Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
NESNADNÁ FEMINIZACE - jak na to (překlad příspěvků z Overgrow) - Klikni zde pro originální téma
JAyEFF
Tak tady je zatím první:


Tak a tady jest příspěvek přímo od pramene:

„Co sami v Dutch Passion říkají o svých feminizovaných semenech……zajímají se více o využití stresových faktorů než v používání giberelinu a jiných hormonů.“

Feminizovaná konopná semena.
Průlom v technologii šlechtění konopí.

„Samičí semena“ – projekt Dutch Passion

V rodu Cannabis není rozdíl mezi samčími a samičími rostlinami ostře definován. Rostliny mohou být samčí samičí a hrmafroditní. Hermafroditi se mohou objevovat v kterémkoliv životním stádiu rostliny od tzv. stádia preflovering až do posledních chvil před ukončením vegetace. Hermafroditi mohou začínat jako samičí rostliny, které později vytváří samčí vetvičky nebo jednotlivé květy kdekoliv v samičím květenství, jsou možné jiné varianty.

Kromě hermafroditů se mohou samčí květy tvořit i na samičích rostlinách za určitých podmínek v posledních stádiích vegetace. Pokud samičí rostliny nejsou do této doby opyleny vytváří samčí květy aby zajistily pokračování do dalších generací. V prvních experimentech šlechtitelé z Dutch Passion využily tohoto jevu k produkci první generace 100% "samičích semen". Použili různé stresovací metody aby indukovali tvorbu samčích květů na samičích rostlinách a použili tento tzv. „samičí pyl“ k produkci 100% feminizovaných semen. Přestože byla semena připravena touto metodou 100% samičí nebylo dostatek samičího pylu pro tvorbu semen (v jejich velkokapacitním měřítku, pro nás to bude spolehlivě stačit)
Další metody výroby 100% „samičího osiva“ zahrnovaly různé činitele schopné indukce samčích květů na samičích rostl. DP testovali 4 prostředky z toho jeden hormonální(pravděpodobně giberelin).

Bylo zjištěno že se s hormony obtížně pracuje, přestože dochází k indukci samčích květů. Negativní stránky jsou zde popsány:
1) Prodloužený růst rostlin, normální růst je ovlivněn
2) Množství produkovaného pyly je větší než u předchozí metody , ale menší než u dalších metod nevyužívajících hormony.

V DP zjistili že nejlepším způsobem jak produkovat „samičí semena“ je užívání nehormonálních prostředků (které jsou pravděpodobně výrobním tajemstvím DP) . Tímto způsobem bylo připraveno osivo druhé generace. Positivní stránky jsou:
1)Tyto 2 nehormonální prostředky neovlivňují normální růst rostliny
2)Množství pylu je dostačující k velkoprodukci osiva

V současnosti DP pracuje na feminizovaných semenech třetí generace


A tady příspěvěk druhý:

Feminizace (postup převzatý z Overgrow- autor lorax)

Proces produkující feminizovaná semena (použití hermafroditů) zahrnuje:

1. Indukce hermafroditních rostlin za stresujících podmínek (málo vláhy, přemokření=málo kyslíku, moc světla, nízké nebo vysoké teploty, střídavý světelný cyklus…….), odstraníme všechny jedince, kromě těch, které nešlo vůbec indukovat. Selekce za účelem výběru rostlin pouze se samičím založením.
2. Spodní větvičky těchto rostlin ošetříme rostlinným hormonem GIBERELINEM (gibberelic acid). Rostliny na těchto větvích utvoří samčí květy. Ty jedinci kteří nemají hermafroditní tendence jsou odstraněni.
3. Zbylé samice se pomocí svých samčích květů nechají opylit.
4. Ze semen z tohoto opylení (F1 generace) jsou opět pěstovány rostliny, které jsou opět testovány na hermafroditní tendence, tentokrát za mírnějších stresových podmínek.
5. Rostliny vzniklé křížením mezi F1 nebo F1 a P1(rodiče) či samosprášením po předchozí indukci giberelinem jsou opět testovány jako v bodě 4.
6.Tyto body 4 a 5 se opakují tak dlouho dokud nemá produkované osivo dostatečně nízké procento jedinců se samčími charakteristikami.

Pokud chcete mít feminizovaná semena je snadnější koupit taková již od šlechtitele. Je třeba si uvědomit, že za výsledkem „jen“ 90% feminizace je spousta času a práce a i přesto se mohou vyskytovat samčí jedinci.


No a jen moje malý doplněníčko jestli jsem to dobře pochopil tak semena vzniklá samosprášením způsobem kterej popisuju v jinym příspěvku by měly dávat jak samce tak samice..........což nejni to pravé kešu.

Jinak ten příspevek je tady:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1499

[Edited by JAyEFF on 30-05-2002 at 10:30 AM]
Ant
Zajímavý ale celkem pracný a zdlouhavý :( tagže asi rači zůstanu u řízků....... :) ale K+ za snahu
JAyEFF
tak jsem ze zahranicních materialů vytáhnul další dva poznatky:

1. gibereliny se aplikují v koncentraci 100mg/l na vybranou čast rostliny a to jednou denně po dobu jednoho týdne

2. podobný účinky má i acylpirin (2-3 tablety na 9 litrů vody), použití jako zálivka
pexeson
Velmi zajímavé:)
lienbow
Ja ty feminizaci moc neverim protoze to neni nikdy 100% z duvodu, ze nesmime zapominat na to jak psal JAyEFF ze kyticka byla k tomu donucena a tudiz mutovala a co prinasi mutace, zmeny v retezci DNA ten pyl nemusi byt jen samiciho puvodu, ale uz zmutovaneho a tedy vetsinou hemacskeho takze z feminizovanych seminek nam muze vyrust peknej hemac jako se to stalo mimu kamosovy (z 10 seed 8 samic a 2 hemaci) a druha vec ta je zasadni, feminizovany seminka nikdy nebudou tak kvalitni jako normalni protoze ji budou chybet nektere chromozomy
lienbow
tak precijen sem se pustil do experimentu s magnetismem, nasel sem v hromade srotu ocelovej krouzek, tedy material z magneticky měkeho materialu, ten sem z jedny strany rozřízl újlovou bruskou tak, aby mezirka byla zhruba 2-3 mm, potom sem omotal 0.5 mm silnym dratem tak, aby byl zcela izolovnaný aby nedoslo ke zkratu, nez sem pustil do civky proud, tak sem ho pomoci transformatoru zvetsil z 230V na zhruba 2KV aby bylo pole silnějsi,
vybral sem krouzek z toho duvodu, aby na seminko pusobyl jak jizni, tak i severni pol magnetismu (seeds tam necham zhruba mesic)
lienbow
tak zatim de vsechno tak jak ma jit
na jednom z 10 seminek sem zpozoroval malinkatou anomalii ale pochybuji ze byla vyvolana magnetismem
Co jsi tim pomuzes????
flySter
zaujimavy pokus, som zvedavy na vysledok...potom uz len nejakym sposobom zjednodusit proces feminizacie a sme zachraneni :D
lienbow
citace:
Původní příspěvek od flySter
zaujimavy pokus, som zvedavy na vysledok...potom uz len nejakym sposobom zjednodusit proces feminizacie a sme zachraneni :D

v tomto pokusu neovlivnuji pohlavi a kdyz to vyjde, tak budu chtit aby mi vyrostli obe pohlaví a zachovali se tak jejich zmutovane geny
IqTyq
Nejsnažší a dostupná feminizace je pravděpodobně feminizace za pomocí homemade koloidního stříbra s vysokým ppm (ne to, co se dá sehnat v lékárnách). Na jeho výrobu potřebujete generátor, který se dá taky vyrobit, nebo koupit na netu. V případě zájmu jsem schopen celý proces osvětlit.
Dejwik
Zájem je.. osvětli prosím
LemonJelly
Nechce sa mi to pisat, tak sem hodim aspon nieco z icmagu.

:einstein: Tu nieco o feminizacii: http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=58957&page=1
+ pomocou CS http://www.rollitup.org/do-yourself...ilver-make.html
:micro: Tu nieco o vyrobe homemade koloidneho striebra: http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=60610

A je tam toho este omnoho viac . Len to chce vediet speakovat :teef:
znam lepsi a jednodušší zpusob :) ale ten si necham pro sebe:)a je 99procentne uspesny:)
telnet
ja som to našiel tiež na nejakej anglickej stránke,, len tá kyselina čo tam potrebuješ sa tažko zhána
anakin
a co tak nieco pre nespeakujucich nico v cestine alebo max nemcine
marabu
Borci zásadně při pěstování držet se těchto pravidel, a pokud to zkusíte obráceně tak vám i ty nejlepší feminizovaný semena vytvoří samce, to je pouze můj názor, nic nemám ozkoušeno , ale logicky by to tak mohlo být.
vyšší koncetrace dusíku dá více samic
vyšší koncetrace fosforu dá více samic
vyšší vlhkost dá více samic
nižší teplota dá více samic
více modrého světla dá více samic
méně hodin světla dá více samic
Je důležité začít s těmito změnami ve stádiu 3 párů listů
a pokračovat po dobu dvou až tří týdnů, před návratem ke standartním podmínkám.
STi
citace:
Původní příspěvek od IqTyq
Nejsnažší a dostupná feminizace je pravděpodobně feminizace za pomocí homemade koloidního stříbra s vysokým ppm (ne to, co se dá sehnat v lékárnách). Na jeho výrobu potřebujete generátor, který se dá taky vyrobit, nebo koupit na netu. V případě zájmu jsem schopen celý proces osvětlit.


Kolik je potřeba PPM? dočetl jsem se že ty přístroje vyráběji něco kolem 15ppm ale viděl jsem že se dá koupit koloidní stříbro i kolem 40ppm.
Díky za odpověd


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma