Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Hlučný klipsňák - Klikni zde pro originální téma
Calzone
Mám klasický klipsnový ventilátor a zničehonic začal dělat strašný rámus. Nemyslím rámus jako hučení, ale jako kdyby něco někde třeba drhlo, prostě to tak jako cvaká.

Zkusil jsme ho rozebrat a nic jsem tam nenašel. Zajímavé je, že to dělá jenom v té základní pozici, když ho dám vzhůru nohama, nebo natočím, tak to nedělá.

Pokud někdo z vás viděl otevřený klipsňák, tak jistě ví, že tam prostě nemá co kde drhnout, je to velice jednoduchý mechanismus, kde je jenom cívka, magnet a v něm se točí tyčka s vrtulí. No a ta vrtule samozřejmě třeba o mřížku nedrhne.

Je to dost velký kravál, vůbec nevím co s tím. netuší někdo co by s tím mohlo být? Děkuji Calzone.
AHM4D
čus, větráky mi dělaj taky kravál, jeden už kvůli tomu ani nepoužívám..
rozdělaný jsem je měl xkrát, jediný na co jsem přišel (a co v mým případě dělalo bordel), je právě ta hřídelka na který je vrtule..tím jak je to vychlastaný, tak lítá nahoru a dolů, a to mi dělá dost hlasitý klapání...
vyřešil jsem to natočením větráků do polohy kdy to nehlučí:D viz moje poslední runda v hlíně..
jsem ti asi moc nepomoh, ale aspoň útěcha že v tom nejsi sám:D
Calzone
AHM4D:
ale jo pomohl, máš pravdu, asi to bude tím vychlastáním. Přišel jsem na to, že ty ventilátory jsou nejspíše dělané tak, že se ten motůrek vevnitř dá otočit o 180° a to by potom vyřešilo alespoň dočasně ten problém.

Problém ale je, jak vyndat tu vrtulku, je tam připevněná asi nafest. Potom by stačilo už jenom udělat jednu dirku do plastu pod motůrek (která tam je naznačená) a všechno by mělo klapat.
Celller
Jednou sem si koupil krasnej velikej stojanak, zacala mlatit hridel, na ktery byla vrtule, hybala se dopredu a dozadu, tak sem to rozebral, a od ty doby to je nekde v krabici, a jinak, jeste mam dva mensi klipsanky na tech celistech, u obou sem ted naposled urval ty celisti, a jinak s ti klepanim, uz maji asi taky neco najeto, u me jel ofuk vzdycky nonstop, nebo se stridali, ale to tvy rachoceni je tim, ze uz sou jety, vrtule jde sundat v klidku, jen za ni zaberes, a podivej se na tu hridel co je na ni vrtule, ta me dela ten bordel, ne jako mlaceni, ale takovy jako huceni a vrceni, cvakani, ale jede porad, taky to nesmis tak brat, ty vetraky stoji kolem 3kilek:) A jinak, jestli mas otocnej, tak je to jak se toci, tak je to vykurveny a taky to cvaka. Kup novy, tenhle si nech na ofuk spocenych kouli to staci:D
Pampalini
To se chce o nej trochu starat.
Pred kazdou jizdou rozebrat,vycistit WD 40 a pak promaznout vazelinou
Calzone
Pampalini:
možná budu za blba, ale co je WD 40?

Celler:
tu vrtuli zkusím vyndat, snad se mi jí podaří tam i znovu zandat. Díky za odpověď. :)
AHM4D
calzone...WD40tka je silikonovej olej, seženeš v každým železářství..
tu vrtuli normálně stáhneš, jsem zvědavej jestli se aspoň tobě podaří ten větrák zprovoznit..stejně nakonec budeš vychytávat nerachotící polohu:D pic


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma