Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 [2] 
Plantabox poškozuje Vaše rostliny z důvodu použití nekvalitnich materiálů (?) - Klikni zde pro originální téma
citace:
Původní příspěvek od elop
já když jsem koukal do growshopu na homebox, tak tam byl vyfocený homebox a až doma jsem zjistil, že to nemá značku a návod, kde se dal přečíst jen obrázek, jinak čínské znaky

pravý homebox má znak a vevnitř je malý našitý lísteček, jako u trička, na kterém je jen PE, návod sice nebyl česky, ale anglicky a podrobný, krok za krokem

Faaakt? Tý jo, tak to bych byl pěkně nasranej kdyby se mnou tak vymetli..... A podával jsi aspoň štíznost nebo něco? Nebo Ti ho vyměnili?
telnet
Môžem sa tu nikoho spítať či iba Plantabox má tie problémi alebo aj Homebox, Secret Jardin - Darkroom,,, lebo rozmýšlam nad kúpou boxu ale toto som tu nečakal že to ničí planty
vojtiiisek
Ne tento problém s umíráním kytek má pouze PLANTABOX.. homebox ani darkstreet ho nemají...vlastní zkušenost;)

sry ani darkroom;)
jj, taky vím jen o Plantaboxu.... kámoška na tom dost pohořela....
hellspawn
keď uvažujete na darkroom-om, street-om skúste growshopy v UK, na stránke http://www.secretjardin.com/index.php/wheretobuy sú kontakty.Vychádzajú podstatne lacnejšie ako u tuzemských..aj so shipping-om.
telnet
Dakujem za odpoved,, Darkstreet a Darkroom sú o jedného vírobcu tak si nerob halavu premna je to to isté

Dakujem ti: vojtiiisek
vojtiiisek
mě v bylo v growshopu řečeno že plantabox se vyrábí ve stejné továrně jako homeboxy... Ale to už měl chlápek asi moc zhulenýho.páč to jsou uplně jiný firmy( podle mě)

nemáš za co;)
PEACEMAKER
já mám homebox XXL zakoupen na pestovani.cz . Leží ve sklepě. Zkusím reklamovat. Dám vědět.
PEACEMAKER
vojtiiisek
for PEACEMAKER: taky ti v něm žloutnout kytí??.. a jak?.. od stonku,ke špičce listu?.. Oni se vyrábí ve stejné továrně ale né ze stejného materiálu a o závadným homeboxu jsem nikdy nic neslyšel
moonspell
no ja mama orig homebox,kupovanej tady od typa,ale vypada fakt oirg,logo atd...a resim uz druhy kolo zahadnej problem,kyti umiraj....

je teda mozny ze by to co dela plantabox moh delat i homebox????

a druha dulezita otazka - da se to nejak vychytat?napada mne celej box zevnitr oblepit nasa folii nebo nejakou klasickou reflexni,ale nevim jestli by to pomohlo? pokud je teda problem v tom boxu...
vojtiiisek
jak ti kytky umíraj??.. nehledal jsi nějakej jinej problem? v čem pěstíš?..
Ten plantabox je vyrobenej z PE takže při vysokým světle či teple( to nevím co to ovlivnuje) se vypařujou toxický látky co kytkám zabrání v přísunu železa atd atd....umřou.. ale at už je to ta teplota nebo světlo tomu asi nezabráníš a koupil bych new..
PEACEMAKER
Tuším, že původní boxy jsou od švýcarů-ten já nemám. Kupoval jsem jej schválně protože byl levnějsí(ve faktůře mám psáno Homebox ale pamatuji si že na stránkách psali darkbox..?? tak nevim).. Co si vzpomínám tak první příznaky vypadaly na nedostatek hořčíku ale tím to nebylo. Šlo to rychle a na všech rostlinách, tak jsem myslel že je něco špatně ve vodě- Zase omyl. Pak jsem se někde dočetl že to může být boxem..no.. Listí žloutlo a usychalo postupně všude. Vůbec to nerostlo. Sklízel jsem asi 20cm kytky.
CHáá Srát na box. Dnes jsem vychytal v NJ v akci OSB desky za 73kč/10mm za m2..
moonspell
vojtisek - umiraj tak nejak prapodivne,nektery prezijou ale slaby paldy...vetsinou to zacina od koncu starsich listu,takovy jako plisen,dost mi to propomina nedostatek zeleza co sem tak procital, postupne se to rozleze po vsech kytkach...ale plisen muzu upe vyloucit,stejne tak jako ziviny apod, pac s tim experimentuju celkem dost a uz mi napadaj snad jenom ze to je tim boxem, nebo tim ze byli mrazy venku a sel mi tam moc studenej vzduch v noci...
jestli teda rikas ze ty vypary toxicky brani kytce prijimat zelezo atd, docela by ta diagnoza sedela...ale je mi proste divny ze by to delal regulerni homebox...jinak jedu hlinu,v tom problem taky neni,zkousel sem aero a problem byl stejnej...takze v substratu taky problem neni...

peacemaker - a tys mel teda taky orig homebox a umirali ti v nem?
moonspell
jo sem zapomnel to hlavni:) :
Jedna se teda o vypary vznikajici SVETLEM nebo TEPLEM?
jestli svetlem da se to nejak resit folii,jestli teplem tak asi fakt box vyhodit:(
PEACEMAKER
Přesně nevím jak se jmenuje.. ale na jedné prodejně jsem měl možnost je porovnat-ten co mám já má hrubší (těžší) fólii, ten co si myslím že je OK má tenčí fólii a zelený potisk. Opravte mě pokud si mýlím :)
Jinak, pestovani.cz mi přislíbili výměnu. (juchůů)
vojtiiisek
možná světlem a teplem..to nevím..ale potřebuješ oboje;)
moonspell
peacemaker no prave zeleny logo tam mam,ale taky tam mam made in china...:)

vojtisek - no to jo,ale stacilo by prelepit vnitrek boxu foliema aby na nej nesvitilo...tak sem to myslel...ale chce to vedet jestli teda ten brajgl dela svetlo nebo teplo..
vojtiiisek
moonspell: reklamace??:D je to těžký přijdes na to tak ze to zkusis:D já to reklamoval a dali mi o litr levnější dark street, šmejdi jedni...
Sirus
PEACEMAKER:Na pestovani.cz ti ho 100% vyreklamujou. Taky jsem ho tam reklamoval a když si řekneš, tak ti pošlou ještě nejaký odškodnění.
moonspell: Když ten box postavíš postavíš a postavíš se k němu čelem tak na čelní straně zevnitř, hnedka pod spodní tyčí musí bejt visačka, na který je, zě je to z PE a taky závěsný tyče na světlo a větráky jsou o poznání robusnější.
moonspell
sirus mrknu na to...dole na trubce je napsany 100 prooent polyamite...takze to asi pvc nebude...asi je to fakt orig homebox...
ale teda stejne si myslim ze je tam neco spatne..ty toxicky vypary se teda vyparujou teplem,nebo svetlem,nevis?
moonspell
oprava - polyamide
Sirus
Čus, hele na Homebox.net píšou, že je to vlivem tepla, tak to tak asi bude.
Sirus
SLEDUJTE!!!
http://www.magicgrow.eu/zenc/index....products_id=724
Tihle ma..ři ty PLANTAboxy ještě pořád prodávaj.
Jednou jsem od nich koupil filtr a měl úplně jiný napojení než měl mít a taky sonoflex měl o 0,5 metru míň. Ještě navíc tam maj špatnu fotku.
Tímto vás upozorňuji na tento GS, abyste někdo nepohořel :micro:.
Na obrázku je to poznat podle zapínání, je odzhora. To Homeboxy nemaj.
samtekk
cau lidi tady ho taky maj.sracku jednu smrdlavou :D
tak at se nespalite.

http://www.green-house-tu.cz/sortim...podkategory=161
SmokeHillz
Hele hosi a myslite ze tenhle boxik z mylaru muze taky obsahovat vysokej obsah karcinogenu? mylar ma byt povlak proti nemackavosti a nevlhnuti (wikipedia).Ale presto tyhle boxy obsahujou PVC a sou dosti levny...

http://www.cultureindoor.com/chambr...r=price&dir=asc
Mr_green
Mylar je i v darkroom (mylar 210D) a darkstreet (mylar 190D). Sám mám darkroom a nemůžu si ho vynachválit
Modelář
zdar borci,letmo jsem to tu pročítal a chtěl jsem se zeptat jestli by nemohl problém vyřešit vylepením jiné odrazové folie na stěny boxu(třeba orca).četl jsem že ta dobrota pro kytky se uvolnuje pomocí světla,takže teoreticky po zakrytí by mohlo být všechno v klidu..co vy na to..a nezkoušeli jste někdo pocákat kytky rezavou vodou?ptám se protože jsem taky naletěl a mám ten neoriginální sráč
Modelář
tak už jsem to pročetl lépe a koukám že vylepit to něčim jiným nikdo nezkoušel..jesště teda ten postřik rezavou vodou?..každopádně jsem už objednal homebox od klečky..kurwa jsem na sebe nasranej promrdané tři kola a to se stačilo mrknout sem.já ocas
Modelář
zdar ostatní pvc napálení..jak jsem už psal v minulém postu,koupil jsem homebox hned následujíci den a hned to všechno přeházel. Kytky už byli všechny dost chyceny,hodně žlutý,některé listy usychali. Na léčbu jsem jim nasadil cropmax a rezovou vodu jako postřik a do vody jsme přidal CALMAG(vápník a magnesium) a hned následujíci den šlo poznat že nic neni ztraceno..Každý další přírůstek byl nádherně zelený.Do tejdne bylo vše ready(to co bylo chycený,chycený zůstalo)a tak jsme je jednou zastřih a další tejden jsme přepl na květ. Dnes je to pět dní na květu a múžu říct že je to 110%..naprostá nádhera..takže nic nevyhazovat, koupit kvalitní stan a s původním osazenstvem pokračovat..
Mondosivan
zdarec lidicky,jak poznam ze nahodou nemam plantabox.jsem zacatecnik a box jsem kupoval od typka na netu.vysacku zadnou nema.Kytky mi uz druhe kolo umiraji /zloutnou listy foto zde http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=631056
dik moc za radu

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma