Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Aeroponie - lets gooooo "Brazil SS" - Klikni zde pro originální téma
Q_bytost
Tak Vás všechny zdravím.
Po krátkém rozhodování o pěstování indoor (zkur... dealeri už mě to štvalo) sem se rozhodl začít pěstovat také. Zvolil sem tento setting:
GH Panda Aero - pro ty které by zajímaly podrobnosti a hlavně jak to vypadá http://www.eurohydro.com/products.p...mod2=panda_aero
Sice je docela velká nádrž (150 l ) ale prý zase když je více roztoku drží Ph.
Pod tuto nádrž vložím ještě polystyren, kvůli vybraci.
Osvětlení : Výbojka 600 W Philips Master SON-T Pia Green Power
Předřadník : 600 W ELT ARCE
Stínidlo : Adjust-a-wing medium
Ec+ph : pH/EC monitor Hanna Grocheck combo
Ventilátor VK 150 – 495m3/h
Hnojeni : Advanced Hydroponics
Pachový filtr vyrobím doma (radši sem zakoupil 10 kg uhli) filtr tak na 3-4 kg.
Pěstební skříň 1600/1000mm - odvod a přívod vzduchu přes odvětrání dnes již bývalé malé spíže. Kce SDK tl. 75mm + izolace s co největší objemovou hmotností - lépe izoluje zvuk. (výroba bude náležitě zdokumentována) Ze vnitř SDK zelený - odolný proti vodě. Z venku normální sádrokarton. Dále na stěnách PE folie - bílá. (Sem zvědavý, jestli nebudu mít v zimě potíže s teplotou, když bude přiváděn studený vzduch z venku...- tož uvidíme, případný malý přímotop to napraví)
Ještě se musím poohlédnout po nějakém hlídači hladiny, protože jak sem při podobném pročítání různých příspěvků pochopil, to by byl docela fatální problém. ))
Další "milé" zjištění : Bude potřeba udělat rozvod el. a spojit předřadník, lampu..... (zkušení se jistě smějí , ale nějak se prostě začít musí ). Našel sem na fóru toto schema
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=14304
(poslední příspěvek)...... tož jaký na to máte názor
Těším se na Vaše případné připomínky a návrhy - jak kladné tak i záporné. Zkusím tento příspěvek udělat dost podrobný, aby případný nováčkové (JAKO JÁ) mohli čerpat z mojich případných chyb.
Na brzkou napsanou se těší Q.
Machoman
Hola hombre:bandit: moc zajimavej setup,držím palce;)

Chápu to dobře:máš spíš(zdenou,panelovou to je jedno) do ní přijde jedna vrstva SDK,potom izolace,zase SDK(vlhkovzdornej pokud se to dá tak nazvat) a na to PE folii?

Ad.ty díry ve spíži,ty co mám doma já jsou strašny maly-máš ve vetší bo pak budeš to potrubí regulovat na slabší průmer(z tech 150mm)?

Pokud tam budeš mít velkou kosu pořeš si přítah z bytu pokud je možnost-lepší řešení než nenažranej přímotop
hydromen
Zdravim tak na to koukam a husta aeroska akorat sem nikde nenasel cenu, co stoji?
Q_bytost
Opět online a zpět na cestě do Brazílie. ))))
Add 1. - Machoman : Ne, ne, ta spíž byla malá, dřevěná, stará.... cca 600/600mm. Což mělo za následek jen jednu věc a to totální DEMOLICI )))))) foto napoví ) S tím přivětráváním z bytu je dobrý nápad .......... což bude mít za následek poopravení mého systému "Brazil SS" .......THX
Add2. - Hydromen : Prodává to Klečka http://www.klecka.cz/growshop/Peste...Panda_Aero.html

Jinak nechci dělat reklamu, ale Klečka se ukázal jako velice vstřícný obchod a dokázal mě odpovídat na moje velice otravné a detailní dotazy.
Jěště k doplnění mého systému: Samozřejmě na ofuk dva ventilátory. Ještě k té elektrice. Nechám u kamaráda elektrikáře udělat normální malý rozvaděč. S pojistkama a prostě se vším co má něco společného s elektrikou. Chci to mít všechno pěkně pohromadě v jedné krabici.
Dále sem dostal pěkný nápad. Určitě to jistě už tady někdo použil, nevím, zase tak detailně sem celý grower nečetl. Ale hlavní ventilátor ovládat přes tlačítko stmívače. Tím se přeci parádně dají ovládat otáčky, ne? )) Konzultoval sem to s elektrikářem, a ten ventilátor by se neměl nějak ničit nebo něco... Doufám, že to bude fungovat. Bohužel, elektrikář je teď na dovolené, takže budu muset týden počkat..........(ale notak Q trpělivost kua.......však se snad dočkáš )))))))
Zatím se mějte a ať Vám to všem pěkně roste..
Zdar Q
Q_bytost
Musím se z toho nějakým způsobem prostě vypsat! Od té doby, co jsem se rozhodl postavit svůj vymazlený "Brazil SS", mne nejen naplňuje pocitem štěstí a příjemné rozechvělosti z toho, že se něco DĚJE, ale zároveň se duše také plní obavy. Ta přehršel informací z tohoto serveru, má za následek to, že jak se hromadí v šedé kůře mozkové, tak tepe a tepe. Bude tohle fungovat jak má? Nenaložil sem si na začátek moc? (aeroponie) Dokážu namíchat dobře hnojiva? Dokážu udržet je na dobrých hodnotách pH a Ec ? Proč sem se vlastně rozhodl pro tenhle systém? Proč nemůžu v poslední době dobře spát? Další a další nápady a zlepšováky svádí souboj na život a na smrt s dřívějšími nápady. ALE PROSTĚ NĚJAK SE ZAČÍT MUSÍ ))))) Budiž mi inspirací ti lidé, kteří se prostě nebojí experimentovat. Tak například Kwjetoň. Prostě do toho jde.. Nebojí se začít s něčím novým, zkoušet a hlavně mi připadne obdivuhodné, že si pěstební komponenty staví sám. Držím ti palce. Tvoje úspěchy a neúspěchy pomůžou zase dalším lidem. Zejména nováčkům. (jako jsem já) Ale toto samozřejmě platí vlastně pro všechny lidičky, kteří se tady dělí o všechny svoje pěstební zkušenosti. Lidi si prostě musí pomáhat. Dneska mi konečně kamarád přiveze SDK desky, takže se to zase trošku hne kupředu. Jde o to, vyrobit skříňku. Všechny ostatní komponenty už jsou doma )))) A to je právě to! Ta nečinnost. To čekání. Když má člověk v ruce AKU šroubovák a dělá rastr, má radost nad tím, jak se ten prostor pěkně zaplňuje profily. Prostě vyrábí úžasný objekt, pro pěstování něčeho, co má rád. A proto odvahu Q odvahu. Těch informací je tu dost, aby jsi to úspěšně zvládl. Stačí hledat nebo se popřípadě zeptat. ))))))) A proto lets gooooo "Brazil SS" lets gooooo.
PS. Moc děkuji všem za karmu ))))) (i když ještě není za co.....že by důvěra? )))))))
Ještě sem si vzpoměl.....včera sem zkalibroval Combo a moje voda má docela slušné hodnoty. pH - 6,5 a Ec - 0,37
Celller
Cau, jak pokracujes?:)
danger_psychic
na toto jsem se těšil,kde to vázne?
Q_bytost
A je to tu !!!!!!
Znovuzrozeni "Brazil SS" je tu ))
Osazenstvo AK 47 a Shiva Santi. Celkem 24 ks. bude selekce na 16 kusů. Vyberu ty nejsilnější.
pH - 6,0
Ec - 1,2
Teplota přes "den" - 34°, 50% vlhkost
Teplota v "noci" - 20°, 30% vlhkost
Aby to nebylo tak jednoduché ze začátku, tak hned sem dostal řezy se svilušema. Koupím Biooil a jestli nezabere tak Omnite 30W. Doufám ze se těch mršek neposedných a žravých rychle zbavím. Trosku mám obavy skrze to pH. Nevím když je doporučováno na řezy v začátku růstu pH 5,8 , jestli to na ně nemá nějaký vliv. Mno to se uvidí. Když sem poprvé namíchal hnojivo měl sem hodnotu Ec 1,7. Hodně špatné. Letěl sem hned do obchodu a zakoupil 30 l destilované vody. Nakonec sem z toho udělal 60l zálivky. (Hned sem radši pro jistotu ještě objednal reverzní osmózu, pak by měl být klid) Bohužel to čerpadlo, které sem k tomu dostal má docela vysoké sání. Tak 5 cm ode dna nádrže. Což je docela dost. Ještě pro připomenutí, tohle je můj systém http://www.eurohydro.com/panda_aero.html (Panda aero)
Příště přidám taky nějaké foto.....
Zdar Q
Fires
Trochu bych se bal ty teploty 34 C je uz pomerne hranicni, a pozastavil sem se u tebe nad jistym paradoxem s kterym sem se nesetkal a to veci vlhkost ve dne pri vyssi teplote. Pouzivas zvlhcovacku ?
Q_bytost
Ahoj. Ano ta teplota byla hraniční. Hned sem zvýšil otáčky větráku, abych snížil teplotu. Dosáhl sem podle mne příjemných 28-29°. K té vlhkosti. Ano samozřejmě používám zvlhčovačku. Zatím mám jen obyčejnou z makra ale vydražil sem na AUKRU velice pěkný stroj AVAIR ULTRA 3. Výhoda tohoto "mercedesu mezi zvlhčovačkama" je v tom, že v "mistnosti" dokáže sám udržovat stálou vlhkost vzduchu a má poměrně velikou nádržku na vodu a to o objemu 7l. Chtěl sem dosáhnout co největší automatizace pěstírny.....
Toliko k technickým věcem. A pojďme také se dotknout duševních pochodů člověka, který pěstuje poprvé. Člověk prostě na to musí myslet neustále. Neustále mu v hlavě tepe mnoho otazníků a otázek, jestli je všechno jak má být. Musím se velice držet, abych nemusel furt do té pěstírny lézt a koukat na kytičky, jestli jsou v pořádku. Jestli něco nepotřebují. Jestli se neucpala nějaká tryska. Jestli zase opět neklesla nějaká měřená hodnota pod nebo nad přípustnou hranici. Jestli je dostatek vody ve zvlhčovačce. A další a další vodopády věcí....
No, zatím vše vypadá docela v pořádku.....Takže žádný streSS. Trošku tedy starosti se sviluškama, ale to se snad vyřeší. Ok, ok, už končím se svýma výlevama a příště na napsanou se těší Q.
pyroman80
Ahoj prosím tě mohl by jsi sem hodit nějaké údaje o čerpadle? Typ, příkon, hlučnost, jestli ti to ohřívá vodu atd.
Q_bytost
Ahoj plantážníci.
Připojuji nějaké to foto.....
Toto foto je ze stavby.... :afro:














A tady je vyfocený větrák a jeho upevnění.....
Za ním je vidět vývod budoucího potrubí pro odvod vzduchu z pěstírny, který vede ven z domu. Pod "packama" větráku vloženo kousek vaty z důvodu možné vibrace. Přeci jenom sousedka má nad pěstírničkou ložnici. :frog:
Q_bytost
Zde již výsledný produkt ))))
Zatím 23 rostlin (-1 která už odpadla) ...možná sem při přesazení poškodil kořeny. Jinak po poradě s tímto http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22499 jsem zjistil, že se nejedná o svilušky jak sem si původně myslel ale o problém s vysokým pH. Ty rostlinky vypadaly ještě o něco hůře a po upravě pH se to postupně lepší.... Moc pěkný thread který mě moc pomohl. Každý by asi měl nastudovat....povinně )))
(tedy začátečníci jako já)
Vzadu je prozatímně ucpaný otvor tepelnou izolací. Tento otvor je přívod čerstvého vzduchu z venku. Zatím nevyužito z důvodu příliš nízké teploty venku. V létě se bude hodit )))))





Zde foto napojení pachového filtru na větrák. Filtr domácí výroba. Zašel sem do prodeje autodílů a koupil vzduchový filtr do AVIE. Jeho velikost asi 45cm výška a průměr tak 15 cm. Vnitřek vysypán aktivním uhlím. Celek ještě obalen vložkou do digestoře. Opět to je materiál s aktivním uhlím... tedy protipachová vložka do digestoře )). Potrubí Sonoflex 150. Zatím naprostá spokojenost. Větrák si tiše brumlá a ženoucí se vzduch není vůbec slyšet. ))
Q_bytost
Zde detail jedné z rostlinek. Za ní je krásně vidět ještě pozůstatek boje s pH.
Rostlinky se postupně regenerují. (doufám) lol










A zde detail vnitřku jedné nádobky. Celkem v každém tom kyblíčku je místo na 5 rostlin. Je to až dost. Nebude z důvodu místa na hoře asi nikdy využito... Kořeny pěkně bílé. Je zde také vidět přepad do celkové nádrže. Košíčky sou zvlhčovány pomocí 2 trysek vedených ze shora jak je vidět na předchozím fotu.
Přepad je trosku vyšší, aby se zde držela zálivka. Výška cca 5 cm.
Q_bytost
Pyroman80: žádné udaje k tomu bohužel nemám. Myslím si, že se tohle čerpadlo ani samostatně neprodává, z důvodu, že je určeno jen pro tenhle systém. Vznesl sem dotaz na obchod kde sem ho koupil (Klečka) ale z důvodu, že ho nemají na skladě (celý systém Panda Aero) mě nedokázal odpovědět. Až budu někdy měnit zálivku, nafotím a sem přidám....Možná na tom čerpadle budou nějaké údaje.
Q_bytost
Ahoj Pablo.
1. S tou nádrží se teď, když v ní je 80l roztoku nedá manipulovat.....je příliž těžká. Ani sem to neměl v plánu......
2. Ano ty květníky jsou na ní položené.
3. Roztok asi vůbec měnit nebudu. Někdo říká měnit, někdo zase ne. Ještě sám nevím. V přední části je přístupový otvor do nádrže, kterým se dá přílévat zálivka. Uznávám, že když je teď systém v běhu, že třeba při případné výměně zálivky muže dojít k určitým problémům. Budu muset sundat všechny květníky a pak víko celé nádrže, vodu odčerpat a vyměnit. Mám dva nápady jak by se toto dalo vyřešit: 1. udělat pod víko ocelový nosný rošt, který přes skoby zavěsit na kladky na strop a zvedat pomoci lanek
2. podložit cca o 30 cm nad podlahu a udělat vypouštěcí ventil.
Druhá varianta mě přijde asi schůdnější.
Jako hrdému majiteli tohoto systému se mi o tom moc zrovna dobře nepíše ALE je prostě nutné zvážit + a -. Je třeba škoda, že to čerpadlo v základní výbavě určené k této Pandě má docela vysoké sání (asi 5 cm od dna nádrže) což při velikosti této nádrže znamená docela dost litrů vody. Kdyby bylo u dna, tak bych to čerpadlo celkem jednoduše napojil na hadici a odčerpal vodu celou z nádrže ven. Jinak musím říci, že zatím to běží bez žádných problémů. Vše pracuje jak má. Ještě třeba v budoucnu zvážím (v každém květníku je místo pro 5 rostlin), že to je zbytečně až moc, že by asi stačil 1 košík na 1 květník. (nic složitého na výrobu) Dále z důvodu rozmístění těch 5ti košíčků jsou docela malé. vysoké 5 cm. Proto když by tam byl akorát jeden, by mohl být daleko větší.
S pozdravem Q.
Q_bytost
Zdravím a zároveň prosím o rady porady. Na některých metlách uschly některé listy.
Prosím o názory, co by to mohlo být. Děkuji Q.
pH.......5,8
Ec........1,0-1,05
Teplota 28°
Vlhkost 45-60%
to máš odspodu hádám...klasika - dusík...málo...

roztok nebudeš měnit? já myslim že budeš nakonec :D minimálně na květ bys měl

btw - co to máš za řezy (nevidim)?
Q_bytost
JJ od spodu. Řezy jsou AK47 a Shiva Santi. Asi budu muset nooo )))) (měnit roztok) Taky sem to konzultoval zde na chatu a asi to ten dusík bude... přidám tedy první složku hnojiva pro hydro. Díky. Q
Q_bytost
3 týden růstu
pH..........5,8
Ec...........1,2
Vlhkost....60/60%
Teplota....28/20°
Q_bytost
.....
Q_bytost
....
Q_bytost
Opět zdravím po nějaké době. 21 dní na květu.
pH...............6,2
Ec................1,5
Teplota.........26/17°
Vlhkost.........30%
Q_bytost
A ještě něco.
pyroman80
ahoj rekl bych,ze jim trochu moc nakladas hnojky, Ec 1,5 uz je na aerosku dost
Certova.Vraska
Solis jim dost EC,jak pise pyroman a mel jsi to zastrihat,ted mas jednu kytku 70 a druhou treba 40 cisel,tze ucinek lampy celkem na prd.
Q_bytost
Mno. po konzultacích to Ec vysoké ani tak není. Radši sem ho tedy snížil na 1,4 ale stejně....
Too Certova.Vraska mám tam 600 W lampu takže by to mělo být prosvícené až až. A ještě malá výtka: NEŽ ZAČNEŠ NĚKOMU RADIT, MĚL BY SIS DÁT DO POŘÁDKU VLASTNÍ GROOW !!:smash:
WAMParjan
hej to čerpadlo je v takovím jakoby obalu ?? jestli jo tak to klidně z něho vyloupni a dej si ho až na dno . . jinak to stejně není dobrej nápad využít roztok až do konce. .protože ti to málokdy víjde. . já držím hladinu vždycky alespon na pulce obsahu . .at se zase nedějí tragédie :D

zatím . .
Certova.Vraska
Zadny vlastni grow nemam, respektive tohle je pouze komunikacni nick;-) ..muj grow nechme tedy lezet, tady jde prece o tvuj. Snazim se jen poradit a predejit, jak pise Wamp, tragediim ;-) Ale jak vidno, nestojis o to a jen se ohanis. Tak at se ti dari
jestedman
do dalšího kola udělej sog vyplň všechny košíky a dej to rovnou na květ, ten systém je na to stavěnej a vyhneš se nerovnoměrnýmu vzrůstu. To že jsou malé nevadí, jsou tam jen kvůli stabilitě kytky. bylo by dobré vymyslet výměnu roztoku.
Q_bytost
Omluva !!!
Omlouvám se uživateli Certova.Vraska, věřím ze svůj příspěvek myslel upřímně.
S pozdravem Q
Zelicko
zdravim , budou nejaké cerstvé fotky? :D
money5
pěkne to maš držim palce at to roste. K+ na kolik tě ta radost vyšla myslim celkově i ze stavbou?
virtual128
Hele když začínáš tak vyklíčené semínko dáš už mezi ty koule ?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma