Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
psychický problémy až po šalvěji ? - Klikni zde pro originální téma
M.a.a.x.
zdarec, hulim 3 roky, dřív míň v poslednim půl roce dost, většinou jsem míval dobrý stavy, jen občas horší, dokonce za tu dobu jsem odstranil nějaký (vrozený i trochu psychický problémy) ... hulení jsem teď trochu omezil, že si zahulim 2-3x do tejdne. Před tejdnem jsem si koupil šalvěj jen listy, zhulil 3g listů ... stav v pohodě, pak horší, když se mi zdálo, že jsem celej mokrej atd. ...jeden, dva dny na to jsem si dal jointa z čudky a hrozně mě to rozkopalo, chodil jsem, ani jsem nevěděl, že chodim, nevěděl jsem kde sem jako kdybych se uplně ztrácel ze světa, horší je, že to trochu zůstalo i když nejsem zkouřenej. Jinak po hodině co jsem dohulil šalvěj, mě bolela hlava a měl jsem takový divný pocity, docela nepříjemný... stalo se vám něco podobnýho ? (ani 2g skanku mě takhle nerozkopali-vždycky to bylo v pohodě a nebyli takový odezvy druhej den a dál)
Mr.MEN
:D Tys ze šalvěje měl jointa? Si děláš prdel? To ti nemohlo nic udělat šalvěj musíš opravdu nahřívat nejlépe tryskovým zapalovačem aby se z toho dostal salvinorin A. A většino stav trvá asi 5 min:D. Potop rychle odezní.
Příště si o tom nejprve něco přečti než to začneš kouřit, ok.

Jinak špatné pocity ze šalvěje jsem nikdy neměl, vždycky hodně velký odreagování .:)
Dejwik
2 Mr.Men: Ty mas na druhou stranu zase jen načtené co ? Šalvěj je lépe nahřívat zapalovačem s katalizátorem, nebo tryskovým ale není to nutné. Hlavní stav trvá okolo 5 minut a dojezd potom i hodinu, a psychycký dojezd klidne i dny . Samotné listy jsou schopné způsobit velmi intenzivní stav, sice až po pár hodinách pokuřování,ale slabý stav se u člověka s normální (průměrnou) tolerancí projeví už za deset minut. Zároveň ale může být člověk který má toleranci sníženou a to výrazně a pak může mít z listí stav jako po extraktu.
Ke stavu ze šalvěje : Je hodně nevyzpytatelný, vychází z tvého nitra a nikdy se mi nestalo že bych měl dvakrat týž příznaky intoxikace, pár společných znaků se samozdřejmě objeví, ale čím je stav intenzivnější, tím nabýva více podoby pokrouceného zrcadla vlastní duše.
Mr.MEN
Dejwik: No mám to i vyzkoušené, jasně že to není potřeba, ale funguje to lépe:). Stávalo se mi, když jsem kouřil z bongu, a nahříval zapalovačem tak to někdy vůbec nefungovalo.
Ale s tryskovým je to skoro pokaždé.:)

Mě jen překvapilo že vykouřil 3g což je opravdu hodně. Mě stačí jeden velký kovoví kotel asi 0,4g. To se podle mě nedá kouřit jako tráva, dáš si jednou za 2min. potom zase atd. Tak nevím jestli měl tak velký kotel na 3g nebo jointa:).
M.a.a.x.
díky za rady, jinak jak jsem to kouřil to je snad jedno, bylo to s kámošem, kterej si dal jen z prvního trochu, jinak jsem to pod zapalovačem nepálil, protože mi docela stačili i bez žhavení 3 jointy... jinak bych si to ani nedával, kdybych si o tom nepřečet. Kámoš ale takovýhle stavy nikdy neměl a nějak jsem o tom ani neslyšel.
Ale docela přestávám vnímat okolí, jako že přestávám vnímat lidi i okolí okolo mě ... skoro i sebe ... ale je to o něco lepší

Vtip je v tom, že se už nějakej čas věnuju meditaci, tak by mě nemělo zas takhle něco vyhodit z reality
JakuPIC
citace:
Původní příspěvek od M.a.a.x.
díky za rady, jinak jak jsem to kouřil to je snad jedno, bylo to s kámošem, kterej si dal jen z prvního trochu, jinak jsem to pod zapalovačem nepálil, protože mi docela stačili i bez žhavení 3 jointy... jinak bych si to ani nedával, kdybych si o tom nepřečet. Kámoš ale takovýhle stavy nikdy neměl a nějak jsem o tom ani neslyšel.
Ale docela přestávám vnímat okolí, jako že přestávám vnímat lidi i okolí okolo mě ... skoro i sebe ... ale je to o něco lepší

Vtip je v tom, že se už nějakej čas věnuju meditaci, tak by mě nemělo zas takhle něco vyhodit z reality



...Ale docela přestávám vnímat okolí, jako že přestávám vnímat lidi i okolí okolo mě ... skoro i sebe ... ale je to o něco lepší...
přesně tohle mám taky.Když jedu v tramvaji a zamyslím se tak vůbec nevim že v tý tramvaji jedu.uvádim příklad.Nehulil jsem kvůli tomu měsíc a nedávno jsem se zhulil druhý den zase a další den zase a je to v pohodě už jsem normální.Nevím čím to je ale zkus se zhulit:-D
M.a.a.x.
najs, tak konečně se můžu něčeho chytit, no nejdřív zkusim tu očistu ... a pak až si dám .) ... zatim mi to ještě příde, jak když si hraju s mojim "já", ale každá hra má jednou svuj konec.
citace výše uvedeného příspěvku Acherona:

"tento cas obnovi tela a navratenie do normalu u mna trval asi mesiac ak vazne citis ze je to skor psychicke, tak urcite na cas prestat so vsetkym a dat si taku osictnu kuru border="0" alt=""> ... skus si pozriet aj info o mantre target="_blank" rel="nofollow">Ohm mani padme hung ..http://www.youtube.com/watch?v=2shs...feature=related ...poradil mi ju vtedy Skandalf zaco som mu vdacny a mozno ti pomoze , niesom si isty ci mi ta mantra pomohla ale zacalo to ulavovat asi vtedy ako som si recitoval tu mantru , mozno to bola len zhoda nahod...to uz nezistim a skus si to hodit aj do youtube nazov tej mantri , najdes tam ako to recituju, chytis ten spravny rytmus , aj ked nieje dolezity, ale mne to slo lepsie ked osm mal svoj rytmus border="0" alt="">"

-------------------------------------------------------------------------------
Hoj ahoj, hele to nebude náhoda :) "šestislabičná" mantra OM MANI PEDME HUM se dá doporučit v podstatě každému; a když má někdo nějaký dejme tomu psychický problém, tak očistně funguje velice účinně (samozřejmě by se nemělo zapomenout na to, vyvarovat se různých těch látek, který nedělají psychice moc dobře; event. se pročistit nějakým bylinným čajem atp.).
Do recitace mantry by se taky měla vložit určitá důvěra a úsilí, aby správně fungovala.

Citoval bych zde velkého tantrického mistra Guru Rinpočheho (Padmasambhavu), jenž bývá nazýván druhým Buddhou a který velkou měrou přispěl k příchodu buddhismu z Indie do Tibetu:

"...ve srovnání s jinými léčebnými postupy je šestislabičná mantra nejúčinější lék proti nemoci a zlu."

"Bylo by jistě možné spočítat kapky vody velikého oceánu, jednu po druhé, ale zásluhy, pramenící z jediného vyslovení šestislabičné mantry nemohou být nikdy spočteny."

"Šestislabičná mantra je esencí mysli vznešeného Avalokitešvary. Když 108 krát za den odříkáš tuto mantru, nezrodíš se ve třech nižších říších existence. V následujícím životě získáš lidské tělo a ve vizích se ti bude zjevovat vznešený Avalokitešvara. Pokud ji každý den správně odříkáš 21 krát, budeš inteligentní a naučíš se cokoliv budeš chtít. Získáš melodický hlas a staneš se adeptem k pochopení významu celé Buddhodharmy..."


Patrul Rinpočhe (veliký jógin a básník):

"Jak tvůj život ubíhá, podobný slunci, které zapadá,
smrt se blíží, jako když se zvečera prodlužují stíny.
Co zůstane z života, který vyprchá tak rychle, jak poslední mizící stín.
Škoda promarněného času - recituj šestislabičnou mantru."

"Když znovu a znovu prozkoumáš svou mysl,
cokoliv uděláš, stane se dokonalou stezkou.
Ryzí esencí všech stovek rad je toto:
Sluč vše do tohoto jediného bodu - recituj šestislabičnou mantru!"



Praktikuju tuto mantru každý den a nemám nejmenších pochyb - FUNGUJE !

OM MANI PEDME HUM

(kdo by se chtěl dozvědět víc

http://sweb.cz/samye.dzong/buddha/chenrezig.html

http://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%93...%C3%A9_h%C3%BAm

o mantrách obecněji např. http://www.okultismus.mysteria.cz/i...php?m=002mantry )

Mějte se a ať se daří ;)
citace:
Původní příspěvek od hastalarasta
co to je ta mantra?


Nazdárek,
zkus se podívat na odkazy, které jsem dával na konci příspěvku nad tvou otázkou a dozvíš se víc - líp než je to tam napsáno bych to určitě neřekl, a kopírovat sem vše, to by bylo na celou stránku :)
Nicméně ještě je jedna zajímavá webovka, kde je mantra pospána takto:


Mantry - tajemství manter neumí nikdo úplně vysvětlit. Jejich magický zvuk pomáhá léčit psychickou nerovnováhu, uvolnit mysl, zklidnit emoce a otevřít srdce. Mohou vás stimulovat, aktivovat, motivovat a omlazovat. Pomáhají vám tančit nebo spát, smát se nebo plakat, milovat nebo meditovat, změní únavnou domácí práci nebo náročné cvičení v lehkou zábavu. Mohou vám pomoci na někoho zapomenout nebo někoho najít...

Mantra je druh osvobozujícího posvátného zpěvu, jehož použití a účinek byl popsán již ve starých indických Védách a po tisíce let byl předáván od mistra k mistru. Nejen mystikové Východu znali účinky používání manter, ale také prastaré nauky Egypta, Tibetu, ranné křesťanství, náboženství islámu a další se zmiňují o vibracích zvuku a jeho tvořivé síle. Hinduistická tradice učí, že všechny znaky světa vzešly z posvátné slabiky ÓM, která je nejmocnější mantra, prvotní vibrací vesmíru, vesmírným motorem. Tato slabika je téměř vždy součástí všech ostatních manter.

V Tibetu a v Indii se mantry dodnes používají k různým účelům. Slouží jako bhaktické modlitby k uctívání a odevzdání se Bohu, jako ochranné štíty proti zlým vlivům a nemocem - léčí, očišťují a nabíjejí nemocná místa. Pomáhají také dosáhnout konkrétních cílů nesobeckým způsobem, ztišují mysl, uklidňují emoce, vitalizují tělo, přinášejí klid a mír a radost do našeho srdce.

Mantry mohou podpořit konání těžkých úkolů, pomoci dobře meditovat. Jsou nástrojem vnitřní přeměny. Odstraňují náchylnost k negativním myšlenkám a vibračním obalem chrání před negacemi ve velkých městech, kde jsou lidé těsně auricky propojeni.

"Co zní v mantře, to je, je to zde a děje se to.
Slovo mantry nehovoří, ale přímo činí".

( http://www.diksa.org/mantryapely.htm#m )

;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma