Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Magazín > Náměty a Ohlasy

 
Vstupni test pro novacky? II - Klikni zde pro originální téma
Hlava
Takze jelikoz v puvodnim tematu se nekolik lidi smazalo stalo se z nej jen torzo a je neprehledne , podstatne prispevky soupnu sem a starej thryd presunu , prvni prispevky tady meli plha a voidman (asi, ja vubec netusim) a pravdepodobne se tykaly zavedeni vstupnich testu pro novačky :p:

citace:
Původní příspěvek od jestedman
supp. plha.

podobný nápad jsem měl taky, stačila by k tomu vůle carlose. Zmizeli by témata typu Chci pěstovat, poradíte mi apod. Ten test bych dal ale klidně na začátku, přecejenom, k těm základním threadům by měli nováčci přístup i "za svobodna" :) tedy off line. Kdo chce být registrován, musí odpovědět na základní otázky ohledně fyziologie, elektriky, hnojení.... Otázky by vycházely z FAQu, takže nic těžkýho. Začátečník by si to mohl klidně dohledat, jenže jak to bude pomalu hledat, tak se to pěkně naučí a už se nezeptá.


citace:
Původní příspěvek od Celller
Cau, to je dobry napad, presmerovat je pouze a jenom na FAQ, kdyz sem se tu zaregistroval, tak sem byl jak bulik a vubec sem nevedel co a jak, kdyz je to kopne do FAQ, tak by si to par lidi mohlo precist, ale stejne budou takovy, ktery to splni a pak se budou ptat na veci co tu sou


citace:
Původní příspěvek od jestedman
ok, tak se udělá nějaké zlaté pravidlo, se kterým bude muset být seznámen každý. tzn. ban za otázky tzv. dementního typu, a rovnou bych je vypsal. no byly by to otázky právě z toho testu, popř jiné zhovadilosti

taky mě napadlo udělat pro nováčky něco jako nástěnku, nemohli by přispívat do fór a zejména zakládat nová, tř. po dobu 1 měsíce. k dispozici by měli nástěnku, kam by mohli psát svoje dojmy a otázky a ostatní by na ně odpovídali, pokud by se někdo již zde projevil jako dementor, tak by se to snadno vyřešilo. Po určité době by nováčci dostali automaticky volný přístup


citace:
Původní příspěvek od xerthon
jeden muj nejlepsi kamarad to tady zatim skenuje a mozna by i zadiskutoval.On je ale jeden z milionu,ktery zije bez mobilu.(snad to nebude na mě:-))
a snad ho nebudu muset navic pripravovat na nejake zkousky :D

kdyz jsem zde byl novy,prvni dulezita vec byla pristup do bazaru,kde jsem si mohl sehnat sodikovy komplet a pestit.Ucit jsem se zacal az praxí s kytickama

kdyz uz tak spise nejake zkousky dospelosti :D



citace:
Původní příspěvek od JAHmaican
To s tou nástěnkou je docela f poho nápad, si myslím...


citace:
Původní příspěvek od Index
mě se to líbí, ale podle mě by rapidně ubylo nových členů:)


citace:
Původní příspěvek od Dr*Skunk
a tý čo pestovať vedia niesu začiatočnik tak ked sa registruju bude to pre nich dosť na prd že budú mať iba faq ked faq s polovice už ovladajú npr. zaklad. piest. inf. a ešte ked príde niekto lepší a z novým napadom ohladom lečitelstvy Zalévání, výživa, hnojení ukratime sa o napad my_! Tak treba domislieť aj to_!!!!:slizoun: :slizoun:


citace:
Původní příspěvek od DAG OF MORD
plha: Je to nápad s dobrou myšlienkou, ale je to priveľmi zložité aby to mohlo fungovať.

Niečo funkčnejšie by som videl takto. Nováčik založí nezmyselný thread v duchu, "Chcem pestovať, čo potrebujem?". Nováčikovi v tom okamihu udeliť bobríka mlčanlivosti, nemohol by zakladať žiaden thread v pestovaťelských fórach,a dotyčný thread zmazať. Nováčikovi by pribudol identifikátor bobríka mlčanlivosti, aby všetci na grower vedeli. Bobra by mal na istý čas, a po jeho uplynutí by bol dotyčný v "karanténe, podmienke", tiež by to bolo označené, aby všetci na grower vedeli. Keby založil thread, čakal by na overenie modmi. Ak by to bol zase nejaký nezmyselný thread, znova by dostal bobra.

Toto by mohlo fungovať.


citace:
Původní příspěvek od Celller
No a nemohli by mit keci? Kdyz si to zaplatej, tak ze chteji mit pristup okamzite a bez omezeni, to by musel Carlos napsat uz do uvodniku od registrace, ze jo?


citace:
Původní příspěvek od Moltres
Jsem pro test. Ale nejradši bych ho dal pro všechny, protože poslední dobou se tu dočítám zajímavé věci:D


citace:
Původní příspěvek od vaaanha
Možná už sem to tu někdy navrhoval do připomínek a zlepšení, ALE myslim, že by pak členové ztráceli motivaci se registrovat, protože neregistrovaní vidí do všech sekcí, nebo se mýlím? Takže proč by měli platit 80,- za omezení pohybu na G?:rejp:


citace:
Původní příspěvek od DAG OF MORD
Akékoľvek obmedzenie nováčika nikam nevedie, totiž nováčik sa automaticky nerovná lamer. Ja som sa registroval kôli tomu aby som tu mohol predstaviť svoju pestiareň a aby sa mi s vašou pomocou podarilo aj niečo vypestovať, pretože teória nieje všetko a rady sú nad zlato. Pritom mám grower ako tak celkom slušne prečítaný. A obmedzenie, že napr. nemôžem pridať príspevok hneď po registrácii, tak to by ma naozaj odradilo. Ako keby bol každý nováčik idiot. Už som tu spomínal "Bobra mlčanlivosti", to by mohlo byť riešenie, ale nikto iný okrem plha sa k tomu nevyjadril.


citace:
Původní příspěvek od CZGhoul
Ne kazdej j fakt hloupej a ne kazdej to tu jen brzdi a zahlcuje zbytecnyma otazkama. Bohuzel se mi zda ze se zacina rozmahat styl: Prosim kupte vse potrebne, vytvorte automatickou pestirnu a zapojte mi ji domu. Ja vam za to ani nepodekuju :D Proste vobcas kdyz si ctu nejakej tread my prijde ze nemaj zadnou snahu udelat neco jinyho nez ubalit brko z hotovyho produktu. Me osobne se libi ten napad s bobrikem mlceni. Ten kdo prohlasi nejakou kravinu nebo bude mit debilni otazky by mel bejt minimalne nejak oznacenej. Nicmene vymejslet muzem cokoli. Ale tezko rict co pomuze. Lidi nezmenite, jen trochu upravite moznost jejich vyjadrovani. Ale kdyz je nekdo debil .....


citace:
Původní příspěvek od b779
....ano dobrý nápad mr plha,ale jak už bylo řečeno neprojde a to k vůli už tak nižšímu počtu registrovaných nováčků po zavedení vstupní sms ... tímto dalším omezením by se spousty nováčku na to úplně vykašlali a samozřejmě grower by tím přišel o prachy ... toto carlos asi neodsouhlasí


citace:
Původní příspěvek od jestedman
za1 ) si nemyslím, že by carlos byl nějak závislý na penězích z registrace, když má z jedný tuším něco kolem 10 kačky
2) co je špatného na tom, že se sníží počet nových členů?

máme na výběr, buď být uzavřenou komunitou s možným, ale ne automatickým vstupem, něco jako nyx.cz nebo být zcela otevřený jako Xchat.

2 vaanha: by se registrovali kvůli tomu, aby mohli tř. první měsíc přispívat řekněme na nástěnku a tepr po "odzkoušení" by dostali 100% přístup. pokud by nebyla jiná volba, věř, že člověk, který se sem opravdu chce dostat, protože mu o něco jde, tak to vydrží (přecejenom nemá jinou volbu) a pokud to bude týpek jen tak náhodou připojenej někde ve škole, řekněme prudič, tak to holt nestihne, bo nevydrží, ale o to přece jde ne.
je jasný, že pokud nový člen pošle, tř. mailem, carlosovi svoje fotky 10 kytek pod 400w, tak se zbaví nějakého přijímacího procesu. ale kolik takovejch lidí tady je a nezná G?


citace:
Původní příspěvek od Expiry
Kdyz tu tak na to koukam,tak tu vsichni maj alespon dva bobky karmy :D,tak jsem pisu muj nazor jako pomerne novyho growera.

Test-To by nebylo spatny,urcite by to slo.
Omezeny pristup-to se mi moc nezamlouva,protoze ja nez jsem se zaregistroval,tak jsem zhruba rok procital grower.Tim testem by se zajistilo,ze novacek zna faq.



citace:
Původní příspěvek od Moltres
Nástěnka, bobřík, výborné nápady. Každopádně se s něčím vyrukovat musí. Grower je čím dál víc populární a jak napsal CZGhoul, v poslední době tu nelezou pěstitelé, ale konzumenti! Viz. Postavte mi skříň, pěstěte mi, dám vám love.. Takové nováčky bych omezil.


citace:
Původní příspěvek od Rappa
Proč je tohle téma v galerii? Osobně si myslim, že se grower pitomců stejně nezbaví, tak na co test? :D


citace:
Původní příspěvek od Dr*Skunk
Test z FAQ je dost zaujimavé bude to tu ako v škole.

Ten čo chce pestovať out bude testovaný z in_!!ale to mu netreba_!!
A teraz ako_?

Expiry: a čo tak kukať trochu lepšie_?
Daeris Grow: prvý prispevok do fora a HLAVA ta maže. Tak si myslim že to vôbec nieje zlé možno by si neprešiel testom.
Breadhacker: dik že si to isté čo som napisal preložil do CZ.


citace:
Původní příspěvek od jestedman
drskunk: chce out, dostane test z out a aktivní přístup bude mít jen do sekce out, ne do -in ;)
nejde o pasivní, ale o aktivní přístup. a nemusely by se jim zakazovat PM, tak by mohli komunikovat sami za sebe a popř. si na MODech vyžádat předběžnou autorizaci, pokud k tomu bude důvod


citace:
Původní příspěvek od čepra
Ne že by mě neštvaly přitroublá témata zde již zmiňovaná, ba jsou mi solí ve vočích :) , ale myslím si, že to je práce MODů, aby s takovým naložili, jak se patří.
Prosím nedělejte to složitější a složitější, protože jak už napsal Rappa:



citace:
Původní příspěvek od sancha
ještědman - přesně mě napad taky nyx .. kdyžuž něco tak tohle je asi nejlepší ne

:D a naši modi by se začali zaobírat stovkama dopisů od pubescentů :D to vidim .. ne .... ne .. ne .. další .. taky ne .. hehe



citace:
Původní příspěvek od BobekMarley
On the other hand:

Někdo se přihlásí na grower a nabízí v bazáči věci, který by se hodně lidem hodily...ale půl roku nemůže....


edit: Jediný co, asi pomůže je jim to pořád omlacovat o hlavu, bo mazat o sto šest:D


citace:
Původní příspěvek od CZGhoul
No jak dal procitam vase nazory lidi, tak zjistuju ze by to mozna opravdu nikam nevedlo. Faktem je, jak rekl Voidman, ze ty co tu opravdu nemaj co delat sou stejne rychle smazany. Nicmene nedavno jsem nekde narazil na nejakyho kryplika kterej se menoval (nevim jestli Curak Carlos ??? tak asi ne, ale neco v tom smyslu) Fakt my prijde ze tu zacina byt prehrsel sprostejch a zbytecnejch typu. Ale kazdej ma pravo se predvest, a kazdej by mel mit pravo udelat a pote napravit nejakou tu chybicku :) Nikdo z nas neni nejvetsi typek. Krome vsech modu :-p (sou jako bozi a sefove-maj vzdycky pravdu :D )


citace:
Původní příspěvek od Hy3nA
Plha: No teda klidně by mohly nějaký ty otázky z FAQu být, ale že by po zprávném vyplnění testu museli ješět nějakou dobu čekat, než budou moc jít kam chtěj to je imho hloupost, hlavně s tim bazarem.. jak maj získat zkušenosti(nebo teda máme) když si od zkušenějších growerů nebudou moc koupit něco nebo tak..


citace:
Původní příspěvek od Hanulkááá
Tak to já se dobrovolně přihlašuju na ten vstupní test,ikdyž už jsem vstoupila:D. Jestli to zvládnu já,tak musí už každej:D. Jestli to nějak pořešíte napište.No a když to nezvladnu,ne že mě vyhodíte:D.


citace:
Původní příspěvek od Hanulkááá
Pravě,že líbí až mooooc a kdyby jste mě vyhodili,tak by jste mě naštvali:D. Ale pokud ty testy budou ráda si je zkusím,alespon budu vědět jako holka,která začíná jak jsem natom. Jinak děkuju za celkem milý chování od tebe(tzn.že neodsuzuješ holku,která se zde zatim moc nevyzná). Měj se H.(Hana ne Hlava:D).

Edit:jinač ted jsem si to pročetla a ty testy se mi zdají jako dobrej nápad(buď je zvlaádnu,nebo zde nemám co dělat) hlavně musí být objektivní a snaha o to,aby se tady člověk naučil základním znalostem(hlavně hledání atd),bez zbytčného urážení a odsuzování:(,což je jediná věc,která mě na těhle stránkách mrzí:(.


citace:
Původní příspěvek od egzot
at je to napad jak chce kdo chce dobry ci spatny tak vse je jen v nas lidech pokud tu budou hovada)) tak tu budou a nepomuze nic a krom toho z ceho se pak neco dovi jak maj omezeny pristup???a jeste otazky na ktere treba fkt nic nevi


citace:
Původní příspěvek od Dr*Skunk
skuste založiť nové forum čo sa tam budú pisať také otazky za ktoré ste dali k- alebo vas naštvali alebo svojou hlupostou pobavili podla toho by ste mohli spraviť ten test_!


Uf , no a ted jestli mate nekdo nejake navrhy na otazky do vstupniho testu tak do toho , diky vsem Hlava
flySter
zdrawim hlava,
rad by som sa podelil o svoj nazor :
neviem ci prave test je spravne riesenie, skor by som podporil myslienku ze by sa novacikom nedali vytvarat thready typu "caute groweri" a boli by odkazany na FAQ...ja tiez niesom nejako extra ostrielany a myslim ze s niektorymi otazkami by som mal problemy, som nazoru ze sa registrovat moze naozaj kazdy, vonkoncom Vy stari oldschooleri ste tiez ziadne testy nerobili a kam ste to dotiahli ;)
skor nejakym sposobom obmedzit "Novych clenov" neviem si predstavit ze pri registracii robim nejaky test :)
ale neham to na kompetentnych kedze uz som dufam za vodou :D
piis
Vstupní test je sice dobrá věc, ale podle mýho názoru nedostatečná. Testy je potřeba zvlášť v některých sekcích zavést před každým odesláním příspěvku - pro některé uživatele. Už jsem to psal v jiným threadu:

Mno, co třeba zavést povinnost procházet před každým příspěvkem takovým zatrhávacím testem z FAQ (např. můj příspěvek obsahuje offtopic, nevztahuje se k tématu, je srozumitelný - podle správnosti zatržení, či nezatržení, by pak uživatel mohl přispět - varianty by se samozřejmě měnily, aby nedošlo k situaci, kdy to člověk po čase bezmyšlenkovitě odkliká). Tato povinnost by se vztahovala pouze k některým, řekněme těm, co mají méně než 50 příspěvků a třeba jen v některých sekcích fóra.
Co se týče hledání, nebylo by možné zavést něco na způsob keywords u každýho threadu, které by zakladatel vyplňoval?
danihel
citace:
Původní příspěvek od futeW
Co se týče hledání, nebylo by možné zavést něco na způsob keywords u každýho threadu, které by zakladatel vyplňoval?


Support, to by celkom pomohlo, asi kazdemu :)
carlos
na skriptu se pracuje... bude fungovat ve forme:
otazka a na vyber tri varianty (a,b,c), ze kterych pouze jedna je spravne..

pokusme se dat dohromady alespon 50 otazek, kazdemu zobrazime pet tak at se neopakuji... ;)

otazky/odpovedi piste primo do tohoto tematu.. diky :smoker:
Šlajs
Který z následujících zdrojů je vhodný pro pěstování rostlin pod umělým osvětlením?
A) Rtuťová výbojka
B)Wolframová žárovka
C)Sodíková výbojka

Co jsou základní prvky hydroponické metody pěstování zvané Bubbler
A) Kapilárový systém + čerpadlo s vysokým výtlakem
B) Rezrevoár s živným roztokem, v němž jsoutrvale ponořeny kořeny rosliny + vzduchovací čerpadlo
C) napouštěcí stůl, který je cyklicky zaplavována a vypouštěn živným roztokem

Co je to EC?
A) vodivost roztoku - indikuje množství živin, tj. koncentraci hnojiva
B) určuje kyselost/zásaditost roztoku
C) informace o obsahu rozpoštěného kyslíku ve vodě

Jak poznáme přehnojení rostliny?
A) Tmavězelená barva
B) Zhnědnutí listu(nekrózy), začínajícím u zoubků rostliny
C) Bílé tečky a díry v listech
JAHmaican
Šlajs: myslím, že pro většinu začínajících outdooristu, by některé tvé otázky byly příliš složité.
Pojal bych to víc obecněji...

Většina druhů cannabis začínají kvést v závislosti na:
a, stáří rostlině
b, světelné fotoperiodě
c, teplotě prostředí

Jaké pH z nabízených tří možností, by vyhovovalo konopí nejvíce?
a,2,5
b,6,5
c,9,5

Který zbůsob bys volil k nejpřesnějšímu zjištění zralosti palice?
a, zakalenost pestíků
b, zakalenost preflowers
c, zakalenost trichomů

Co znamená FIM?
a, speciální zaštípnutí, při němž se rostlina několikanásobně rozvětví
b, speciální typ metalhalogenidové výbojky
c, speciální metoda pěstování, kde se palice proplétají pletivem, se záměrem co nejvíce využít prostor

Který model je nejlepší?
a, pražský skéro
b, hydro skéro
c, skéro za dvěpade
:teef:
xpapousek
Jaky bude vynos z 10 kytek?

A)priblizne 100-250 g /zalezi na genetice/
B)asi 1-2 kg
C)nelze urcit, zalezi na osazene plose, intenzite svetla atd.


Kdy nejlepe sazet rostlinky ven? (stredni evropa)

A)Hned jak sleze snih (brezen)
B)Prvni den kdyz je venku nad 15 C.(prelom brezen/duben)
C)V dobe kdy uz nehrozi prizemni mraziky (prelom duben/kveten)


Spatne pH v korenove oblasti bude mit za nasledek:

A) Nedostatek kysliku pro koreny
B) Omezeny prisun prvku
C) Vznik plisne


Co znamena NPK na hnojivu?

A)koncentraci stopovych prvku
B)vhodnost pouziti out/in
C)pomer zakladnich prvku


Jako prispevek do galerie clena se nejvice hodi

A)Jooo kamo, mas to husty K+ :rasta:
B)Nemas nejaky rizky navic? :frog:
C)Zajimalo by me proc si toto kolo zvolil tento typ stinitka a v cem vidis rozdil oproti klasicky vlastovce? :david:

Tak zatim, dofam ze to dopadne zdarne....
carlos
K+
Jen houšť a větší kapky... Řešení vidím jako znemožnění přispívání do všech pěstitelských fór nově registrovaným (včetně galerií a síně slávy) do okamžiku splnění testu.. Do té doby přístup do fór Životního stylu a Kanálu. Při nesplnění testu na 100% možnost opakovat teprve za dalších 24 hodin... Co říkáte?


[edit]
znepřístupnění => znemožnění přispívání
Zedy
Rozdíl mezi samčím a samiččím pohlavím rostliny:

a) samčí rostlina se prokazuje drobnými kuličkami a samiččí malými ocásky tzv. preflowers

b) samčí rostlina se prokazuje malými ocásky tzv. preflowers a samiččí vytváří drobné kuličky

c) samčí i samiččí pohlaví se prokazuje bez rozdílu

Ovlivňuje prostor pro kořeny výslednou velikost rostliny:

a) ne, čím méně prostoru pro kořeny, tím větší rostlina mi vyroste

b) ano čím více prostoru pro kořeny, tím větší rostlina mi vyroste

c) ne, prostor pro kořeny se mi nepodepíše na výsledné mohutnosti rostliny

Je důležité mou rostlinu pravidelně zálévat?:

a) ne, konopí si dokáže vytvářet zásoby zálivky při nepravidelném zalívání

b) ano, je důležité dodržovat pravidelné cykly mezi vyschnutím a prolitím substrátu

c) ne, konopí spotřebuje minimum vlhkosti, kterou mu dodáme
jufik
1.
24 hodin se mi zdá příliš dluhá doba .Mě osobně, kdyby se mi už chtělo dělat nějaký test, tak bych ho chtěl mít co nejrychleji za sebou (ať už kvůli problému, ktery spěchá, anebo, že už tam chci byt :D ), takže bych to viděl na možnost dělat ho opět po 1 hodině . Tato doba mi příjde jako dostatečna k pročtení nedostatků (asi nebude u výsledku testu odpověď typu : na tuto otázku jsi odpověděl špatně, ale snad každý bude vědět u které otázky si nebyl jistý a zaměří se na tuto oblast).
2.
Nevidím důvod proč zamezit přístup k ostatním místům fóra.Když už chceš něco takového udělat,tak bych jim nechal možnost si prohlížet všechny části fóra se zamezením psaní odpovědí.
3.
Jinak si myslím ,že tento test odradí mnoho lidí a to nejenom těch, kteří tady nejsou vítáni.To už jsem spíše pro vrácení placené registrace.
Pflusik
Jak píše jufik, podle mě je dost možný, že ten test odradí i dost lidí co maj opravdu zájem se něco dozvědět akorát nemají možnost. Co takhle dát před splněním testu přístup k FAQ možná vám připadá, že potom je ten test asi k ničemu, když si to může každej přečíst, ale v tom je ten vtip ... PŘEČÍST tohle by snad donutilo všechny ty "hydroskérařeza25Opyčowole" alespoň si přečíst FAQ. Jsem si docela jistej, že valná většina těchdle lidí FAQ vůbec neviděla a to ani zběžně ne.
Ale řikám si, že nic nenaučí lidi slušnýmu chování a to by bylo ožná potřeba nejvíc
MaaaYaaa
Přístup do fór Životního stylu a Kanálu "začínajícim uživatelum" tyhle takhle už celkem nakrajní fóra odstaví do propasti nepřehlednýho pořád aktualizovanýho bordelu totálně si myslim. A vzhledem k tomu že podobný fóra podobný komunity lidí (názorově, zkušenostně, co se koníčků a zaměření týče - takže i kanál a životní styl jsou zajímavý čtení) na netu těžko hledat, zdá se mi lepší po vstupnim testu už nechat přístup všude :)
Ps. tohle zní nejlíp když mam pod jménem hrdý titul "Nový člen" :winner:
Konstruktivní připomínky k běhu fóra ze strany uživatelů patří do sekce:
a) Oznámení
b) Zákon a právo
c) Náměty a ohlasy

K obecné diskuzi o outdoor pěstování konopí slouží především sekce:
a) Kuřárna
b) Outdoor pěstování
c) Fotogalerie pod sluncem

Urážlivé příspěvky nebo nabídky týkající se prodeje sušiny marihuany jsou tolerovány v sekci:
a) Zákon a právo
b) Kuřárna
c) Nikde na fóru

Která z těchto variant je gramaticky, resp. stylisticky správně:
a) Pjestování pod sluncem, nenahradí sebelepší lampa.
b) Kouření zvišuje riziko rakoviny plyc.
c) Dealeři konopí nepředstavují žádné společenské riziko.
citace:
*Abych předešel případným protestům. Doplněk (plugin) ke kontrole pravopisu je snadno dostupný ke stažení. Samozřejmě je otázka, zda je tato varianta otázky přijatelná pro ty, kteří píší bez diakritiky. Věřím, že ano.


Chci-li pochválit pěstitele za jeho úspěchy udělám to nejlépe prostřednictvím:
a) karma systému
b) threadu v Kuřárně
c) threadu v sekci Náměty a ohlasy


Byl bych pro nezacházet s testem tak jednorázově. Ideální by bylo, aby nováčci testem procházeli ve všech sekcích (mimo kanálu a asi i kuřárny) opakovaně do doby, než dosáhnou určitého počtu příspěvku - např. než se stanou stálými členy, tj tuším 30 příspěvků. Do hry by se mohly zapojit i trestné body za offtopic od MODů - uživatel by preventivně musel opět po nějakou dobu procházet před každým příspěvkem absolvováním testu. A nakonec by měla hrát roli i karma. Záporná karma, kterou má uživatel pod jménem, by znamenala nutnost absolvovat testy před každým příspěvkem, neomezenou dobu. Karma by tak získala i jakousi systémovou funkčnost.
Otázky testů by se postupně doplňovaly, měnily rozšiřovaly atp. i v závislosti na postřezích MODů., což by mohlo pomoct zamezit nejčastějším prohřeškům, se kterýma se setkávají.
That's it. Pro někoho možná utopie, pro mě spíš způsob, jak nenásilnou formou kultivovat fórum.

ještě poznámka k těm pěstitelským otázkám. Dbejte na to, aby odpovědi byly dohledatelný ve FAQ.
Zedy
Někdo se tady zmiňuje o dalším opakováním testu, ale to mi přijde dost prudérní pro takového nováčka na fóru.

Podle mě by bylo nejlepší po registraci zpřístupnit jak psal např. Carlos, fóra Životního stylu a Kanál, ať mají tito lidé aspoň nějakou šanci se vyjádřit + ještě FAQ, aby byli schopni popřípadě nastudovat potřebné informace pro splnění vstupního testu. Ten bych se nebál klidně naprášit trochu rozsáhlejší, ať sem teda nevleze jen tak kde kdo, např. 30 otázek. Po splnění takového testu by měli naprostou volnost na fóru jak je tomu dodnes.

+ přidávám ještě nějaký otázky:

1) Jaké množství hnojiv dokáže moje rostlina vstřebat?:

a) konopí dokáže vstřebat neomezené množství hnojiv, které mu poskytnu

b) konopí je choulostivé na jakékoliv hnojení, proto ho nesmím přihnojovat

c) výrobce hnojiva mi určí dávku, kterou můžu své rostlině poskynout

2) Jak velký přínos mají listy pro mojí rostlinu v období růstu?:

a) v období růstu mají listy malý význam, proto je lepší je postupně probírat

b) bez listů by neprobíhala fotosyntéza a rostlina je v růstu potřebuje ze všeho nejvíc, nechám je být

c) listy jsou to poslední co by rostlina v tomto období potřebovala, můžu je obrat všechny

3) Je pro výslednou kvalitu sušiny důležitá fáze sušení?:

a) ne, ať schne konopí v jakýchkoliv podmínkách, jakkoliv dlouho ve výsledku to nepoznám

b) ne, nejlepší je konopí nechat schnout co nejrychleji a to za pomocí např. topení, mikrovlnky a různých tepelných zdrojů

c) ano, sušení je základ úspěchu, proto nechám květy schnout za speciálních podmínek dostatečně dlouho
Zedy
Hele, jen doufám, že to tady zase neupadne v zapomnění jak už u nějakých změn, či slibů bývá na Groweru zvykem. Pokud potřebujete víc otázek, tak dejte vědět, chybí tomu nějaká organizace, nebo informovanost o vývoji, hlavně ať se to hejbe :teef:

Pak smáznu;)
jestedman
-
Šlajs
Zkratka PM znamená
a)private message, tedy soukromá zpráva. Je určená výhradně adresované osobě
b)kontaktujte uživatele zásadně odpoledne
c)Po Mém - originální způsob řešení autora

Více psychoaktivních látek má
a) samec
b) samice
c) obojí je stejně účinné

Feminizovaná semínka by měla mít základní vlastnost
a) 100% klíčivost
b) ze semen by měly vyrůst jen samice rostliny konopí
c) semena garantovaného původu - originál od šlechtitele
Mr. Figaro
Co je to FAQ
a)anglická zkratka pro odrůdu konopí ,často pěstovanou venku
b)anglická zkratka pro "často kladené otázky"
c)anglická zkratka pro konkrétní zabezpečovací internetový protokol

Konopí, kromě slunce, lze pěstovat pod ...
a) klasickými žárovkami a halogeny
b) rtuťovými výbojkami a xenovovými výbojkami
c) sodíkovými výbojkami a zářivkami

V případě, že něčemu nerozumím, zachovám se následovně.
a) použiji tlačítko "hledání" či internetový vyhledavač
b) založím téma s mým dotazem, kde mi rychle odpoví
c) založím více témat, aby mi bylo odpovězeno ještě rychleji.


...
( nemohl jsem si odpustit nějaký, co mě taky napadly :D )

Jsem vietnamský mafián
a) ANO
b) NE
c) nerozumim


Jaké I/Y napíšeme ve větě místo *

Jiří skl*dil k*tk* své žen*, protože b*la v*slána na v*kendov* bob*t v B*střici

a)y,y,y,y,y,y,y,y,y,y
b)i,i,y,y,y,y,i,i,y,y
c)i,y,y,y,y,y,i,y,y,y
EXODUS
citace:
Původní příspěvek od jufik
1.
24 hodin se mi zdá příliš dluhá doba .Mě osobně, kdyby se mi už chtělo dělat nějaký test, tak bych ho chtěl mít co nejrychleji za sebou (ať už kvůli problému, ktery spěchá, anebo, že už tam chci byt :D ), takže bych to viděl na možnost dělat ho opět po 1 hodině . Tato doba mi příjde jako dostatečna k pročtení nedostatků (asi nebude u výsledku testu odpověď typu : na tuto otázku jsi odpověděl špatně, ale snad každý bude vědět u které otázky si nebyl jistý a zaměří se na tuto oblast).
2.
Nevidím důvod proč zamezit přístup k ostatním místům fóra.Když už chceš něco takového udělat,tak bych jim nechal možnost si prohlížet všechny části fóra se zamezením psaní odpovědí.
3.
Jinak si myslím ,že tento test odradí mnoho lidí a to nejenom těch, kteří tady nejsou vítáni.To už jsem spíše pro vrácení placené registrace.

No 1 hodina je podle mě moc krátká doba k opakování testu, těch 24 hodin by bylo ideální nebo klidně i více. :)

Jak napsal carlos šlo by o to, aby "Nový Člen" nemohl přispívat příspěvky v pěstitelských fórech (viz. citace).
citace:
Původní příspěvek od carlos
Řešení vidím jako znemožnění přispívání do všech pěstitelských fór nově registrovaným (včetně galerií a síně slávy) do okamžiku splnění testu.
[edit]
znepřístupnění => znemožnění přispívání


PS: Děkuji všem členom za jejich vypracované otázky. :)
Mr. Figaro
zedy, snad tu lidi uměj základy matematiky z prvního stupně základní školy ...
Zedy
Pomalu to tady upadá v zapomnění, tak kolik těch otázek potřebujete co?

1. Pokud se rozhodnu uskladnit svoji sklizeň, zvolím nejlépe:

a) nějaké slunné místo, kde se nehne ani molekula vzduchu

b) mrazák, kde je konopí v dostatečném chladu a tmě

c) místo kde dostatečně profukuje a je pokojová teplota

2. Co rozumím pod pojmem ,,Cooltube":

a) jedná se o kompletní ventilační systém do skříně

b) speciálně upravený box na skladování hnojiv

c) jde o stínítko v podobě skleněné trubice

3. Co rozumím pod pojmem ,Hermafrodit":

a) jedná se o samiččí rostlinu, která se zároveň projevuje samčími koulemi

b) jde o druh konopí s vysokým % aktivních látek

c) jedná se o samčí rostlinu, která ve finální fázi vytváří semínka

;)
Šlajs
Jak přimějeme rostlinu konopí při pěstováním pod umělým osvětlením ke květu?

a) Změnou proměru světlo/tma na 12hod světla a 12h tmy
b) Stresem - nalamováním, propícháváním hřebíky atd
c) Použitím hnojiv určených pro květovou fázi


Pokud se na rostlině objeví parazité nebo plíseň a použijeme chemické prostředky, kdy je nejzašší doba jejich poslední aplikace?


a) Je to jedno, klidně den před sklizní
b) Řídíme se ochrannou lhůtou uvedenou v příbalovém letáku. Raději vybíráme nejdelší lhůtu(zpravidla 28 dní před plánovoanou sklizní)
c) Na konopí neaplikujeme žádný postřik
Calzone
IMHO by to měly být otázky všeobecné o pěstování konopí, ne zaměřené přímo třeba na INDOOR. Spousta lidí tu je kvůli OUTu a lampy a technologie s nima spojená jsou pro ně španělská vesnice...
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od Šlajs

Pokud se na rostlině objeví parazité nebo plíseň a použijeme chemické prostředky, kdy je nejzašší doba jejich poslední aplikace?


a) Je to jedno, klidně den před sklizní
b) Řídíme se ochrannou lhůtou uvedenou v příbalovém letáku. Raději vybíráme nejdelší lhůtu(zpravidla 28 dní před plánovoanou sklizní)
c) Na konopí neaplikujeme žádný postřik [/B]


tohle ti uhodne každej, aneb klasické pravidlo při psaní testů - očividně nejdelší odpověď je v 98% ta správná.
mcspek
cau jak to vypada stim testem ? bych si ho zkusil.... jsem novacek ;-)
acheron
1.Ktory svah je na pestovanie najlepsi?

a) Juho-Zapadny
b) Zapadny
c) Juho-Vychodny

2.Co sa miesa do pody pre drzanie vlhkosti?

a) perlit
b) polystyren
c) kostná múčka

3.Ak su rastliny neprirodzene vytiahnute, s velkymi medzerami medzi "poschodiami":

a) maju slaby prisun prudiaceho vzduchu
b) su napadnute skodcom
c) maju nedostatok svetla

4.V ktorom mesiaci zacina vonku (vecsinov) kvytnut Cannabis?

a) siedmom (jul/cervenec)
b) osmom (august/srpen)
c) deviatom (september/zari)
Todle mi vcera poslal Ericartman, zda se mi to jako docela dobrej napad, ovsem nevidim do technickeho reseni:


citace:

Hele co říkáš na nápad že by se novým členům dala možnost přispívat jen do minifora začátečníků, tam by se mohli chlubit i ptát a pokud by někoho jejich příspěvky zaujaly, dal by jim karmu a za nějakých například 100b kramy by bylo povolení přispívat všude.
Zedy
Koukám s testem se hejblo dost :teef:

Souhlasil bych i s Ericartmanem, jen to už nějak rozhřešte.
Hanyz
citace:

vodní příspěvek od Disaster:-)

Todle mi vcera poslal Ericartman, zda se mi to jako docela dobrej napad, ovsem nevidim do technickeho reseni:
citace:

Hele co říkáš na nápad že by se novým členům dala možnost přispívat jen do minifora začátečníků, tam by se mohli chlubit i ptát a pokud by někoho jejich příspěvky zaujaly, dal by jim karmu a za nějakých například 100b kramy by bylo povolení přispívat všude.


Dovolím si predikovat efekt - nikdo ze stálých/znalých členů o tuhle sekci ani nezavadí a nováčci si budou sypat karmu mezi sebou, aby povýšili
Jíří
Nevím ten test se mě moc nezda už jen proto že ho uděla skoro každej neni nic jednodušího než si prečíst otazku a dohledat odpověd na netu.A že ji najde,takže by to chtělo asi něco jineho!
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Jíří
Nevím ten test se mě moc nezda už jen proto že ho uděla skoro každej neni nic jednodušího než si prečíst otazku a dohledat odpověd na netu.A že ji najde,takže by to chtělo asi něco jineho!



...no a to je ůčel tohoto testu , misto aby nováčci zakladali stále stejna temata tak si pomoci testu najdou odpovedi na veci pro nas nektere běžné ale pro ne nové a neznámé , tak pro to . Hlava
Hlava
Který z následujících zdrojů je vhodný pro pěstování rostlin pod umělým osvětlením?
A) Rtuťová výbojka
B)Wolframová žárovka
C)Sodíková výbojka

Co jsou základní prvky hydroponické metody pěstování zvané Bubbler
A) Kapilárový systém + čerpadlo s vysokým výtlakem
B) Rezrevoár s živným roztokem, v němž jsoutrvale ponořeny kořeny rosliny + vzduchovací čerpadlo
C) napouštěcí stůl, který je cyklicky zaplavována a vypouštěn živným roztokem

Co je to EC?
A) vodivost roztoku - indikuje množství živin, tj. koncentraci hnojiva
B) určuje kyselost/zásaditost roztoku
C) informace o obsahu rozpoštěného kyslíku ve vodě

Jak poznáme přehnojení rostliny?
A) Tmavězelená barva
B) Zhnědnutí listu(nekrózy), začínajícím u zoubků rostliny
C) Bílé tečky a díry v listech

Od Šlajs

Většina druhů cannabis začínají kvést v závislosti na:
a, stáří rostlině
b, světelné fotoperiodě
c, teplotě prostředí

Jaké pH z nabízených tří možností, by vyhovovalo konopí nejvíce?
a,2,5
b,6,5
c,9,5

Který zbůsob bys volil k nejpřesnějšímu zjištění zralosti palice?
a, zakalenost pestíků
b, zakalenost preflowers
c, zakalenost trichomů

Co znamená FIM?
a, speciální zaštípnutí, při němž se rostlina několikanásobně rozvětví
b, speciální typ metalhalogenidové výbojky
c, speciální metoda pěstování, kde se palice proplétají pletivem, se záměrem co nejvíce využít prostor

Který model je nejlepší?
a, pražský skéro
b, hydro skéro
c, skéro za dvěpade

Od JAHmaican

Jaky bude vynos z 10 kytek?

A)priblizne 100-250 g /zalezi na genetice/
B)asi 1-2 kg
C)nelze urcit, zalezi na osazene plose, intenzite svetla atd.


Kdy nejlepe sazet rostlinky ven? (stredni evropa)

A)Hned jak sleze snih (brezen)
B)Prvni den kdyz je venku nad 15 C.(prelom brezen/duben)
C)V dobe kdy uz nehrozi prizemni mraziky (prelom duben/kveten)


Spatne pH v korenove oblasti bude mit za nasledek:

A) Nedostatek kysliku pro koreny
B) Omezeny prisun prvku
C) Vznik plisne


Co znamena NPK na hnojivu?

A)koncentraci stopovych prvku
B)vhodnost pouziti out/in
C)pomer zakladnich prvku


Jako prispevek do galerie clena se nejvice hodi

A)Jooo kamo, mas to husty K+
B)Nemas nejaky rizky navic?
C)Zajimalo by me proc si toto kolo zvolil tento typ stinitka a v cem vidis rozdil oproti klasicky vlastovce?


Od xpapousek


Rozdíl mezi samčím a samiččím pohlavím rostliny:

a) samčí rostlina se prokazuje drobnými kuličkami a samiččí malými ocásky tzv. preflowers

b) samčí rostlina se prokazuje malými ocásky tzv. preflowers a samiččí vytváří drobné kuličky

c) samčí i samiččí pohlaví se prokazuje bez rozdílu

Ovlivňuje prostor pro kořeny výslednou velikost rostliny:

a) ne, čím méně prostoru pro kořeny, tím větší rostlina mi vyroste

b) ano čím více prostoru pro kořeny, tím větší rostlina mi vyroste

c) ne, prostor pro kořeny se mi nepodepíše na výsledné mohutnosti rostliny

Je důležité mou rostlinu pravidelně zálévat?:

a) ne, konopí si dokáže vytvářet zásoby zálivky při nepravidelném zalívání

b) ano, je důležité dodržovat pravidelné cykly mezi vyschnutím a prolitím substrátu

c) ne, konopí spotřebuje minimum vlhkosti, kterou mu dodáme

Od Zedy

Konstruktivní připomínky k běhu fóra ze strany uživatelů patří do sekce:
a) Oznámení
b) Zákon a právo
c) Náměty a ohlasy

K obecné diskuzi o outdoor pěstování konopí slouží především sekce:
a) Kuřárna
b) Outdoor pěstování
c) Fotogalerie pod sluncem

Urážlivé příspěvky nebo nabídky týkající se prodeje sušiny marihuany jsou tolerovány v sekci:
a) Zákon a právo
b) Kuřárna
c) Nikde na fóru

Která z těchto variant je gramaticky, resp. stylisticky správně:
a) Pjestování pod sluncem, nenahradí sebelepší lampa.
b) Kouření zvišuje riziko rakoviny plyc.
c) Dealeři konopí nepředstavují žádné společenské riziko.

Chci-li pochválit pěstitele za jeho úspěchy udělám to nejlépe prostřednictvím:
a) karma systému
b) threadu v Kuřárně
c) threadu v sekci Náměty a ohlasy

Od futeW

1) Jaké množství hnojiv dokáže moje rostlina vstřebat?:

a) konopí dokáže vstřebat neomezené množství hnojiv, které mu poskytnu

b) konopí je choulostivé na jakékoliv hnojení, proto ho nesmím přihnojovat

c) výrobce hnojiva mi určí dávku, kterou můžu své rostlině poskynout

2) Jak velký přínos mají listy pro mojí rostlinu v období růstu?:

a) v období růstu mají listy malý význam, proto je lepší je postupně probírat

b) bez listů by neprobíhala fotosyntéza a rostlina je v růstu potřebuje ze všeho nejvíc, nechám je být

c) listy jsou to poslední co by rostlina v tomto období potřebovala, můžu je obrat všechny

3) Je pro výslednou kvalitu sušiny důležitá fáze sušení?:

a) ne, ať schne konopí v jakýchkoliv podmínkách, jakkoliv dlouho ve výsledku to nepoznám

b) ne, nejlepší je konopí nechat schnout co nejrychleji a to za pomocí např. topení, mikrovlnky a různých tepelných zdrojů

c) ano, sušení je základ úspěchu, proto nechám květy schnout za speciálních podmínek dostatečně dlouho

O5 od Zedy


konopí je rostlina:
a) jednoletá
b) víceletá
c) staletá

a) jednodomá
b) dvojdomá
c) vícedomá

konopí je možné množit:
a) odnožemi
b) pouze semeny
c) pouze semeny a řízkováním

Aktivní složku THC je možné přenést z rostliny do těla uživatele

a) krví a spermatem
b) kouřením nebo konzumací pokrmu
c) šňupáním nebo injekční metodou

Základní chem. prvky, které jsou nezbytné pro správný vývoj konopí jsou

a) Dusík, Uhlík, Hliník
b) Dusík, Fosfor, Draslík
c) Dusík, Hořčík, Mangan

THC je rozpustné
a) ve vodě a v alkoholu
b) pouze v tucích
c) v tucích a alkoholu

Od jestedman

Zkratka PM znamená
a)private message, tedy soukromá zpráva. Je určená výhradně adresované osobě
b)kontaktujte uživatele zásadně odpoledne
c)Po Mém - originální způsob řešení autora

Více psychoaktivních látek má
a) samec
b) samice
c) obojí je stejně účinné

Feminizovaná semínka by měla mít základní vlastnost
a) 100% klíčivost
b) ze semen by měly vyrůst jen samice rostliny konopí
c) semena garantovaného původu - originál od šlechtitele

O5 od Šlajs

Co je to FAQ
a)anglická zkratka pro odrůdu konopí ,často pěstovanou venku
b)anglická zkratka pro "často kladené otázky"
c)anglická zkratka pro konkrétní zabezpečovací internetový protokol

Konopí, kromě slunce, lze pěstovat pod ...
a) klasickými žárovkami a halogeny
b) rtuťovými výbojkami a xenovovými výbojkami
c) sodíkovými výbojkami a zářivkami

V případě, že něčemu nerozumím, zachovám se následovně.
a) použiji tlačítko "hledání" či internetový vyhledavač
b) založím téma s mým dotazem, kde mi rychle odpoví
c) založím více témat, aby mi bylo odpovězeno ještě rychleji.


...
( nemohl jsem si odpustit nějaký, co mě taky napadly )

Jsem vietnamský mafián
a) ANO
b) NE
c) nerozumim


Jaké I/Y napíšeme ve větě místo *

Jiří skl*dil k*tk* své žen*, protože b*la v*slána na v*kendov* bob*t v B*střici

a)y,y,y,y,y,y,y,y,y,y
b)i,i,y,y,y,y,i,i,y,y
c)i,y,y,y,y,y,i,y,y,y

Od Mr. Figaro

1. Pokud se rozhodnu uskladnit svoji sklizeň, zvolím nejlépe:

a) nějaké slunné místo, kde se nehne ani molekula vzduchu

b) mrazák, kde je konopí v dostatečném chladu a tmě

c) místo kde dostatečně profukuje a je pokojová teplota

2. Co rozumím pod pojmem ,,Cooltube":

a) jedná se o kompletní ventilační systém do skříně

b) speciálně upravený box na skladování hnojiv

c) jde o stínítko v podobě skleněné trubice

3. Co rozumím pod pojmem ,Hermafrodit":

a) jedná se o samiččí rostlinu, která se zároveň projevuje samčími koulemi

b) jde o druh konopí s vysokým % aktivních látek

c) jedná se o samčí rostlinu, která ve finální fázi vytváří semínka

To o5 od Zedy , díky moc !!!

Jak přimějeme rostlinu konopí při pěstováním pod umělým osvětlením ke květu?

a) Změnou proměru světlo/tma na 12hod světla a 12h tmy
b) Stresem - nalamováním, propícháváním hřebíky atd
c) Použitím hnojiv určených pro květovou fázi


Pokud se na rostlině objeví parazité nebo plíseň a použijeme chemické prostředky, kdy je nejzašší doba jejich poslední aplikace?

a) Je to jedno, klidně den před sklizní
b) Řídíme se ochrannou lhůtou uvedenou v příbalovém letáku. Raději vybíráme nejdelší lhůtu(zpravidla 28 dní před plánovoanou sklizní)
c) Na konopí neaplikujeme žádný postřik

Tak o5 od Šlajs , děkuji !!!

1.Ktory svah je na pestovanie najlepsi?

a) Juho-Zapadny
b) Zapadny
c) Juho-Vychodny

2.Co sa miesa do pody pre drzanie vlhkosti?

a) perlit
b) polystyren
c) kostná múčka

3.Ak su rastliny neprirodzene vytiahnute, s velkymi medzerami medzi "poschodiami":

a) maju slaby prisun prudiaceho vzduchu
b) su napadnute skodcom
c) maju nedostatok svetla

4.V ktorom mesiaci zacina vonku (vecsinov) kvytnut Cannabis?

a) siedmom (jul/cervenec)
b) osmom (august/srpen)
c) deviatom (september/zari)

Od acheron

Tak , to by bylo ,diky všem za spolupraci mate u me minimalne Ká,plus :p: ted jen z toho odstranit duplicitni otázky , nejak to dat do jednoho srozumitelneho formatu a muzem to zkusit nejak zprovoznit s pomoci nejvyšší moci :rasta: carlose :))) diky za trpelivost všem , pripadne jestli nekdo ma neco k vylepseni nebo nejaka otazka je móóc blbá , nebojte se to řict , díky cau Hlava
GhostFace
Dobrá práce, jen bych měl několik připomínek:

Od Šlajs
Který model je nejlepší?
a, pražský skéro
b, hydro skéro
c, skéro za dvěpade

- tuto otázku bych tam vůbec nedával (nějak sem nepochopil co bych měl zvolit?)

4.V ktorom mesiaci zacina vonku (vecsinov) kvytnut Cannabis?

a) siedmom (jul/cervenec)
b) osmom (august/srpen)
c) deviatom (september/zari)

- to je docela zavádějící (v případě že může být zaškrtnuto víc odpovědí tak ne)


2.Co sa miesa do pody pre drzanie vlhkosti?

a) perlit (tady bych přidal ještě kokos)
b) polystyren
c) kostná múčka

No a pak mě tam chybí nějaká otázka třeba na autoflowering, co je to klon (řízek), co je indika, sativa

Co se rozumí pod pojmem autoflowering:
a\ donucení kytky ke květu za pomocí vysokých dávek hnojiv a květinových stimulátorů, thiaminu, popřípadě speciální techniky SDSRH (Strč Do Stonku Rezavej Hřebík)
b\ geneticky modifikované konopí s vysokým obsahem THCV
c\ druh cannabis malého vzrůstu, který začíná kvést nezávisle na fotoperiodě

Co je to klon (řízek):
a\ Geneticky upravená rostlina marihuany s vysokou odolností proti chorobám
b\ Zakořeněná větvička (asi 10 - 15 cm) uříznutá z rostliny konopí, která má všechny vlastnosti rostliny z které byla odebrána
c\ Slangový výraz pro vylisovaný konopný materiál, který svým tvarem připomíná řízek

Jaký je základní rozdíl mezi cannabis sativa a cannabis indika?: (to by možná chtělo ještě upravit)

a\ sativa je vysokého vzrůstu, má velké tenké listy a její účinky jsou příjemné high někdy i psychoaktivní, kdežto indika je menšího vzrůstu se širokými listy a účinky spíše stoned (posadí tě do křesla)

b\ sativa je menšího vzrůstu, má velké tenké listy a její účinky jsou příjemné high někdy i psychoaktivní, kdežto indika je vysokého vzrůstu s menšími širokými listy a účinky spíše stoned (posadí tě do křesla)

c\sativa je menšího vzrůstu, má velké tenké listy a její účinky jsou těžké stoned stavy, kdežto indika je vysokého vzrůstu s menšími širokými listy a trippy účinky
Šlajs
Krerá semínka konopí jsou nejlepší:
a/ kropenatá
b/ velká
c/ nelze určit

Co vadí semínkům a působí snížení klíčivosti?
a/ chlad
b/ velice vysoká vlhkost EDIT: Spíše Mokré prostředí
c/ jejich ponechání ve slupkách

Na co nejsou vhodná semena z prodejen hospodářského osiva/zverimexu?

a/ pro produkci konopného sukna
b/ pro výrobu ptačího zobu
c/ pro pěstování rostlin s vyšším obsahem thc

Co je to THC

a/ hlavní učínná látka u konopí- kanabinol
b/ označení rostlin vhodných pro pěstování pod umělým světlem
c/ veličina určující množství živin v živném roztoku/zemině

Bez čeho se při pěstování pod umělým světle určitě neobejdeme?

a/vhodné osvětlení
b/dostatečné odvětrávání
c/květového stimulátoru
Šlajs
By nebylo špatné připojit k nabízeným odpovědím link na místo v FAQ, kde je o dané problematice blíže psáno. Viz např. má poslední otázka: Tam šoupnout link na stránku ve FAQ o tom, která ta "vhodná světla" jsou.

Otázkou ale je, jestli by se ty linky měly ukázat po vyhodnocení testu nebo již při jeho vyplňování...
zrušil bych otázku :Jaky skero je nejlepší?.A upravil bych otázku bez čeho se pri umělym pěstu neobejdete páč to plati jak na to světlo tak na odvětrání.Nachaval bych jednu otázku>jedna pravdivá odpověd a klido X možnosti , jinak ja jsem taky nováček ale s timto naprosto souhlasim jen ku předu se vzdělavat:D něco takeho jsem tu hledal
JAHmaican
citace:
Původní příspěvek od GhostFace
Dobrá práce, jen bych měl několik připomínek:

Od Šlajs
Který model je nejlepší?
a, pražský skéro
b, hydro skéro
c, skéro za dvěpade

- tuto otázku bych tam vůbec nedával (nějak sem nepochopil co bych měl zvolit?)



citace:
Původní příspěvek od batmen
zrušil bych otázku :Jaky skero je nejlepší?


Psal sem to já.
Někdo tady asi nepochopil, že to měl bejt vtip:faq:
Knížepán
Už to asi není aktuální ale přesto:
Uff, nejdřív zpoplatňená registrace (krom vědeckých serverů a pornostránek neznám jiné zpoplatněné weby), přece pokud chci prodávat know-how, nevyvěsím ho na internetu. Teď zavádíte vstupní test, chcete udělat z Groweru elitářský klub? Od likvidace nevyžádaných členů(zejména těch pod 18) jsou tu přece MODI. Zavedení testu chápu z jejich strany jako snahu vyhnout se práci, kterou si ale vybrali dobrovolně.
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od Knížepán
Už to asi není aktuální ale přesto:
Uff, nejdřív zpoplatňená registrace (krom vědeckých serverů a pornostránek neznám jiné zpoplatněné weby), přece pokud chci prodávat know-how, nevyvěsím ho na internetu. Teď zavádíte vstupní test, chcete udělat z Groweru elitářský klub? Od likvidace nevyžádaných členů(zejména těch pod 18) jsou tu přece MODI. Zavedení testu chápu z jejich strany jako snahu vyhnout se práci, kterou si ale vybrali dobrovolně.


tak di na Xchat ;-)
Knížepán
citace:
Původní příspěvek od Mr. Figaro


tak di na Xchat ;-)


Z tvé odpovědí je cítit, jak upřímně to se vzděláváním nových členů myslíš. Mě osobně je to celkem jedno, na G chodím od dob co pěstuju, tj. asi 8 let, nové informace potřebuju málo a komunitní život mě nezajímá. Jen si říkám, že vstupním testem (navíc takhle komplikovaným) odradíte spoustu začátečníků, o které by mělo jít především. Pokud si tu ale chcete v soukromém klubu omílat svoje pravdy vyčtené z FAQu, vaše věc.
danihel
citace:
Původní příspěvek od Knížepán


Z tvé odpovědí je cítit, jak upřímně to se vzděláváním nových členů myslíš. Mě osobně je to celkem jedno, na G chodím od dob co pěstuju, tj. asi 8 let, nové informace potřebuju málo a komunitní život mě nezajímá. Jen si říkám, že vstupním testem (navíc takhle komplikovaným) odradíte spoustu začátečníků, o které by mělo jít především. Pokud si tu ale chcete v soukromém klubu omílat svoje pravdy vyčtené z FAQu, vaše věc.


To sa pane velmi mylis, prave pan Figaro mi poradil nejedenkrat, mozno to znie neuveritelne, ale vzdy zadarmo :) Ci uz islo o grow, alebo o drambac..
Test je prave PRE zaciatocnikov, ktori spamuju, pytaju sa na 100x zodpovedane otazky.. Ktore su prave vo FAQ. Takze pokial ma niekto vazny zaujem o tento konicek a chce sa o nom dozvediet viac, obetuje dve hodky zo zivota precitanim si zakladov vo FAQ a vyplnenim vstupneho testu, my ako uzivatelia sa vyhneme kope spamu, kope novych threadov, prispevkov, ktore su normalne uplne zbytocne..
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od Knížepán


Z tvé odpovědí je cítit, jak upřímně to se vzděláváním nových členů myslíš. Mě osobně je to celkem jedno, na G chodím od dob co pěstuju, tj. asi 8 let, nové informace potřebuju málo a komunitní život mě nezajímá. Jen si říkám, že vstupním testem (navíc takhle komplikovaným) odradíte spoustu začátečníků, o které by mělo jít především. Pokud si tu ale chcete v soukromém klubu omílat svoje pravdy vyčtené z FAQu, vaše věc.


Ahoj. Osobně si myslím, že by informace zde uvedeny měli sloužit k řešení problémů nejen aktuálních ale i budoucích. Nevím proč by tu měla jedna věc omílat milionkrát dokola ... jen kvůli tomu že někdo neumí používat internetový prohlížeč nebo stránky tohoto fóra ...
Arjan
to je šílený!! Jo testy ano ale jen nováčkům! :D
Knížepán
Zdravím tě, Mr. Figaro. Nezdá se mi, že by se tu omílala jedna věc milionkrát. Řekl bych, že MODi v současnosti zvládaj svou práci dobře, v porovnání s ostatními fóry různých zběratelů, akvaristů, myslivců apod. není o mnoho víc zaplevelený, když uvážím že se jedná o fórum pěstitelů a většinou i uživatelů drog. Threadů s názvem"mám slabý stonek, pomozte prosím" zase tak moc nevídám, většinou si jich pak nevšímám nebo se taky pousměju. Myslím si, vzhledem k oboru našeho konání, že žádoucí by bylo vytřídit uchazeče pod 18 a né ty sdovolením přitroublý nebo líný, ty je potřeba vzdělat. Ani jedno se ale testem stejně nepovede. (pro příklad, já jsem techniku FIM v praxi nikdy u nikoho úspěšně provedenou neviděl, pokoušel jsem se 4 sezóny celkem odhadem na 30-ti kytkách, ale vzdal jsem to a nadále to považuju za metodu nefunkční.Ne vše se dá vyčíst z FAQu.)
Hyde
citace:
Původní příspěvek od Knížepán
pokoušel jsem se 4 sezóny celkem odhadem na 30-ti kytkách, ale vzdal jsem to a nadále to považuju za metodu nefunkční.Ne vše se dá vyčíst z FAQu.)

To se mi zdá snad až neuvěřitelné. Trochu mi to připomíná souseda, který po několikaletém bezdětném manželství na sex coby reprodukční metodu rezignoval a teprve po radě lékaře, že ženskou je třeba taky někdy "přeříznout" a ne ji jen políbit v kině:hug:, uznal, že něco fakt už dlouho dělal zřejmě jinak než ostatní...:jerk: Dnes už má dva důkazy že dochtorova metoda funguje, jen bylo potřeba kontaktu krapet jiných sliznic:D.
No, a s FIMem je to to samý, i tady záleží na správným "přeříznutí"!
Ať se daří a nevzdávej to.
H.

edit:
ad vstupní testy - dnes již snad nemá význam řešit. Vyřešeno.
jestedman
.
Stoned_r41d3r
citace:
Původní příspěvek od Knížepán

Už to asi není aktuální ale přesto: Od likvidace nevyžádaných členů(zejména těch pod 18) jsou tu přece MODI. Zavedení testu chápu z jejich strany jako snahu vyhnout se práci, kterou si ale vybrali dobrovolně.


:D:D:D:D
ThunderFuck!
zdravícko:)

s vstupnik testikem bych souhlasil.. klidne bych si ho take udelal:) nebylo by spatne vysledek v % napsat pod

Regisrtovan:
Přizpevku:
Test:
Knížepán
citace:
Původní příspěvek od jestedman


pokud tě život komunity nezajímá, jak jsi psal výše, tak nevím proč polemizuješ v tomhle threadu.
[/url]


Zdravím,
taky mě to samozřejmě napadlo, chtěl jsem jen napsat svůj názor, ale pak jsem si už nedovolil neodpovědět. Diskuze na netu nebývají moc účelné. Dál už se k tomu vyjadřovat nebudu. Pěkný den.


P.S. Odkaz co jsi uvedl založil stálý člen a s elegancí to uzavřel MOD-Cornfielder.
Než jsem sem vstoupil dlouho jsem četl to co jsem potřeboval a co bych si potřeboval ujasnit pak mohl napsat a prodiskutovat.Vstupní testík může vyvolat dojem naučených frází ale co dál?Myslím si že diskuze není o testu ale o tom umět si promluvit o něčem co zrovna potřebuju probrat a upřesnit.
Je lepší kdejakému novému uživateli umět pomoct a poradit nebo aspoň nasměrovat než ho zatěžovat testama které mnohdy někoho ani neberou nebo je vůbec nepotřebuje.
A když se někdo špatně vyjádří nebo se neumí správně zeptat to neznamená automaticky že s ním jednáme jako s debilem.
Grower.cz je výborný v tom že i když tu něco nenajdu nebo nevím najdou se lidi co pomůžou a třebas i hodí správný odkaz což někdy sakramensky ulehčí práci,a když takhle pracuje celá komunita fora pro jedince je pak radost pěstovat.
MojeMalickost
Trochu bych to ozivil...

Nezavysle na tomto threadu jsem tuto myslenku nadhodil jinde v souvislosti s jakymsi "upadkem" na G respektive jak se proti nemu branit. Vstupni test je dle meho dobre reseni...

Presunu do tohoto threadu tedy vetsi cast meho puvodniho prispevku:

Kazdy kdo prosel timto sitem byl clovek budto veci znaly nebo schopny hledat a tedy ne blbý.

Vzdelavat se je na groweru mozne i bez registrace takze by o zadnou sikanu neslo. Spolu s poplatkem by to melo za nasledek, ze by se zaregistrovali pouze lidi co o to opravdu stoji(penize) a co maji aspon nejakeho tucha(test).

Pokud by se tento napad modum/ownerovi proste nejakemu potentatovi zamlouval jsem ochoten vymyslet respektive navrhnout sadu rekneme 40 otazek, kazdou se 4 odpovedmi. I technickou stranku veci( rozumejme PHP skript a MySQL tabulku) jsem schopny realizovat. Nahodne vybranych 20 otazek(v nahodnem poradi) s nahodne seskupenymi odpovedmi s nulovou toleranci je myslim realne "prekonatelne" s rozumne volenou obtiznosti otazek.

Rozumna obtiznost = aby vse bylo dohledatelne ve FAQ.

Rad bych podotknul ze kdybych dostal ono pozehnani, jsem schopny vyresit i moznost upravy,pridani,mazani apodob. otazek i odpovedi. Stejne tak ochrana proti ochcavani je snadno osetritelna pomoci tokenu.


A jeste proc vlastne takto registraci ztezovat? Mam pocit ze VSE potrebne pro uspesne vypestovani kvalitnich rostlin(a i krizeni atp.) zde na foru nebo ve FAQ uz je. Vetsina dotazu je tedy vlastne nadbytecna, staci pouze hledat. K tomu aby se z noumy ktery zatouzi po trave stal uspesny pestitel VUBEC nepotrebuje se registrovat. Proc se tedy lide registruji? Nebo lepe proc by se meli registrovat? Aby obohatili onu pomyslnou studnici informaci zde na G. K tomu uz je potreba neco vedet. Nebyt blby, proste byt natolik sveta(travy)znaly aby jsi byl prinosem. Proto vztupni test.

Napada me ze by bylo zde mozno zavest open(moznost prispevku bez reg.) kategorii - "Poradna pro novacky". Pokud by mel nekdo chut, silu a potrebu pomahat "lamam" mohl by se realizovat tam...
MojeMalickost
Tak po vymene PM s carlosem jsem nabyl nazoru ze te myslence neni naklonen. Dalsi diskuze je tedy bezpredmetna. Mozna i lock by byl na miste...
jatro
CANNABIS KVÍZ
CANNABIS KVÍZ

Ako dobre poznáte marihuanu? Vyzkúšajte si krátky kvíz !















1. Marihuana je: 

Sušené drtené listy, stonky, kvety a semená konope.
Šťáva z rastliny konope
Korene konopnej rastliny

Označenie marihuana pochádza z Indie. Označujú sa tak sušené listy, kvety, stonky a semená rastliny. Používajú sa také slangové názvy ako gandža, tráva, brko, špek, joint, húlenie, rastlina, marijánka, skunk, maruška. nebo skéro.



2. Konope patrí do rodiny:

Polypodiophyta
Cannabaceae
Pinus

Konope patrí do druhej kategórie. Konope najskor patrilo do kapradín, potom ale bola preradená do samostatnej skupiny. V rovnakej rodine je ešte jeden zástupca - chmel.



3. Chemická látka v marihuane navodzujúca pocit ''High'' je:

Dopamin
Adrenalin
Delta-9-tetrahydrokanabiol

Dopamin je chemická látka prirodzene vznikajúca v mozgu. Pomáhá riadiť motorické schopnosti ale v marihuane sa nevyskytuje. Správná je tretia možnosť. Zkráteným názvom je to THC a patrí medzi 70 druhov kanabinoidov, ktoré sa v marihuane vyskytujú.


4. Medzi ktorú skupinu drog patrí marihuana?

Legálne drogy
Mekké drogy
Tvrdé drogy

Medzi legálne drogy marihuana nepatrí, sem spadá tabak, kofeín, niektoré organické rozpúšťadlá a aj alkohol, aj keď je rovnako tvrdou drogou. Tvrdou drogou se rozumejú látky priamo ohrozujúce život. Podle prehlásenia OSN je vo väčšine zemí marihuana mäkkou drogou.


5. Všetky odrody konope pochádzajú z Cannabis

Sativa
Indica
Kafiristanica

Kafiristanica je konope pochádzajúce z oblasti ďalekého východu. Má velmi vysokú hladinu THC. Dorastá maximálne 1,5 metra a ide o následovníka Sativy. Cannabis Indica je taktiež priamou odnožou sativy, má silné analgetické účinky.


6. Marihuanou nemožno liečiť:

Anorexiu
Glaukóm
Chrípku

Po užití marihuany se do krvi dostávajú látky podporujúce chuť do jedla - anorexiu teda marihuanou možno liečiť. Glaukóm alebo zelený zákal je choroba, pri ktorej dochádza k zvyšovaniu vnútroočného tlaku. Marihuana naopak vnútroočný tlak znižuje, liečiť glaukóm pomocou marihuany je taktiež možné. Liečiť chrípku pomocou konope nemožno, obvykle ju naopak zhoršuje.


http://semena-marihuany.cz/sk/article/14-cannabis-kviz
empeerror
tak v prvom rade grower je nerehladny aj vo faq je spusta roztriestenych temat. napr. hladam pomoc ohladne ph. tak prejdem faq a nic. dak vyhladavanie napisem ph a no maatch foun. parada. v sekcii odrudy som zalozil temu dutch pasion mazar . pytal sok sa na specifika genetikz. akoze cakal som exaktnejsie odpovede typu. rastie bush mame take a take fenotypy najlepsi vysledok je s klonov. zo zaciatku ma pmaly rast a pod informacie. namiesto toho aby admin temu nhal podporil a premazal ot typu cfl. je na prd. a podobne tak bola tema presunuta do kosa. grower je velmi napomocne forum ale vyzera to tam ako v kancelarii bordelara. vsade nieco ale musis sa ktomu prehrabat. tak sa potom necudujte ze zakladaju novackovia duplicitne temy. najma to vase vyhladavanie hladam primitivny vyraz ph a ocakavam minimalne aspon vypis tem kde sa ph spomina. a no c a to sa opakuje pravidelne. ked nieco hladam na growerz napr to ph idem bohuzial nagoogel a napisem: ph grow az tak sa nieco najde. takze pointa znie mam rad tuto kancelariu aleirituje ma ta anarchia. za debila som origos podla adminov ja. nenajdem co hladam aj ked vim zeto tam je niekde. ok zalozim novu temu. jast izi. btw pisem via fon a ked sa dostanem k pc poopravujem preklepy. oks
carlos
pH je jen dvoupísmenný výraz a klasické hledání jej ignoruje. Je nutné použít hledání google (vpravo nahoře po kliku na hledání)... a ohledně pH mi toto vlastní google hledání našlo hromadnu relevantních témat...

Ke zbylým otázkám - stačí zapojit ruku k dílu a začít informace třídit pro ostatní... Nestačí jen o tom mluvit, ale jít příkladem a něco s tím dělat.
Hlava
Pořádek je pro blbce , inteligent zvládne zmatek.:p:..kdybys napsal do gůglu "pH grower" tak ti vyběhne okamžite celá řada nabídek o pH tady na groweru , no i hledat se musí umět .

Dále nevim co je nepřehledné ve FAQ ?? Chceš pH , tak kliknu na FAQ , a pH je o zalejvání - hnojivu , tak vidim "Zalévání, výživa, hnojení" tak klik a prvni řádek "Jaké by mělo být pH a jak ho upravit?" Můžeš vysvětlit co je na tom nepřehledného ?? Nebo navrhnout nějaké lepši řešení ??

Pak je tady Připravka pro nováčky , nebo tento tryd http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=64119 , tam napiš co chceš většinou tam máš odpověd za par minut .

Specifika genetik ?? No je tady encyklopedie , http://grower.cz/encyklopedie/? a celej oddíl odrůdy šlechtení , že jsem Tvůj super trýd http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=67153 , sem hodil do kánálu já , protože o DP a mazaru je tady témat dost navíc jsi se ptal na " specifika genetikz" a ve třetím přispěvku zjistíš ze musíš mít hlínu a musíš hnojit ??

Sory , my ti rádi poradíme ale za tebe to pěstovat nebudem......Hlava
jestedman
.
jatro
Vybral jsem asi 20 otazek a dal na web, pokud by mel nekdo zajem se otestovat :)

Kvíz o konopí


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma