Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Zase zarovky? - Klikni zde pro originální téma
witek
Rad bych to vyskousel doma ale mam stale dilema s osvetlenim. Jestli pouzit jenom Philips Son T Plus 250W, nebo na rust pouzit Philips HPIT Plus 250W (Tungsram HgMI 250W - o ty se pise ze je na rust to nejlepsi ale nevim jestli to jde do stejnyho zapojeni jako ty dve Philipsky) a na kvet Philips Son T Plus 250W? Nebo pouzit jenom Philips Son T Agro 400W? Jeste me napadla jedna alternativa pri pouziti Philips Son T Plus 250W, ze bych kytky daval na urcitou dobu ven aby si uzily toho modryho spektra (v rustu). Na kvet bych je uz jen svitil.
Lemarc
Odpověď na otazku zda je možné zaměnit halogenid za sodík pouze výměnou při stávajícím zapojemí tlumivky, startéru a kondenzátoru je ANO. Na webu firmy NARVA jsem četl, že je možná záměna jen do 150W, tak si nejsem úplně jistý.
Na elektriku / světla jsou tady lidé jako viridis, konart a další.
Důležité je aby na tlumivku 250W byla zapojena výbojka zase jen 250W určitě ne 400. Více najdeš v threadu elektrická zapojení všeho možného, thread id854

Klidně je možné na růst použít, zářivky s teplotou chromatičnosti přes 6000K, dají se sehnat i 10000K i 18000K, důležitý je taky vyšší světelný tok, čím víc lumenů tím líp.
Čím vyšší je barevná teplota/chromatičnost, tím větší podíl modrofialových složek záření, tím líp pro růst tvých orchidejí.

S tím využitím sluníčka venku, někteří říkají, že může kytka utrpět šok po přestěhování dovnitř. Já bych to neviděl tak tragicky, zkouším to na dvou kytkách, tzn.2 rostou uvnitř, 2 venku, , rozdíl minimální až žádný, hnojení stejný pro všechny.
Každopádně je to trochu experiment, ale dej vědět jak rostou.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma