Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
No Name holland pod 250W gib - Klikni zde pro originální téma
Pozdravujem všetkých nadšencov bio pestovania.

som tu späť po mojom prvom neúspechu s pestovaním na okne.
preto som navrhol a postavil svoj prví Growbox podľa návodu tu na fóre. Tým sa chcem poďakovať všetkým ktorý sa na tvorbe GROWERU podieľali.

trochu tech. info na začiatok.

Box:

š- 96 cm
v- 150 cm
hl- 50 cm (cena) nič

vo vnútri je natiahnutá č/b záhradnícka fólia. (230 sk)


Svetlo:

Philips son-T 250W gib - E40

predradník
štartér
kondenzátor (32 mikro farad)
tienitko vlastná výroba cena komplet (2100 sk)

Ventilácia:
1x axiálny vent. 100 m3/hod (450 sk)
1x axiálny vent. 160 m3/hod (560 sk)
ofuk 1x stolný vent 20 cm (nič )

pasívne nasávanie


Hnojky:

Biobizz Gow a Bloom
plagron Phyt-amin cena komplet cca (1300 sk)

príslušenstvo:

zásuvky, káble, vruty, a kadejaké somarinky okolo cena cca( 1000 sk)

pôdne médium:

vlasná výroba.

20% lesný humus
30% substrát pre palmy
20% piesok
30% agoperlit

ph cca 5,5 - 6,5
merané papierikmy



pridávam new foto.

ma tam 7 seeds no name

2 rastlinky majú žltšie lístky ako ostatné- pozorujem to na nich už od začiatku rastu. zrejme je to dané kvalitou seeds.

ostatné sú na pohľad OK a tvária sa že im nič nechýba.

teplota deň 27-29

noc 20-24

vlhkosť zatiaľ nemám ako zmerať. trošku neskôr dám update

slepecC
tu elektriku máš ve skříni? bejt tebou tak jí vyndám mimo skříň

kolik máš vevnitř teplotu?
deň 27-29 max
noc 20-24 max

Hej Hej mam v pláne...... el. pôjde von až keď budem mať diamantovú fóliu.
zatiaľ to musí vydržať takto.
slepecC
možná by jsi tam mohl ještě natáhout flwo potrubí od odtahu k sodíku, aby jsi snížil tu teplotuideál je podle mě 25°C, ale záleží na tobě

s tou diamantovou folii, možna to jsou zbytečné peníze, měl jsem jí minulý grow, a nevím, teď mám tu obyčejnou a nevidím rozdíl, ikdyž na něco to asi bude když je tak draha :)

pH vody měříš?
to potrubie na tienitko určite dám, mám nato spravenú prípravu. len potrebujem kúpiť rúru.

Meral som ju PH papierikmi a vyšlo mi to na cca 6.
polievam H2O odstátou tak 24 a viac hod.

1x za dva dni
SEVA všetci gowers,

mam niekoľko skúseností pri mojom 1rvom indoroku. Mal som pocit že by som mohol pridať zopár fotos len na porovnanie skúseným a Vám všetkým.

foto č.1
SEVA všetci gowers,

mam niekoľko skúseností pri mojom 1rvom indooriku. Mal som pocit že by som mohol pridať zopár fotos len na porovnanie skúseným a Vám všetkým.

mam už skúsenosť s darovaným seeds- tie moje stoja za prd. z 30 tich seeds sa ujalo len 6 ktore su na fotke. kvalita uplne na nič. preto je taky rozdiel medzi kytkami.


foto č.1
pohlad na 5 seed ktore som pridal tak pred 12 timi dňami, v rohu je kytka ktora je od začiatku.


f.č.2
mam trocha problém s vlhkosťou, teda vzhľadom na veľkosť kytiek zatiaľ nie tak vážny. :-) :einstein:
nič to: objednal som zvlhčovač PSP 818A za- 920 sk.

f.č.3
najväčšia kytka

f.č.4
môj bordelík

f.č.5
pohľad na moju el. rozvodňu.

A mal som dosť zlí pocit s môjho pôvodného zámeru použiť vlastný substrát že, som musel zakročiť a presadil som kytky do menšieho, ale už so substrátom na muškáty + agroperlit.


A tak toto som stihol za par dní ktoré ubehli ako voda.

Všetkým prajem pekné pestovanie.
Rastu zdar priatelia,

Som tu späť s aktuálnymi fotoz.
včera som nasadil do akcie zvlhčovač za 920,- sk a nejakú destilku.
vyzerá to tak že sa to kytkám páči. Mal som menší problém s časovačom tak som spravil menšiu úpravu a namontoval som časoví spínač od legrandu ktorí sa len tak povaľoval kdesi v šuplíku. Mam taký pocit že tam je toho už nejak priveľa takže uvažujem o prestavbe el. na budúci grow. Teraz to už nejako vydržím a potom si to prerobím. Ved som nejaký kutil.

Zalievam odstátou vodou a raz týždne postrek phytaminom.

Chcem sa poradiť ohľadom rastu. Viem že ak sa ide zo semena tak to trvá trošku dlhšie, ale myslím že mne to ide dlhšie ako som predpokladal???

vie mi niekto poradiť či to tak má byť, alebo je niečo úplne zle ????
Seva Leine máš pravdu, vďaka za reakciu. Dám to do poriadku.
Tlmivka, predradník, kondenzátor vonku zo skrine
Jahman vospolok spriaznencov pestovania.




Prinášam skromné foto z môjho growu.

teplota 25-28 deň, vlhkosť 60-80%
teplota 18-22 noc, vlhkosť 50-70%


po menších technických problémoch s časovaním som späť aby som sa mohol pochváliť s mojim grow boxom. kytky vyzerajú celkom fajn, dnes som trochu podvihol svetlo aby sa trošku vytiahli.
Rasta_pasta
Ahoj Tamarbo,
písnu ti sem pár svých postřehů....

takže fakt č.1, který je nejvíc do očí bijící je to, že máš elektro uvnitř skříně (samo o sobě by to asi nevadilo, nebo ne moc) a používáš tam zvlhčovačku, která to rosí :grrr: !!!
Tady si koleduješ na pěknej průser a když nevyhoříš, tak minimálně snížíš životnost veškerému elektru... Tady se ti omlouvám, už jsem si všiml, že to máš předělaný (příspěvek nechám kdyby na to koukali další začátečníci, tak aby to neopakovali..)

fakt. č 2 je ten, že většinou se dělá odtah ve spodní části skříně, kvůli ideálnímu míchání vzduchu. Tak jak to máš ty, tak tam foukneš čerstvej vzduch a větrák hned vedle ho vysaje...

Fakt č 3. nevidím nikde ofuk rostlin - jde o to, že musíš qvětinám nasimulovat co nejreálnější přírodní podmínky včetně větru (asi bys nechtěl, aby se ti pod tíhou paliček lámali stonky, že?)

Fakt č.4 lakmusové papírky nejsou zrovna ideálním prostředkem na měření ph. Minimálně si zajdi do nejbližšího zverimexu a kup si tam akvarijní kapičky na měření ph, jsou daleko přesnější, pokud nechceš kupovat ph metr za x tisíc korun

Fakt č.5 každá výbojka má určitý efektivní dosah (tušim že u 250W je to kolem 30-40cm) tím že ji dáš výš, tak určitě nedocílíš toho, že ti kytky porostou rychleji !!! Naopak se snaž držet výbojku nad qvětinami co nejníž, jak ti to dovolí teplota a pokud chceš větší kytky, tak je hold budeš muset nechat déle na 18/6 ale zvedat lampu je blbost... Nehledě na to, že pod 250 W je nesmysl pěstovat nějak velký kytky, protože jak jsem psal, tak takhle slabá výbojka ti stejně víc jak 40cm neprosvítí..

K volbě no name seeds se nebudu vyjadřovat, protože jestli že je to tvůj první in, tak jde hlavně o to optimalizovat pěstírnu a vychytávat různý drobnosti, k čemuž ti tyto seeds postačej, ale nečekaj tam čtvrt kila suchýho :rasta:

no doufám že jsem ti nevzal moc ideálů a kdybys ještě něco potřeboval, tak klidně písni PM.

Ať se daří..
slepecC
to Rasta_pasta : však už to předělal, co jsme mu tady napsali, třeba se dívat na další příspěvky :)..

odtah dole? spíše nahoře i kvuli teplu, protože teplo stoupá vzhůru(teda dle mě to tak je), a přítah dole ne?

s tim ofukem plně souhlasím!!!

250W - pokrytí: 60 x 60cm, efektivní dosah: 50cm

...jink sorka za zasíraní slepecC
to: Rasta_pasta

Plne súhlasím s tvojimi postrehmi. Keďže je to môj No 1 tak si dovolím len súhlasiť s názormi starších a skúsenejších. Nemám záujem vyprodukovať štvrť kila. Je to ako si písal zasadiť a vychytať muchy kým nasadím nejakú dobrú genetiku.

Som začiatočník a nemám problém s kritikou, skôr som za ňu vďačný.


K ofuku kvetín: Ofuk mám nastavený na stolnom vent. 15min každé 2 hodiny. preto lebo mi pri pustenom vent. strašne zráža vlhkosť.

trápi ma aj výzor kytiek- no posúdťe sami. neviem si rady......?????
2x do týždňa postrek (phyt a min) a kytky sú stále rovnaké.

myslím že seed ktoré som zvolil stoja akurát za dedove prázdne gule.
berem to ako prípravu na poriadny grow. veď je to hoby ktoré ma baví.


k miešaniu vzduchu: je to tak že, dole mám pasívne nasávanie a hore dva axiálne vetráky, jeden na odťah od výbojky a druhý na odťah teplého vzduchu zo skrine. toto mi drží teplotu na 26 až 30 cez deň a v noci je klud a tep. okolo 20 stupňov.

nechám to celé ešte 7 dní na 18/6 a prepnem na 12/12vnech sa deje čo chce.

bude to pre mna prekvapko ked sa dačo urodí a ked nie tak nič, pojdeme odznovu a jedného dňa budem velký grower.


s Pozdravom
zdar a pestu legalize,mas to pekny a drzim palce at uhlidas samce.holky vypadaji ze je trapis zalivkou-nez to vychytas tak jim davej pit z misky,pokud si udelal na dno kvetinacu drenaz ? svetlo mas moc nahore,zvlhcuj vzduch ne holky.teplotu mer u nejblisiho listecku k vybojce.priprav pachac a poradny vetrak kterej to profoukne.az budes prepinat,tak je presad do vetsich ,treba kyblu.hnojiva davej min nez vic a ph kontrojuj kazdou zalivku.nakonec se i nounejm ukaze ve sve krase.s citem k rostlinam je dulezity,ja se kolikrat predstavim sam pod sodikem ve skrini.hlavne tomu dej cas a nikam nepospichej,mas pred sebou spoustu dni az 2 mesice na tyhle kiti.
Rasta_pasta
to Tambara :
omlouvám se za zkreslenou informaci z příspěvku č. 13 samozřejmě odtah má být nahoře a přítah dole (sem byl myšlenkama asi jinde). Ty větráky na hoře, jak je máš oba na odtah, tak je to správně, ale nebyl jeden ze začátku otočenej na přítah ???
K tomu ofuku, tak vzhledem k tomu, že máš zvlhčovačku tak ji nech puštěnou na malej výkon skoro pořád nebo nonstop a větrák nech taky běžet co nejčastěji (tady bych elektrikou nešetřil, protože v poměru co zblajzne sodík je to téměř zanedbatelné...) a myslím, že s vlhkostí by neměl být problém...
Jeden z důvodů¨proč ti kytizz nechtěj jet, může být ten tvůj home made substrát ! Podle mě není lesní humus zrovna ideální, pač jak je známo je v lese dost vysoké PH půdy a nezachrání to ani phyt a min 2x týdně (20% písku bych taky neviděl moc šťastně)..
Určitě bych kytky zkusil přesadit do větších qvětníků, jak píše Karelsem a když už budeš u toho, tak bych uvažoval o změně substrátu

to SlepecC : děkuji za upozornění na nesmysl
citace:
Původní příspěvek od Rasta_pasta
...většinou se dělá odtah ve spodní části skříně, kvůli ideálnímu míchání vzduchu...

Jinak kdyby si i ty četl příspěvky až do konce, viděl bys že už v příspěvku č. 13 se Tambarovi omlouvám, že jsem si nevšiml, že už to elektro předělal a je tam i důvod, proč jsem ten příspěvek nesmázl...;)
To: Rasta_pasta

Dakujem za ohlas Rasta,

Ten home substrát som zmenil cca pred 4 týždňami za substrát pre pelargonie+perlit. pochopil som že, pôda je základ dobrého growu.lenže aj tento podny mix mi nejako nevihovuje, minulí týždeň som kytky presadil do substrátu od Plagronu - Growmix. (430 sk / 50l)

je poznať že, im je lepšie.

teraz mám vlhkosť pri zapnutom vetráku cca 50-55%
a zvlhčovač ide na 3/4 výkonu.


PS:


mam taky pocit že to moc nalievam??? preto mam otázku či sa nepletiem ohladom polievania.

teraz je substrát na omak vlhký-skôr polosuchý (to je výraz? neviem kde sa to vzalo) a tento polosuchý mam akože nechať ešte vyschnúť????? a to má byť OK???????

ak mi niekto na toto odpovie tak ho budem milovať :heart:
Rastafara
čau...mám stejnej problém...Kytičky mám ještě mini a děložní lístky mi žloutnou , nevíte čím by to mohlo být??? Je to tou hlínou?? Já mám taky home made substrát a ve skříni mám ''mlžítko'' :) Jinak genetiku mám Hindukush , tak bych o ni nerad přišel kvůli blbosti:rasta: :(
Seva Rastafa,

tak to som celkom prekvapený že, ma niekto podobný problém ako ja??? žeby nejaké prepojenie????

mno haluz ----- inak pohodička :injured:


Ved dajako to dokrkveme a budeme múdrejší.
podle me je to prochcany az dost.zalival bych po 3 dnech
Rastafara
dík dík :) Pravda , zalival jsem to hodně :) musím počkat , co s tím udělá čas :) Jinak se (s)mějte :)
slepecC
není to spíše pHčkem??? v období růstu chtějí kytí výce vláhy, ale jako ne zas aby byli přelite já zalívm co va dny a vpoho, podle mě je to spíše pHčkem, no ale nevím
To: slepecC

"vďaka za radu"

Ahoj tak som nakoniec zistil že, Ph vody ktorou zalievam je niekde na 7,3. Nechal som to poriadne preschnúť a zálievku som upravil na nejakých ph 5,7. tak uvidím ako to porastie.

na určenie ph som kúpil kvapky, sú predsalen presnejšie a dokonca aj lacnejšie ako papieriky.( papieriky sú bulšit) nedoporučujem!!

foto dodám cez výkend....

prajem pestu zdar.
Tento grow je pre mna poučenie ako sa to robyt nemá preto prosím kompetentných aby moj počin presunuli medzi nepodarky, nech to tu nezasieram mojimi nezdarmi.

Seeds ktoré som nasadil neuspokojili moje nároky preto oficiálne končím tento grow.---- :hanged:

S prianim toho najlepšieho.
Vopred Ďakujem.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma