Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
FOTOBUŇKA - Klikni zde pro originální téma
baboss
Jedná se o utajení pěstírny.
Mám skříň v místnosti a nikdo neví co ve skříni je, ale ta skříň hučí a trochu svítí, že. Tak kdyby tam přišel otec a něco tam hučelo tak skříň bude zkoumat, zjistí co v ní je a vykopne mě i s kytkama pod most.
Proto bych chtěl instalovat fotobuňku tak že když někdo vleze do místnosti tak by se všechno ve skříni vyplo. Ještě bych před dveře v druhé místnosti instaloval spínač, kterým bych fotobuňku deaktivoval, tak bych se já mohl pohybovat a světlo by svítilo. Cizí lidi co se tam objeví tak jednou za měsíc by si ničeho divného nevšimly.
NO já ale nevím jak to realizovat. Kdyby někdo věděl jak to realizovat (zapojení fotobuňky atp…), byl bych každému věčný za nějaký nápad.

netopeyr
No byl bych schopney nayít něco yaqo s leyzrovou diodou a fotovotporem (yaqo v těch filmech, dyš přerušíš paprseq taq se nco příšernýho stane) dnesqa večer to sem postnu...hnet co to dám dohromady...taq zatim...

[Edited by netopeyr on 22-05-2002 at 08:03 PM]
baboss
2netopeyr:
jo to mě nepadlo s tím laserem- to je dobrý.
Já sem myslel třeba ty fotobuňky na světla co se prodavaj v OBI atp. asi za 3kila. Tam nevim jak fungujou( třeba jestli maj vlastní napajení), protože v tom OBI to sami něděly.
díval sem se na tvuj web netopeyre je dost good
netopeyr
No taq to faq nevim...taq sorry..díky za web...yestli to zistíš vo těch FoBu taq mě prosimtě informuy...docela by mě to zayímalo...

[Edited by netopeyr on 22-05-2002 at 08:37 PM]
nobody4
Mno nevim , ale myslim, že fotobuňka je docela drahá věcička. Myslim, že by stačil spínač na otevření dveří: zavřené dveře = sepnuto otevřené = vypnuto, mno a přepínač jímž se dá dveřní spínač odstavit (když jsi doma). Ale bude to fungovat jenom pod podmínkou, že otec nevejde a nezavře za sebou dveře (což si myslim nedělá a dělat nebude)
Ovšem fotobuňka má nespornou nevýhodu v tom, že je nápadná, sice otec nic neuslyší, ale myslim že jak fotobuňku přehlídne pouze slepej.
Každopádně musíš počítat s tim, že to nejdepoužít spínač na přímo. (že by přes něj šel proud do skříně) Musel bys mít se spínači drát tlustej saxvině a před tim pojistky. Zkrátka dostatečně to nadimenzovat, aby jsi nevyhořel! Každopádně nedovřený dveře můžou znamenat zkrat. Takže to řešení taky neni, ale.........
Jedno řešení dveřního spínače by tu bylo a ani by nebyl nápadnej: Může tam bejt slaboulinkej drát, pokud nebude přivádět proud ke skříni, ale bude sloužit jinýmu spínači (respektivě cívce spínač sepínající). Dostatečně nadimenzovanej magnetickej spínač(zkrz kterej jde přívod ke skříni) a elekromagnetická cívka napojená na zdroj(9Vbaterka) a spínač na dveřích. Otevřeno = cívka nepracuje spínač je rozpojen -> do skříně nejde proud. Zavřeno = cívka pracuje, spínač je sepnut a skříň maká.
Ale chce to pořádně spočítat, vyhoříš a je všechno v hajzlu. Od bytu přes kytky, až po vyšetřování příčiny požáru -> hasiči+benga=soud=možnost kriminálu.
Jestli jsem to napsal nesrozumitelně, věřte že jsem spečenej jaxvině. Ale myslim, že to tak zlý néjni. A možná ti to někdo spočítá a nakreslí. Měj se nobody4
nobody4
P.S.: Před magnetickým spínačem musí bej pojistky! Pokud by z jakéhokoliv důvodu zklamal.
nobody4
Jo přerušovat proud do skříně lze pouze pokud mají časovače záložní zdroj (baterku)
baboss
Stejně dík netopeyre, to schéma té IR závory nemáš? U těch fotobuněk co prodávaj k halogenkám by se na výstup dal zapojit inventor- to je takovy divný.

Nebo bych mohl místo fotobuňky/IR použít obyčejnej microspínač nějak napojenej na dveře. Při otevření by se rozepl:rolleyes: a k tomu paralelně spínač na mé ovládání.
Nemáte někdo něco podobnýho doma???
baboss
nobody4 než sem já dopsal to svoje tak si to sem napsal ty:).

A tak co tam na šnůru230V hodit relé a obvod s 9V baterkou s paralelními spínači?
baboss
Hoši K+
A nobody4 tím spínač sepínající/magnetický spínač myslýš to relé?
Relé by mohlo začít hořet?:( To bych nerad do kriminálu.
vinetou
hele kamos tohle delal jako nakej pokus k maturite na strojni prumyslovce.tak hodnestesti
rastajohn
jo to myslim myslis elektromagneticke rele.To by bylo levne schopne efektni.
baboss
2 vinetou,
:frog:já nechci vyrábět celou fotobuňku jen mi de o to jak ji správně zapojit. Kdybych si koupil už hotovou v OBI tak ona obvod sepíná. Já potřebuju obvod vypínat, v tom je problém. Pokud bych sestavovoval IR závoru tam už to bude složitější, budu muset sestavit celej plošnák:eek:. Nejjednoduší bude udělat jen ty vypínače na dveřích, tady zase nevím jestli nevyhořím a pak nepujdu sedět:pimp:.
vinetou
dej to pres kolicek podle principu pakyporadi ti urcite kdokoli kdo s toho maturoval jestli piockas par dni tak se ho septam ja moc jezdim
dzouzi
ze kdyz to zapojis pres rele a svihnes tam pojistku (resp. jistic) pred spinaci kontakt a pojistku pred civku, tak se nemuze nic stat. Asi bych byl spis pro pojistky nez pro jistice.

Jenze zase kdyz to vypnes tak to jeste chvilku trva, nez se skrin uplne ztisi/zhasne.
nobody4
Pravdu díš, rozhodně karma +
Majkl
To cidlo co se pouziva jako detektor pohybu muze bejt podle me v pohode, jde tam nastavit spozdeni od par vterin po minuty a urcitede pouzit jak pro spinani tak pro vypinani....
kralicek
No jen jsem to prolit (clanek):D a jak ctu tak me napadlo proc nakou bunku???Kazdy pokoj ma prece dvere a jestli jsou ty vase zavreny kdyz tam nejste tak bych tam udelel dva jednoduchy okruchy nebo jak se to mu nadava aby kdyz pride tatik otevre dvere prerusi okruch cvak a nic nejede :p:a kdyz by prisel pestitel tak by precvak vypinacem na druhy okruch uzavreny(bez tech dveri) a vsechno by jelo ;)myslim ze byto vyslo levnej ale nejsem elekrtikas tak to nedokazu zrealizovat nebo posoudit jesti by to jelo :rolleyes:a jeste kdyby tatka prisel a hned odesel tak nevim co by na to rikala sodikovka:sun::sun::sun:
baboss
Kralicku mas pravdu. Udělám to pomocí spínače. Těď domýšlím ten spožďovač. Trohu to domyslím, nakreslím schéma a pak to sem hodim.

Ta fotobuňka je zbytečně složitá věc.
pakalolo
Ja si myslim, ze by stalo za to aby si sa pohral s tym, aby neunikalo svetlo zo skrine (dlho to trva, ale stoji to za to) a ten ventilator mozes zapojit ako bolo uvedene vyssie. Tot fsjo
nobody4
To není problém, dáš tam uhlíkovej filtr (tkanina naplněná aktivním uhlím a je to)
baboss
Skříň je zatěsněná, světlo ven nejde, ale na skříni pod krabicí mám tlumivku a ta vrní jako transformátor.
baboss
Tady je schéma zapojení dvou spínačů na kabel prodlužovací šnůry vedoucí ke skříni, první spínač bude připojen na dveře a druhý budu spouštět já, když půjdu ke skříni.
Nevím jestli to bude fungovat.:rolleyes: A pokud by to fungovalo tak je to na h… protože neexistuje magnetický přepínač, který by obvod sepl až při otevření dveří (skříň by zhasla), tekl by proud. S tím spínačem bude protékat proud pařát a zdroj(baterie) se za chvíli vybije. Dal by se tam dát inventor- to je ale složité.
Neví někdo jak to vyřešit??? Moc tomu nerozumím. Třeba něco udělat s tím relé.:confused:

tady

[Edited by baboss on 24-05-2002 at 05:52 PM]
baboss
K tomu čidlu, Majkle procházel jsem snad všechny obchody s elektronikou a zkoumal čidla, ale asi žádný nejde zapojit na vypínání místo spínání. Skusím dál hledat. :sun:
Protože kdo hledá ten najde. A kdo si počká ten se dočká... a všechno jde, když se chce ...atd... :frog:
paras
neznam konkretni situaci ale neni jednodussi se vysrat na takovyhle detaily a udelat vse pro to aby bylo pesteni doma legalni? stejne rodicum musi prijit ucet za el. nehlede na aroma, ktereho jsou skunky schopne???? ale jinak hodne zdaru a pokudmozno nebyt odhalen


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma