Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Zářivky n-lite - Klikni zde pro originální téma
Zdar gróveři
Budu pěstovat odrůdu Diesel ryder pod čtyřmi zářivkami n-lite a zajímalo by mě jestli mám dát na růst 4xmodré zářivky nebo 2xmodré a 2xfialové nebo jestli je mám dát rovnou pod červené.
Když tak navrhněte jinou kombinaci.
Díky za odpovědi
Ptal jsem se na nejlepší kombinaci zařivek u odrůdy Diesel ryder a né jestli je lepší sodík, nebo zářivky
LIPEENO
to je praave na tobe abys objevil co je nej. Z vlastni skusenosti vim ze nejlepsi je na to jit vedecky: metodou pokus omyl. ja kdyz sem jel pod dvema 70sodikama tak nejdriv dvertutovky ty tea byly 80 pak jedna bila jedna zluta a pak obe zlute. hodne stesti
Enj0i89
zdar
skus si koupit 4komplety blue 11000K (myslíš doufam 24W linear)
bacha na to abys nevzal jen bílí zážicky ty maj obyčený světlo
a ktomu si přikup samotný trubky fijalví ..jednu dvě

kazdopádně není špatné skusit kombinaci 3blu 1pur
na rust je škoda dávat červený nebo pod modrym to líp naroste

pod fijalovim spektrem to roste moc hesky a přispíváto zdravý atd...

a každopádně není vhodné usporky zatracovat a vyvěšovat sodíký
ale usporek se musí dát více a to je ta nevíhoda ..ve výsledku výjde stejná cena ale usporky tak nehřejou a na chlazení není potřeba ohromných větráků

doufam ze se ti bude dařit..ja budu sledovat ikdyž sem s usporkama skončil:( ale jen kvuly teplotě v growrum(velice nízka)
Calzone
Fruddy:
Pokud člověk není v nějaké opravdu velké finanční tísni, tak nevidím jediný důvod, proč kytkám nedopřát i v růstu světlo které jim nejvíce prospívá. Jakou v růstu člověk vypěstuje rostlinu, takovou jí má pak v květu.

A to, že to pod červeným světlem taky nějak vyroste je sice hezký, ale pro lidi kteří to s pěstováním myslí trošku víc vážně a chtějí rostlinám dopřát trošku víc, je to nedostačující. To by jsi pak mohl napsat i ať se vykašle v růstu třeba i na hnojivo, protože bez něj v tom "zbytečným" růstu ty kytky taky hezky vyrostou.

A BTW to, že ten růst je tak krátký je naopak jenom plus pro koupení světla s modrým spektrem, protože o to více sklizní pak vydrží.
Enj0i89
další věci je jesly ty nlitky nejsou přehnaný cenou
osobně bych se klonil spíš ke 3x 36W 120cm osram skywhite proste 8000K

zas ale ty nlitky maj 11000 akvamarím blů ale co sem koukal tak je modrá ajita trupka
a to dělají i jinde obarvené zářivky
jde taky o ten světelný tok ..a ocenu nehledal jsem to ale když se odporostíte od gšopů předražených jak cip tak se da ipředřadník koupit levně
ale chce to vyskoušet mno ..co je lepší ..bohuzel jsem jeste evidel jaksvítí nlit na živo ale soramem vím že to svítí mrtě ale chce to načínat na 100W
HeavyShluck
citace:
Původní příspěvek od Fruddy
no jak se teď na to znova dívám tak já bych to jel od začátku pod RED... vím že je tady STRAŠNĚ moc příznivců kteřá si myslí že to na tech 20 dní růstu má cenu dávat pod blue.... ale na co když na růstové fázi až tak moc nezáleží (teda pokud se kytka netáhne strašně do vejšky a nevetví se) takže pokud to je sativa tak bych to jel hned pod redkama a pokud to je indika tak bych dal malý kvetináče ať tak strašne nevalí a stejnak bych to jel pod redkama protože kupovat 4 modrý trubice kvuli 20 dnům svítění.. pokud seš blázen tak do toho .-)


Fruddy - promin nechci te urazit ale placas a tvy rady jsou zcestny a nepravdivy.

"Predstavte si to ticho, kdyby lidi rikali jen to, co vedi."

Placas hlouposti a hned ti to dokazu.

To co nam tu ordinujes o rustu pod REDkou, to uz v nesmyslnosti prekona asi jen hlaska, ze bys indiky dal do mensich kvetniku aby tolik nevalili hehehe :D:D Hele nic proti, ale hodne si to pletes. Uz jen proto, ze sativy valej zpravidla rychlejs nez indiky ;)
A abychom teda neplacali celkem zcestne a vseobecne, ale konkretne a k veci, tak si jeste jednou a spolecne precteme pasaz, kde kamik pise o tom ze bude sazet Diesel Rydera. To sis neprecet, vid poradno? ;) :frog: Dale, jelikoz vime ze je to krizenec dyzlu a lowrydera, vime taky ze se sam po dvou nebo trech tydnech prepne na kvet. Otazku sativy a indiky proto preskocime a jdeme rovnou na tvou dalsi otazku nebo pochybnost - hele, vytahne se tak kytka hodne, nebo ne? Pokud vim tak jeste zadny ryder nebo jeho krizenec neprekonal tech cirka 50 cm, tak co myslis, tohle budou prinejmensim dvoumetrovky ne? :D:D

Hele promin ale pobehujes po foru a pomlouvas tu techniky, zpusoby a technlologie pestovani a to i presto ze jsi temer zacatecnik s minimem zkusenosti, kterymu nejsou jasny nektery zakladny pravidla a postupy.
Radis, hodnotis, oplvynujes a vynasis soudy nejenom z pozice ktera ti nenalezi, ale take na zaklade nepresnych nebo nedostatecne zjistenych faktu.
Jako je pekny ze se snazis jinym growerum pomoct, ale uvedom si ze takhle je i dalsi jen mylis a pletes.
Taky sory za cynizmus v tomto prispevku, ale kdyz ja tak nesnasim kdyz nekdo tak sebejiste a neoblomne obhajuje neco, co tak proste neni a sam s tim ani nema zkusenost. To je proste placani o necem cos nevidel, nevyzkousel, nezazil, jako kdybych ti ja povidal romany o tom jaky je rolls suprovy auto. Nebo ze maybacha si neber ten je pro amatery (hele dneska mam nejakej automobilni den, uz jsme tu meli fabii a octavii :frog: ). Jsou to proste bludy, nesmysly a dezinformace co pises, a nejhorsi je, ze se hrnes rozdavat cenny stroprocentni a osvedceny rady a ani si si nenastudoval podklady - jako treba co za odrodu bude typan pestovat a jak se tahle odruda chova, nebo jestli indiky valej vic jak sativy :D:D:D :girldevil

Tumpach- hele jelikoz na 99% pojedes ze seeds - apropo smim se zeptat kdes je poridil - dej si tam ze zacatku prevazne purple zarivny (ideal na zakorenovani) treba 3 purp a 1 blue nebo 2 a 2. Pak jak uz se jim zacne zlepsovat korenovy system, uber fialky a pridej modraky (jednu fialku bych tam nekde uprostred mozna presto nechal). Kdyz vyhodi prvni kvety, uber zas modrou a pridej cervenou, dalsi modrou za cervenou pak vymen o nejaky ten dalsi tyden pozdeji. Ve finale pak muzes skoncit se 4ma cervenyma nebo max 1 modrou jelikoz ty rajdry jsou krpci a trochu porust se jim muze porad hodit. Myslim ze pokud chces usetrit, porid 3 cerveny, 2 purple a 2-3 modry a kombinuj, jestli si to muzes dovolit tak si kup z kazdy i po 3-4. A experimentuj, pak ukaz vysledek.
LIPEENO
2:H.S Dobre ty cece musi se nechat ze si fakt trpelivy to je fajn pac ja na tohle nejak ztracim nervy takze za tohle K+
2:Frody jestli to nemyslis ironocky tak tobe taky
Ze vseho nejhorsi je totiz kdyz se puvodne pro vsechny poucny zabavny a nevim co jeste , grower, promeni v pretahovanou nezkusenych a jesitnych capku{sorz jeste sem tu nevidel takhle radit typku:}] coz vede akorat k nasrani zkusnych a jeste vetsimu placani kravin tech mene zkusenych :} diiky za pochopeni tohoto prispevku. Pestujte v miru a KLIDU preje vsem zucastnenym Lipeeno
lamater
Nazdar hosi , to co napsal H.S je pravda a kupdivu vynechejme reklamni triky :) tak jen potvrzuji velmi pozitivni zkusenosti s nlite24W konkretne blue - Matky, prvni faze rustu, fialova je zas vyborna na kliceni seminek a zakorenovani rezu. S cervenymi zkusenostmi nemam to pouzivam uz rovnou 125W kompaktni a taky spokojenost.
1) neni mi jasne kolik budes mit kytek a jak velky prostor, vyjdeme z toho ze na 4 zarivky potrebujes prostor tak 60*40-60.
Kdybych ja jel tento experiment, tak v zadnym pripade nepojedu ze seminek.... to si radsi dam 2 mesice prace z vypestovanim matky na kterou mi bude stacit jedna usporka a pak pojedu z rezu.....o fazi selekce se zde rozepisovat nebudu. Tedy matka-> rezy

Ja bych to zkusil takto v klidu na zakorenovani jen jednu purple, kdo by si snad myslel ze je to malo tak... neni, staci i obycejna 8w zarivka :). a diky minimalnim rozmerum rezu se mi jich pod jednu purple vleze treba.... no to radsi ani nebudu psat bo by jste me zacali oznacovat za tyrana :) Az se objevi korinky tak presadit a pomalu tam pridat jednu 24W blue.
Rust bych nechal 14dni, posledni tyden 2xblue +1xpurple. Prepnuti na kvet po dvou dnech pridat 1x red, po vyhozeni prvnich naznaku kvetu vymenit jednu blue za red, po dalsim tydnu bych vymenil purple za red a po dalsim posledni blue za red. A ja bych byl nakonec jeste nejspis takovej exot, ze bych po dalsim tydnu vymenil pro zmenu jednu red za purple a na tom to dojel :)

GL


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma