Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Obecné působení THC na nervovou soustavu? - Klikni zde pro originální téma
Happyyz
Chtěl jsem se zeptat proč se člověkem po určité zkonzumované dávce THC že se stane "High"? Nikde to nemůžu zjistit, (např.jako u alkoholu Ethanol je intoxikující složka alkoholických nápojů a jeho molekuly jsou natolik malé, že se mohou skutečně dostat do mezer mezi mozkovými buňkami. To může interferovat s neurotransmitery, které umožňují veškeré činnosti mozku. Pijete-li rychleji než přibližně polovinu sklenice za hodinu, alkohol začne proudit do mozku.a ovlivní Nervovou soustavu), neví někdo jak je to s THC?
DanekRider
http://www.drogovaporadna.cz/ vlevo klikni na "Co dělají drogy v mozku" ,tam to najdeš :)
citace:
Původní příspěvek od DanekRider
http://www.drogovaporadna.cz/ vlevo klikni na "Co dělají drogy v mozku" ,tam to najdeš :)

ty ses pripad toho co delaji :D
vpravo pako :D
DanekRider
citace:
Původní příspěvek od snowflake

ty ses pripad toho co delaji :D
vpravo pako :D

A sakra :frog:
lienbow
ale abych doplnil i kdyz zname podrobne lidskou anatomii tak jeste i dneska ti nikdo presne nemuze rict jak drogy pusoby zatim to je zahada
elop
No, není to tak dlouho, co na Spectru vysílali dokument o působení THC a ostatních drog v mozku. Dokument se jmenuje Drogy a mozek je z r. 2005, Francie (odkaz na výtažek http://cz.youtube.com/watch?v=fCSkQDxcSkc jinak stačí na youtube zadat Drogy a mozek, je tam toho víc a česky, taky jsem zjistil, že můj příspěvek není úplně přesný, tak na to koukněte :-) )

Stručně řečeno, všichni máme tzv. cannabinoidní nervový systém, nevím jak hluboké jsou vaše znalosti ve fungování mozku, tak to krátce vysvětlím.

Mozek je vlastně shluk nervových buněk, které jsou vzájemě propojené, naší každodenní činností vznikají nové a nové spoje, podle toho, jak se učíme něco nového, přijímáme nové podněty, obrazy, zvuky, chutě, emoce atd. Na druhou stranu, když některý spoj dlouho nepoužíváme tak zanikne.

Nervové buňky se nazývají neurony a vypadají jako chobotnice. Mezi neurony se přenášejí vysokou rychlostí informace v ohromném množství, tyto přenašeče se nazývají neurotransmitery.

Neurotransmitery přenášejí informaci v podobě chemických látek, mám dojem, že jsou 4 základní druhy, ale nevzpomenu si na názvy všech. Jednou z těchto látek je dopamin, který navozuje pocit štěstí a pohody.

Dále, neurony nejsou pevně spojené, ale těsně se dotýkají chapadly, na jejich koncích jsou tzv. receptory. Funguje to tak, že neurotransmiter doveze dopamin vytvořený v neuronu na konec chapadla a tam ho jakoby vyklopí. Vyklopená látka jakoby dopadne na receptor chapadla dalšího neuronu, ten jí skrz receptor vstřebá a látka (informace) pokračuje dále a během svojí cesty ovlivňuje chování dalších neuronů.

Praktický příklad. Zamilujete se, centrum mozku zodpovědné za emoce tento nový podnět zaregistruje a neurony v tomto centru začnou produkovat dopamin, který se neurotransmitery začne šířit do celého mozku. Najednou ucítíte neuvěřitelný pocit štěstí, který zaplaví celé vaše tělo.

A teď vliv THC. Zahulíte si. Váš mozek zaplaví THC a teď přichází ta sranda. Už od od narození jsou naše receptory schopny přijímat THC bez nutnosti další úpravy a pro náš mozek má stejnou informační hodnotu jako dopamin. Takže místo, toho, aby se váš mozek zaplavil dopaminem a navodil pocit štěstí, se tato cesta zkrátí díky THC a výsledný pocit štěstí je stejný bez nutné přítomnosti dopaminu.
Pokud hulíte pravidelně a často, mozek se přizpůsobí a přestane dočasně dopamin vyrábět (radovat se můžete i z maličkostí), protože očekává další dávku THC. U pravidelných uživatelů se tento stav vrátí do normálu až po dvou týdnech od posledního zahulení. Chronický uživatel THC po čase nemá přirozenou schopnost se doopravdy z něčeho radovat. Ale nebojte, není to nic tragického, tráva není nijak extrémě návyková, takže pokud to někomu začne vadit, stačí na dva týdny přestat a je to zase v normálu.

Tak takhle to je :-)

PS: THC je jediná látka, která takhle funguje a náš mozek ji neprodukuje, proto cannabinoidní nervový systém.
Je záhada proč to tak je.




Mimochodem ta drogová poradna je ale zhovadilost, úplně to samé jako fakta o jointu na ..marihuana.cz..;) ;)
enrey
elop po tech chobotnicich jedou ty informace eletricky a kdyz dojdou na konec chapadla tak to chapadlo vyflusne trochu toho dopaminu na dalsi chapadlo a tam to dal jede eletricky : ) a mozek thc sice neprodukuje ale produkuje podobny latky ktery pouziva, stejne tak si produkuje latky podobny heroinu, piku atd.. proto taky ty drogy fachaj, ze sou podobny necemu v tele a neco zapinaj
elop
čus, když si všimneš, tak v závorce jsem napsal, že můj příspěvek není přesný, nejdřív jsem ho napsal a pak jsem našel odkaz na youtube

a THC je jediná látka, kterou mozek neprodukuje, ale receptory ji bez problémů přijmou v základní podobě, tak jak se dostane do těla

herák, perník a podobný sračky fungujou jinak než THC
enrey
jasne herak se nejdriv rozlozi na morfin ale vzdycky to funguje podobne, bud to samo napodobuje jinej neurotransmiter nebo to donuti aby se vypustil nebo ho tam podrzi az se vypusti, vzdycky to souvisi s tema synapsema
elop: Takze jesli sem to od tebe spravne pochopil tak huleni neyvysuje mnozsti dopaminu?
Jinak pro zajimavost jak to funguje s heroinem:
V nasem tele se vyskytujou endorfinovy receptory a latka endorfin, ta se na ne prirozene vaze coz ma za nasledek inhibici signalu bolesti. (mj myslim ze i nektera analgetika se vazou na tyhle receptory). No a kdyz se dostane do tela heroin tak se vsere prave na tyhle receptory a endorfiny telo prestane okamzite produkovat. Dojde teda k (prej) skvelejm heroinovejm ucinkum. Ale jakmile ale prestanete hero brat a receptory zustanou prazdny nastupujou abstinencni priznaky - vsechno vas boli atd... To je duvod proc je herak tak priserne navykovej..
elop
hulaha: to už si nepamatuju, ale nahoře je odkaz, je to česky, ale myslím že nezvyšuje, nahrazuje

o tom heroinu tam mluvili taky, ale to už by chtělo sehnat celý ten dokument
LSD-3D
Stare zname porekadlo : Vsetko dobre je zle! :) :(
Zambo
a jak to teda pls je s těma "kecama", nebo řečema prostě co se povídá o konopí, že po tom je člověk blbej atd atd ... odchází pamět? a když odejde krátkodobá pamět tak to vadí moc? :D
enrey
nekde sem cet ze huleni docasne odkrvuje nakou cast mozku kde funguje pamet motorika a jeste neco ale jenom odkrvuje, neznici, za par dni nehuleni se zase prokrvi
enrey
happyz ale nezkoumej to stejne to nevyzkoumas, vsechny ty kecy proc co a jak je sou jenom vedecky okecavky nikdo nevi jak je to doopravdy, a ja verim ze doopravdy je to uplne ale uplne uplne jinak, nejspis ani zadny doopravdy neni :) dokud to nezkusis nevis o tom kulovy
MadEGGA:()
doporucuji navstivit ten odkaz, jak tady daval DanekRider.. je to tam dobre popsany..
Dan.Bass
Ano, v tom odkazu DankoRidera je vše skutečně hezky popsané, vč. velmi dobře udělaných animací. Jen doplním zajímavý fakt, že receptory v oblasti dendritů, na které se kompetitivně váže THC nebo jeho složky namísto anandamidu ( jenž patří do skupiny tzv. endocannabinoidů, tedy cannabinoidů, jež si vnaše tělo vyrábí samo), se nazývají CB1 receptory (tedy něco jako CannaBisový receptor číslo 1) a jedná se o nepočetnější receptor v našem těle!
MadEGGA:()
jj. to mas jak s opiatama.. clovek ma na ne v mozku taky receptory a telo si ty latky vyrabi v malem mnozstvi samo..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma