Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Se Space.Pussy na Měsíc (Apollo 11, 2x NFT, 400W -> 600W) - Klikni zde pro originální téma
space.pussy
Zdravím Braši,

Vítám vás na palubě raketoplánu s ambiciózním cílem: V průběhu následujících osmi týdnů dosáhnout měsíčního povrchu.

HW & SW:
Posádka letu: 16x Apollo 11
Raketa: 2x NFT (GroTank 20l, GroTank 45l)
Palivo: Metrop
Motor: čtyři fáze: 220W Self-Blue -> 400W MH; 400W HPS -> 600W HPS
Podpůrné technologie: odtah RVK-160L (680m3/h) + adekvátní páchač, zvlhčovačka 3-nebler, Homebox L, moje zlaté ruce :frog:

Letový plán:
Dva týdny růst, první týden svícení 220W Self-Blue, druhý týden 400W MH; od přepnutí na květ 400W HPS na první 3 týdny, pak až do konce 600W HPS. Je zřejmé, že ne všechno musí jít vždy podle plánu, takže tohle je spíše vize: pokud uvidím, že dva týdny růstu nebudou stačit, možná jěště týden počkám. Myslím však, že při 16ks na metru čtverečním bude lepší přepnout dřív. Při dodržení plánu bych měl podle všeho skonzumovat kolem 530kWh (světlo + ventilace), což při ceně plusmínus 4Kč/kWh činí zhruba 2100 Kč. Nějaké hnojky mi zbyly z předešlého kola, takže potřebuju dokoupit akorát MR1, Amino Root a Amino Bloom. Chystám se koupit litrové balení, co je větší investice (à 900 Kč), ale zas zbyde i na další kolo. To není zas tak špatný.


Stats:
pH: 5.7
EC: 0.4mS (RW kostky namočeny do vody s upraveným pH a zvyšnou kapkou kořenáku; pak do tanků vylit zbytek MR1)
Temp: 19C - 23C
RH: kolem 60%
Den: 2. 18/6

Přiložené fotky mají čistě dokumentační hodnotu, není potřeba zvětšovat, zatím foceno pouze mobilem.
space.pussy
citace:
Původní příspěvek od mopagi
mas to hezke, jen jak mas tu prvni fotku mozna bych ty rezy dal vice do kraju aby meli kyti vice prostoru mezi sebou...ale zalezi jak se ti to tam cele vejde...


Pravda, mohl jsem je jěště o něco míň roztáhnout, ale dle minulého kola jim to moc vadit nebude, kořeny porostou všude, kde bude trošku volného prostoru. Navíc, jak jsem psal výše, chci jet minimální dobu růstu, takže to bude více méně SOG-style. Původně jsem chtěl použít menší RW kostky (7.5 x 7.5 cm), ale z minulého kola jsem už měl v krytu udělané díry na 10 x 10 cm, takže to neřeším... Uvidíme, co z toho nakonec bude :frog:
space.pussy
Zdravím všechny spřízněné nadšence,

holky rostou pěkně, nějakej ten kořen je už i ven z velkých RW kostek. Tak jsem si říkal, že je snad čas zvýšit EC a včera jsem jim ho mírně zvedl (z 0.5 na 0.7) a dnes jsem si všimnul, že na některých rostlinkách se objevil příznak lehčího přehnojení. Holt v tom NFT rostou opravdu téměř bez hnojek. Opět jsem tedy ubral a dostávají EC 0.7mS. Teploty, pH a vlhkost pořád stejný jak v předešlém příspěvku. Ode dneška slečnám svítí 400W MH. :bravo:

Mimochodem díky za kostky a Hlavovi (Hlavě? :frog: ) za parádní šnycle :bandit:
space.pussy
Stats:
pH: 5.8
EC: 0.7mS
Temp: 23C - 28C (den) / 19C - 23C (noc)
RH: 60 - 70%
Den: 8. 18/6

Doplňující informace:
Kytky jedou pěkně až na jednu, která neroste, žloutne a vypadá, že to nedá. Nechápu, co jí vadí, protože všechny ostatní slečny si, evidentně, lebedí. Mám trošku problém udržet teplotu roztoku v cajku, pohybuje se od 23C do 25C. Kytkám to zatím nevadí a já se spoléhám, že až je brzy přepnu na květ a bude se jim svítit pouze v noci (s otevřeným oknem), bude to v klidu. Přidán cirkulační větrák PremiAir, zatím jede na prvním stupni. Kytky dostali zatím 2x postřik Phytaminem a jednou MR1 (0.3 ml / 200 ml). Kvůli hysterickým výčinům přítelkyně :girldevil :whip: :grrr: budu nucen předělat ventilaci z aluflexu na sonoflex, sehnat Airrock ND / LD a mrsknout UFO do další krabice (už v jedné je, jenže ta je malá a tudíž moc hluku neutlumí). Ách jo, kdybych měl vlastní dům a tolerantnější přítelkyni, to by už byl rozjetej TAG systém!

Na víkend odjíždím a doufám, že je ta moje potvora nezlikviduje, než se stihnu vrátit. Přepnutí bude následovat nejpozději v úterý (čili 14 dní růst) a stejně mám obavy, aby to nebylo pozdě, protože se holčiny teprve teď začínají rozjíždět a rostou jak blázen. S touhle odrůdou nemám zkušenosti, ale bylo mi řečeno, že se moc po přepnutí netáhne, tak uvidíme. Skončí-li na 60 - 70 číslech, bude to ideální výška, nicméně prostorová rezerva je do cca. metru, krizově metru dvacet (po vyndání gbelíků, na kterých stojí grotanky). Víc jak metr vysoké bych je ovšem rozhodně nechtěl, pač by to byla zbytečná džungle. Myslím, že při těch 60 cm to bude ideální zaplnění prostoru.

Foto (to be continued):
1. Střádající rostlina... Co jí může scházet?
2. Menší GroTank

Slovo na závěr:
Nestyďte se přispět svou troškou, všechny komentáře si cením. Však si to taky nepíšu jen pro sebe, nebo snad ano :teef: ?
space.pussy
Foto (pokračování předchozího příspěvku):
3. Pohled zvrchu na menší GroTank
4. Větší GroTank :love:
space.pussy
Stats:
pH: 5.8
EC: 0.8mS
Temp: ?? (blbne teploměr)
RH: ?? (zvlhčovačka pořád nastavena stejně, takže asi stejně jako předtím: 60% - 70% den, 80% noc)
Den: 14. 18/6

Změny a informace:
Jěště před svým odjezdem jsem vyřešil odhlučnění UFA, které je teď obalené 10cm hrubou vrstvou Airrock ND a místo aluflexu je použitej sonoflex. Můžu říct, že se hlučnost znatelně snížila a to tak, že pokud není zaplej cirkulační větrák, tak je box jen o málo hlučnejší než starší PC, což je vskutku skvělé. :bravo: Příjemným okrajovým faktem je, že po testu rockwoolu zapalovačem můžu prohlásit, že nechytne.

Další, ne nejpříjemnější změnou, je, že posádku boxu jedna výše zmiňovaná rostlinka opustila. Nicméně žádná trága, protože prostoru ve skříni není moc a 15ks na metr čtvereční je tak akorát.

RW kostky jsem zabalil do alobalu kvůli zabránení průniku světla (řasy).

Když jsem se po třech dnech vrátil a spatřil ten ohromný skok v růstu, byl to krásný pocit. Rostlinky jsou vitální a jedou opravdu rychle. Výška cca. 20cm. Chtěl jsem je přepnout již dnes, ale rozhodl jsem se nechat si to jěště projít hlavou. Nicméně již teď je jasné, že asi půjde o pěknou džungli.

Od zítřka přepínám. Zatím ale nejsem rozhodnut, zda tam nechat MH, nebo rovnou vyměnit za HPS. Možná jim to emháčko nechám jěště dva - tři dny a pak dostanou HPS. Jsem hrozně zvědavý, jak vyjedou po přepnutí.

Foto:
1. Odhlučněné UFO
2. Růst: delta t: 3 dny
space.pussy
Foto (pokračování předchozího příspěvku):
3. Pohled na menší GroTank
4. V celé kráse...
space.pussy
Stats:
pH: 5.8
EC: 1.1mS EDIT: Přisoleno na 1.3
Temp: 19C - 26C
RH: 60% - 70%
Den: 3. 12/12 (18. celkem)


Kudos:
Díky všem za PM, příspěvky a kostky. Potěšili. :heart:


Informace:
  • MH vyměněna za 400W HPS.
  • Hnojky pořád na růst (MR1, AR, CG). Jednou týdně postřik MR1 a Phytaminem. Zítra postřik CG.
  • Na několika rostlinkách se objevilo pár deformovaných trojlistů. Podle toho, co jsem četl, jsou Apolla citlivá na jakékoliv změny prostředí. Připisuju to tedy změne periody a výměně MH za HPS. Jinak jsou to pěkně vitální mršky, takže mě tyto mírné vzhledové změny neznepokojují.
  • Zatím ani jedna výměna roztoku! Pořád ten samý od úplného začátku, jenom přisoluji. Počítám, že jěště týden pojedou na růstovém žrádýlku, pak výměna za MR2.
  • Jinak již teď lze vidět, že těch 15 dní růstu bylo jemně víc, než by bylo ideální. Hlavně v menším GroTanku začíná být celkem narváno. Bál jsem se, že prostor dostatečně nevyplní. Další kolo růst 7 - 10 dní. Maximálně.


Foto:
1. Nevinný pohled z vrchu...
2. Výškové porovnání s litrovou lahví od hnojek.
space.pussy
Foto (pokračování předchozího příspěvku):
3. Kořenící ŠD (doporučuju zvětšit).
4. Pohled z boku na větší GroTank. Aero to sice není, ale roste to rychle jak prase :guitarist
space.pussy
Stats:
pH: 5.6
EC: 1.5mS
Temp: 19C - 28C
RH: 50% - 65%
Den: 5. 12/12 (20. celkem)

Foto pro radost:
1. Při výměně roztoku.
2. Tradiční pohled.
luckyBOB
zdravim, ta zvlhcovacka dava tech 1500ml/h nebo je to ta slabsi?
space.pussy
citace:
Původní příspěvek od luckyBOB
zdravim, ta zvlhcovacka dava tech 1500ml/h nebo je to ta slabsi?


Mlžný výkon má prý 900ml/h. Nicméně to bohatě na můj prostor stačí. Je na spínačkách, při světle na 15 min. ON / 30 min. OFF. Přes noc nejede vůbec. Bylo by to jěště o něco vychytanější, kdybych měl hygrostat, leč na to zatím nemám peníze, pač když už, tak nejlépe hygrostat v kombinaci s termostatem s triakovou regulací ventilátoru a spínáním zvlhčovačky :heart: .
luckyBOB
dobre, diky. chtel jsem se jen ujistit ze na 600w nepouzivas 1500ml/h ale tuhle slabsi jak rikas 900ml/h


at se dari.;)
space.pussy
citace:
Původní příspěvek od luckyBOB
dobre, diky. chtel jsem se jen ujistit ze na 600w nepouzivas 1500ml/h ale tuhle slabsi jak rikas 900ml/h

at se dari.;)


Zatím tam je pouze 400W HPS, 600W přijde na řadu až o víkendu. EDIT: Tak nakonec jsem to nevydržel a šestikouli jsem tam namontoval již dneska. Čili co se týče setupu, řekl bych, že kytičky mají téměř dokonalé podmínky (aneb všechny over-hyped over-priced věcičky :teef: ):
  • 600W Sunmaster HPS + A-wing medium + Heatshield
  • NFT Grotank x 2
  • Odhlučněnej odtah jak kráva - 680 m3 /h + páchač (zatím není zapojený, pač kytky moc nevoní) + cirkulační větrák PremiAir 1200 m3/h
  • Zvlhčovačka
  • Žrádlo Metrop
  • Homebox
.
Lze diskutovat, zvýší-li věci jako A-wing a heatshield výnos. Mě na tom ovšem tolik nezáleží, prostě mám rád ty nejlepší věci. A musím říct, že jsem velice rád, že jsem třeba místo Homeboxu nevzal levnější Plantabox. :devil: Nedávno jsem kvůli problémům s kolenem přišel o více-méně všechny koníčky (sport), takže si dělám radost alespoň takhle.
space.pussy
Stats:
pH: 5.5
EC: 1.8mS
Temp: 19C - 28C
RH: 45% - 65%
Den: 10. 12/12 (25. celkem)

Info:
Po třech dnech pod šestikoulí to ve skříni vypadá jak v lese :D . Kytky pořád papají růstové žrádýlko a že ho papají celkem syté (EC 1.8mS). Minulé kolo jsem končil na EC 2.0mS, tentokrát to asi bude mírně víc. Výška je kolem 40cm. Taky začínají trošku víc vonět, takže zanedlouho, pravděpodobně, zapojím i páchač. Výbojka je cca. 35cm od vrcholků, teplota nepřekročí 28C.

Očekávám, že koncem příštího týdne by mohli nastoupit na jednodenní půst pouze o vodě a enzymech, pak nasadím květovou stravu. Vše ovšem závisí hlavně od toho, jak se budou tvářit. Dle Metropáckého návodu by měli nastoupit na příští týden nejprve na MR1 + CG + Amino Bloom. Moc se mi ovšem kvůli změně stimulátoru z kořenového na květový nechce měnit 65 litrů roztoku. Asi to trošku ošmelím a nechám je dýl na roztoku, co mají teď (MR1 + CG + Amino Root) a pak to rovnou vyměním za MR2 + CG + Amino Bloom. Myslíte, že by to na ně mohlo mít nějaký neblahý dopad?

Foto pro radost:
1. Jungle :frog:
2. 40 cm výška ale prales neskutečnej. Snad se s tím ta šestikoule nějak popasuje...

Pozn.: Příště buď 10 - 12 kytek nebo kratší růst!
space.pussy
Stats:
pH: 5.5
EC: 2.0mS
Temp: 19C - 28C
RH: 45% - 55%
Den: 12. 12/12 (27. celkem)

Info:
Na kytkách se objevili první známky kvetení, takže jsem se rozhodl odstranit nějaké ty spodní větve, ze kterých by stejně byly pouze mikropaličky. Při pročesávání mě čekalo velice nemilé překvapení -- svilušky :grrr: ! Neváhal jsem tedy dlouho a rovnou jsem to prostříkal Omite 30 W (1.5g / 1.5l). Taky jsem opět pustil zvlhčovačku a plánuju nechat při světle pootevřené okno, ať tam mají teplotu kolem 20C.

Další postřik Omite bude následovat o víkendu a pak možná jěště jeden, každopádně bych se těch kurev chtěl zbavit co nejdřív, protože ochranní lhůta Omite je měsíc, takže bych to po příštím týdnu již řešit nechtěl.

Foto pro radost:
1. Před prostříháním...
2. Moje oblíbené každovečerní kino :rasta:
Machoman
Čus,ad.ta tvoje otázka---Myslíte, že by to na ně mohlo mít nějaký neblahý dopad?

Nebude:D

Jak se ti to ec hejbe?

Hlavne přeju uspešnej boj se sviluchama,bo to jsou hrozny mrchy:mad:
space.pussy
citace:
Původní příspěvek od Machoman
Jak se ti to ec hejbe?

Právěže se nehýbe téměř vůbec, což mě samého dost překvapuje. Ani pH ani EC. Obě hodnoty drží tak, jak to namýchám. Metry jsem zkoušel kalibrovat, měří dobře. Většinou obden jim přimýchám polévkovou lžíci MR1 (plusmínus 6 - 8ml), což zvedne EC tak o 0.1 - 0.2 mS. Taky po dolití vody jim přimýchám o 0.1mS silnější žrádlo. Známky přehnojení žádné, dokonce jim k tomu všemu nakládám MR1 i postřikem 2x týdně 1.5ml / 0.5l a CalGreen jednou týdně taky 1.5ml / 0.5l.

citace:
Původní příspěvek od Machoman
Hlavne přeju uspešnej boj se sviluchama,bo to jsou hrozny mrchy:mad:

Dík, to budu opravdu potřebovat, snad se mi podaří je komplet vyhubit, svině jedny nenažraný. Zatím to ale na kytkách nebylo téměř vůbec znát, jen tu a tam nějakej flíček na listu, takže snad jsem to zachytil jěště v té počáteční fázi. Akorát je škoda, že ten Omite nehubí i vajíčka.
space.pussy
citace:
Původní příspěvek od cimrman
použij omyte 30 dokud neni pozdě můžu doporučit


Dneska ráno již jeden postřik Omite 30 W dostaly. Jak často bych ten postřik měl aplikovat? Nikde to nemůžu najít.
space.pussy
citace:
Původní příspěvek od Hlava
..hele pane moc se omlouvam podruhe , ale svilusky sem mel asi tak naposled pred pul rokem , a opravdu sem je vykydlil pomoci , Omite , Celafloru Roxiol a hodne vlhkosti ...nicmene jestli ti to hodne snizi vse tak pocitej s nahradou v plne výsi od me , takze pro zachranu , omite strikej kazdej tejden , nekompromisne 3xza sebou , je potreba znicit vajicka a , nove generace svini... hej doufam ze se topovede jinak mam tady ostudu , kua to se mi jeste nestalo , budu sledovat ...Hlava


Včera jsem to zase prostříkal 3l Omite, další (a poslední chemický) postřik je plánován na víkend a to Talstarem. Doufám, že ty chemky zaberou a ty svině zdechnou všecky do jedné :rocket: . S vlhkosti to už teď moc nehrotím, dnes jsem vyndal zvlhčovačku, nechci totiž kvůli sviluškám chytit eště plíseň ;) .

Jinak nic si z toho nedělej, stát se může leccos a navíc nikde není napsáno, že ty mrchy byly od tebe, takže se nemáš za co omlouvat :beer: .
space.pussy
Stats:
pH: 5.5
EC: 1.9mS
Temp: 18C - 23C
RH: 45% - 65% (Pozn.: od dnes bude nižší, vyndal jsem zvlhčovačku)
Den: 12. 12/12 (27. celkem)

Info:
Včera postřik 3l Omite, přidáno 5 ks lepových desek, prostříhané nějaké spodní větve, úklid v boxu (pod zvlhčovačkou byla louže vody).

Foto pro radost:
1. Viditelně vzdušnější atmosféra po odstranění spodních větví.
2. Výškové porovnání s 1,5l Atazyme (kytky mají kolem 55cm).
space.pussy
Stats:
pH: 5.8
EC: 0.3mS (Pozn.: původně 0.1mS)
Temp: 20C - 26C
RH: 28% - 45%
Den: 18. 12/12 (33. celkem)

Info:
Kytky rostou (výška nejvyšší je 70cm :eek: ), nakvétají a čas ubíhá. Výškový rozdíl mezi dvěma GroTanky je již nějakou dobu patrný, nějvyšší kytí v menším tanku mají kolem 55 - 60cm, zatímco ve větším je to kolem 70 čísel. Hodnoty (pH, EC, ...) mají oba tanky stejné.


Do včerejšího večera bylo rostlinstvo na růstovém krmení; teď drží dvoudenní půst před měsícem obžerství. Od zítřka pak konečně květový roztok (předpokládané EC 2.0mS). V souvislosti se změnou roztoku je plánováno také předposlední (a zcela jistě poměrně drastické) prostříhání větví a některých listů, protože je to, na můj vkus, už trošku moc džungloidní :frog: . Svilušky se mi zatím jakž-takž daří držet v šachu; Zítra dostanou poslední chemický úder, snad to nerozdýchají.

Další připravovanou vychytávkou je změna nádoby na roztok; z GroTanků zůstanou pouze vrchní pěstěbní pláty, spodní nádrže nahradí jeden 90l kalfas a to z důvodu, že se chystám na vánoce odjet na 7 - 12 dní (zatím jěště nevím) a bude potřeba zanechat kytkám dost papání.

Prozatím poslední připravovaný upgrade se týká přidání zářivky ReptiGlo 8.0 30W s 8% UV-B záření. Plánovaná délka svícení je 2 - 4 h denně.

Foto pro radost:
1. Kvázimakro.
2. Výškové porovnání s 1,5l Atazyme :teef: (nejvyšší kytky mají kolem 70cm).
space.pussy
?!??

Dneska jsem prostříkal 1.2l Omite 30 W a po když jsem na ně byl juknout po dvanáctihodinovém spánku, objevila se mi na dvou paličkách taková nepříjemnost. Protože si nejsem jist, zda je takový vývoj normální, nebo zda by se mohlo jednat o začátek plísně (kytky měly zhruba hodinu a půl velice vysokou vlhkost způsobenou vyplou ventilací po postřiku).

Nejlíp, jak to dokážu popsat je, že pěstíky mají na některých místech nahnědlou barvu (ne bílou, jako je tomu u ostatních) a jsou trochu pokroucené a taky jakoby vyschlé.

Poraďte prosím, zda je tam mám nechat, nebo raději odstránit. :confused:

Foto:
1. Takhle to vypadá (nutno zvětšit).
space.pussy
Odpovědi:
citace:
Původní příspěvek od Sar
Omite je prostě chemka, občas uplně celé chloupky zhnědnou, není důvod k obavám... Prostě dané místo pozorněji sleduj,ale co se týče Omite, tak mě jednou zhnědly všechny pestíky..nově narůstající už zase budou bílé

Dík za odpověď; doufám, že máš pravdu. Zatím to vypadá celkem v klidu, já se jen obával, zda takto nemůže třeba vypadat počáteční fáze botrytis. Jěstli někdo ví, jak počáteční fáze botrytis vypadá, prosím postněte foto. Dík.

citace:
Původní příspěvek od QuikTheStoner
Hmmm,tak to vypada zajímavě :P

Dík. Zajímavé to, alespoň pro mě, rozhodně je ;) .





Stats:
pH: 5.8
EC: 2.2mS
Temp: 19C - 27C
RH: 22% - 50%
Den: 23. 12/12 (40. celkem)

Info:
Kytky rostou a kynou, jen by mohli trošku přidat. Asi je to jen moje netrpělivost, ale už bych chtěl vidět nějaký pořádný pálky :frog: . Od včerejška kytkám svítí na 4h zářivka 30W Repti-Glo 8.0 (UV-B 8%), což je dvounásobek nejvyšší testované hodnoty ve studii "UV-B RADIATION EFFECTS ON PHOTOSYNTHESIS, GROWTH and CANNABINOID PRODUCTION OF TWO Cannabis sativa CHEMOTYPES" od J. Lyndna ze 70. let.

Plánovaná výměna grotankových nádrží za 90l zednickej kalfas se zatím pořád neudála, jelikož mi chybí T-kus na čerpadlo (potřebuju ho kvůli napájení obou pěstěbních plátů jedním čerpadlem). Dneska jsem se ho snažil ulovit u jahoďáků, ale vypadá to, že sehnat T-kus o světlosti 10mm bude obtížnější, než jsem čekal :grrr: .

Dnes jsem opět odstranil hodně listů a větví, protože jsem měl pocit, že by to chtělo víc provzdušnit. Zde je nutno podotknout, že se opět projevila moje naivita a měkost, protože při takovém počtu kytek jsem měl hóóódně víc postranních větví seknout již dřív, teď je to už trochu škoda. Neměl jsem to srdce, ale stejně musely dolu, jinak by z toho nebylo nic pořádnýho. Taky mi připadá, že tím, jak se Apollo 11 větví samo od sebe bez zaštípnutí, není moc vhodné na SOG; lépe míň ale zato košatějších kytek.

Dalším, pro mě vcelku zarážejícím, objevem je, jak moc lze v NFT solit. Kytky teď žerou EC 2.2mS s přehledem. Za poslední týden vychlastali +- 15 litrů ze 40l tanku a EC i pH se pořád drží (pH mírně korigováno z 5.6, čili za týden pokles o 0.2). V cirkulačním systému s tak malou nádrží mi to přijde takřka neuvěřitelné :pimp: .

Foto pro radost:
1. Před prostřihem.
2. Po prostřihu. Mnohem vzdušnější. :bounce:
space.pussy
Foto (pokračování předchozího příspěvku):
3. Z vrchu.
4. Makro.
Lakys
Ahoj Space.pussy jeden takový amatérský dotaz, v jednom z horních příspěvků píšeš že nemáš ještě zapojený filtr bo kyti nesmrdí. můžu se zeptat z jakého důvodu si ho nezapojil? jde snad o místo neb životnost filtru. mám právě za to že životnost je dána vázací schopností aktivního uhlí a pokud kyti nevydávají žádné pachové částice tak by se na filtr nemělo nic usazovat a životnost by podle mě neměla být zkrácena. předem díky za odpověd a hodně zdaru vypadá to NICE :einstein:
space.pussy
citace:
Původní příspěvek od Lakys
Ahoj Space.pussy jeden takový amatérský dotaz, v jednom z horních příspěvků píšeš že nemáš ještě zapojený filtr bo kyti nesmrdí. můžu se zeptat z jakého důvodu si ho nezapojil? jde snad o místo neb životnost filtru. mám právě za to že životnost je dána vázací schopností aktivního uhlí a pokud kyti nevydávají žádné pachové částice tak by se na filtr nemělo nic usazovat a životnost by podle mě neměla být zkrácena. předem díky za odpověd a hodně zdaru vypadá to NICE :einstein:


Nezapojil jsem ho z vícero důvodů:
  • Filtr je pouze 420m3/h a větrák 680m3/h, což znamená, že s filtrem nemůžu mít naplno ventilaci.
  • Jak přesně to je s životností filtru, nevím. Mám za to, že kdyby byl zapojen, byl by víc namáhán, čili by se víc opotřebovával.
  • Když jsem pro toto kolo stavěl homebox, pověsil jsem tam filtr rovnou, abych se s tím nemusel pak namáhat. Ovšem teď jsem moc líný a nechce se mi vůbec řešit zalepování alupáskou atd.


Nicméně, líný - nelíný, vypadá to tak, že ho už pomalu budu muset zapojit, začínají vonět :love: .
Ono
Priatelia groweri, ja som skúšal vypojiť pachový filter počas rastu, ale vzápätí som ho zapojil, pretože rastliny napriek skorému veku pekne posmrdávali.:leaf: A pachy potrebujem eliminovať. Preto filter používam počas celého cyklu.
Iba by som chcel upozorniť, že filter sa môže zdať bezúdržbový, ale ako som sa presvedčil, pokiaľ sa zanesie zvonka prachom, obal neprepúšťa vzduch, ventilátor je pribrzdený a jeho účinnosť sa kľudne zníži aj o 50 - 70 %. Takže ak by mal niekto problém so sníženou aktivitiou ventilátora, môže to byť spôsobené zanesením pachového filtra.:einstein::)

space.pussy: Pekný grow, budem sledovať pokračovanie.;)
luckyBOB
zdravim, jen doplnim.:
filtr se vice opotrebovava kdyz je vetsi vlhkost, coz v rustu je. Vymena uhli by mela byt cca po roce.

mej te se a at to roste..;)
space.pussy
citace:
Původní příspěvek od Ono
Priatelia groweri, ja som skúšal vypojiť pachový filter počas rastu, ale vzápätí som ho zapojil, pretože rastliny napriek skorému veku pekne posmrdávali. [...] Preto filter používam počas celého cyklu.


Apollo 11 se ukázala jako poměrně dost low-odor odrůda (se slabou vůní / zápachem), proto bylo možné až do teď jet bez páchače. Nutno říct, že SAD a ROX, které jsem jel minulé kolo, voňely pronikavě již od druhého týdne růstu, proto byl páchač nasazen dřív.

citace:
Iba by som chcel upozorniť, že filter sa môže zdať bezúdržbový, ale ako som sa presvedčil, pokiaľ sa zanesie zvonka prachom, obal neprepúšťa vzduch, ventilátor je pribrzdený a jeho účinnosť sa kľudne zníži aj o 50 - 70 %.


Obal je snímatelný a lze jej bez problému vytřást nebo, v případě většího znečištění, oprat. Sám jsem to teda jěště nepral, ale viděl jsem to a v klidu, žádnej problém.

citace:
space.pussy: Pekný grow, budem sledovať pokračovanie.;)


Dík.



citace:
Původní příspěvek od luckyBOB
[...] Vymena uhli by mela byt cca po roce.

Mám za to, že to znamená po roce používání (tedy se zapojeným filtrem), nikoliv po roce od naplnění, není-liž pravda?
Ono
citace:
Původní příspěvek od space.pussy
?!??

Dneska jsem prostříkal 1.2l Omite 30 W....Protože si nejsem jist, zda je takový vývoj normální, nebo zda by se mohlo jednat o začátek plísně (kytky měly zhruba hodinu a půl velice vysokou vlhkost způsobenou vyplou ventilací po postřiku).Foto:
1. Takhle to vypadá (nutno zvětšit).


Tak presne toto sa mi vyskytlo po postreku Omite-om. Nové blizny O.K. A aj keď by bola krátkodobo veľmi vysoká vlhkosť, pleseň by to nemalo spôsobiť, pretože keď postrekujem Phytaminom, vypínam na celú noc ofuk (aby sa Phytaminu vstrebalo čo najviac), a problém sa nevyskytol.:)

P.s.: Vďaka za radu o praní obalu pachového filtra.;)
space.pussy
Stats:
pH: 5.7
EC: 2.4mS (menší GT 2.6mS)
Temp: 20C - 28C
RH: 30% - 55%
Den: 26. 12/12 (43. celkem)

Info:
Repti-Glo už jede na 8h, jinak nic novýho.

Foto pro radost:
1. Cukří se, cukří...
2. Heatshield neheatshield, hotspoty to dělá stejně.
space.pussy
Stats:
pH: 5.8
EC: 2.3mS
Temp: 19C - 26C
RH: 25% - 55% (noc)
Den: 31. 12/12 (48. celkem)

Info:
Včera jsem se musel s kytkami na nějakou dobu rozloučit, protože jsem odjel za rodinou na svátky. Plánovaná doba absence je 14 dní, snad to kytky zvládnou.
V boxu proběhlo celkem dost změn:

  • Nádrže na roztok byly vyměněny z původních Grotankových (25 l a 45 l) za 90 l a 70 l kalfasy.
  • Větší Grotank je teď napájen čeradlem Maxi Jet 1000 l/h.
  • Konečně jsem se dostal k tomu, abych zapojil pachový filtr.
  • Repti-Glo 30W svítí již po celou dobu svícení HPS, čili 12h denně.
  • Trim nějakých lístků (teď, když koukám na fotky, co jsem stačil v rychlosti pořídit, si říkám, že jsem to měl asi prostříhnout razantněji; bojím se plísně, když u toho 2 týdny nebudu).
  • Namíchán nový roztok s optimálními hodnotami, uvidíme, jak to ty metropy udrží...


Foto pro radost; tentokrát bez sodíku:
1. ...
2. ... Nevím, co k tomu napsat ... Snad jen: lepí to :frog:

Držte palce.
space.pussy
Aktuální hodnoty:
pH: 6.1
EC: 2.5mS
Temp: 18C - 26C
RH: 25% - 55% (noc)
Den: 45. 12/12 (62. celkem)

Info:
Kytky mou dvou týdenní absenci, zdá se, ani nepostřehly. Po návratu jsem proměřil hodnoty v tanku a zjistil, že pH kleslo až na 5.0 a EC se zvedlo o 0.2 na 2.6mS. Kvůli vyplému topení klesla nejnižší noční teplota pod 10C. Na kytky to ale, zdá se, žádný katastrofální vliv nemělo.
Co se výnosu týče, nebude to asi žádná sláva; zvolil jsem totiž špatnou taktiku a neostříhal dost postranních větví, takže se rostliny šíleně větvily (i pod HPS) a centrální sloupy nejsou tak nabobtnalé, jak jsem doufal. Taky výběr odrůdy nebyl nejšťastnější, Apollo 11 do tohodle setupu není optimální. Ideálně bych tuto genetiku viděl pro bush - spousta postranních paliček o úctyhodné velikosti, větví se i bez zastřižení.

Dilema, zda začít s průplachem hned, nebo jěště pár dní počkat, jsem vyřešil tak, že jsem holkám namíchal roztok s hnojkami a plánuju je nechat jěště zhruba 4 dny na krmení, pak 7 - 10 dní hladovka.

Foto pro radost:
1. Komplet.
2. Po zhasnutí HPS.
space.pussy
3. Menší GT.
luckyBOB
citace:

Dilema, zda začít s průplachem hned, nebo jěště pár dní počkat, jsem vyřešil tak, že jsem holkám namíchal roztok s hnojkami a plánuju je nechat jěště zhruba 4 dny na krmení, pak 7 - 10 dní hladovka.


takze posledni co do nich das bude plna palba hnojiv?

:injured:
space.pussy
citace:
Původní příspěvek od luckyBOB


takze posledni co do nich das bude plna palba hnojiv?

:injured:


Ale kdepak, tu hladovku jsem myslel jakože jim nedám žádné hnojky, čili 7 - 10 dní budou jen na upravené vodě s atazymem. FS nemám ani kupovat nebudu, stejně jsou to pouze jinak zabalené enzymy.
luckyBOB
uf:):baseball: ;)
space.pussy
Aktuální hodnoty:
pH: 5.9
EC: --- mS (dnes začal průplach)
Temp: 20C - 28C
RH: 12% - 43% (noc)
Den: 48. 12/12 (65. celkem)

Info:
Od dnešního dne jedou kytky pouze na upravené vodě a díky tomu, že jsem našel zbytek FS z minulého kola, dostanou pět dní FS a pak pět dní pouze čistou vodu.
Včera mi odešel zářivkovej ballast, takže UV-B momentálně nesvítí.
Prostříhal jsem hodně stínících listů a v tomhle konečném stádiu je možno konstatovat, že s výnosem pravděpodobně moc spokojen nebudu; Většina vrcholových pálek je totiž překvapujíce řídká a to dokonce i na dvou rostlinách, ze kterých byly odstraněny téměř všechny postranní větve. Při tomhle setupu jsem očekával, že to bude vypadat trošku jinak. Útěchou zůstává, že podle dosavadních testů :frog: , bude kvalita hulení opravdu extrémně dobrá. :heart:

Foto pro radost:
EDIT: Nerozumím tomu, proč mi to tu druhou fotku pořád otáčí, zkoušel jsem to uploadovat několikrát. Omlouvám se, jinak to nejde.
space.pussy
citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers
kvalita je přednější, já myslim že na výnosu nakonec stejně skoro nezáleží ; ))

Souhlasím, kvalita je důležitější. Kvantita pro mě ovšem také hraje podstatnou roli a to kvůli tomu, že si nemůžu dovolit pěstovat víc jak 2x do roka.

citace:
možná jinej styl a bylo by to úplně jiný, ale to se na poprvý nedá pořádně odhadnout bez předchozích zkušeností s modelem...
a aspon vim víc jak se rakety chovaj...


Taky souhlas. Celkově je o tomhle modelu poměrně těžké najít kvalitní informace; i ty, co se mi podařilo najít, byly většinou protichůdné (málo vyjedou po přepnutí X vyjedou hodně, málo se větví X hodně se větví...).

Za sebe můžu o tomhle modelu říct asi tolik: velmi vitální genetika, šíleně rychlej růst (vertikální i horizontální); centrální paldy nic moc, zato spodní překvapivě objemné. Tato odrůda v NFT hravě snese vyšší EC, já do nich pral nejvíc 2.6 a kořeny mají pořád krásně bílé. Ideální technika pěstování: 5 - 7 rostlin na metr čtvereční, skoro-bush (otrimovat spodních 25%, ostatní roztáhnout do šířky kolínky). Postranní výhonky příliš nestříhat, vyrostou na nich krásné pálky.

citace:
Původní příspěvek od Noold
Cao..prozradis vynos..?

Pokud se mi to bude chtít vážit, nemám problém to zveřejnit. Kdyby toho bylo 300g, byl by to luxus. Osobně se však přikláním k mnohem konzervativnějším odhadům; očekávám tedy, že 300g tam bude velice těžko (což u 600W není nic moc). Na konečný výsledek si však jěště nejmíň 2 - 3 týdny počkáš, mokré to vážit nebudu.
space.pussy
"That's one small step for man; one giant leap for mankind!"
Apollo 11 dosáhlo včera večer měsíčního povrchu. Cesta tedy trvala 76 dní celkem, 59 květu. Posledních dvanáct dní byly kytky proplachovány; první týden s FS, pak pouze na upravené vodě. Trim jsem měl za 2 a půl hoďky, nicméně jsem na rostlinách nechal poměrně velkou část listů, protože tato genetika má strašně vysoký poměr leaf : calyx, čili listnaté a vzdušné pálky.

Výsledek kvantitativně neláme rekordy, ale kvalitativně nekompromisně valcuje snad všechno, co jsem doteď hulil. Chuť zatím nehodnotím, protože vzorek byl pouze spodek vysušenej za 10 hodin na topení, takže žádnej rozklad chlorofylu neměl zatím šanci proběhnout. Přesto je chuť již teď velmi dobrá.

Stav je definitivně head-high, žádné stoned. Ubalil jsem mini brčko, ze kterého jsme dali s přítelkyní ani ne půlku a byly jsme opravdu moc. Pravda, nedalo mi to, abych do toho neseškrábal trošku z haše, co zůstal na nůžkách. :frog:

Prostě paráda.

FOTO
(Eště za života)
space.pussy
FOTO: pokračování
Všimněte si fialovou barvu listů a vysoké leaf : calyx ratio. :einstein:
space.pussy
FOTO: pokračování
1. Pauza... Poslední rostlina ve větším grotanku
2. Kořeny nebyly úplně bílé, ale pořád v klídku.
space.pussy
FOTO: pokračování
Konečně hotovo.
space.pussy
Kvalita a účinek výsledného produktu:

Jak jsem již včera psal, účinek je opravdu trippy s okamžitým nástupem, již po prvním prásku lze poznat, že člověk kouří něco výjimečného. Extatický high se pozvolna mění v energický, místy až devastující zážitek končící útokem na ledničku. :D

Účinnost této intergalaktické zbraně je závratná -- ani při největší vůli nejde v jedné osobě zhulit půlka brka. Prostě po čtvrtce je člověk blízko komatu (u tohoto modelu lze spíš popsat jako transcendence do hlubokých sfér rozšířeného vědomí). :D :bounce: :rasta:

Díky všem za karmy a postřehy. :love:
space.pussy
Výnos:
Kolem 280g, což na A#11 není špatný. Osobně to hodnotím jako úspěch, čekal jsem míň.

Stay tuned, I'll be back! :frog:
Hlava
...jojo , pekne me to koplo taky hehe , diky panove za slova chvaly , doufam ze se zase brzo uvidime , Hlava :frog:
Nasme
Nadhera.Fakt luxusni let na měsic ))


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma