[Vania] |
možná to nemelo být tu, ale nevím kam to zařadit :( .....když jsem si tak procházel forum tak jsem četl, že třeba do zavařovačky přidáváte kůru z citronu nebo pomeranče, pro lepší chut, tak jsem to chtel zkusit, ale trápí mě to, jestli tu kůru tam dát čerstvou a zavřít to nebo ji někde usušit a až potom jí dát do sklinky....kvuli plísni......jak to je? helpnete nekdo? |
|
|
do_0b |
priklanim se k tobe taky jsem nad tim uvazoval a zajimalo by me jak to je :) .. a jestli treba tu kuru nastrouhat na drobno mezi to nebo nejake vetsi kousky a tak :) |
|
|
mirosk |
Máš dve možnosti:
1. Mokrá čerstvá kôra na dne pohára, zasypeš suchou úrodou a pohár necháš otvorený tak cca dva tri dni! je dobré to kontrolovať aby ti to nezačalo plesnivieť, pri schnutí kôry sa aróna vyparuje a suché hulo natiahne arómu. Pohár pri odparovaní by mal byť v suchej, chladnej a tmavej miestnosti!
2. Mokrú! kôru nasekáš na cca 2-5 cm kúsky, menšie nie, po odparení tekutiny sa zmenšia. Nahádžeš pár kusov hala-bala po poháry a zavrieš. A šupneš do chladu a tmy. |
|
|
Sweet |
citace: |
2. Mokrú! kôru nasekáš na cca 2-5 cm kúsky, menšie nie, po odparení tekutiny sa zmenšia. Nahádžeš pár kusov hala-bala po poháry a zavrieš. A šupneš do chladu a tmy. [/B] |
A to když se to zavře tak to nezačne plesnivět? |
|
|
Akira |
citace: |
Původní příspěvek od Sweet
A to když se to zavře tak to nezačne plesnivět? |
Nezačne, pokud tam dáš suchý mátroš a co nejvíc to napěchuješ, tím vyplníš prostor a odstraníš vzduch. |
|
|
mirosk |
citace: |
Původní příspěvek od Sweet
A to když se to zavře tak to nezačne plesnivět? |
Zle si si to prečítal: mokrú kôru nasekáš..... a NECHÁŠ vyschnúť!!! |
|
|
El_Liberal |
citace: |
Původní příspěvek od Akira
Nezačne, pokud tam dáš suchý mátroš a co nejvíc to napěchuješ, tím vyplníš prostor a odstraníš vzduch. |
proc se mi zda, ze se cely grower plni naprosto stupidnima radama od novych clenu ??? jinak sry za ot ale tohle je uz moc :) |
|
|
|
citace: |
Původní příspěvek od Akira
Nezačne, pokud tam dáš suchý mátroš a co nejvíc to napěchuješ, tím vyplníš prostor a odstraníš vzduch. |
hele sorry, ale Ty fakt patříš k vysavači :) |
|
|
jestedman |
to že by ganja přejímala chutě a vůně věcí okolo je nesmysl. Jinak by tu všichni kouřili jitrnicový skunky...
citrusová kůra se přidává do sklenic, zásadně totálně vyschlá. Není to z důvodu chutě či aroma, ale pouze z důvodu udržení nízké vlhkosti. Pokud ji přidáte nedosušenou, je zde velké riziko plísně.
Doporučuji sklizeň dobře předsušit, napěchovat s citem do sklenice a přidat suchou kůru. za dva tři dny sklenici otevřete a vlhkou kůru vyměníte za suchou... postupně docílíte kýžené vlhkosti palic. ganja tak pomalu dosychá a to má za následek rozvinutí její vlastní vůně a chutě X Naproti tomu si vemte ganju, která je rychle usušená v teplém suchém vzduchu - chutě ani vůně nejsou příjemné.
jinak Akira do toho plete curing, ale to je úplně jiná věc. |
|
|
j.d. |
pridam tu maly poznatok. ked som mal prilis presuseny tabak a skrabal ma v krku tak som si ho vlhcil cerstvou citronovou kôrov.islo o to ze tu spravnu vlkhost som musel vždy vymerat sam podla toho ako to vyhovovalo mne(stridavo vlhcil a nechaval trošku vysušiť).tabak jednoznacne vonal po citronoch, chut pri horeni ale uz tabakova, mozno jemna prichut .mozes to skusiť s menšim množstvom a na priame palenie, chapes, nie na dlhodobe skladovanie. este jeden typ: curring so suchov metou: male mnozstvo marihuanny dat sušiť do vecsej nadoby zo suchov metov,kontrolovat,pootvorit.... vysledny prosukt vonia po mete |
|
|
Rodniik |
jested: nemáš pravdu.
loni jsem zkoušel jak tabák, tak trávu zavírat na pár týdnů do sklenice s citronovou, pomerančovou, skořicovou kurou a nejlip chutnala citronova a pomerančova. konopi krasně natahlo vůni kůry.
letos chci skusit vanilku. |
|
|
J@m@L |
Mokré NIKDY nedávajte! Ja som dal asi tri kúsky mokrého, nechal som to otvorené a bum, pleseň jak hovädo..! Takže z vlastnej skúsenosti nevysušenú kôru nikdy nedám... Ale rozmýšľal som o káve... Zohnať kávové zrná, narezať ich a nechať tam, káva predsa len krásne vônia a aj chutí :) |
|
|
Kumbál |
Pánové pánové, to je debata.
Pomerančová či citrónová kůra se NEDÁVÁ do sklenic pro chuť... Dává se tam pokud vám hůlo přeschne a už se drtí na prach, aby si natahlo vlhkost zpět, protože přesušené hůlo nechutná a škrábe. Pomeranč a citrón se tam dává proto, protože hůlu právě nepokazí chuť a né že bude chutnat po něm. Mam to rozhodně 1000x ozkoušeno na mraky modelech. Dá se do sklenice kus kůry zavře se a nechá se tam dokud neni hulo v poho... popřípadě se na den vyndá a pak zas zandá a tak... a bacha na plíseň.
Zdar, zdar.
Jo, ale mluvim o indor skérech, co to udělá s výpěstkem z podsluníčka to fakt nevim, ale netypl bych moc rozdil... |
|
|
Kokesh |
Navic citrony a pomerance maji vysoke pH takze bych s tim moc neblbl, myslim ze je to blblost jelikoz rostlina si z pomerance nedokaze vzit aroma ci jine latky ovlivnujici chut , rostlina si z pomerance veme max. N P K a dalsi latky..a pozor pokud ovoce poradne neususis tak vznikaji hodne plysne ktere by mohli potom napadnout samotnou rostlinku ... ale pokud to chces vyskouset tak bych to skusil na 1 rostlinu co to s ni udela.... |
|
|
jestedman |
citace: |
Původní příspěvek od Rodniik
jested: nemáš pravdu.
loni jsem zkoušel jak tabák, tak trávu zavírat na pár týdnů do sklenice s citronovou, pomerančovou, skořicovou kurou a nejlip chutnala citronova a pomerančova. konopi krasně natahlo vůni kůry.
letos chci skusit vanilku. |
jasně natáhlo to trochu citrusový vůně, ale rozhdodně to citronově nechutnalo ;) |
|
|
Hanizek |
citace: |
Původní příspěvek od jestedman
jasně natáhlo to trochu citrusový vůně, ale rozhdodně to citronově nechutnalo ;) |
Přesně tak - půjde to po té kůře trochu cítit. Chuť to buď neovlivní vůbec, anebo (když jí dáte hodně) to bude chutnat hnusně (jako kdyby jste kouřili mýdlo z pisoáru).
Pokud je hulení přesušené, dá se použít čerstvá kůra (třeba i z jablka). Nebo stačí použít obyčejnou vodu. Zlepší se ale pouze konzistence (nebude se drolit), s tou příchutí "sena" už nic neuděláte.
A jak už bylo řečeno - bacha na plíseň! |
|
|
SMOKER |
citace: |
Původní příspěvek od Rodniik
jested: nemáš pravdu.
loni jsem zkoušel jak tabák, tak trávu zavírat na pár týdnů do sklenice s citronovou, pomerančovou, skořicovou kurou a nejlip chutnala citronova a pomerančova. konopi krasně natahlo vůni kůry.
letos chci skusit vanilku. |
:D skus treba cibuli nebo cesnek to budu ine pecky :teef: ... porad to bude chutnat stejne akurat to bude smrdet jinak .... jestedman ma pravdu a je jeden z mala co tu netrepe somariny ... ako tu uz bolo spominane nejde o dochucovanie ale o udrzanie spravnej vlhkosti a konzistentnosti ... a to ze ta tvoja citronova chutila najlepsie je zrejme dosledok toho ze ako jedina nebola vyschnuta na prach pretoze vysusena trava skrabe a chut de do hajzlu ;) |
|
|
|
tak tomu s tou kůrou nevěřte je to blud |
|
|
|