Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění > Autoflowering Odrůdy

 
Autoflower odrůdy out?Zkušenosti?Názory? - Klikni zde pro originální téma
Rád bych se Vás zeptal jak se Vám dařilo v Outu s Autoflowers odrůdama (tady jsem viděl jen jednoho co měl Lowryder a jedem měl automatic AK 47 Myslim Medved.Brtnik) Nehermatí to venku?Sadil letos někdo jen Autoflower?

Na rok 2009 hodlám jet lowa,co Vy?
Ski
jj...doporucuji...vynos je adekvatni...nejlepsi je sklenik...vyroste ti pul metrova kytka...ale muzes kslizet dvakrat za rok...!!! Urcite ho v outu taky zkusim...!
slyšel jsem že je velká možnost,že to zhermatí,je to pravda?
Ski
Ne...Nevidim jediny duvod :) max PH...trosku hraje roli na pohlavi...a rustove podminky...ja nemel ani jednoho...z 10 byli jen tri samci! ;)
Rákosníček
No k hermatění podle mě opravdu nedochází.
Ale stalo se mi například že jeden LR v cca 2,5l květináči byl nádherná rozvětvená kytička a paličky od indooru nerozeznatelné, s výnosem jsem byl spokojenej... A druhá LR byla v 5 l květináči ale vyrostla jen 10cm... paličky taky dobrý , leč výnos tak 0,7g :(

nevím čím to bylo, ale řekl bych, že to bylo genetickýho charakteru

Příští rok ho chci jet znova, ale už ne čistýho LR. Uvažuju nad Diesel Ryderem nebo nějakym křížencem LR třeba od Mdanzing seeds nebo Lowlife seeds...
Sklidit první kytky v červnu/červenci je více než lákavé :)
Takže nejvíc záleží na genetice... nebo ee?
Ski
citace:
Původní příspěvek od Sony1Extra
Takže nejvíc záleží na genetice... nebo ee?


Samozrejme :D....jak jinak..zadne jine rostliny konopi tuto schopnost jen tak sami nemaji :)...specialni odrudy...
Hlava
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=15702

...tohle je dobrej thryd od ddt , prectete si ho a tam najdete tajemstvi autofloweringu , Hlava :sun:
Lowryder je určený hlavně pro outdoor, ale počítej s tím, že jeho výnos je opravdu minimální! A taky je u něho dost častá mutace, tím myslím zdeformované listy, rozdílná výška kytek...
cerzyn
já letos ze zvědavosti pořídil od Budhy DEIMOS femi. 5 ks kvítí má tak 35 dnů a začínají rašit šišky.Výška okolo 70-80 cm. krásně se rozvětvují. tak uvidím jestli to stihnu do 65.dne růstu jak Budha píše
G.M.O.
Zdravím.
Ctěl bych se zeptat.
Myslíte že by mělo smysl pěstovat zimní období AF za oknem? Máte někdo zkušenosti s pěstováním AF za oknem?
Když si vemu že bude svítit denní světlo max cca 10h denně + večer lampička v pokoji. Světlo z okna není moc intenzivní. Myslíte si že by tam mohl být nějaký pozitivní výsledek? Jde mi pouze o zábavný grow nečekám sklizeň desítky g . Díky za názor. :D
Trasher
Na zimu ti AF ani netreba, pretoze pri takom slabom svetle v malom pomere, ti zacne kvitnut aj obycajna kyticka, a tym padom ze je aj slabe svetlo tak kyticky sa tahaju iba do vysky, a budu mat dost tenke stonky...akoze vyskusat co mozes ale viac ako 5g z jednej kyticky podla mna nedas.
G.M.O.
je mi jasný že se kytky budou táhnout za světlem. Když zasadím obyčejný klon tak zakoření a hned začne nakvétat ale já chci aby kytka rostla. proto AF. Nezbívá mi nic než to zkusit. Poradí někkdo jaká je nejvýnosnější AF odrůda?
jedna z těch nejvýnosnějších je BCN Diesel
http://www.konopneseminka.cz/catego...ring-/11&page=2

jinak pokud tam budeš pátrat v popisech většinou je uveden výnos tak si to spočítáš kde asi bude dobrý sběr :-)
BloodyBeer
ano nejvynosnejsi kytka mozna ale za jakych podminek ... podle me jestli to chces pouze pro zabavu prez zimu tak si kup ty nejlevnejsi auto flower semena a hrej si .... protoze kdo si hraje nezlobi :-)

ad. normalni neauta - ty ti taky zacnou nakvetat az po mesici od zasazeni pokud nemaji dostatek svetla pro rust takze podle me mas jedno jestli prez zimu pestujes auta nebo (busy) normaly ;-)

at to roste
prostě pokud to nehodíš pod lampu tak na denním světle to bude mít mizivý výnos- málo slunka a dlouhá noc ,taky si vyloženě pro zábavu jedu AF za oknem ale bude to maximálně na nějaké brčko víc ne jen aby se měl člověk na co koukat :-)
Myslím že i pod tou lampu to není zrovna třikrát výnosná genetika...
bublaspiel
Co se týče BCN Diesel (auto) tak jsem si ho tento týden pořídil za bratru 650kč ..5 fem.kousků ...Jen tak pro srovnání jeden kousek bude za oknem a dva další out pospolu s dalšíma co jsem zde čenžnul ...at to roste :)
getzz
Ja sem se letos dostal k nějakym samokvetoucim odrudam... Mam dve kytičky jedna je 90%rdr-10%ind a druha je 90rdr-10sat model neni dulezity nechce se mi to ted hledat, a zajimá mě totok... Stihnu si z tech kytek udelat řízek z vršku než začnou kvést? Pač dvě je málo a lepší by bylo čtyři. Nebo 8? :D:D Nemám s autofloweringem skušenost, tak se tak hloupě ptám někoho kdo už totok jel venku...
MDe_
Automaty se nezastřihávají a lepší je ani nepřesazovat. Ubereš tím G výnosu.Měj to spíše v polostínu at se vytáhnou a budeš mít nějaké to G navíc.
getzz
Ok, je mi jasne ze se běžně nezastřihávají ani kyti nezastřihavam, když si je neklonoju ale když mám jen dvě? :D Tež vim že sklidim par gramu a mohlo by se oplatit je zastřihnout zrobit řízek nechat ty řezy vyrůst, znich udělat další řez který nechám vyrůst atak dale... Tys to asi nepochopil na co sem se ptal...
MDe_
AUTO - kytka se ti přepne až bude k tomu sama přpravena. Automaty (také samonakvétací) se neřídí světelnou periodou ...
MDe_
Samokvetoucí odrůdy konopí přinášejí spoustu výhod zejméne OUTDOOR pěstitelům. Jak je ale možné, že rostlina kvete nezávisle na tom, jak dlouhý je den? Nehledejte v tom žádnou složitou chemii. Když se smíchají správné druhy rostlin, pak je úspěch na dosah. Chcete vědět víc? Čtěte dál.
The Joint Doctor

Vyrostl na farmě a o konopí se začal zajímat jako teenager. Ani odchod z farmy na univerzitu tohoto chlapíka od pěstování neodtrhl. Pár semínek vzal s sebou a pěstoval konopí přímo na koleji a v přilehlém lesíku. Zde začal provádět první šlechtitelské pokusy a odstartoval tak svoji kariéru kultivátora a výzkumníka konopí.

The Joint Doctor hodně cestoval a všude jej zajímalo hlavně konopí. Získával zkušenosti ostatních growerů, poznával a zkoušel všemožné odrůdy. Setkal se s mnoha kvalifikovanými odborníky, což mu dalo příležitost lépe porozumět procesům odehrávajícím se uvnitř rostliny a vlivům světla na jejich růst a dozrávání. Sjezdil mnoho plantáží s konopím, viděl divoce rostoucí konopí a odhalil neuvěřitelnou diverzitu tohoto rostlinného druhu.
Myšlenka se zrodila ve východní Evropě

Při cestování po východní Evropě navštívil The Joint Doctor svého kamaráda, kterému rok předtím zanechal několik semínek konopí. Kamarádova matka byla účinky konopí nadšená a řekla doslova: "Ten stav je lepší než po vodce!" Vyslovila přání vlastnit odrůdu, která by nebyla moc vysoká a dala se pěstovat snadno v květináči na balkónu a stačila dozrát ještě předtím, než přijde chladný podzim.
Cannabis Ruderalis – klíč k samokvetoucím odrůdám

The Joint Doctor se s nápadem malé rostlinky konopí, která by dozrála i v drsnějších podmínkách okamžitě sžil a započal se zabývat jejím vývojem. Cesta to byla trnitá, dlouhá a vyžadovala velkou porci trpělivosti. Dobře věděl, že cíle je možné dosáhnout zkřížením konopí planého (Cannabis Ruderalis) s Cannabis Sativa, nebo Cannabis Indica.

Cannabis Ruderalis kvete bez ohledu na fotoperiodu. Fáze dospívání se u této odrůdy řídí stářím, nikoliv délkou dne. Problém byl v tom, že konopí plané má jen málo THC, produkuje malé květy a těžko se řídí jeho růst (blbě se pěstuje).
Lowryder – první komerční samokvetoucí odrůda

Lowryder Křížení konopí planého s konopím setým a indickým nebylo jen tak. První odrůdy byly nestabilní, měly malý výnos, štiplavou chuť, nedozrávaly včas atd. Přesto se podařilo nakonec vyšlechtit stabilní, výnosné a chutné odrůdy, které od zasetí semene potřebovaly pouze 2-2,5 měsíce do stádia zralosti. The Joint Doctor vyšlechtil těchto odrůd hned několik. Všechny ale končili na zahrádkách a balkónech přátel a známých. Teprve 10 let po prvních samokvetoucích odrůdách vyslal The Joint Doctor autoflowering odrůdy do obchodů. Tato odrůda nese jméno Lowryder.
Úspěch Lowrydera a nadšení growerů

Lowryder byl s nadšením přivítán velkou řadou growerů po celém světě. Samokvetoucí odrůda dala příležitost pěstovat konopí i tam, kde nejsou podmínky pro dozrávání dosavadních strainů. Nízká, kompaktní struktura produkující mohutné květy a dozrávající v krátké době je ideální volbou pro pěstování na balkónu, malých zahrádkách, lesíku atp. Kytky jsou nenápadné a rychle sklizené.
Rozšíření autoflowering odrůd

Úspěch samokvetoucí odrůd nezůstal bez povšimnutí. Geny Lowrydera se křížily s dalšími odrůdami a vznikly další a další. V rodokmenu mnoha nabízených samokvetoucích odrůd byste našli společného předka – Lowrydera.

Šlechtění samokvetoucích odrůd však šlo i jinými cestami a řada věhlasných producentů semen zapracovala na svých vlastních samokvetoucích odrůdách, na Lowryderovi nezávislých. Již dnes se můžeme těšit z mnoha nových a v budoucnu ještě na mnoho narazíme.
Feminizované samokvetoucí odrůdy

Princip feminizace konopí již znáte. Není tedy divu, že po vyšlechtění stabilní samokvetoucí odrůdy došlo také k její feminizaci. Pěstování OUTDOOR je nyní velmi jednoduché a rychlé, bez potřeby vybírat z porostu samce.

Samokvetoucí odrůdy konopí je samozřejmě možné pěstovat i INDOOR. Obvykle se aplikuje fotoperioda v poměru 18-20 hodin světlo/6-4 hodin tma, a to po celou dobu pěstování. Rostliny jsou nízké a květy mohutné. Sklizeň je hotová během 60-70 dnů. Z hlediska energetické náročnosti je ovšem INDOOR pěstování samokvetoucích odrůd trošku nevýhodné. Pokud použijete 400W výbojku, spotřebujete na sklizeň 520kWh, kdežto při klasickém pěstování (14 dní růst, 65 dnů květ), pouze 413kWh. Rozdíl v ceně za elektřinu je cca 400,- Kč. Pro někoho to nemusí být moc, ale při více lampách, nebo dlouhodobém pěstování je to zase o kousek méně nákladů.
Minulej rok Red Dwarf pod sluncem (v podpisu) a spokojenost.
Jáá
citace:
Původní příspěvek od getzz
Ja sem se letos dostal k nějakym samokvetoucim odrudam... Mam dve kytičky jedna je 90%rdr-10%ind a druha je 90rdr-10sat model neni dulezity nechce se mi to ted hledat, a zajimá mě totok... Stihnu si z tech kytek udelat řízek z vršku než začnou kvést? Pač dvě je málo a lepší by bylo čtyři. Nebo 8? :D:D Nemám s autofloweringem skušenost, tak se tak hloupě ptám někoho kdo už totok jel venku...



nejde to :-c


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma