechny, tak jsme kytky po 67 dnech kvetu sekli, chteli jsme je nechat dyl, ale pri vymene roztoku se nam pokazilo obehove cerpadlo a to uz kytky moc nezvladly. Sucheho bylo asi 170g, zadna slava, rekl by si clovek, ale na prvni round to pro nas neni az tak zly a hlavne jsme bohatsi o nove zkusenosti. prikladam par (ne moc kvalitnich) foto.

dekujem vsem za prizen a priste uz se potkame v Indoor Galerii a o 400W bohatsi :-D
Mr. Kalfas
a posledniiiiiii...

PS: Zkuruje to skvele :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma